Dodaj do ulubionych

Monitor - proszę o prawdę.

IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 11:59
Czy ktoś się orientuje, czy monitor (ewentualnie komputer) jest źródłem
promieniowania jonizującego ???
A może naraża użytkownika na działanie pola elektromagnetycznego wysokiej
częstotliwości w zakresie od 0,1 do 300.000 MHz ???
Jakie warunki muszą być spełnione żeby za pracę przy komputerze
dostawać "szkodliwe" ???
Obserwuj wątek
    • madge1 Re: Monitor - proszę o prawdę. 27.01.02, 14:26
      U mnie za sam fakt siedzenia przy komp. ponad 3 godz dają szkodliwe, ale to
      jest 20 zeta. M
      • Gość: dixi Re: Monitor - proszę o prawdę. IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 12:30
        Musiałem coś napisać, żeby było na początku
    • Gość: 300M Re: Monitor - proszę o prawdę. IP: 192.168.6.* 29.01.02, 20:15
      Przykro mi ale nie istnieją żadne przepisy nakazujace wypłaty jakichkolwiek
      pieniędzy za pracę przy monitorze.Szczatkowa rekompensata zależy od firmy.
      Generalnie nastawienie jest takie: męczy Ci sie wzrok, uważasz że wielogodzinna
      praca przy monitorze szkodzi - zmień pracę. Koniec kropka. Pracuję w jednym z
      największych polskich banków w Departamencie którego pracownicy spędzają przed
      monitorem ok.8-10 godzin i nikomu do głowy nie przyjdzie żeby zwrócić się do
      szefostwa na ten temat. Życie.Inspekcja pracy nie wypowiada się na ten temat
      wogóle, jeżeli to mniej więcej tak:współczesne monitory emitują tak śladowe
      ilości promieniowania że nie ma to żadnego bezpośredniego związku z ewentualnymi
      schorzeniami pracownika. I to by było na tyle.Przerobiliśmy to na własnej skórze.
      Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka