dede09 01.10.18, 15:22 Hallo Fatum! Podobno zes wciepnol tu niydowno na Forum artykul o zywych bakteriach w jogurcie. Niystety niy moga tego znojsc, - mozesz mi pomöc? lg dede Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1fatum Re: Do Fatuma! 01.10.18, 19:00 Na początek film. Później link do zakupów. Zostały jeszcze tabletki, bo niemal wszystko zostało wykupione. www.youtube.com/watch?v=Y6n0RgA9sqs www.narine.pl/pl/p/Narine-Tabletki-500-mg%2C-30-tabletek/ Taniej jest na Ukrainie bo 30 tbl. za ok. 15 zł. flagma.ua/uk/narine-so460235-1.html store-ds.com.ua/ua/catalog/vidnovlennya-mikroflory/zakvaska-bakterialna-narine-good-food-1-g-5-sht/ www.kidstaff.com.ua/tema-14294492.html Teraz Ukraińców jest dostatek i mogą przywieźć od siebie Narine. Są w kapsułkach (z nich też można robić jogurt) Zachowując czystość, to z jednej kapsułki można zrobić ponad 20 razy jogurt, zanim zacznie być zbyt kwaśny. Jak robić kefir jest cała masa na YT. Odpowiedz Link
dede09 Re: Do Fatuma! 01.10.18, 20:49 super Donk :) widza ze to jest szeroki i ciekawy temat zainteresowalo mie to bo jo od kilku tygodni hoduja i pija kefir z zywymi bakteriami i bardzo mi to sluzy m.in. na zgaga i inne stany zapalne jeszcze roz - Odpowiedz Link
1fatum Re: Do Fatuma! 02.10.18, 00:27 Nie ma sprawy. Jeżeli zechcesz, to napisz na maila. Odpowiedz Link
1fatum Re: Do Fatuma! 02.10.18, 10:06 Istnieje wiele przyczyn chorób przewodu pokarmowego i jeszcze więcej szkodliwych terapii. Błędnie założono, że pozbawienie żołądka kwasów pozwoli na wyleczenie i zastosowano mechanizm inhibitora pompy protonowej (często na opakowaniach "leku" są literki IPP). Nie wnikając w szkody wywoływanie tym leczeniem stanów przewlekłych, warto się zastanowić dlaczego leczenie nie skutkuje. Poniżej materiał ukazujący inny punkt widzenia. WYZDROWIEJESZ 60 # 20 Refluks żołądkowo - przełykowy - krok do raka Odpowiedz Link
dede09 Re: Do Fatuma! 02.10.18, 20:22 no to wyprubujemy te stare rosyjske metody co nom Pan Drzewi zaprezentowol- :) zaczynom jutro na czczo od lnu dziynki Fatum LG Odpowiedz Link
1fatum Re: Do Fatuma! 02.10.18, 22:21 Warto i ten materiał zobaczyć. Ukryte terapie globalnie Jerzy Jaskowski NTV1 Papierosy, manipulacje Fukushima Odpowiedz Link
berncik Re: Do Fatuma! 03.10.18, 17:14 Hi.dede. Jakoś nie umia se dac rady z tymi tabletkami, żeby zrobić jogurt i to mo być w jakiś sposób dobre i być zdrowe.Zeby zrobić naturalny i zdrowy jogurt, nie potrzebujesz nic innego ino zdrowe MLEKO. Mój Ojciec pochodzi z gospodarstwa z pod Św. ANNY to też my jako dzieci często na ferie jeździli na wieś .Tam często na wieczerzo bylo Stampfkartoffle z kiszkom tz.z jogurtem. BEZ tabletów..Moja kiedyś zachorowała lekarze jej zaaplikowali tel a antybiotyków że jej zniszczyli cało flora, Przez nią leciało wszystko jak woda. Więc jo chodził tu do rolnika po mleko robił jogurt naturalny. Bo jogurt ma te same bakterie co Ty i jo w jelitach. Nie trwało dwa tygodnie była zdrowa .Na zgaga spróbuj jeść 3 razy na dzień ,nie za dużo, tak zeby pomiędzy posilkami było okolo 6 godz przerwy a wieczorem niy maszkecic ani słodkiego pić ,zjedz np jabłko. Odpowiedz Link
berncik Re: Do Fatuma! 03.10.18, 17:23 I jeszcze jedno BVB fajnie gro i przyjemnie patrzeć Grüsse Odpowiedz Link
dede09 Re: Do Fatuma! 03.10.18, 18:39 Hallo i Dziynki Berncik! Jo tyz jest skeptisch co do tych Tabletek i przez to jo som hoduja te ZYWE bakterie. Niy musza dokupywac bo jak dobrze o nie dbosz to one sie same rozmnazajom!!! A smakuje to pamiyntom jak za bajtla ---bo jo tyz do 5tego roku na wsi miyszkol Powiydz mi jako jest roznica miyndzy kiszkom a maslonkom??? Bo mie siy wydaje ze Kiszka to jest KEFIR a maslonka - buttermilch. Z tego Filmiku od Fatuma s.o. mozna sie tyz pora b.dobrych rzeczy dowiedziec a tip Nr. 1 to jest LEN.Chleba niy jesc bo to sama chemia itd. Ja Borussia robi zas spass ,ale w tamtym Roku byli my tyz po 6sciu kolejkach na piyrszym miejscu. Ani niy mysla co bydzie jak Reus zas kajs szlapa wsadzi kaj niymo ;) downo niy bol verletzt Na ja ---von mir aus -- Odpowiedz Link
berncik Re: Do Fatuma! 04.10.18, 16:27 Hi Dede: BVB wczoraj super grał ,GRATULATION. Jak bauerka wydoi krowy to to mleko mo około 6% fetu. Więc ta bauerka przepuści to mleko przez centryfuga, to jest maszyna co oddzielo od tego mleka ten fet . Ten fet nazywo się smietana . Tak mniej więcej za dwa dni ta śmietana skisła i z tej śmietany zrobiła masło . Po wylowieniu tego masła z masniczki zostanie Buttermich (Maślanka) . A kiszka robili ze spuszczanki. Tak nazywali to mleko po oddzieleniu śmietany . Więc postawiyli ta spuszczanka na dwa dni i bez żadnych tabletek zrobiła się kiszka . Inaczej mówiąc Zsiadłe mleko. Odpowiedz Link
1fatum Re: Do Fatuma! 04.10.18, 20:08 Brawo! Jednak nie JOGURT. Jogurt jest wynalazkiem Bułgarów i innych "ciepłokrwistych", bo on kiśnie w wyższej temperaturze. Teraz moja porażka. Nie wiem dlaczego (pewnie złe bakterie) sprawiły, że 3 z 6 słoiczków jogurtu było płynne, czyli złe. Musiałem wymyć słoiczki, zdezynfekować i ponownie zaszczepić mleko kapsułkami Narine. Odpowiedz Link
1fatum Re: Do Fatuma! 04.10.18, 20:47 Warto zobaczyć i się zastanowić. Ludobójstwo XXI Wieku. Odpowiedz Link
1fatum Re: Do Fatuma! 04.10.18, 21:10 Problemy żołądkowe i zgaga. JERZY ZIĘBA - ZAKWASZENIE ŻOŁĄDKA Odpowiedz Link
1fatum Re: Do Fatuma! 03.10.18, 18:54 Należy odróżnić "kiszkę" od jogurtu, czy kefiru. Różnica tkwi w rodzaju bakterii stanowiących starter, oraz temperatury. Opis z linku: ... Mleko należy pasteryzować w celu wyeliminowania niepożądanych kultur bakterii. Mleko podgrzewam do około 85 stopni. Zdejmuję z ognia o studzę do temperatury 46-45 stopni. (jeśli nie masz termometru można temperaturę mleka po schłodzeniu sprawdzić tak: włożyć do niego mały palec od dłoni na 10 sekund. Mleko powinno być ciepłe ale nie parzyć!) Dodaję do mleka starter (kultury bakterii) lub około 100 ml podgrzanego jogurtu z poprzedniej produkcji jogurtu na każdy 1 litr mleka. Mieszam dokładnie. Przelewam do jogurtownicy, słoika lub garnka. Podczas rozwoju bakterii temperatura MUSI WYNOSIĆ 44-43 stopnie! Zaszczepione mleko odstawiam na około 6-12 godzin. Im dłużej stoi tym będzie gęściejszy i bardziej kwaskowy s maku. Po zgęstnieniu i utworzeniu skrzepu pojemnik z jogurtem wstawiam do lodówki. Jogurt nadaje się do jedzenia przez około 5 dni. ... W naszych warunkach, nie chcąc gotować i studzić mleka, używamy 3,2% UHT. Jest bez bakterii. Kapsułkę Narine trzymając pionowo, postukać o stół, a następnie odciąć nożyczkami czubek od góry. Wsypujemy do czystej strzykawki 10 ml. po wyjęciu tłoka. Następnie wkładamy 2 0 5 mm tłok i odwracamy stożkiem do igieł do góry, Wsuwamy tłok prawie do samego końca i zasysamy chłodnej przegotowanej wody ok. 6 ml. Cofamy tłok do końca i zatykając palcem wylot strzykawki wstrząsamy, aby rozpuścić proszek. Po rozpuszczeniu, trzymając stożkiem do góry usuwamy powietrze naciskając na tłok. Do każdego z sześciu pojemników na jogurt (uprzednio wymyte i najlepiej zdezynfekowane alkoholem - dekle też) wlewamy po 1 ml. płynu ze strzykawki. Wlewamy mleko, zakrywamy deklami i wstawiamy do jogurtownicy przykrywając deklem. Włączamy do prądu na 8 godzin. Później wraz z jogurtownicą do lodówki. Gęsty jogurt wyjmujemy zdezynfekowaną łyżka, aby nie zakazić resztek w pojemnikach, do których wlejemy ponownie mleko. Kiedy jogurt zrobi się rzadki, to znaczy, że dostały się niepożądane bakterie i po zdezynfekowaniu słoików zaczynamy od początku z kapsułki. Raz miałem w 3 pojemnikach rzadki jogurt, a w pozostałych dobry, to usunąłem wadliwy i po dezynfekcji dałem po 1 łyżeczce od herbaty zdrowego jogurtu i tym sposobem przerobiłem ponad 20 litrów mleka. Podstawą jest czystość przy pracy. Chyba to wszystko. Tekst linka Odpowiedz Link
1fatum Jedna z przyczyn chorób 04.10.18, 08:43 Zatwierdzone przez FDA sztuczne słodziki trują bakterie jelitowe Popularne sztuczne słodziki: aspartam, sukraloza, sacharyna, neotam, adwantam i acesulfam K wykazują toksyczne działanie na drobnoustroje jelitowe. Artykuł na ten temat ukazał się w październikowym wydaniu czasopisma „Molecules”. Jego autorzy zaznaczają, że toksyczny efekt na bakterie bytujące w jelitach zachodzi już przy bardzo niskich stężeniach słodzików: 1 mg/ml. „Jest to kolejny dowód na to, że spożywanie sztucznych słodzików niekorzystnie wpływa na aktywność drobnoustrojów jelitowych, co może powodować szeroki zakres problemów zdrowotnych” – twierdzą. Dwa zespoły badawcze – z Uniwersytetu Ben-Guriona w Negev (Izrael) oraz Nanyang Technological University w Singapurze – przebadały sześć różnych słodzików i dziesięć popularnych suplementów dla sportowców (zawierających te substancje) przy użyciu metod inżynierii genetycznej. „Zmodyfikowaliśmy bioluminescencyjne bakterie E. coli. Dzięki temu wykazywały one efekt luminescencji, który ujawniał się w obecności substancji toksycznych. To był nasz model złożonego systemu drobnoustrojów zamieszkujących ludzkie jelita” – mówi prof. Ariel Kushmaro, główny autor pracy. Następnie naukowcy mierzyli poziom luminescencji oraz wzrost bakterii traktowanych różnymi stężeniami poszczególnych słodzików. Okazało się, że jest pewne graniczne stężenie, powyżej którego wszystkie badane substancje zaczynały działać toksycznie na drobnoustroje. W niektórych przypadkach wynosiło ono zaledwie 1 mg/ml. „Wyniki tego badania mogą pomóc w zrozumieniu względnej toksyczności sztucznych substancji słodzących i dostrzec ich potencjalnie negatywny wpływ nie tylko na bakterie jelitowe, lecz także na całe środowisko” – podkreśla prof. Kushmaro. Sztuczne słodziki zawiera ogromna ilość produktów spożywczych i napojów bezalkoholowych o obniżonej zawartości cukru. Wiele osób spożywa je nawet nieświadomie. Zgodnie z najnowszymi danymi sztuczne słodziki wpływają także na zanieczyszczenie środowiska – można je znaleźć w wodzie pitnej i powierzchniowej oraz w warstwach wodonośnych wód gruntowych. (PAP) Tekst linka Odpowiedz Link
1fatum Re: Jedna z przyczyn chorób 04.10.18, 22:05 W Polsce Narine jest 1 miesiąc. ja używam ok. 24 dni. Czy pomogło? Nie wiem. Nie umiem odpowiedzieć. Zobaczymy z czasem. Jestem zdrowy, wiec trudno ocenić. Takim testem było zrobienie budyniu i zeżarcie 1 litra. Kiedyś srałbym dalej, niżbym widział. Po Narine nie ma takich efektów. Tak, czy siak warto uzupełnić mikroorganizmy. Teraz inny interesujący materiał Opinia dr. Jaśkowskiego o Jerzym Ziębie oraz live chat z 16.01.2018 z fb Jerzy Zięba. Odpowiedz Link