Gość: musze_podjac_decyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 19:53 LG GE20LU10 Super Multi DVD czy Samsung SE-S 084 Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Romek Re: ktora nagrywarke zew. DVD byscie wybrali ? IP: *.warszawa.mm.pl 05.08.09, 21:00 A wszystko zależy co chcesz robić na niej. Ja jak szukałem tej klasy sprzętu, kierowałem się między innymi funkcjami jakie ma posiadać nagrywarka, było to manu PL, Nicam, nagrywanie na płytach cd (nie każda nagrywarka dvd to robi), cd-audio, FireWire, HDD, edycja nagranego materiału, możliwość kopiowania wszelkich płyt, nawet z danymi... Niestety nie szukałem wejścia LAN, dvd-audio i wyjścia HDMI, a teraz by mi się przydało. Z podanych przez Ciebie, miałbym trudność wybrać, nawet gdyby obie posiadały to wszystko, bo nie jestem zwolennikiem tych firm, choć telewizor Samsunga mam, ale trafił mi się okazyjnie (wygrana w loterii komuś była niepotrzebna), i ma kilka wad których unikałbym, gdybym sprzęt miał kupować za pełną cenę w sklepie, np brak odtwarzania filmów przez port USB czy kiepski dźwięk. Link Zgłoś
Gość: Romek pomyłka... IP: *.warszawa.mm.pl 05.08.09, 21:40 ... nie sprawdziłem modeli, myślałem że chodzi Ci o nagrywarkę stacjonarną. Link Zgłoś
lisello Re: ktora nagrywarke zew. DVD byscie wybrali ? 08.08.09, 10:47 Ja niestety nie miałem za wiele okazji żeby testować nagrywarkę zewnętrzną, ale bazując na moim doświadczeniu z napędami stacjonarnymi lepszą propozycją jest LG. Z tym sprzętem jak dotąd nie miałem żadnego problemu. Poza tym z parametrów wynika że LG ma znacznie szybsze nagrywanie :D co oczywiście w takim sprzęcie jest bardzo istotne. Link Zgłoś