Gość: anna IP: 195.245.226.* 16.12.03, 22:03 jak skopiować mapke ze strony www.vroon.nl/positiet.htm i zapisać ją np w pliku jpg? Proszę o pomoc (nie mam ani Photo Shopa ani Corela) Link Zgłoś Obserwuj wątek
kell99 Re: kopiowanie ze strony www 16.12.03, 22:07 to jest applet javy wiec bezposrednio zapisac sie nie da. co mozesz zrobic to zrzucic ekran albo okienko przegladarki do pliku jakims programem do tego, wrzucic to do programu graficznego, wyciac interesujacy fragment i zapisac np do jpeg. darmowy gimp sobie poradzi z tym bez jakichkolwiek problemow. Link Zgłoś
da.killa Re: kopiowanie ze strony www 16.12.03, 22:07 1. Naciskasz PrintScrn 2. Otwierasz jakikolwiek edytorek (może być PaintBrush) 3. Crtl+V 4. Zapisz jako jpg Tadam! da.killa Link Zgłoś
Gość: cs Oj, chlopcy, marnie, marnie :o)) IP: 194.255.20.* 17.12.03, 11:43 Tutaj masz link bezposrednio do archiwum na stronie: www.purplefinder.com/ThinApplet.jar sciagnij sobie ten plik .jar i otworz go za pomoca WinRAR. Obrazek z mapka swiata jest w srodku, tyle ze w formacie .gif. Musisz sobie zrobic konwersje na jpg. Link Zgłoś
Gość: anna kopiowanie ze strony www IP: 195.245.226.* 17.12.03, 19:31 poradziłam sobie jednak po otwarciu pliku mapka nie pokazuje statków i itp. Jak skopiować tą mapkę ( nie całą stronę) by była identyczna jak na stronie i zapisaćw jpg Link Zgłoś
fugazzi Re: kopiowanie ze strony www 18.12.03, 08:10 Gość portalu: anna napisał(a): > poradziłam sobie jednak po otwarciu pliku mapka nie pokazuje statków i itp. > Jak skopiować tą mapkę ( nie całą stronę) by była identyczna jak na stronie i > zapisaćw jpg Przecież odpowiedział Ci da.killa. "1. Naciskasz PrintScrn 2. Otwierasz jakikolwiek edytorek (może być PaintBrush) 3. Crtl+V 4. Zapisz jako jpg Tadam! " Pozdrawiam, Fugazzi... Link Zgłoś
Gość: cs AHAHA IP: 194.255.20.* 18.12.03, 09:06 myslalem, ze chodzi ci o mape swiata bez tych czerwonych punktow :o)) Link Zgłoś