reivena 15.11.07, 19:10 nasza-klasa.pl/ Spróbujcie się znaleźć. Niestety mojej klasy nie ma :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inus_123 Re: Nasza klasa :) 15.11.07, 19:42 To ją załóż, ktoś musi być pierwszy, więc może Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Nasza klasa :) 16.11.07, 00:51 A po mojemu kolejna witryna zbierająca dane internautów. Zrezygnowałem. Choć nie powiem chciałbym odnaleźć klasę z ... podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
inus_123 Re: Nasza klasa :) 16.11.07, 18:22 No nie wiem. Oglądałam kiedyś w "Kawie czy herbacie" wywiad z twórcami tego portalu i nie odniosłam wrażenia, aby przyświecał im cel zbierania danych. Uważam, że jest to jedyna profesjonalnie zrobiona stronka, której zadaniem jest odnajdywanie szkolnych znajomych i zasłużenie cieszy się coraz większą popularnością. Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Nasza klasa :) 16.11.07, 23:18 www.sztambuch.pl/index.php Ta jest podobno też popularna. Cóż, jestem sceptycznie nastawiony do podawania informacji o sobie komukolwiek w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: Nasza klasa :) 17.11.07, 23:42 załozylam swoim klasom i dinozaury sie schodza, niekoniecznie z moich klas, lecz przybywają Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: Nasza klasa :) 18.11.07, 17:10 Zawsze mnie zastanawia dlaczego i do czego potrzebna jest data urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Nasza klasa :) 18.11.07, 19:21 Żeby wiedzieli, czy przesyłać Ci spam dotyczący viagry czy pampersów dla dorosłych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sandwich1 Re: Nasza klasa :) 23.11.07, 21:21 Bo jak szukam Jasia Kowalskiego z Krakowa i wyskakuje mi 30 bez zdjęć to w przybliżeniu wiem o kogo chodzi i nie wyślę wiadomości 20-latkowi albo 60-latkowi. To naprawdę bardzo pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: Nasza klasa :) 16.01.08, 10:06 Będzie kontrola serwisu nasza-klasa wiadomosci.onet.pl/1674141,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: Nasza klasa :) 21.01.08, 14:29 jest!!!! wreszcie namierzyłam i znalazlam na stronach pewnej szkoly w pewnym miescie, zupelny przypadek!!!!!! tylko czy nadal pracuje, gdzie mieszka, i jeszcze kilka pytan, wejde na forum kazdej klasy , w ktorej wychowawcą byla !!!!!! To moja "pani" sprzed..........zgadnijcie, ilu lat???!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
waniliowa1977 Re: Nasza klasa :) 20.11.07, 11:39 znalazłam, aż się wzruszyłam... Odpowiedz Link Zgłoś
sandwich1 Re: Nasza klasa :) 23.11.07, 22:28 To świetna rzecz, ale ich trochę przerosła. Co chwilę serwer się wiesza. Od miesiąca wszyscy moi znajomi o tym mówią. Ale tylu znajomych spotkałem! Ostrożnie do tego podchodziłem, nawet klasę założyłem. A potem jak grzyby po deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: Nasza klasa :) 07.12.07, 10:42 Moja klasa z liceum już powstała, ze szkoły podstawowej też trochę osób z klas wyższych i niższych się zapisuje. Ja narazie tylko zerkam, może niedługo też się skuszę. Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Nasza klasa :) 07.12.07, 21:46 Ech, skusiłem się i ja. I nie żałuję. Odzywają się moi uczniowie, odzywają się znajomi. Fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re:Olo :))) 14.12.07, 20:56 weszłam z ciekawosci by....... nie chcę byc posądzona,żem rajfura, nie bylabym tez soba, gdybym nie zapytala:czy o tych bodajże stalowych wlosach, czy kasku, jak kiedys pisaleś, to z przewrotności, kokieterii i lekkiego zakpienia z natury????? bo innej opcji przyjąc nie mozna:) Olo:chapeau bas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Nasza klasa :) 07.12.07, 21:46 Ech, skusiłem się i ja. I nie żałuję. Odzywają się moi uczniowie, odzywają się znajomi. Fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
moo-nia Re: Nasza klasa :) 12.12.07, 19:10 Nio i nadal wiesza się serwer :( Ale i tak dajemy rade ;) "moje" klasy też już są :) Pozdrawiam wszystkich - oczywista nie tylko tych z moich klas hihi Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: Nasza klasa :) 13.12.07, 11:34 Ooooo pan dentysta też się wpisał, ale co tak cieniutko, przy płci znak zapytania? :P Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Nasza klasa :) 13.12.07, 11:42 Zdecydowałem się i uzupełniłem :) A tak serio, przy rejestracji w tego typu serwisach zazwyczaj wypełniam tylko pola niezbędne (od jakiegoś czasu zgodnie z prawdą zresztą, wcześniej na ogół pierwsze litery ulicy czy miasta na przykład) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Nasza klasa :) 13.12.07, 11:43 A jak widzę Pana Gabkę, mam ochotę krzyczeć :< Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Nasza klasa :) 13.12.07, 12:06 Aha, w porządku: > Trwa porządkowanie poczty… Zapraszamy o godzinie 16:00. KU.., to ma być profesjonalny serwis? Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Nasza klasa :) 13.12.07, 12:07 Aha, system nie daje się nabrać na wersaliki :< Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: Nasza klasa :) 13.12.07, 12:12 Jak poprawią szybkość serwera to może i ja się wpiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
moo-nia Re: Nasza klasa :) 13.12.07, 17:06 Teraz jest... "Trwa porządkowanie poczty, które jest konieczne aby portal działał dużo szybciej… Zapraszamy jutro." nio zobaczymy czy to jutro to będzie faktycznie jutro ... ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
shadowmen_net Re: Nasza klasa :) 14.12.07, 22:33 No o tej porze dalej jeszcze chyba porządkują tą pocztę strasznie powoli to wszystko tu trwa no, ale warto poczekać na te nowe wiadomości w poczcie od znajomych, których ostatnio widziało się 100 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: Nasza klasa :) 14.12.07, 22:36 doczekaj glebokiej nocy, pojdzie gladko, wszystko migiem odczytasz:) Odpowiedz Link Zgłoś
shadowmen_net Re: Nasza klasa :) 14.12.07, 23:11 Ostatnio jak czekałem na głęboką noc to gdzieś mi uciekło parę godzin i wyglądam nagle przez okno a tu widno już to był znowu szok :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Nasza klasa :) 19.12.07, 11:33 Działa coraz szybciej, tylko starych znajomych nie przybywa. Zauważyłem, że jest taka cezura wieku. Do 40-stki jeszcze sporo ludzi się odzywa, ale potem to już qpa. Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: Nasza klasa :) 19.12.07, 11:50 nie qpa, tylko troche starsi uważają,ze komputer to nie potrzebne ustrojstwo, bleeeeeeeee a moze to jest ta gpa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: Nasza klasa :) 08.01.08, 12:49 wreszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!! dzis o 13-tej ma byc nowa serwerownia, to juz 6-ty milion uzytkownikow przeciez!!!!!! Ilekroc wchodze na portal, drzenie serca, wieksze niz przy normalnych boxach pocztowych, looooo, ilu znajomych sie odnalazlo po 50-ciu nawet latach, rodzine odnajduje, ba, ilu ich jeszcze przybedzie, robimy listy obecności poszczegolnych klas , ze szkol, w ktorych sie uczyliśmy.... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenaka Re: Nasza klasa :) 08.01.08, 13:37 Ja też się długo czaiłam i podglądałam. A jak juz się wpisałam to wpadłam jak śliwka w kompot. Non stop sprawdzam czy ktoś się dopisał, a może ktoś mi odpisał. Przez tę zmianę czuję się jak na odwyku ;) Punkt 13 sprawdzam, a tam przerwa do 14.00 :] Coś czuję że jeszcze to przeciągną :( Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: Nasza klasa :) 08.01.08, 18:42 18,36 ....hula!!!!!!!!!! tez wypatrywałam 13-tej, no to wpadłysmy, u mnie w domu nie raz dochodzi do spięcia na tle dostepu juz nie do kompa, jak do wzmiankowego portalu poskanowałam "archiwalia" i wreszcie jestem rozpoznawalna :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: Nasza klasa :) 08.01.08, 18:50 tak , hula lecz jeszcze dzisiaj na jednej nodze Przeprowadzka c.d. Dzisiejsze podłączenie nowych serwerów niestety nie powiodło się. Prace zostaną wznowione o 2 w nocy – portal będzie od tego czasu niedostępny. Za utrudnienia przepraszamy. Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: Nasza klasa , najnowsze info o usprawnieniach 08.01.08, 19:03 Portal zostanie wyłączony o 2 w nocy. Mamy nadzieję, że uda się zsynchronizować nową serwerownię ze starą do godziny 13:00. Wtedy też powinniśmy planowo uruchomić portal z nowej lokalizacji. Ciężko powiedzieć czy serwery zamówione ponad 2 miesiące temu dadzą radę obsłużyć ruch generowany przez 6 milionów użytkowników. W międzyczasie staliśmy sie portalem, który ma najwięcej odsłon w polskim internecie. Nawet gdybyśmy przewidzieli taki rozrost portalu, nie bylibyśmy wówczas w stanie finansowo sprostać zamówieniu większej liczby sprzętu. Niedawno dokonaliśmy nowego, jeszcze bardziej imponującego zakupu serwerów - powinniśmy je otrzymać 25 stycznia. Wtedy na pewno nasza-klasa osiągnie zawrotną prędkość działania! Ze swojej strony pragnę zapewnić wszystkich, że przez te 2 miesiące cały zespół naszej-klasy.pl pracował bardzo ciężko. Zarywaliśmy noce i poświęcaliśmy prywatny czas pracując nad nowymi serwerami. Jestem za to wszystkim administratorom, programistom, zarządowi oraz osobom zamawiającym i dostarczającym sprzęt niezmiernie wdzięczny - chylę czoła przed ich pracą. Maciek Popowicz Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Nasza klasa , najnowsze info o usprawnieniach 08.01.08, 20:58 Niestety, przenosiny się nie udały. Trzeba będzie jeszcze trochę poczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: Nasza klasa , najnowsze info o usprawnieniach 09.01.08, 09:00 mam pecha!!!!!!! wczoraj do 1-ej w nocy odpisywałam, rano ochoczo zasiadlam do WOLNEGO kompa i KLOPS!!!!!!! a czy wszystko do 17-tej sie skopiuje na nową serwerownie???? Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re: Nasza klasa , najnowsze info o usprawnieniach 09.01.08, 09:22 Oj Baja, ale Cię wciągło na maxa :P Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re:Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa.pl 09.01.08, 10:18 czy to buractwo??? dyskusja trwa!!!!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=73448071 Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenaka Re:Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa.p 09.01.08, 11:51 Rei nie dziw sie Baji. Ja mam ewidentne objawy odstawienia. Nie dałam rady zajrzeć wczoraj wieczorem, a na poczcie mam informację o nowej poczcie ;p I ja nie wiem kto do mnie napisał !!!!! Tragedia :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re:Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa.p 09.01.08, 11:57 CzescMagda:))) objawy odstawienia??? Swiruję, na poczcie dwie wiadomosci!!!!!!! taka okazja, komp wolny,moglabym do woli po serwerze posurfowac, a jest jak jest!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenaka Re:To załóżmy klub Anonimowych Naszoklasoholików 09.01.08, 12:13 Dzień dobry. Mam na imię Magda, sprawdzam pocztę na naszej klasie 15 razy dziennie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re:To załóżmy klub Anonimowych Naszoklasoholików 09.01.08, 12:27 Witaj Magda, kochamy Cię ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re:To załóżmy klub Anonimowych Naszoklasoholików 09.01.08, 13:11 A ja w pracy słyszę dwa razy dziennie: "zapisz się, zapisz się, będzie fajnie, wpiszę Cię do moich znajomych" Na razie się trzymam i nie daję, ale na naszą klasę wchodzę od czasu do czasu korzystając z loginu koleżanki :) Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re:To załóżmy klub Anonimowych Naszoklasoholików 09.01.08, 13:13 Jak się zapiszę to z pewnością będę miała te same objawy co Wy :P, zwłaszcza, że zapisała się moja przyjaciółka, która wyjechała do Francji i kontakt się urwał. Odpowiedz Link Zgłoś
reivena Re:To załóżmy klub Anonimowych Naszoklasoholików 11.01.08, 11:26 No tak, portal już działa więc wszyscy tam się zakamuflowali :) Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: serwer, nic nowego, do bani!!!!! 11.01.08, 11:33 Rei, 3-raz dzis mnie wypier.....la, po splodzeniu 3-ciego, za kazdym razem dlugiego listu do kolezanki, ktorej nie widzialam taaaak dlugo, a byla jedna z najblizszych, nawet w doroslym juz zyciu mialysmy ze soba kontakt, juz odstawiam portal, nie wierze bredniom o jakich niedawno pisali, poczekam na niusy po 25 stycznia, kiedy to superowa serwernie zainstaluja nam !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: serwer, nic nowego, do bani!!!!! 11.01.08, 11:51 Nie ma w tym nic dziwnego. List musi być krótszy i wtedy przejdzie. Istnieją ograniczenia w długości jednorazowego przekazu. Tak samo jest na GG, na Gazecie i innych komunikatorach internetowych czy forach. Odpowiedz Link Zgłoś
baja88 Re: serwer, nic nowego, do bani!!!!! 11.01.08, 13:25 co???? nic o dlugosci tegoz nie slyszalam, to moze dlatego nic nie moge wyslac (celowo nie pisze, ile pisze ) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenaka Re: serwer, nic nowego, do bani!!!!! 11.01.08, 14:03 Jak zrobisz z niego 3 listy to przejdzie w kawałkach ale jednak. Ja tam się przy długaśnych listach przerzuciłam na worda i prywatnego maila. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkamtuitu Re: Nasza klasa :) 17.12.07, 22:07 Bo ty bez szkół jesteś!!!! Jakaś niewykształcona masa!! Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkamtuitu Re: Nasza klasa :) 19.12.07, 17:14 I co wspomnienia wróciły jak cię w szkole gnoili!!!! HA HA HA! Odpowiedz Link Zgłoś
forumowiczman Klasa ma cię w dupie?! Pomocny portal poniżej!!! 23.01.08, 08:20 www.nasza-cela.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: Nasza klasa :) 22.02.08, 23:42 też jestem...ale mam mieszane uczucia... Odpowiedz Link Zgłoś