Gość: tl Re: Mysz za 500 USD IP: *.dag.pl 17.04.09, 21:31 Polecam 3DConnexion Space Navigator Personal - wyglad moze bardziej banalny, przyciski tylko dwa, ale sam manipulator praktycznie taki sam. Cena ok. 270 PLN. A 500 USD to nie tylko cena najwyzszego modelu w ofercie, ale tez cena licencji do wykorzystania komercyjnego, ktorej wspomniana przeze mnie wersja Personal nie posiada. Pozdr! ps. Ci, ktorzy pracowali z NX-ie lub Catii wiedza, jak nieodzowne jest to urzadzonko.;) Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Mysz za 500 USD 17.04.09, 21:45 Mnie tam ksztaltami zadziwiaja inne "myszki" ;-) O cenach nie bede dyskutowac... Link Zgłoś
Gość: M_Urb Re: Mysz za 500 USD IP: *.nat.student.pw.edu.pl 17.04.09, 22:07 Witam, na wstępie chcę zauważyć, że nie można nazywać tego urządzenia myszą! Ten sprzęt nie nadaje się dla przeciętnego zjadacza chleba w zasadzie do niczego. Sam projektuję w programach takich jak NX, CATIA, SolidWorks i tam taki sprzęt sprawdza się wyśmienicie. Następnym razem polecam autorowi artykułu skontaktowanie się z kimś, kto z takich urządzeń korzysta. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: ela Re: Mysz za 500 USD IP: *.ghnet.pl 17.04.09, 22:24 cześć, znajomy wygrał taki manipulator w konkursie jakieś dwa tygodnie temu i chce go odsprzedać za 1000 zł. Nowy , nawet nie rozpakowany, dotarł właśnie pocztą. Sam uzywa takiego w pracy, nie potrzebuje kolejnego do zastosowań prywatnych . Cena w sklepach to około 1700. Jeżeli ktos jes zainteresowany to zapraszam do kontaktu - elawinia ~ malpa ~ o2.pl Link Zgłoś
Gość: student Re: Mysz za 500 USD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 22:40 Kolejny przykład dziennikarskiego braku pojęcia o czymkolwiek i koszmarnej ignorancji. Urządzenie nie jest niczym nowym. Bardzo podobne od paru lat wykorzystuje się u mnie na uczelni i nikomu nawet do głowy nie przyszło, żeby dziwić się wyświetlaczowi, designowi, przyciskom, "pokrętłu", które de facto kręci się raptem o kilka stopni, ani niczemu innemu. Gdyby autor wiedział, o czym pisze, sam by dobrze wiedział, że zastosowanie w pełni uzasadnia jego kształt i wygląd, a zabawka do gier to to już z pewnością nie jest. Link Zgłoś
Gość: SzolMisz Re: Mysz za 500 USD IP: *.icpnet.pl 17.04.09, 22:42 Ale głupoty pisza tutaj! Ja od trzech lat pracuje na takim manipulatorze 3D! Na CATIA dokladniej! Nie jest to zaden gadzet do gier itp! Profesjonalne narzedzie! Pozdrawam! Link Zgłoś
Gość: warewolf Re: Mysz za 500 USD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 00:54 Przypomina mi system MMI z Audi;) Link Zgłoś
Gość: Nat Re: Mysz za 500 USD IP: 217.98.20.* 18.04.09, 01:31 Uch, ale wtopa... Widać wyraźnie, że redaktor (-ka) "cad" nadaje się tylko do pisania tekstów anty-MS. W ich przypadku jeszcze czasami sprawia wrażenie, że wie, o czym pisze. Link Zgłoś
Gość: mihau Re: Mysz za 500 USD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 07:03 hihihi :D no to klops! na miejscu autorów zapadłbym się pod ziemię ze wstydu :p ale po opisach kolegów znających się na rzeczy - świetna sprawa, aż żałuję że nie zajmuję się grafiką 3D. coś wspaniałego. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Mysz za 500 USD IP: 94.254.141.* 18.04.09, 08:32 "Najnowszy"??? Jest dostępny już od roku... Brawa za refleks dla redakcji! Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: Mysz za 500 USD IP: *.as.kn.pl 18.04.09, 09:15 to raczej komentujący powinni zapaść się pod ziemię - bo widać, że nie czytają tego, co komentują. po pierwsze - sam producent pisze na swojej stronie, że to mysz. dlaczego autor nie powinien? po drugie - to nie jest dostępne od roku, tylko od 2 dni. informacja jest na stronie producenta - to jaki problem se kliknąć i sprawdzić? po trzecie - w tekscie wyraźnie napisano, że to zabawka dla profesjonalistów - grafików, CAD-owców itp. więc o co wam chodzi? poza udowadnianiem sobie i kolegom z gimnazjum jacy to obyci jesteście? to niby co jest nie tak z tym tekstem? Link Zgłoś
Gość: Nat Re: Mysz za 500 USD IP: 217.98.20.* 18.04.09, 11:01 @Jędrzej Że producent pisze głupoty, to jego sprawa. Ale dziennikarz ma obowiązek myśleć i relacjonować fakty, a nie widzimisię marketingowców. Na przykład tutaj: www.in4.pl/komentarze_3Dconnexion_SpacePilot_PRO,18364.htm redaktor nie dał sobie wcisnąć bzdetów. I wiele wysiłku to nie wymagało. Link Zgłoś
Gość: Szoko Re: Mysz za 500 USD IP: *.tvk.torun.pl 18.04.09, 19:45 Hmm. chyba sobie kupie. --------------------------------------------- reklama Toruń Link Zgłoś