annak12 23.12.10, 15:13 Winszujam wszystkim forumowiczom moc zdrowia,spokoju,radości i ciepła wśrod nojbliższych,,niech o rzodnym niy zapomni Dzieciontko! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gajowy555 Re: Na Gody 23.12.10, 19:32 Wciórkam na Gody gwołt zdrozio i szczajścio zinszujewam. Radujta sia pod jeglijkó jydłam i nopsitkami. Nie zaboczta jenóż siułka sia łustać kele Jezuskowy krypy i podziankować tamu Maluśkamu za to co na śwat przyszed i noma dozwoluł żyć na nopsiankniejszy ziamni we wszechśwecie. Niech sia Woma szczajści ! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Na Gody 23.12.10, 19:54 jo tysz wszyskim wom winszuja fajnego Dzieciontka:) Odpowiedz Link
berncik Re: Na Gody 23.12.10, 20:05 [img]https://[/img] Jo Tysz Wom wszystkiem Forumowiczom Wesolych a przedewszystkim zdrowych Swiat Zyczam Odpowiedz Link
rita100 Re: Na Gody 23.12.10, 21:34 Wszystkim piszącym i czytającym oraz przechodzącym, wszystkim życzę doczekania w zdrowiu drugich . Niech ten czas zostanie miło i radośnie spędzony w rodzinie, a relaksująco na FGGG. Jest to czas miłości i dobroci i tego Wszystkim Wam życzę. Ach i jeszcze: oto makowce, smakowity symbol dobrobytu - i takich smakowitości również Wam życzę. schlesien.nwgw.de/foto/displayimage.php?album=842&pos=54 Odpowiedz Link
rita100 Re: Na Gody 23.12.10, 23:16 Seppel, typowo niemiecka dekoracja :) Bogata i kolorowa. Bardzo ładna. Sama radość. Odpowiedz Link
seppel Re: Na Gody 23.12.10, 23:27 :) danke Rita! powjym Ci na ucho, to je konsek moji Chojinki Aber Tfoje Makofce tysz bogato wyglondajom -fsom ros pod moj Krisbaum ;)) ...my bydymy jutro Syrnik z Makym pjyc (postarom sie fotka zrobic) Odpowiedz Link
rita100 Re: Na Gody 23.12.10, 23:38 I ja mam tego roku wyjątkowo bogatą choinkę - tylko nie wiem dlaczego fotka mi z nowymi światełkami na choince nie wychodzi. Jakies ledowe mam oświetlenia, a aparat tego klimatu nie chyta. Pierwszy raz robiłam makowce zawijane i jestem dumna. W tym roku wszystko robię sama i domowym sposobem. Jednak kupne ciasta to nie to. Do jutra Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Na Gody 24.12.10, 00:03 seppel napisał: > :) danke Rita! > powjym Ci na ucho, > to je konsek moji Chojinki > Aber Tfoje Makofce tysz bogato wyglondajom -fsom ros pod moj Krisbaum ;)) > ...my bydymy jutro Syrnik z Makym pjyc (postarom sie fotka zrobic) Tyn chopek ze szpicatoom myckoom na tym tfojim krisbaumie wygloondo choby LAJKOONIK ze Krakowa Odpowiedz Link
seppel Re: Na Gody 24.12.10, 00:15 Te Nikolausy(bo je ich poura)som ze szkua a mom je jusz ponat 20lout ze Kassel Weihnachtsmarktu - moze wrzyli Muster od tego LAJKOONIKA (gora) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Na Gody 24.12.10, 09:50 Jak obyczaj stary korze, podug ojcoow naszy wiary, pragna zuorzyc´ Woom rzyczynia w dziyn´ Borzego Narodzynia. Niych ta gwiozdka betlyjemsko, kero s´wiyci o cimoku, doprowadzi Wos do szczyns´cio w nadchodzooncym Nowym Roku. Odpowiedz Link
madohora Re: Na Gody 24.12.10, 13:19 Coś mi nie pasuje w kuchni brzęczy muszka Ja zagniatam ciasto – będą z tego uszka Barszczyk już czerwony zabulgotał w garnku A makowiec, sernik studzą się na ganku Smażą się na piecu grzyby i kapusta Na patelni leży rybka – trochę tłusta Na choince wisi mrugające serce A makówki pachną w salaterce W rybnej zupie płyną sobie oczka W komorze jest schowana moczka Sianko już pod obrus wkładam I na stole pojawiła się zastawa Zosia, Ala, Jacek, Jasiu, Basia no i Jerzy Zasiadają do wspólnej wieczerzy Waldek z Anią, Hela z Władkiem Wszyscy dzielą się opłatkiem ********************** Na chwileczkę tutaj wpadam I życzenia wszystkim składam Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Na Gody 24.12.10, 13:49 www.poee.yoyo.pl/oplatek/?od=szwager_z_labad www.youtube.com/watch?v=_wi3Whz7G7g Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Na Gody 24.12.10, 19:34 W tym szczególnym dniu roku życzę Wam spełnienia nadziei, własnego „skrawka nieba”, zadumy nad płomieniem świecy, pogody ducha i miłości w sercu, nabrania dystansu do tego co wokół, chwil roziskrzonych kolędą, śmiechem i wspomnieniami. Wesołych Świąt Bożego Narodzenia Odpowiedz Link