krakow31 19.06.09, 17:10 Prosze o odpowiedz jak moge dokonac partycypacji dysku(chodzi o to abym mial dysk C i D). Komputer mam juz sformatowany. Link Zgłoś Obserwuj wątek
serenita123 NIE: partycypacja dysku, lecz partycjonowanie 19.06.09, 17:21 PARTYCJONOWANIE podział na PARTYCJE słowo "partycypacja" oznacza cokolwiek innego ;) zanim ktoś odpowie, parę pytań: -czy dysk, który chcesz podzielić zawiera jakiś system operacyjny? -czy zamierzasz wgrać od nowa system, czy tez będziesz korzystał z już działającego systemu na dysku? -JAKI TO JEST SYSTEM? -JAKI TO JEST DYSK? -masz wejście na dyskieki i/lub płyty CD/DVD ? -znasz trochę angielski i/lub potrafisz zrozumieć i wykonać polecenia informatyczne w tym języku? Link Zgłoś
lemari Re: NIE: partycypacja dysku, lecz partycjonowanie 19.06.09, 17:31 W tej demonstracji mniej więcej zobaczysz za co się bierzesz. Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: partycypacja dysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 22:13 Nie chciałbym się tu wymądrzać, ale komputer można sformatować tylko młotkiem w odróżnieniu od formatu dysku. Link Zgłoś
serenita123 Re: partycypacja dysku 19.06.09, 23:42 Gość portalu: lajosz napisał(a): > Nie chciałbym się tu wymądrzać, ale komputer można sformatować tylko młotkiem w > odróżnieniu od formatu dysku. hihihi... pewnie ZIOBRO brał u Ciebie lekcje? ;)) Link Zgłoś
Gość: Romek Re: partycypacja dysku IP: *.warszawa.mm.pl 20.06.09, 17:07 A jeśli idąc tym tropem, komputer nie ma dysku, bo pracuje na systemach bootowanych z płyt cd/dvd, to jak go sformatować? Chyba że niektórzy uważają że komputer bez dysku nie jest komputerem. Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: partycypacja dysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 18:00 Wydaje mi się, że już odpowiedziałem na to pytanie, ale powtórzę: Komputer można sformatować tylko młotkiem i to nie zależnie od tego czy posiada on dysk twardy czy też nie. Jeśli zaś chodzi o kompa nie posiadającego HD, to (idąc Twoim tokiem rozumowania), nie ma potrzeby go (dysku twardego przecież, a nie kompa) formatować, bo go tam nie ma. Link Zgłoś
Gość: Romek Re: partycypacja dysku IP: *.warszawa.mm.pl 21.06.09, 17:51 Nie wiem dlaczego się napinasz. To co pisałem było bardziej jako żart a nie jako uszczypliwość do Ciebie. Chyba przewrażliwiony jesteś. Link Zgłoś
barone Re: partycypacja dysku 19.06.09, 23:42 No właśnie, autor(ka) pierwszego postu ma już "sformatowany" komputer i już nic się nie da zrobić :))) A tak poważnie, za mało info. Link Zgłoś