chrisraf Re: Na zdrowie 14.01.15, 00:39 NIe ma nic lepszego w tym zakresie: pl.wikipedia.org/wiki/Ostropest_plamisty Glückauf! Odpowiedz Link
1fatum Re: Na zdrowie 13.01.15, 21:43 W tym filmie nie chodzi o główny temat, ale o dostrzeżenie mechanizmów jak można udupić niewygodnych. Akurat w tym przypadku jest mowa o medycynie i farmacji, a przecież jest wiele innych dziedzin życia, w których funkcjonują podobne mechanizmy. Dlaczego zamieściłem ten akurat film? Dlatego, że mamy swoistą analogię z sądowym wyrokiem określającym nieistnienie Ślązaków. W połowie filmu dowiadujemy się jakie mechanizmy dochodzeniowe i procesowe zostały wykorzystane, aby człowiekowi zamknąć usta. Komunistyczny prokurator A. Wyszynskij mawiał: "Dajce mi człowieka, a ja znajdę na niego paragraf". Dzień dzisiejszy nie różni się zbytnio od tych sprzed wieku. Kiedyś kolbą pistoletu wybijano zęby, a dziś istnieją metody bardziej wysublimowane i równie skuteczne. Na filmie dostrzegamy opis, jak można zadbać o interesy grupy wpływów nawet w sądzie. Między innymi dlatego z taką mocą utrzymuje się przeróżne immunitety dla niektórych profesji. Z całości wynika konkluzja, że prawo jest jedno dla wszy(stkich). Skazali mnie za "mafię". Rozmowa z cudotwórcą, prof. Kazimierzem Piotrowiczem Odpowiedz Link
cirano Re: Na zdrowie 14.01.15, 09:32 Polska jest jaka jest. Każdy widzi. Szkoda gadać Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Na zdrowie 14.01.15, 10:53 Jak chodzi o tyn ostropest to mozna pic jako herbata, jako olyj i jesc na sucho pomlony. Odpowiedz Link