Dodaj do ulubionych

Nasza klasa :)

15.11.07, 19:10
nasza-klasa.pl/
Spróbujcie się znaleźć. Niestety mojej klasy nie ma :(
Obserwuj wątek
    • inus_123 Re: Nasza klasa :) 15.11.07, 19:42
      To ją załóż, ktoś musi być pierwszy, więc może Ty.
    • kelo Re: Nasza klasa :) 16.11.07, 00:51
      A po mojemu kolejna witryna zbierająca dane internautów. Zrezygnowałem. Choć nie powiem chciałbym odnaleźć klasę z ... podstawówki.
      • inus_123 Re: Nasza klasa :) 16.11.07, 18:22
        No nie wiem. Oglądałam kiedyś w "Kawie czy herbacie" wywiad z
        twórcami tego portalu i nie odniosłam wrażenia, aby przyświecał im
        cel zbierania danych. Uważam, że jest to jedyna profesjonalnie
        zrobiona stronka, której zadaniem jest odnajdywanie szkolnych
        znajomych i zasłużenie cieszy się coraz większą popularnością.
        • kelo Re: Nasza klasa :) 16.11.07, 23:18
          www.sztambuch.pl/index.php Ta jest podobno też popularna. Cóż, jestem sceptycznie nastawiony do podawania informacji o sobie komukolwiek w sieci.
          • baja88 Re: Nasza klasa :) 17.11.07, 23:42
            załozylam swoim klasom i dinozaury sie schodza, niekoniecznie z moich klas, lecz
            przybywają
            • reivena Re: Nasza klasa :) 18.11.07, 17:10
              Zawsze mnie zastanawia dlaczego i do czego potrzebna jest data
              urodzenia.
              • le_szek Re: Nasza klasa :) 18.11.07, 19:21
                Żeby wiedzieli, czy przesyłać Ci spam dotyczący viagry czy pampersów dla
                dorosłych ;)
                • reivena Re: Nasza klasa :) 18.11.07, 20:39
                  :D
              • sandwich1 Re: Nasza klasa :) 23.11.07, 21:21
                Bo jak szukam Jasia Kowalskiego z Krakowa i wyskakuje mi 30 bez zdjęć to w
                przybliżeniu wiem o kogo chodzi i nie wyślę wiadomości 20-latkowi albo
                60-latkowi. To naprawdę bardzo pomaga.
      • baja88 Re: Nasza klasa :) 16.01.08, 10:06
        Będzie kontrola serwisu nasza-klasa
        wiadomosci.onet.pl/1674141,11,item.html
        • baja88 Re: Nasza klasa :) 21.01.08, 14:29
          jest!!!! wreszcie namierzyłam i znalazlam na stronach pewnej szkoly w pewnym miescie, zupelny przypadek!!!!!!
          tylko czy nadal pracuje, gdzie mieszka, i jeszcze kilka pytan, wejde na forum kazdej klasy , w ktorej wychowawcą byla !!!!!!
          To moja "pani" sprzed..........zgadnijcie, ilu lat???!!!!!!
          • reivena Re: Nasza klasa :) 22.01.08, 07:54
            Ok 50? :)
    • waniliowa1977 Re: Nasza klasa :) 20.11.07, 11:39
      znalazłam, aż się wzruszyłam...
    • sandwich1 Re: Nasza klasa :) 23.11.07, 22:28
      To świetna rzecz, ale ich trochę przerosła. Co chwilę serwer się wiesza.
      Od miesiąca wszyscy moi znajomi o tym mówią.
      Ale tylu znajomych spotkałem! Ostrożnie do tego podchodziłem, nawet klasę
      założyłem. A potem jak grzyby po deszczu.
      • reivena Re: Nasza klasa :) 07.12.07, 10:42
        Moja klasa z liceum już powstała, ze szkoły podstawowej też trochę
        osób z klas wyższych i niższych się zapisuje. Ja narazie tylko
        zerkam, może niedługo też się skuszę.
      • kelo Re: Nasza klasa :) 07.12.07, 21:46
        Ech, skusiłem się i ja. I nie żałuję. Odzywają się moi uczniowie, odzywają się znajomi. Fajne.
        • baja88 Re:Olo :))) 14.12.07, 20:56
          weszłam z ciekawosci by.......
          nie chcę byc posądzona,żem rajfura, nie bylabym tez soba, gdybym nie zapytala:czy o tych bodajże stalowych wlosach, czy kasku, jak kiedys pisaleś, to z przewrotności, kokieterii i lekkiego zakpienia z natury????? bo innej opcji przyjąc nie mozna:)

Olo:chapeau bas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • kelo Re: Nasza klasa :) 07.12.07, 21:46
        Ech, skusiłem się i ja. I nie żałuję. Odzywają się moi uczniowie, odzywają się znajomi. Fajne.
      • moo-nia Re: Nasza klasa :) 12.12.07, 19:10
        Nio i nadal wiesza się serwer :( Ale i tak dajemy rade ;) "moje"
        klasy też już są :)
        Pozdrawiam wszystkich - oczywista nie tylko tych z moich klas hihi
        • reivena Re: Nasza klasa :) 13.12.07, 11:34
          Ooooo pan dentysta też się wpisał, ale co tak cieniutko, przy płci
          znak zapytania? :P
          • le_szek Re: Nasza klasa :) 13.12.07, 11:42
            Zdecydowałem się i uzupełniłem :)

A tak serio, przy rejestracji w tego typu serwisach zazwyczaj wypełniam tylko
            pola niezbędne (od jakiegoś czasu zgodnie z prawdą zresztą, wcześniej na ogół
            pierwsze litery ulicy czy miasta na przykład)
            • le_szek Re: Nasza klasa :) 13.12.07, 11:43
              A jak widzę Pana Gabkę, mam ochotę krzyczeć :<
              • reivena Re: Nasza klasa :) 13.12.07, 11:55
                Teraz w porządku :)
                • le_szek Re: Nasza klasa :) 13.12.07, 12:06
                  Aha, w porządku:

> Trwa porządkowanie poczty… Zapraszamy o godzinie 16:00.

KU.., to ma być profesjonalny serwis?
                  • le_szek Re: Nasza klasa :) 13.12.07, 12:07
                    Aha, system nie daje się nabrać na wersaliki :<
                    • reivena Re: Nasza klasa :) 13.12.07, 12:12
                      Jak poprawią szybkość serwera to może i ja się wpiszę.
                      • baja88 podobny portal 13.12.07, 16:38
                        www.szkolnelata.pl/
                        tu lużniej :)
                  • moo-nia Re: Nasza klasa :) 13.12.07, 17:06
                    Teraz jest... "Trwa porządkowanie poczty, które jest konieczne aby
                    portal działał dużo szybciej… Zapraszamy jutro." nio zobaczymy czy
                    to jutro to będzie faktycznie jutro ... ;)
                    Pozdrawiam
                    • shadowmen_net Re: Nasza klasa :) 14.12.07, 22:33
                      No o tej porze dalej jeszcze chyba porządkują tą pocztę strasznie powoli to wszystko tu trwa no, ale warto poczekać na te nowe wiadomości w poczcie od znajomych, których ostatnio widziało się 100 lat temu
                      • baja88 Re: Nasza klasa :) 14.12.07, 22:36
                        doczekaj glebokiej nocy, pojdzie gladko, wszystko migiem odczytasz:)
                        • shadowmen_net Re: Nasza klasa :) 14.12.07, 23:11
                          Ostatnio jak czekałem na głęboką noc to gdzieś mi uciekło parę godzin i wyglądam nagle przez okno a tu widno już to był znowu szok :-)
                          • kelo Re: Nasza klasa :) 19.12.07, 11:33
                            Działa coraz szybciej, tylko starych znajomych nie przybywa. Zauważyłem, że jest taka cezura wieku. Do 40-stki jeszcze sporo ludzi się odzywa, ale potem to już qpa.
                            • baja88 Re: Nasza klasa :) 19.12.07, 11:50
                              nie qpa, tylko troche starsi uważają,ze komputer to nie potrzebne ustrojstwo,
                              bleeeeeeeee
                              a moze to jest ta gpa !!!
                              • baja88 Re: Nasza klasa :) 08.01.08, 12:49
                                wreszcie!!!!!!!!!!!!!!!!!! dzis o 13-tej ma byc nowa serwerownia, to juz 6-ty milion uzytkownikow przeciez!!!!!!
                                Ilekroc wchodze na portal, drzenie serca, wieksze niz przy normalnych boxach pocztowych, looooo, ilu znajomych sie odnalazlo po 50-ciu nawet latach, rodzine odnajduje, ba, ilu ich jeszcze przybedzie, robimy listy obecności poszczegolnych klas , ze szkol, w ktorych sie uczyliśmy....
                                • magdalenaka Re: Nasza klasa :) 08.01.08, 13:37
                                  Ja też się długo czaiłam i podglądałam. A jak juz się wpisałam to
                                  wpadłam jak śliwka w kompot. Non stop sprawdzam czy ktoś się
                                  dopisał, a może ktoś mi odpisał. Przez tę zmianę czuję się jak na
                                  odwyku ;) Punkt 13 sprawdzam, a tam przerwa do 14.00 :] Coś czuję że
                                  jeszcze to przeciągną :(
                                  • magdalenaka Re: Nasza klasa :) 08.01.08, 14:03
                                    Przerwa do 17.00 :(
                                    • baja88 Re: Nasza klasa :) 08.01.08, 18:42
                                      18,36 ....hula!!!!!!!!!!

tez wypatrywałam 13-tej, no to wpadłysmy, u mnie w domu nie raz dochodzi do
                                      spięcia na tle dostepu juz nie do kompa, jak do wzmiankowego portalu
                                      poskanowałam "archiwalia" i wreszcie jestem rozpoznawalna :)))))
                                      • baja88 Re: Nasza klasa :) 08.01.08, 18:50
                                        tak , hula lecz jeszcze dzisiaj na jednej nodze

Przeprowadzka c.d.
                                        Dzisiejsze podłączenie nowych serwerów niestety nie powiodło się. Prace zostaną
                                        wznowione o 2 w nocy – portal będzie od tego czasu niedostępny. Za utrudnienia
                                        przepraszamy.
                                        • baja88 Re: Nasza klasa , najnowsze info o usprawnieniach 08.01.08, 19:03
                                          Portal zostanie wyłączony o 2 w nocy. Mamy nadzieję, że uda się zsynchronizować nową serwerownię ze starą do godziny 13:00. Wtedy też powinniśmy planowo uruchomić portal z nowej lokalizacji. Ciężko powiedzieć czy serwery zamówione ponad 2 miesiące temu dadzą radę obsłużyć ruch generowany przez 6 milionów użytkowników. W międzyczasie staliśmy sie portalem, który ma najwięcej odsłon w polskim internecie. Nawet gdybyśmy przewidzieli taki rozrost portalu, nie bylibyśmy wówczas w stanie finansowo sprostać zamówieniu większej liczby sprzętu. Niedawno dokonaliśmy nowego, jeszcze bardziej imponującego zakupu serwerów - powinniśmy je otrzymać 25 stycznia. Wtedy na pewno nasza-klasa osiągnie zawrotną prędkość działania!

Ze swojej strony pragnę zapewnić wszystkich, że przez te 2 miesiące cały zespół naszej-klasy.pl pracował bardzo ciężko. Zarywaliśmy noce i poświęcaliśmy prywatny czas pracując nad nowymi serwerami. Jestem za to wszystkim administratorom, programistom, zarządowi oraz osobom zamawiającym i dostarczającym sprzęt niezmiernie wdzięczny - chylę czoła przed ich pracą.

Maciek Popowicz
                                          • kelo Re: Nasza klasa , najnowsze info o usprawnieniach 08.01.08, 20:58
                                            Niestety, przenosiny się nie udały. Trzeba będzie jeszcze trochę poczekać.
                                            • baja88 Re: Nasza klasa , najnowsze info o usprawnieniach 09.01.08, 09:00
                                              mam pecha!!!!!!! wczoraj do 1-ej w nocy odpisywałam, rano ochoczo zasiadlam do WOLNEGO kompa i KLOPS!!!!!!!
                                              a czy wszystko do 17-tej sie skopiuje na nową serwerownie????
                                              • reivena Re: Nasza klasa , najnowsze info o usprawnieniach 09.01.08, 09:22
                                                Oj Baja, ale Cię wciągło na maxa :P
                                                • baja88 Re:Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa.pl 09.01.08, 10:18
                                                  czy to buractwo??? dyskusja trwa!!!!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=73448071

• magdalenaka Re:Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa.p 09.01.08, 11:51
                                                    Rei nie dziw sie Baji. Ja mam ewidentne objawy odstawienia. Nie
                                                    dałam rady zajrzeć wczoraj wieczorem, a na poczcie mam informację o
                                                    nowej poczcie ;p I ja nie wiem kto do mnie napisał !!!!!
                                                    Tragedia :PPP
                                                  • baja88 Re:Praca mgr z psychologii na temat nasza-klasa.p 09.01.08, 11:57
                                                    CzescMagda:)))
                                                    objawy odstawienia??? Swiruję, na poczcie dwie wiadomosci!!!!!!!
                                                    taka okazja, komp wolny,moglabym do woli po serwerze posurfowac, a jest jak jest!!!!!!!
                                                  • magdalenaka Re:To załóżmy klub Anonimowych Naszoklasoholików 09.01.08, 12:13
                                                    Dzień dobry. Mam na imię Magda, sprawdzam pocztę na naszej klasie 15
                                                    razy dziennie ;)
                                                  • le_szek Re:To załóżmy klub Anonimowych Naszoklasoholików 09.01.08, 12:27
                                                    Witaj Magda, kochamy Cię ;))
                                                  • reivena Re:To załóżmy klub Anonimowych Naszoklasoholików 09.01.08, 13:11
                                                    A ja w pracy słyszę dwa razy dziennie: "zapisz się, zapisz się,
                                                    będzie fajnie, wpiszę Cię do moich znajomych"

Na razie się trzymam i nie daję, ale na naszą klasę wchodzę od czasu
                                                    do czasu korzystając z loginu koleżanki :)
                                                  • reivena Re:To załóżmy klub Anonimowych Naszoklasoholików 09.01.08, 13:13
                                                    Jak się zapiszę to z pewnością będę miała te same objawy co Wy :P,
                                                    zwłaszcza, że zapisała się moja przyjaciółka, która wyjechała do
                                                    Francji i kontakt się urwał.
                                                  • reivena Re:To załóżmy klub Anonimowych Naszoklasoholików 11.01.08, 11:26
                                                    No tak, portal już działa więc wszyscy tam się zakamuflowali :)
                                                  • baja88 Re: serwer, nic nowego, do bani!!!!! 11.01.08, 11:33
                                                    Rei, 3-raz dzis mnie wypier.....la, po splodzeniu 3-ciego, za kazdym razem dlugiego listu do kolezanki, ktorej nie widzialam taaaak dlugo, a byla jedna z najblizszych, nawet w doroslym juz zyciu mialysmy ze soba kontakt, juz odstawiam portal, nie wierze bredniom o jakich niedawno pisali, poczekam na niusy po 25 stycznia, kiedy to superowa serwernie zainstaluja nam !!!!!!
                                                  • kelo Re: serwer, nic nowego, do bani!!!!! 11.01.08, 11:51
                                                    Nie ma w tym nic dziwnego. List musi być krótszy i wtedy przejdzie. Istnieją ograniczenia w długości jednorazowego przekazu. Tak samo jest na GG, na Gazecie i innych komunikatorach internetowych czy forach.
                                                  • baja88 Re: serwer, nic nowego, do bani!!!!! 11.01.08, 13:25
                                                    co???? nic o dlugosci tegoz nie slyszalam, to moze dlatego nic nie moge wyslac (celowo nie pisze, ile pisze )
                                                  • magdalenaka Re: serwer, nic nowego, do bani!!!!! 11.01.08, 14:03
                                                    Jak zrobisz z niego 3 listy to przejdzie w kawałkach ale jednak. Ja
                                                    tam się przy długaśnych listach przerzuciłam na worda i prywatnego
                                                    maila. :)
    • mieszkamtuitu Re: Nasza klasa :) 17.12.07, 22:07
      Bo ty bez szkół jesteś!!!! Jakaś niewykształcona masa!!
    • mieszkamtuitu Re: Nasza klasa :) 19.12.07, 17:14
      I co wspomnienia wróciły jak cię w szkole gnoili!!!! HA HA HA!
    • forumowiczman Klasa ma cię w dupie?! Pomocny portal poniżej!!! 23.01.08, 08:20

www.nasza-cela.prv.pl/
    • mamkube Re: Nasza klasa :) 22.02.08, 23:42
      też jestem...ale mam mieszane uczucia...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka