Dodaj do ulubionych

chcę mniejsze!!!! ;))

02.02.02, 20:40
Witam :)

Postanowiłam upiększyć sobie życie komputerowe i ściągnąłam nowy wygaszacz.
Niestety po kliknięciu we właściwościach ekranu na podgląd pojawił się czarny
ekran, który zdecydowanie nie był moim upragnionym wygaszaczem :)
Po krótkiej walce powróciłam do normalności, ale niestety wielokrotnie
powiększonej---paski narzędzi, ikony, okno..
Kombinowałam z wyglądem ekranu, ale jakoś nie mogę trafić w odpowiedni rozmiar
poszczególnych elementów.
Prośba więc-----czy ktoś by mógł wypisać mi po kolei te ustawienia??
Dzięki Wielkie (albo małe ;))
Obserwuj wątek
    • Gość: Scan Re: chcę mniejsze!!!! ;)) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.02.02, 20:55
      Nie pomogę - wybacz, bo jestem już odkorowany na dziś. Zajrzyj na
      www.webshots.com - po zalogowaniu sie trzeba ściągnąć program do screen saver,
      Instalujesz jakikolwiek pakiet wzorcowy - jest ich tam kilka do wyboru, a
      potem ściągasz z ich strony wszystko to co Ci się podoba. Zdjęcia ładują Ci się
      automatycznie do programu zarządzającego, ustawiasz częstotliwości zmian etc. w
      settings - i masz najpiękniejszy ekran w całym komputerowym świecie.
      polecam
      Scan
      P.S. natomiast co do Twego pytania - sądzę, że przestawiła Ci się rozdzielczość
      monitora, stąd to duże wszystko. Kliknij prawą myszką na ekranie, pojawi się
      okno dialogowe, wybierz właściwości, wejdź w ustawienia, zmień rozdzielczość
      ekranu -ale nie wiem jakie rozdzielczości Twój monitor obsługuje. Metodą prób i
      błędów znajdziesz właściwe. Kora wróciła po dobrym piwie, a nie kisielu :-)
      • Gość: iwona już nie chcę mniejsze!!!! ;)) IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.02.02, 21:37
        Witaj Scan :)

Faktycznie namieszała mi się rozdzielczość. Powoli wracam do normalnej
        normalności :)
        Pifko nie (kuruję się), kisiela brak w zasięgu kubków smakowych, ale sojowe
        szaleństwo jak najbardziej wskazane :)I wtedy mozna z łatwością stawiać
        lamerskie pytania :))

Dzięki za pomoc i do napisania na Informacjach :)
        • Gość: Scan Re: już nie chcę mniejsze!!!! ;)) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.02.02, 22:24
          Kłaniam się, Iwono. Gdybyś z soją nie szalała to byśmy postów nie wymienili. A
          miło spotkać znajomego na drugim końcu wirtualu. Jeśli do napisania to tu, bo
          tu normalni ludzie. Na info już od ponad 2 tygodnie nie ze wzgledu na
          nienormalność tych j.w. - zresztą sama widzisz co sie tam dzieje.
          Serdecznie
          Scan
          • Gość: iwona Re: już nie chcę mniejsze!!!! ;)) IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.02.02, 22:43
            Gość portalu: Scan napisał(a):

> Kłaniam się, Iwono. Gdybyś z soją nie szalała to byśmy postów nie wymienili. A
            > miło spotkać znajomego na drugim końcu wirtualu. Jeśli do napisania to tu, bo
            > tu normalni ludzie. Na info już od ponad 2 tygodnie nie ze wzgledu na
            > nienormalność tych j.w. - zresztą sama widzisz co sie tam dzieje.
            > Serdecznie
            > Scan

W każdym szaleństwie jest jakaś metoda/zasada/celowość :)
            I w szaleństwie sojowym i forumowym.
            Ciągle mam nadzieję, że inf wyjdą na prostą. Może wraz z wiosną ?? :)

A wiesz, że od pewnego czasu pierwsze kliknięcia gazetowe kieruję zazwyczaj na to
            forum?? Miło sie czyta konkretne odpowiedzi na konkretne posty. I podszkolić się
            można :)

pozdrawiam w normalnych rozmiarach.iwona
            • Gość: Scan Re: już nie chcę mniejsze!!!! ;)) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.02.02, 23:06
              Żeby nie zarzucano nam, że tu czat sie robi w Bardzo Poważnym Miejscu - to
              polecam, żebyś zajrzała jednak na webshots i ściągnęło to, o czym pisałem. Chyba,
              że chcesz abym Ci przesłał instalkę tego screen savera? Ma to ok. 1,4MB.
              Co do szaleństw sojowo-informacyjnych to te pierwsze lepsze, bo krwi nie psują.
              I zgadzam się z Tobą, że tu zupełnie inna atmosfera - rzeczowość no i brak
              wszelkiej maści faszy-nazi-anty i co tam jeszcze, co wygoniło z info parę fajnych
              postaci.
              Kończąc w temacie - (netetykieta forum Informatyka/Komputery)polecam kisiel z
              żurawin - nawet wirtualny. Tylko taki lubię, ale musi być ciepły i mocno słodki.
              Budynie - precz!!!
              Same serdeczności
              Scan

Gość portalu: iwona napisał(a):

> ********************************
              >
              > W każdym szaleństwie jest jakaś metoda/zasada/celowość :)
              > I w szaleństwie sojowym i forumowym.
              > Ciągle mam nadzieję, że inf wyjdą na prostą. Może wraz z wiosną ?? :)
              >
              > A wiesz, że od pewnego czasu pierwsze kliknięcia gazetowe kieruję zazwyczaj na
              > to
              > forum?? Miło sie czyta konkretne odpowiedzi na konkretne posty. I podszkolić si
              > ę
              > można :)
              >
              > pozdrawiam w normalnych rozmiarach.iwona

• Gość: iwona Re: już nie chcę mniejsze!!!! ;)) IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.02.02, 23:25
                Po webshots już łażę, ale niestety strony fatalnie długo się ładują. Modem..:(
                Czyli poproszę instalkę na adres diwona@interia.pl
                Z góry dzięki.

Pogawędkę kończę, bo jutro działać umysłowo wypadałoby.

I refleksja---co kisiel wiśniowy, to kisiel wiśniowy.

pozdrawiam antyczatowo.iwona
    • iwonad i jeszcze ikony :(( 05.02.02, 11:11
      Po zmianie rozdzielczości z tej niewłaściwej---640x480 na tę pożądaną, czyli
      1024x768 wszytko wróciło do normy oprócz ikon przy zegarze. Są po prostu
      rozmazane. Jak doprowadzić je do porządku?? Próbowałam z rozmiarem ikon---
      wszystkie się zmieniają tylko nie te.
      • deino2000 Re: i jeszcze ikony :(( 10.02.02, 04:51
        iwonad napisał(a):

> Po zmianie rozdzielczości z tej niewłaściwej---640x480 na tę pożądaną, czyli
        > 1024x768 wszytko wróciło do normy oprócz ikon przy zegarze. Są po prostu
        > rozmazane. Jak doprowadzić je do porządku?? Próbowałam z rozmiarem ikon---
        > wszystkie się zmieniają tylko nie te.

hugh, nie wiem,czy to na mojej karcie graficznej, czy to moze winda juz zarzadza -
        sprobuj prawy na puplicie, wlasciwosci, ustawienia, zaawansowane, i tam masz
        rozmiar czcionki.. chociaz watpie, bo mam karte gfx na plycie i jakos tak znajomo
        w stosunku do niej wyglada skrot SiS 630/730;))) ale powodzenia......;)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka