Dodaj do ulubionych

Na zdrowie

12.01.15, 20:24
Tekst linka
Obserwuj wątek
    • 1fatum Re: Na zdrowie 12.01.15, 20:25
      Tekst linka
      • chrisraf Re: Na zdrowie 14.01.15, 00:39
        NIe ma nic lepszego w tym zakresie:

pl.wikipedia.org/wiki/Ostropest_plamisty
        Glückauf!
    • 1fatum Re: Na zdrowie 13.01.15, 21:43
      W tym filmie nie chodzi o główny temat, ale o dostrzeżenie mechanizmów jak można udupić niewygodnych. Akurat w tym przypadku jest mowa o medycynie i farmacji, a przecież jest wiele innych dziedzin życia, w których funkcjonują podobne mechanizmy.

Dlaczego zamieściłem ten akurat film? Dlatego, że mamy swoistą analogię z sądowym wyrokiem określającym nieistnienie Ślązaków. W połowie filmu dowiadujemy się jakie mechanizmy dochodzeniowe i procesowe zostały wykorzystane, aby człowiekowi zamknąć usta.

Komunistyczny prokurator A. Wyszynskij mawiał: "Dajce mi człowieka, a ja znajdę na niego paragraf".
      Dzień dzisiejszy nie różni się zbytnio od tych sprzed wieku. Kiedyś kolbą pistoletu wybijano zęby, a dziś istnieją metody bardziej wysublimowane i równie skuteczne. Na filmie dostrzegamy opis, jak można zadbać o interesy grupy wpływów nawet w sądzie. Między innymi dlatego z taką mocą utrzymuje się przeróżne immunitety dla niektórych profesji.
      Z całości wynika konkluzja, że prawo jest jedno dla wszy(stkich).

• cirano Re: Na zdrowie 14.01.15, 09:32
        Polska jest jaka jest. Każdy widzi. Szkoda gadać
        • socer-schlesier Re: Na zdrowie 14.01.15, 10:53
          Jak chodzi o tyn ostropest to mozna pic jako herbata, jako olyj i jesc na sucho pomlony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka