Gość: alt Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.sggw.waw.pl 23.04.09, 11:17 A mnie się nie podoba. Za dużo klikania. Win95 i win98 rulez. Link Zgłoś
Gość: as Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.acn.waw.pl 23.04.09, 11:19 linux nie jest stabilnieszy od osx, niejednokrotnie ściagałem różne dystrybucje i były przeróżne przypadki dużego niedopracowania samych interfejsów kde gnome etc czy samej stabilności kerneli, osx pod tym względem jest najbardziej dobracowanym systemem do zastosowań domowych wiem bo długo pracuję na różnych systemach i zajmuję się tym zawodowo, Link Zgłoś
Gość: as Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.acn.waw.pl 23.04.09, 11:21 mac os i osx zawsze słynął z minimalizmu począwszy od klikania a skończywszy na wygodzie obsługi. Link Zgłoś
Gość: as Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.acn.waw.pl 23.04.09, 11:23 i jeszcze jedno dlaczego jeżeli linux jest najlepszy to nie ma do tej pory wspierania do pełnego dekodowania strumieni wideo kodowanych w rozdzielczościach 720p i wyżej przez karty wideo począwszy od nvidii 8600 ????? słucham bo jakoś nie mogę odpalić płynnie filmu na słabszym procu od c2d od 2GHz i filmu pełnego HD pod linuchem a pod osx i windą mogę :) Link Zgłoś
Gość: viko Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 11:32 asd - jak ciebie nie stac na sprzet apple, to nie znaczy, ze ten sprzet jest zly. twoja wypowiedz jest typowa dla osoby, ktora komletnie nic nie miala do czynienia z mac os x i nie ma zielonego pojecia o czym mowi. prawdopodobnie masz ok. 14-15 lat i jestes pseudohakierem, ktory szuka podbudowania swojego watlego ego w internecie. mac os x to najlepszy obecnie system operacyjny, ktory po prostu dziala, z niczym nie trzeba sie pieprzyc i w dodatku jest piekny a takie glaby jak asd, nie mialy nigdy do czynienia z tym systemem i oby nie mialy. Co wiecej na mac os x dzialaja wszystkie programy z windowsa (uruchomione np. przez crossover albo parallels z windowsem w tle). asd zmykaj na drzewo marszczyc freda do windowsa i linuxa. Link Zgłoś
Gość: asd Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.zabrze.net.pl 23.04.09, 11:35 Nikt nie zmusza do kupowania produktów Microsoftu, to jest to samo, nie rozumiem twojego argumentu. A co do monopolu: Do kupowania produktów Apple zmusza samo Apple . w Windowsie nie jestem nękany płatnym serwisem komórkowym apple, kupnem płatnej wersji quicktime czy łącznością z ipodem Co do oprogramowania antywirusowego, Linuks jest najbardziej znany z tego że go... nie potrzebuje . I tutaj absolutnie za nic nie musze płacić (w przypadku Mac Osx jednak musze placic, i to bardzo duzo) Co do stabilności, AS pisze ze zajmuje sie zawodowo tym ze pracuje na roznych systemach i ze linux jest niestabilny .. a ja ci powiem ze ci nie wierze Nie wiem jakie ty dystrybucje ściągałeś. Ściagnij np.Debian Lenny albo PCLinuxOS. Dla typowego poczatkujacego Ubuntu albo Linux Mint Ja sam używam Linuksa i jest to mój jedyny system od 4 lat ... Nie jestem żadnym fachowcem od komputerów, nie zajmuje sie tym zawodowo jak Ty a mój Linux jest bardzo stabilny i dopracowany Link Zgłoś
Gość: asd Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.zabrze.net.pl 23.04.09, 11:39 Viko, a Ty ile masz lat? Róznica miedzy nami jest taka że ja na byle g.. pieniedzy nie wydaje, mnie by bylo zwyczajnie szkoda pieniedzy na produkty Apple Wyczuj tą subtelną różnice Ty sobie kupujesz jakiś komputerek za 4000 tysiące to ja za 2000 tysiące miałem felgi do audi i weekend na słowacji Link Zgłoś
Gość: asd Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.zabrze.net.pl 23.04.09, 11:41 Linux ma również takie cos jak CrossOver Ja zgaduje ale ty masz 17-20 lat , i ja w przeciwienstwie do ciebie pewnie zgadłem trafnie Link Zgłoś
Gość: asd Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.zabrze.net.pl 23.04.09, 11:47 Bo pieniadze to się z głową wydaje, jak niektórzy z was przestaną mieszkać z rodzicami to sądze że bedziecie mieli do tego inne podejscie, takie jak ja. Nie kupie niczego co moge miec za połowe ceny i to w tej samej jakości jak nie lepszej. Link Zgłoś
Gość: Gość: piotrek Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.09, 11:51 asd: cieszę się, że mogłes podzielić się z nami swoimi uwagami. W Internecie możesz wkońcu wyrazić swoje zdanie, tutaj przecież nikt nie odwróci się do Ciebie plecami i nie da Ci do zrozumienia w ten dość dyskretny sposób, że pieprzysz głupoty: ) Link Zgłoś
Gość: asd Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.zabrze.net.pl 23.04.09, 11:56 Mac Osx jako system nie jest żadną konkurencja dla Windowsa i Linuksa. I to jest fakt. Stabilnosc Mac Osx bierze sie tylko z tego ze dziala on w okreslonym srodowisku, tylko na macbooku. A produkty Apple moim zdaniem nie są warte swojej ceny, to że ktoś chce przepłacać, są i tacy. Są i tacy co uważaja Hyundai za lepsze auta od Audi, co jest oczywiscie totalną głupotą, ale co poradzić. Ja swoje wiem, audi kupilem. Link Zgłoś
Gość: asd Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.zabrze.net.pl 23.04.09, 12:00 A mnie sie wydaje piotrek że poza internetem każdy by sie odwrócił od ciebie plecami i tobie powiedział ze pieprzysz głupoty :) Jak inaczej to nazwać jak nie pieprzenie glupot. Kupić Macbooka za 3000 tysiące jak taki gó...arz jak Ty i tak bedzie to mial jako zabawke no bo do czego innego to mozna miec. Jak mozna kupic laptopa za 1400 zł i taniej z windowsem. Masz wysokie kieszonkowe pewnie Link Zgłoś
Gość: asd Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.zabrze.net.pl 23.04.09, 12:04 Gdzies przeczytalem ze wiekszosc użytkowników produktów Apple to są rozkapryszone dzieci co chca sie tylko z tłumu wyróżnić. Najwyrazniej jest to prawda Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.09, 12:06 Znajomi Cie pewnie nie słuchają bo nawet elementarnej historii nie znasz. OSX wywodzi się z BSD. Co już mówi wystarczająco dużo. Więc już w samych przedbiegach stabilność produktów ze stajni MS stoi pod wielkim znakiem zapytania. Stabilność systemu a stabilność sterowników to są dwie różne rzeczy. Co z tego, że każdy z systemów ma stabilne jądro, skoro przez błąd programisty sterowników zawiesza się cała maszyna. Windows ładuje wszystkie sterowniki jak leci, Linux tylko te które ma w jądrze (jako moduły, a ma ich dość sporo zakładając, że jest to jedna z wielu dystrybucji a nie jakiś LFS), OSX zaś ładuje tylko te dla których ma support. więc nie mów mi tu o stabilności. CrosOver zaś jest produktem komercyjnym (OSX, Linux) które wspiera rozwój Wine na którym się opiera. Więc gdyby nie większa rzesza użytkowników OSXa, Wine by się po prostu nie rozwinął tak jak to ma miejsce teraz. A. Za różnice ceny Twojego Audi i mojego Volvo, mam MacBooka i nie musze jeździc na Słowację po felgi do niego. Bo wszystko mam w komplecie. Link Zgłoś
Gość: as Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.acn.waw.pl 23.04.09, 12:06 praktycznie każda dystrybucja darmowa linucha jest niedopracowana i nie ma się co czarować ale o tym się nie mówi bo tylko padaje się dziuru w windach co jest oczywiste , wejdź na support obojętnie czego i zobaczysz co się dzieje oczywiście są naprawde uzolnieni ludzie którzy poświęcają swój czas na to oby linuch się rozwijał ale to jest moim zdaniem martwa droga jako system desktopowy w multimedialnej formie jako czyste korzystanie www mail i open office to się zgodzę nie potrzeba więcej ale już poza coś to się robi problem i tu się kończą argumenty za linuchem bo ludzie są przyzwyczajeni do wygody i prostoty a nie szukania jakiś aplikacji do odpalenia FLAC czy jakiegoś strumienia muzycznego z netu bądź zrzucenia fotek i szybkiej edycji ... CrossOver nie odpala natywnie programów windy pod linuchem czyli odpalisz np office ale o grze zaponij a na maku możesz to zrobić bez wychodzenia z osx :) jeszcze raz powtarzam nikt nie zmusza cię do kupienia imaca ja wychodzę z założenia że systemy free jak linux powinny być popularyzowane ale idzie ten proces bardzo słabo, i linuxy jedynie sprawdzą się jako system pod systemy do "montażu filmów" i do prostych zastosowań biurowych . więc kończę z Tobą tę bezsensowną dyskusję Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.demon.nl 23.04.09, 12:10 Juz sie ustawiam w kolejce dla tych, ktorzy tego nie chca kupowac. Link Zgłoś
Gość: asd Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.zabrze.net.pl 23.04.09, 12:18 Na serio masz volvo czy zmyslasz? Ja tu sie staram w miare powaznie rozmawiac a nie bajki pisać Na słowacje to sie jedzi do Tatrlandi a nie po felgi :) wychodz czesciej z domu to bedziesz wiedzial co sie na swiecie dzieje i jak sie ludzie bawia, bo tak co, zostaje ci Macbook z samotnościa w sieci w komplecie Elementarną historie to ja na maturze zdawalem 9 lat temu :) A to ze ty masz bryle jak stepien z 13 posterunku i studiujesz elementarna historie komputerow to nie znaczy ze kazdy Wiem tyle co akurat przeczytam i tyle co sam widze . Ty głupi jesteś ze nie widzisz tego że przepłacasz. I na co ci ta wiedza? Link Zgłoś
Gość: asd Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.zabrze.net.pl 23.04.09, 12:24 AS, idac podobnym tokiem myslenie, praktycznie mowiac to Mac Osx jest niedopracowany JA nie mam elementarnej wiedzy o komputerach jak kolega piotrek a korzystam z Linuksa i nie mam z nim zadnych problemow, zgrywam plyty dvd, nagrywam plyty dvd z filamami, robie plyty dvd z menu w programie ManDVD, filmy sobie przerabiam na komorke programem WinFF , telewizje moge ogladac ... Wszystko graficznie i bez problemu Linuks to nie jest ten sam Linuks co kiedyś, 10 lat temu. Teraz linux to juz pelnowartosciowy system, nie do zastosowan biurowych ale do wszystkiego co potrzebuje przecietny i nieprzecietny uzytkownik Link Zgłoś
Gość: hakier Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: 213.180.137.* 23.04.09, 12:24 ASD - a na co wydajesz? na skurzana bizuterie, rozciagniety welniany sweter i zestaw "skarpetki+sandaly", czyli atrybuty kazdego linuksiaza? Link Zgłoś
Gość: asd Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.zabrze.net.pl 23.04.09, 12:27 na benzyne do auta, na oplaty za mieszkanie, na przedszkole , na dyskoteke ... czyli na to na co wydaje kazdy normalny człowiek Link Zgłoś
Gość: asd Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.zabrze.net.pl 23.04.09, 12:28 O, jeszcze za solarium :) ale glupie stereotypy krąża o linuksie, tak zaczalem szukac w goole Link Zgłoś
Gość: asd Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.zabrze.net.pl 23.04.09, 12:34 A ty pewnie metal jestes i ci żal dupe sciska ... o metalach to sa jeszcze ciekawsze stereotypy w google... chociaz ja czasami takich widuje pod sklepem, wiec raczej teraz co czytam co nie sa stereotypy ;d Link Zgłoś
Gość: asd Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.zabrze.net.pl 23.04.09, 12:37 bylo milo , stracilem 2 godziny zycia a mialem tylko wlaczyc komputer i poczytac wiadomosci zapraszam do fitness klubu Gymnasion w Gdańsku. Wy chudy i brzydkie szkapy ;o Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: *.ip-point.pl 23.04.09, 12:37 Gdy podejmujesz jakiś temat o którym nie masz bladego pojęcia to świadczy o Tobie. Ja nie neguje co masz, co osgiągnąłeś tylko fakt, że wypowiadasz się na jakiś temat o którym nie masz zielonego pojęcia. Fakt, głupi jestem, że wdaje się w spory w których nikt nic nie zyska. A to czy za niego przepłaciłem. Jeden lubi trzeszczący plastik, kompilacje jądra i innych. Ja za to lubię dobrze dopracowany sprzęt i mieć więcej wolnego czasu dla siebie który mogę spędzić przykładowo w górach gdzie również są baseny a fakt tego czy będzie tam 1 czy 15 zjeżdżalni do których trzeba stać w kolejce przez kwadrans jakoś mnie nie bawi. A jak już lubisz w ten sposób spędzać czas, to polecam Mirabilandię bynajmniej nie leży się w jednym miejscu : ) Link Zgłoś
Gość: hakier Re: Tak może wyglądać Windows 8 IP: 213.180.137.* 23.04.09, 12:42 ASD --> linux to dokladnie to samo co 10 lat temu. nadl uzywa go 0,8% osob posiadajacyuch komputery i nadal aby zrobic cokolwiek trzeba "skompilowac" to i owo. toczylem takich dyskusji wiele i zawsze dostawalem te samo odpowiedz "na linuxie mozna zrobic wszysto to co na windows, trzeba tylko .... bla bla bla" Link Zgłoś