Dodaj do ulubionych

Nokia: Jobs odwalił świetną robotę

IP: *.tvk.torun.pl 27.04.09, 17:52
No tak... chcesz mieć telefon - kupujesz Nokię. Chcesz mieć zabawkę - bierzesz AjFona
Obserwuj wątek
    • Gość: Jesus Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.09, 18:17
      niestety ale nokia naprawde byle co
      nokia nie zrobila dobrego modelu od 7 lat...
      nokia to przeplacanie za technologie samsunga
    • Gość: vatar Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę IP: *.bagu.cable.ntl.com 27.04.09, 18:39
      "A to jednak trochę więcej niż niespełna 20 mln właścicieli iPhone'a..."
      To w końcu niespełna czy więcej niż 20 milionów? Z tego co ja wiem, to Apple sprzedało 20 milionów iPhone'ów do października 2008. Jeśli wierzyć statystykom, 26 milionów ludzi korzysta już z telefonu Apple, co czyni iPhone'a najpopularniejszym smartphonem na rynku.
      Pan szef nokii zapomniał ile ludzi korzysta z iPodów. Nie trudno chwalić się liczbami, gdy jest się już starym graczem na rynku. Pochwalić się można wzrostem sprzedaży...
    • Gość: jan akuratny Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę IP: 83.13.74.* 27.04.09, 18:51
      Myślę że Apple sam pomagał Nokii poprzez sprzedawanie telefonów tylko niektórym sieciom i pobieranie opłat od rozmów. Teraz z dostępnością iPhona też nie jest tak różowo np w Polsce tylko w Orange i ERA i to z jakimi taryfami!!!
      Dlaczego nie można kupić tak jak w stanach za 199$. Boją się sprzedawać za dużo?
    • Gość: ja Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.09, 18:59
      W ameryce kosztuje 199$ ale również w abonamencie, poczytaj a później się wypowiadaj i zobacz ile ten abonament kosztuje, pozdrawiam
    • Gość: marek Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę IP: *.chello.pl 27.04.09, 19:48
      ja polecam e71. Przekonacie sie co to nokia
    • Gość: ijuijij Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 19:54
      zobaczcie e75 i e71 i wtedy się wypowiadajcie o nokii :)
    • Gość: RMS Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę IP: *.connecta.pl 27.04.09, 21:22
      No to fakt E75 i E71 są świetne. Mam też starsza E61 i nadal świetnie się sprawuje. Ale kupiłem też iPhone i jest super.
    • Gość: apple iphone 3G Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę IP: 212.126.149.* 27.04.09, 21:23
      Kupiłem Nokia E50 za kilkaset złotych nokia zachwalała go jako swietny telefon do bisnesu itd itd zainstalowałem oprogramowanie słownik polsko-włoski pod tego Symbiana gdy go chciałem go odinstalować telefon się zawiesił i nie chciał włączyć witał tylko napisem nokia na ekranie efekt taki że musiałem zapłacić w serwisie za wgranie od nowa softu po 6 m-c z klawiatury odpadał lakier ten telefon to totalna porażka. Tych co tu zaraz będą pisać o 6210 i 6310 miałem obydwa w 6210 popękała obudowa a 6310 sam się wyłączał serwis nie był w stanie nic z tym zrobić . Kupiłem Iphona 8 m-c wstecz za granicą i muszę powiedzieć że ten telefon jest dobrze zrobiony nic nie trzeszczy nie pęka oprogramowanie z appla działa swietnie można instalować odinstalować bez problemów soft działa pięknie. Panom z Noki powiem jak byscie zrobili porządnie symbiana oraz sklep z softem i programami to byście teraz nie byli w krzakach tak kończy się traktowanie klientów jak króliki doświadczalne. Apple mogło wy widocznie nie potraficie.
    • Gość: Max 12 Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę IP: 212.126.149.* 27.04.09, 21:26
      Do wielbicieli 6310 ten fon świetnie łapie zasięg, szczególnie 3G... he he he he
    • Gość: RMS Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę IP: *.connecta.pl 27.04.09, 21:52
      Nie no 6310 to już nie ta epoka. Ale co do samego 3G to badania pokazują że wydajność łącza niestety nie jest za dobra w większości sieci. Oczywiście prędkość jest większa niż przy EDGE ale to nie jest taki skok jakościowy jak wynika ze specyfikacji (przy zachowaniu tego samego współczynnika narzutu). 3G niestety wymaga dość specyficznych warunków żeby szybo działać a o nie ciężko.
    • Gość: RMS Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę IP: *.connecta.pl 27.04.09, 22:01
      A co do samego Jobsa to nie ma co dyskutować. Jest to postać która dużo wniosła w Dolinę Krzemową, w IT i w telefonie. To gościu który twardą ręką prowadził firmę do realizacji swojego zamierzenia. Inaczej niż goście z IBM czy DELL którzy chcieli tworzyć narzędzia dla biznesu. On chciał uczynić z IT sztukę. I po części mu się udało. Bo jego produktu mimo że nie wnoszą nic nowego do biznesu budzą uczucia związane dotąd tylko ze sztuką. Zastanówmy się kiedy to ostatnio ktoś zastanawiał się nad komponowaniem się laptopa IBM z ubiorem czy mieszkaniem? Przecież to było narzędzie pracy na równi z młotkiem i nikt tego w tych kwestiach nie rozpatrywał. teraz to się zmieniło. Jobs wyciągnął firmę z dołka gdzie sprzedawała dziwaczne i - bądźmy szczerzy - bezużyteczne produkty właśnie poprzez promowanie ich ich własną odmiennością. Skoro w kwestii zastosowań nie mógł wymyślić nic nowego to design i ukierunkowanie na niekoniecznie techniczne osoby zrobiło swoje.
    • von.g Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę 27.04.09, 22:02
      @apple iphone 3G : Ja nie chce bronic nokii ale po jednym aparacie to cieżko przekreślać cały dorobek firmy. Apple też ma pare wpadek na koncie jak np płonący ipod w kieszeni albo wybuchowy notebook. W ten sposob oceniac jest raczej bez sensu.
    • ekiwok Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę 27.04.09, 22:50
      Każdy woli coś od czegoś. Ja wolę Nokie od innych telefonów. Bardziej mi odpowiadają i nie czuję, żebym przepłacał, a przychodzy mam poniżej średniej krajowej. Na razie mam dwa telefony Noki z SE 40, ale myślę już o jakimś z Symbianem.
    • Gość: Xperia rulez Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę IP: 89.174.254.* 27.04.09, 23:19
      miszczem nie do pokonania i tak na długo pozostanie X1 od SE a nie żaden Ifon czy Nokia...
      Tak więc nie kłóćcie się bo i tak nie macie racji... :-)
    • Gość: ercu Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 23:31
      Nokia to chłam, bynajmniej obecnie. Ostatnie dobre modele to 62 i 63
      Nastepcy to juz kiszka. Powiedziałbym NOKLA :)
      Jakość ta sama.
    • Gość: Tylko Nokia Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę IP: *.aster.pl 27.04.09, 23:40
      Jak ktoś jedzie po Nokii to niech się stuknie w garnek. Każdy producent ma telefony z wyższej i niższej półki.. Ale co niektórzy są za głupi, żeby domyślić się, w które modele inwestować.. Np taka Nokia N82, telefon w pełni multimedialny, z GPSem, WiFi i innymi takimi.. Do tego w pełnie niezawodny sprzęcik.. A Nokia ma takich o wiele wiele wiele więcej!
    • Gość: ver Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.09, 23:54
      miałem 6310i sprzedałem ja w tamtym roku po 5 latach użytkowania za 500 zł. Każdy kto ja widział u mnie nie mógł uwierzyć że ma 5 latek. Wyglądała jak prosto z salonu. Noszona w futerale. Może nie uwierzycie-po 5 latach bateria trzymała 7-10 dni. Ten kto ja kupił przez allegro zadzwonił i bardzo dziękował. Pozdrawiam :)
    • Gość: yogiuk Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę IP: *.range86-144.btcentralplus.com 28.04.09, 02:20
      no tak bo apple nie ma w ofercie 30 modeli za 99zl i 50 innych w wygorowanej cenie.I tak jak apple nie lubie nokii, inni juz dawno daja wiecej za mniej.
    • Gość: rasgh Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę IP: *.merinet.pl 28.04.09, 20:48
      używam komputerów Apple od X lat, pracuję na nich w firmie i w domu, sprzęt niezawodny. jeśli chodzi o iphone ? nie mam go i mieć pewnie nie będę ? używam nokii n70. mam jednak ipoda touch ? dzięki temu że podzieliłem funkcje odtwarzacza mp3 i telefonu (nie wyobrażam sobie używania n70 do przeglądania internetu, słuchania muzyki itp. ? a do robienia zdjęć jest albo SLR albo jakiś IC) obydwa urządzenia zachowują dlugą żywotność baterii. bardzo mi się przydał ipod na wakacjach ? gdzie za 1 RM (odpowiednik złotówki) mogłem korzystać z netu do woli ? tak jest w pewnej sieci fastfoodowej obecnej na całym świecie i posiadającej hotspoty w kraju w którym byłem. piszę tutaj o tym gdyż płacenie za internet za granicą u naszych operatorów to morderstwo dla portfela. tak uzasadniam swój wybór. oczywiście zaraz usłyszę że iphone też ma taką możliwość i wiele innych telefonów także ? rzecz w tym: nie mieliśmy wyjścia ? dlatego zaoszczędziliśmy naprawde dużo pieniędzy. jeśli chodzi o cechy systemowe, wizualne itp. ? każdy ma swoje gusta i trzeba wziać pod uwagę fakt iż w Polsce nadal nie ma zbyt wielu użytkowników komputerów Apple z którymi zarówno iphone jak i ipody wszelakiej maści doskonale się integrują.
      wybaczcie za to iż monco zboczyłem z tematu. =)
    • Gość: xyz Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę IP: 217.10.60.* 28.04.09, 23:20
      Czy nikt, poza RMS'em, nie zauwazyl ze artykul dotyczy mobilnego internetu ?
      Problem ten (mobilny internet) to nie tylko "telefon" i "content" ...
      Czy zdajecie sobie sprawe jak wiele testow i inwestycji kosztowalo AT&T wprowadzenie iPhone 3G ?
      Nie wiem jak to wyglada w Polsce, ale nie sadze by polscy operatorzy byli przygotowani do takiej "inwazji" jak w Stanach.
    • Gość: meg Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 29.04.09, 00:57
      Ja mam Nokię E51 - jest mała, lekka, mocna (zrobiona ze stali a nie z trzeszczącego plastiku), w dodatku dość szybko porusza się po necie. Jedyna wada to słaba bateria.
    • Gość: Bri Re: Nokia: Jobs odwalił świetną robotę IP: *.devs.futuro.pl 04.05.09, 13:09
      1. Mobilny internet na IPhone (tym pierwszym) to śmiech na sali w porównaniu z nokią (w porównaniu z kimkolwiek), drugi jest .. bo jest i tyle.
      2. O ile ogólne uzytkowanie samsunga i IPhone (jeden kciuk by wszystko użyć, by sms'a napisać i w kieszeni muzykę playnąć) jest ok to zaawansowane możliwości to śmiech na sali w porównaniu z nokią
      3. Ipod był na początku tylko playerkiem do którego nie dało się wgrać normalnych mp3 po podpięciu do kompa na USB (tylko do Maca i tylko przez aplikacje i tylko po konwersji)
      4. Obecnie w świecie porządnych, wielofunkcyjnych i eleganckich telefonów komórkowych liczy się seria E Nokii, HTC, potem może kosmiczne modele produkowane tylko na japoński rynek (np. ultracienkie otwierane na dwie strony klapki z plazmowymi wyświetlaczami wysokiej rozdzielczości) i długo długo nic.
      5. Japoński rynek to nie cały świat.
      6. Nokai jest dla każdego tylko niech poprawi jakość swoich plastikowych modeli low-end i serii N

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka