Dodaj do ulubionych

Jakie macie monitory?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 22:27
Ja pracuje na dwóch. 22" Mitsubishi Diamondtron i 19 Eizo.
Obserwuj wątek
    • Gość: dominik666 Re: Jakie macie monitory? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.03, 22:51
      20" sony trinitron (0,24 dot)
      zastanawia mnie jedynie gdzie ty te dwa pudła trzymasz ?? (19" i 22")
      bo mój waży chyba z 30 kilo :D
      • warschau Re: Jakie macie monitory? 05.12.03, 00:49
        Gość portalu: dominik666 napisał(a):

> 20" sony trinitron (0,24 dot)
        > zastanawia mnie jedynie gdzie ty te dwa pudła trzymasz ?? (19" i 22")
        > bo mój waży chyba z 30 kilo :D

Biurko na zamówienie. A do obróbki filmów, czy projektowania wielkoformatowej
        poligrafii dwa monitory - świetna sprawa..

P.S. To ja designer...
    • Gość: JP Re: Jakie macie monitory? IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 05.12.03, 00:53
      Zastanawiam sie dlaczego pytasz. Czyzbys sie tylko pochwalic.
      • warschau Re: Jakie macie monitory? 05.12.03, 00:57
        Gość portalu: JP napisał(a):

> Zastanawiam sie dlaczego pytasz. Czyzbys sie tylko pochwalic.

Nie pochwalić. Ostatni czytałem o tym, jakie to monitory LCD sa swiatne. A ja
        powiem tak - do biura to i owszem, ale nie do przacy w grafice.

P.S. A jak chcesz mieć nieuzywany monitor CRT 22" w granicach 1200-1300 zł to
        napisz. Da sie załatwić..
        • Gość: feliks Re: Jakie macie monitory? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 01:13
          A Beemwice za pól ceny moglbys zalatwic?
          • warschau Re: Jakie macie monitory? 05.12.03, 01:18
            Gość portalu: feliks napisał(a):

> A Beemwice za pól ceny moglbys zalatwic?

Półgłówka za ćwierć ceny chcesz?
            • Gość: feliks Re: Jakie macie monitory? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 01:25
              Jak taki jesteś tani to moge wziąć, przydałby się ktos do szorowania kibla i
              czyszczenia podłogi.
              • Gość: Designer Re: Jakie macie monitory? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 01:28
                Jak bym ci opchnął półgłówka, to z twoim ćwierć móżdżkiem byłbys niemal
                człowiekiem.

P.S. To ty po sobie kibla nie sprzątasz tylko czekasz jak ktos to zrobi?? Aaa
                to juz wiem skad tyle kibli zapaskudzonych.
                • Gość: feliks Re: Jakie macie monitory? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 01:55
                  No skąd? Bo ja mam w chałupie tylko jeden hehehe
      • Gość: dominik666 Re: Jakie macie monitory? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 02:22
        ciekawy osobiście też jestem jakie monitorki mają koledzy ?? hmm czyżby dalej
        standardem było 15" hmm ?? JP ?
        • Gość: JP Re: Jakie macie monitory? IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 05.12.03, 03:09
          Wywolawes mnie do tablicy to powiem ale nie lubie tego robic. To co dla mnie
          jest slabe dla kogos moze byc dobre i moze poczytac to jako zlosliwosc.

Ja mam 3 desktopy i 1 laptop. Wszystkie desktopy maja 19" monitory i tu boleje
          ze takie mala. Dwa sa zwykle Compaq (choc nie byly tanie)i jeden LCD. Ten 19"
          LCD to nowy zakup w zestawie z komputerem. Mozesz go zobaczyc tutaj
          www.costco.com/frameset.asp?trg=subcat%2Easp&catid=84&subid=4369&hierid=4373&log=&NavTop=
          Nie jest to zadna rewelacja. Poprostu cena wydawala mi sie przystepna jak na
          te parametry. W Costo powiedzialno mi ze to produkt made in Europe.
          Laptop to Dell Inspiron 5150 z 15" SXGA+
          To wszystko. Mam jeszcze w basemencie moje stare choc dzialajace komputery i
          monitory i ciagle odkladam wywiezienie ich na smietnik. Polskie
          przyzwyczajenia.

Wogle ten temat uwazam za bzdurny bo facet albo wyskoczyl z tym aby sie
          chwalic albo chce cos sprzedac. W jednym i drugim przypadku zagrywa glupio.
          • Gość: kell Re: Jakie macie monitory? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.12.03, 03:41
            uhm fajna ta 19", ale rozdzielczosc troche mala jak na moj gust. z tymi lcd to
            jedna wielka heca, moge miec 19" z natywna rozdzieczoscia ~1600, ale znowu to
            fajna rzecz do pracy, bo np pograc na takim czyms nie sposob (trzeba miec dosyc
            mocny komputer ktory pociagnie 3d w takiej rozdzielczosci, albo zyc z paskudnie
            przeskalowanym i rozmytym ekranem), a jak na moj gust to 1280 na 19" to troche
            za malo (wszystko takie wielgasne:)
            sam mam obecnie 17" - viewsonic pf775, w 1280x960@85Hz daje swietny obraz, ale
            wymaga dobrej karty graficznej, ale to jak kazdy lepszy crt w wyzszych
            rozdzielczosciach, albo dobra karta graficzna i obraz - zyleta, albo jedna
            wielka mgla (najgorzej wypadaja chyba zintegrowane cuda, np asus na nforce2
            wypadal fatalnie nawet w 1024x768, msi gf5600vtd daje swietny obraz 2d)..
            tak sie po malu przymierzam do lcd, ale albo dobre 19" sa zbyt drogie (i jak
            napisalem problem z natywna rozdzielczoscia jest ogromnym minusem), albo sa 17"
            ktore maja dziwaczna rozdzielczosc matrycy 1280x1024 (to nie jest 4:3!).. hmm
            chyba poczekam, monitor ma juz 3lata i pewnie niedlugo trzeba bedzie myslec o
            nowym, a jak sie rozsypie to zycie szybko ukroci watpliwosci;)
            www.lg.ca/computer/prodSpecification.asp?p=3303
            ten wyglada bardzo przyzwoicie, ale ze specyfikacji ciezko sie zorientowac czy
            to cudo ma wejscie dvi czy nie
          • dominik666 Re: Jakie macie monitory? 05.12.03, 04:21
            widze że masz ten komputer który reklamuja jako nowość w niemieckich aldikach
            za około 1100 euro ,firma pewnikiem jest made in taiwan albo china
            medion.de - tylko konfiguracja jest inna,ale z monitorem tft 19" za 1,699.99$
            to powiedziałbym że nie drogo (nawet tanio).
            W niemieckiej wersji jest nagrywarka DVD,tuner TV,karta bezprzewodowa,ale nie
            ma monitorka ...
            Compaqa miałem kiedyś (ok 2-3 lata temu) i powiem że tragicznie go złożyli,co
            dziwne w media markt w niemczech nie kupisz compaqa z procesorem AMD tylko
            intela.

W piwnicy to trzymam atari ST :) z czarno białym (chyba 13") monitorkiem
            Laptopa nie mam bo wyjście w polsce na ulice z laptopem może się przykro
            skończyć.
            Komputer zmieniam co 1-2 lata,teraz to nawet nie opłaca się przekładać dysku
            twardego do nowego komputera,nie mówiąc o innych podzespołach.
            Co do szybkości to powiem że musze właśnie zmienić komputer :( bo mój poczciwy
            athlon 2000+ zaczyna mi nie wystarczac,interesuje mnie właśnie medion
            (niemiecki) za 1100 euro tylko że karta graf. jest w nim radeon`a a wolałbym
            geforca FX.
    • baal82 Re: Jakie macie monitory? 05.12.03, 08:54
      2x 21" Samsung SyncMaster 1100p
    • Gość: mm zwykły Mag 21F dwadziescia jeden cali 100 Hz IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.12.03, 09:13
      Wogóle jak monitor nie daje 85 Hz to sie nadaje do wyzbycia sie...
      • piecyk.gazowy Re: zwykły Mag 21F dwadziescia jeden cali 100 Hz 05.12.03, 22:02
        Gość portalu: mm napisał(a):

> Wogóle jak monitor nie daje 85 Hz to sie nadaje do wyzbycia sie...

A przy jakiej rozdzielczości masz 100 Hz i na jakiej karcie graficznej?
        • ssaczek Re: zwykły Mag 21F dwadziescia jeden cali 100 Hz 05.12.03, 22:19
          piecyk.gazowy napisał:

> Gość portalu: mm napisał(a):
          >
          > > Wogóle jak monitor nie daje 85 Hz to sie nadaje do wyzbycia sie...
          >
          > A przy jakiej rozdzielczości masz 100 Hz i na jakiej karcie graficznej?

Ja mam 100 na Radeonie 9000 i przy 1024x768 (ponoć może, 115 ale nie
          sprawdzałem)na AOC 7KLR i śmiga jak rakieta.
          • piecyk.gazowy Re: zwykły Mag 21F dwadziescia jeden cali 100 Hz 05.12.03, 22:20
            Ale mnie interesuje u tego gościa, bo on ma 21" i 100 Hz. Ciekaw jestem w
            jakiej rozdzielczości.

Moja 17" też chodzi na 100 Hz...
    • Gość: mm Apropo dużych ekranów ja mam szybke Filtr kontrast IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.12.03, 09:17
      Apropo dużych ekranów ja mam szybke Filtr kontrastowy i oczy mało mi sie meczą odczuwam zauwazalną ruznice w Komforcie korzystana z komputera jak mam ten filtr kontrastowy na monitorze
      • Gość: ! Re: Apropo dużych ekranów ja mam szybke Filtr kon IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.03, 16:21
        Polecam mały słowniczek ortograficzny
    • atsite Re: Jakie macie monitory? 05.12.03, 22:01
      Daytek 17'' i philips 21''
    • barracuda7110 Re: Jakie macie monitory? 05.12.03, 23:00
      mitsu 14'' nie stać mnie narazie na zmianę ;(
      • Gość: Designer Re: Jakie macie monitory? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 00:49
        barracuda7110 napisał:

> mitsu 14'' nie stać mnie narazie na zmianę ;(

Przeca jakieś fundusze posiadasz. Chocby 17" teraz staniały tak, ze własciwie
        niemal każdego stać..
        • Gość: feliks Re: Jakie macie monitory? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 01:27
          Skad sie takie tepaki biora? Przeciez napisal misiu wyraznie ze go nie stac nie?
          Ciężkie do pojęcia?
          • koktajl_molotowa barracuda7110 powinien napisać... 06.12.03, 01:38
            ...20" LCD NEC MultiSync 2080UX black lub 24" Sony GDM-FW900, wtedy Dizajner
            byłby zadowolony :D
            Bo co kogo obchodzi co kto ma, ważne aby wpis był godzien.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka