rosemary-is-one 22.04.09, 21:49 czym się różnią i które są lepsze do zgrania róznych plików tzn dane mieszane. dzięki za odp :)) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: mufi Re: DVD R+ a DVD R- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 22:02 Dla przeciętnego użytkownika nie różnią się praktycznie niczym. Niektóre stare odtwarzacze stacjonarne mogą nie czytać DVD-R+ (trzeba sprawdzić w specyfikacji). Ja nagrywam głównie na plusach, ale wybór należy do Ciebie. A szczegółowa specyfikacja standardów jest do znalezienia w necie, zerknij np. do Wikipedii. Link Zgłoś
rosemary-is-one Re: DVD R+ a DVD R- 22.04.09, 22:37 Dzięki za odp :) zapomniałam o Wiki ;) Link Zgłoś
barone Re: DVD R+ a DVD R- 22.04.09, 23:14 Gość portalu: mufi napisał(a): > DVD-R+ Zdecyduj się, czy piszesz o DVD-R, czy o DVD+R. Link Zgłoś
Gość: mufi Re: DVD R+ a DVD R- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 23:18 Miałem na myśli DVD+R :-) Link Zgłoś
Gość: Miki Re: DVD R+ a DVD R- IP: 213.199.193.* 23.04.09, 11:14 Polska jest generalnie DVD+R. Poza tym niektóre starsze laptopy nie czytają DVD-R np. mój stary HP. Link Zgłoś
oby.watel Re: DVD R+ a DVD R- 24.04.09, 14:56 Gość portalu: Miki napisała: > Polska jest generalnie DVD+R. Poza tym niektóre starsze laptopy > nie czytają DVD-R np. mój stary HP. Generalnie Polska jest, tak jak cała reszta Europy bez Rosji, w regionie 2 (drugim). W każdym sklepie obok siebie stoją nośniki DVD+R obok DVD-R i tylko od użytkownika zależy, który standard wybierze. Reszta się zgadza. Link Zgłoś