Gość: Designer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 22:27 Ja pracuje na dwóch. 22" Mitsubishi Diamondtron i 19 Eizo. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: dominik666 Re: Jakie macie monitory? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 22:51 20" sony trinitron (0,24 dot) zastanawia mnie jedynie gdzie ty te dwa pudła trzymasz ?? (19" i 22") bo mój waży chyba z 30 kilo :D Link Zgłoś
warschau Re: Jakie macie monitory? 05.12.03, 00:49 Gość portalu: dominik666 napisał(a): > 20" sony trinitron (0,24 dot) > zastanawia mnie jedynie gdzie ty te dwa pudła trzymasz ?? (19" i 22") > bo mój waży chyba z 30 kilo :D Biurko na zamówienie. A do obróbki filmów, czy projektowania wielkoformatowej poligrafii dwa monitory - świetna sprawa.. P.S. To ja designer... Link Zgłoś
Gość: JP Re: Jakie macie monitory? IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 05.12.03, 00:53 Zastanawiam sie dlaczego pytasz. Czyzbys sie tylko pochwalic. Link Zgłoś
warschau Re: Jakie macie monitory? 05.12.03, 00:57 Gość portalu: JP napisał(a): > Zastanawiam sie dlaczego pytasz. Czyzbys sie tylko pochwalic. Nie pochwalić. Ostatni czytałem o tym, jakie to monitory LCD sa swiatne. A ja powiem tak - do biura to i owszem, ale nie do przacy w grafice. P.S. A jak chcesz mieć nieuzywany monitor CRT 22" w granicach 1200-1300 zł to napisz. Da sie załatwić.. Link Zgłoś
Gość: feliks Re: Jakie macie monitory? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 01:13 A Beemwice za pól ceny moglbys zalatwic? Link Zgłoś
warschau Re: Jakie macie monitory? 05.12.03, 01:18 Gość portalu: feliks napisał(a): > A Beemwice za pól ceny moglbys zalatwic? Półgłówka za ćwierć ceny chcesz? Link Zgłoś
Gość: feliks Re: Jakie macie monitory? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 01:25 Jak taki jesteś tani to moge wziąć, przydałby się ktos do szorowania kibla i czyszczenia podłogi. Link Zgłoś
Gość: Designer Re: Jakie macie monitory? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 01:28 Jak bym ci opchnął półgłówka, to z twoim ćwierć móżdżkiem byłbys niemal człowiekiem. P.S. To ty po sobie kibla nie sprzątasz tylko czekasz jak ktos to zrobi?? Aaa to juz wiem skad tyle kibli zapaskudzonych. Link Zgłoś
Gość: feliks Re: Jakie macie monitory? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 01:55 No skąd? Bo ja mam w chałupie tylko jeden hehehe Link Zgłoś
Gość: dominik666 Re: Jakie macie monitory? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 02:22 ciekawy osobiście też jestem jakie monitorki mają koledzy ?? hmm czyżby dalej standardem było 15" hmm ?? JP ? Link Zgłoś
Gość: JP Re: Jakie macie monitory? IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 05.12.03, 03:09 Wywolawes mnie do tablicy to powiem ale nie lubie tego robic. To co dla mnie jest slabe dla kogos moze byc dobre i moze poczytac to jako zlosliwosc. Ja mam 3 desktopy i 1 laptop. Wszystkie desktopy maja 19" monitory i tu boleje ze takie mala. Dwa sa zwykle Compaq (choc nie byly tanie)i jeden LCD. Ten 19" LCD to nowy zakup w zestawie z komputerem. Mozesz go zobaczyc tutaj www.costco.com/frameset.asp?trg=subcat%2Easp&catid=84&subid=4369&hierid=4373&log=&NavTop= Nie jest to zadna rewelacja. Poprostu cena wydawala mi sie przystepna jak na te parametry. W Costo powiedzialno mi ze to produkt made in Europe. Laptop to Dell Inspiron 5150 z 15" SXGA+ To wszystko. Mam jeszcze w basemencie moje stare choc dzialajace komputery i monitory i ciagle odkladam wywiezienie ich na smietnik. Polskie przyzwyczajenia. Wogle ten temat uwazam za bzdurny bo facet albo wyskoczyl z tym aby sie chwalic albo chce cos sprzedac. W jednym i drugim przypadku zagrywa glupio. Link Zgłoś
Gość: kell Re: Jakie macie monitory? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.12.03, 03:41 uhm fajna ta 19", ale rozdzielczosc troche mala jak na moj gust. z tymi lcd to jedna wielka heca, moge miec 19" z natywna rozdzieczoscia ~1600, ale znowu to fajna rzecz do pracy, bo np pograc na takim czyms nie sposob (trzeba miec dosyc mocny komputer ktory pociagnie 3d w takiej rozdzielczosci, albo zyc z paskudnie przeskalowanym i rozmytym ekranem), a jak na moj gust to 1280 na 19" to troche za malo (wszystko takie wielgasne:) sam mam obecnie 17" - viewsonic pf775, w 1280x960@85Hz daje swietny obraz, ale wymaga dobrej karty graficznej, ale to jak kazdy lepszy crt w wyzszych rozdzielczosciach, albo dobra karta graficzna i obraz - zyleta, albo jedna wielka mgla (najgorzej wypadaja chyba zintegrowane cuda, np asus na nforce2 wypadal fatalnie nawet w 1024x768, msi gf5600vtd daje swietny obraz 2d).. tak sie po malu przymierzam do lcd, ale albo dobre 19" sa zbyt drogie (i jak napisalem problem z natywna rozdzielczoscia jest ogromnym minusem), albo sa 17" ktore maja dziwaczna rozdzielczosc matrycy 1280x1024 (to nie jest 4:3!).. hmm chyba poczekam, monitor ma juz 3lata i pewnie niedlugo trzeba bedzie myslec o nowym, a jak sie rozsypie to zycie szybko ukroci watpliwosci;) www.lg.ca/computer/prodSpecification.asp?p=3303 ten wyglada bardzo przyzwoicie, ale ze specyfikacji ciezko sie zorientowac czy to cudo ma wejscie dvi czy nie Link Zgłoś
dominik666 Re: Jakie macie monitory? 05.12.03, 04:21 widze że masz ten komputer który reklamuja jako nowość w niemieckich aldikach za około 1100 euro ,firma pewnikiem jest made in taiwan albo china medion.de - tylko konfiguracja jest inna,ale z monitorem tft 19" za 1,699.99$ to powiedziałbym że nie drogo (nawet tanio). W niemieckiej wersji jest nagrywarka DVD,tuner TV,karta bezprzewodowa,ale nie ma monitorka ... Compaqa miałem kiedyś (ok 2-3 lata temu) i powiem że tragicznie go złożyli,co dziwne w media markt w niemczech nie kupisz compaqa z procesorem AMD tylko intela. W piwnicy to trzymam atari ST :) z czarno białym (chyba 13") monitorkiem Laptopa nie mam bo wyjście w polsce na ulice z laptopem może się przykro skończyć. Komputer zmieniam co 1-2 lata,teraz to nawet nie opłaca się przekładać dysku twardego do nowego komputera,nie mówiąc o innych podzespołach. Co do szybkości to powiem że musze właśnie zmienić komputer :( bo mój poczciwy athlon 2000+ zaczyna mi nie wystarczac,interesuje mnie właśnie medion (niemiecki) za 1100 euro tylko że karta graf. jest w nim radeon`a a wolałbym geforca FX. Link Zgłoś
Gość: mm zwykły Mag 21F dwadziescia jeden cali 100 Hz IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.12.03, 09:13 Wogóle jak monitor nie daje 85 Hz to sie nadaje do wyzbycia sie... Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: zwykły Mag 21F dwadziescia jeden cali 100 Hz 05.12.03, 22:02 Gość portalu: mm napisał(a): > Wogóle jak monitor nie daje 85 Hz to sie nadaje do wyzbycia sie... A przy jakiej rozdzielczości masz 100 Hz i na jakiej karcie graficznej? Link Zgłoś
ssaczek Re: zwykły Mag 21F dwadziescia jeden cali 100 Hz 05.12.03, 22:19 piecyk.gazowy napisał: > Gość portalu: mm napisał(a): > > > Wogóle jak monitor nie daje 85 Hz to sie nadaje do wyzbycia sie... > > A przy jakiej rozdzielczości masz 100 Hz i na jakiej karcie graficznej? Ja mam 100 na Radeonie 9000 i przy 1024x768 (ponoć może, 115 ale nie sprawdzałem)na AOC 7KLR i śmiga jak rakieta. Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: zwykły Mag 21F dwadziescia jeden cali 100 Hz 05.12.03, 22:20 Ale mnie interesuje u tego gościa, bo on ma 21" i 100 Hz. Ciekaw jestem w jakiej rozdzielczości. Moja 17" też chodzi na 100 Hz... Link Zgłoś
Gość: mm Apropo dużych ekranów ja mam szybke Filtr kontrast IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.12.03, 09:17 Apropo dużych ekranów ja mam szybke Filtr kontrastowy i oczy mało mi sie meczą odczuwam zauwazalną ruznice w Komforcie korzystana z komputera jak mam ten filtr kontrastowy na monitorze Link Zgłoś
Gość: ! Re: Apropo dużych ekranów ja mam szybke Filtr kon IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.03, 16:21 Polecam mały słowniczek ortograficzny Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Jakie macie monitory? 05.12.03, 23:00 mitsu 14'' nie stać mnie narazie na zmianę ;( Link Zgłoś
Gość: Designer Re: Jakie macie monitory? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 00:49 barracuda7110 napisał: > mitsu 14'' nie stać mnie narazie na zmianę ;( Przeca jakieś fundusze posiadasz. Chocby 17" teraz staniały tak, ze własciwie niemal każdego stać.. Link Zgłoś
Gość: feliks Re: Jakie macie monitory? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 01:27 Skad sie takie tepaki biora? Przeciez napisal misiu wyraznie ze go nie stac nie? Ciężkie do pojęcia? Link Zgłoś
koktajl_molotowa barracuda7110 powinien napisać... 06.12.03, 01:38 ...20" LCD NEC MultiSync 2080UX black lub 24" Sony GDM-FW900, wtedy Dizajner byłby zadowolony :D Bo co kogo obchodzi co kto ma, ważne aby wpis był godzien. Link Zgłoś