tswiercz 28.11.03, 20:16 Jak mam sprawdzic czy mam zainstalowany GLUT'a i OpenGL? Link Zgłoś Obserwuj wątek
szycha216 Re: GLUT i OpenGL 28.11.03, 20:52 Przymiotnik "zainstalowany" mozna rozumiec na wiele sposobow, np: rozpakowany w katalogu, skonfigurawany, zainstalowany ale nie działa itd. itd. itd. Jesli chodzi Ci o to "czy działa" to po prostu wlącz jakaś gre np: BillardGL albo Tuxracer - jesli gladko chodzi to mozna zalozyc, ze jest. Jesli chodzi Ci jednak o cos innego, to sprecyzuj pytanie, bo niezabardzo wiadomo jak na nie odpowiedziec, nawet jesli sie zna odpowiedz. Link Zgłoś
kell99 Re: GLUT i OpenGL 29.11.03, 02:52 np tak: biblioteka > deathstar:~$ ls -l /usr/lib/*glut* -rw-r--r Link Zgłoś
kell99 Re: GLUT i OpenGL 29.11.03, 03:07 tswiercz napisał: > Jak mam sprawdzic czy mam zainstalowany GLUT'a i OpenGL? ewentualnie mozesz jeszcze: find /usr | grep glut troche potrwa ale sprawdzi wszystkie mozliwe kombinacje katalogow. btw wywali tez pewnie cala mase man-pages:) Link Zgłoś
tswiercz Re: GLUT i OpenGL 29.11.03, 16:28 Bo ja chcialem zainstalowac gierke a do tego musi mi to dzialac. A skoro instalowalem sterowniki NVidii to chyba jest. Dzieki za odpowiedzi Link Zgłoś
kell99 Re: GLUT i OpenGL 29.11.03, 20:03 ah, to pisz, ze gre:) to potrzebujesz sterowniki nvidii. glut to biblioteka rozszerzajaca do open gl:) raczej malo ktora gra bedzie ja wymagac:) zmyliles mnie pytaniem Link Zgłoś