Dodaj do ulubionych

CZY svchost TO WIRUS????

IP: *.icpnet.pl 20.12.03, 09:25
witam moglibyscie sprawdzic w swoich WinXP poprzez opcje wyszukaj czy w
katalogu system 32 macie svchost???? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: CZY svchost TO WIRUS???? IP: 212.33.65.* 20.12.03, 09:25
      Jest.
    • hawk.eye Re: CZY svchost TO WIRUS???? 20.12.03, 09:43
      To nie wirus.
      • Gość: anna Re: CZY svchost TO WIRUS???? IP: *.icpnet.pl 20.12.03, 09:54
        jak widac zdania sa podzielone :)) a tak na powaznie przejrzalam forum wirusy i
        rady piecyka. w menedzerze zadan odlaczylam svchost-y i w pewnym momencie
        pojawilo sie okno - zamykanie syst za 1 minute. korzystajac z wczesniejszycz
        rad znalezionych na forum przestawilam zegar o 1 dzien do tylu i teraz pokazuje
        info o zamknieciu za 24 h. Okno jest identyczne jak w przypadku blastera ,
        ktorego mialam (mam???) ale usunelam fixblastem. Aktualnie fixblast nic nie
        znajduje. Czy moglibyscie mi pomoc - mam XP> Aha - po zamknieciu svchostow w
        menedzerze pojawiaja sie kolejne!!! Pozdrawiam
        • Gość: anna Re: CZY svchost TO WIRUS???? IP: *.icpnet.pl 20.12.03, 09:57
          Przepraszam raz jeszcze - czy spoolsv.exe ma z tym cos wspolnego?. Dodam ze
          skaner online mks-u nie wykrywa wirusa ale komputer od czasu wykasowania
          blastera dziwnie czesto sie wiesza glownie przy laczeniu z siecia - mam stale
          lacze z kablowki Pozdrawiam
          Ania
          • Gość: spoolsv.exe Re: CZY svchost TO WIRUS???? IP: 212.33.65.* 20.12.03, 10:00
            Zapytałaś czy mamy plik svchost i ja napisałem, że u mnie jest. :-) To jest
            proces systemowy i nie powinnaś go zamykać (to normalne, że po ich zamnkięciu
            pojawia się okienko a'la blaster).

Co do spoolsv.exe - na 95 proc. plik systemowy.
            • Gość: konia Re: CZY svchost TO WIRUS???? IP: *.icpnet.pl 20.12.03, 10:13
              Tak, to wirus. Jest to tzw. overclocker - sam podkreca procesor karty lub
              komputera i doprowadza do jego przegrzania.
              • Gość: anna Re: CZY svchost TO WIRUS???? IP: *.icpnet.pl 20.12.03, 10:15
                mozna prosic o pociagniecie tego tematu bardziej - brat zauwazyl u
                mnie 'podkrecenie' procesora do 110% wydajnosci
                • Gość: piecyk gazowy Re: CZY svchost TO WIRUS???? IP: 212.33.65.* 20.12.03, 10:21
                  To nie jest wirus!
                  www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary/spoolsv/
    • Gość: anna Re: CZY svchost TO WIRUS???? IP: *.icpnet.pl 20.12.03, 10:13
      wiec juz sama nie wiem co sie dzieje z komputerem - wiesza sie czasem po kilku
      minutach od wlaczenia czasem po kilku godzinach. Np chcialam sciagnac
      servicepacka - zostawialam na noc wlaczony komputer a rano sie okazuje ze zegar
      zatrzymuje sie np o 5 nad ranem. do momentu wykrycia blastera wszystko bylo ok.
      gdy juz sie zawiesi nie reaguje na zadne polecenia z klawiatury , myszka tez
      nie reaguje. po resecie komputer jakby "zatrzymuje sie" i trzeba ponownie
      zresetowac Prosze o pomoc Bede wdzieczna. Pozdrawiam
    • noname67 Re: CZY svchost TO WIRUS???? 20.12.03, 10:33
      Sprawdź kompa programem antywirusowym oraz Ad-awarem. Jesli nie masz
      zaistalowanego antywirusa ściągnij AVG Antyvirus z www.grisoft.com
    • Gość: pawel Re: CZY svchost TO WIRUS???? IP: *.zetosa.com.pl / *.zetosa.com.pl 20.12.03, 10:42
      U mnie MKS wykasowal worm.blasterA a ja usunalem recznie (msblast.exe)
      z Windows\System32 a mimo to wyskakuje co jakis czas odliczanie. MKS znalazl
      jeszcze wirusa svchost1.exe ale nie moze go usunac, recznie tez sie nie da. Jak
      uruchomie rejestr systemowy to tez nie da sie nic w nim zrobic, bo po kilku
      sekundach znika. Co robic, jakie procesy pozamykac??? Dodam tylko tyle ze nie
      ma w procesach msblast.exe. HELP! Nie da sie tez zainstalowac latki na blastera.
      • Gość: piecyk gazowy Re: CZY svchost TO WIRUS???? IP: 212.33.65.* 20.12.03, 10:45
        Gość portalu: pawel napisał(a):

> ma w procesach msblast.exe. HELP! Nie da sie tez zainstalowac latki na
        blastera

Jak to się nie da?!
        • Gość: pawel Re: CZY svchost TO WIRUS???? IP: *.zetosa.com.pl / *.zetosa.com.pl 20.12.03, 10:53
          No nie da sie, instaluje sie poprawka a jak juz dojdzie do konca to znika i
          dalej to samo. Podobno trzeba pozamykac jakies procesy, tylko ktore?
          • Gość: piecyk gazowy Re: CZY svchost TO WIRUS???? IP: *.pb.bialystok.pl 20.12.03, 11:14
            Żadnych procesów zamykać nie trzeba. Może masz jakiś shit w systemie. Odszukaj
            te klucze w rejestrze:
            HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
            HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
            i wywal z nich wpisy, które nic Ci nie mówią.

Zrestartuj system i spróbuj zanstalować poprawkę.

Jak nie da się zainstalować poprawki, to prawdopodnie masz uszkodzony system.
            • Gość: piecyk gazowy Re: CZY svchost TO WIRUS???? IP: *.pb.bialystok.pl 20.12.03, 11:15
              A może instalujesz nie tę, co trzeba? Sprawdź.
              www.voytek.enter.net.pl/msblast/
            • Gość: pawel Re: CZY svchost TO WIRUS???? IP: *.zetosa.com.pl / *.zetosa.com.pl 20.12.03, 14:09
              w rejestrze nie idzie nic zrobic bo zamyka sie po 5 sekundach, nawet nie zdaze
              dojsc do odpowiedniego klucza. Siedzi jakis syf co sie nazywa svchos1.exe i ni
              jak go wywalic i wlacza sie odliczanie. Poprawka jest dobra.
              • noname67 Re: CZY svchost TO WIRUS???? 20.12.03, 14:17
                spróbuj odpalić kompa z dyskietki ratukowe praogramu antywirusowego.
              • Gość: pawel Re: CZY svchost TO WIRUS???? IP: *.zetosa.com.pl / *.zetosa.com.pl 20.12.03, 18:56
                OK, jakims cudem zainstalowala sie ta poprawka na blastera i juz nie odlicza
                ale dalej siedzi syf w postaci svchos1.exe i wylacza mi regedit i msconfig. W
                procesach okreslony jest jako system, jak go wylacze w procesie to po paru
                sekundach wlacza sie spowrotem. Ma ktos jeszcze jakis pomysl???
                • piecyk.gazowy Re: CZY svchost TO WIRUS???? 20.12.03, 21:08
                  Ad-Aware
                  tucows.task.gda.pl/adnload/236049_95468.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka