zyta_1 16.08.04, 12:44 Trudno chyba wszystko zwalić na okres urlopowo-wakacyjny. Co się stało, kto lub co ich zniechęciło, może pokusimy się o jakąś analize, moze sie poprawimy i odzyskamy starych aktywnych forumowiczów. Weźmy się w garść. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aralski Re: aralski? 16.08.04, 16:00 czyzbym mial taka magiczna moc gdy nadchodzi noc i jeszcze to na dzien jasny ma sie rozciagac? Odpowiedz Link Zgłoś
salo Jeśli chodzi o mnie to Aralski mi nie wadzi :) 17.08.04, 11:29 Odpoczywam od komputera i jeśli nie muszę to drania nie załączam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re Biorę przykład z Salo IP: *.tychy.pl / *.bioskomp.com.pl 17.08.04, 12:06 i nie zaglądne na to forum przynajmniej do września. Spadam :-( Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Re Biorę przykład z Salo 17.08.04, 12:10 ot i tu masz racje... to ja sie tez pozegnam (tylko nie wiem czy wroce) Paaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: Re Biorę przykład z Salo 17.08.04, 12:18 ja tez sie zegnam i juz nie wroce :-( Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: Re Biorę przykład z Salo 17.08.04, 12:35 Ojojoj, co to się porobiło :-( Odpowiedz Link Zgłoś
salo A Was, qurcze, co napadło ??? 17.08.04, 14:00 i jeszcze mówicie, że robicie to co ja ?! Ja odpoczywam od komnputera, a nie od forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Co Wy wszyscy wyrabiacie? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 17:27 Odpowiedz Link Zgłoś
egon17 Re: Co Wy wszyscy wyrabiacie? n/t 17.08.04, 21:52 Ja tam nigdzie nie odchodzę. Wprost przeciwnie, od niedawna mam neostradę to mogę poszaleć :-} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Co Wy wszyscy wyrabiacie? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 22:57 No to witam w klubie neostradowiczów :-). U mnie niedawno 2 latka stuknęły jak mam neostradę. Też na początku było szaleństwo :-). A obecnie nawet nie wyobrażam sobie życia bez Internetu, to naturalne, że np. do śniadaniania czytam gazetę(.pl :P) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd to ja może z innej beczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 23:09 techniczne pytanie, może ktoś będzie wiedział. mam 2 komputery w domu. wczesniej miałem sdi i oba chodziły bez problemu, w tej chwili mam neostrade i nie otwierają się niektóre strony na komputerze nr 2, przy czym numer 1 robi za serwer i udostępnia połączenie na infolini powiedzieli że tamten nie ma ip neo, że trzeba tak zrobić żeby je automatycznie pobierał. może ktoś wie o co chodzi i jak to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: to ja może z innej beczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 00:24 Jeżeli nie otwierają się tylko "niektóre strony", jak napisałeś, a nie, że w ogóle nic nie działa to na 95% chodzi o tzw. problem MTU. Ściągnij program "Dr. TCP", np. z: www.wintotaldb.de/yad/softw.php?id=1078 i na obu komputerach zmień za jego pomocą MTU na 1492, a jeżeli będzie potrzeba to zmniejsz jeszcze o 8. Powinno zacząć działać. Daj znać czy to pomogło :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: to ja może z innej beczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 15:40 zmieniłem na 1492, potem na 1484 i niestety bez zmian hm, może jednak coś nie tak z tym IP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon17 Re: to ja może z innej beczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 22:36 Spróbuj tak: Na komputerze 2 1. Prawym klawiszem wybierz ikonę "moje miejsca sieciowe" i kliknij "właściwości" 2. Prawym klawiszem kliknij na ikonę połączenia z komputerem 1 wybierz znowu "właściwości" 3. Na zakładce "ogólne" poszukaj "protokół internetowy (TCP/IP)" - podświetli się przycisk "właściwości". 4. W zakładce "ogólne" powinny być zaznaczone opcje "uzyskaj adres IP automatycznie" i "uzyskaj adres serwera DNS automatycznie" - jeśli jest inaczej to popraw. Przy okazji - to wysyłam z mojego komputera nr 1 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon17 Re: to ja może z innej beczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 22:38 ... a to z komputera nr 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd ok, jutro to zrobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 22:46 a przy okazji, spróbuj z komputera nr 2 wejść na stronę www.efund.pl działa? Odpowiedz Link Zgłoś
egon17 Re: ok, jutro to zrobie 18.08.04, 23:27 Gość portalu: swerd napisał(a): > a przy okazji, spróbuj z komputera nr 2 wejść na stronę www.efund.pl > > > działa? Faktycznie, nie chce się otworzyć. Jak starczy mi sił, to jeszcze dziś nad tym popracuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: ok, jutro to zrobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 16:12 nie działa Ci więc też nie kombinowałem. więc jak ktoś wie jak temu zaradzić to czekam (-y) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: ok, jutro to zrobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 22:26 i jak? w ogóle strony finansowe nie działają na drugim kompie :( Odpowiedz Link Zgłoś
egon17 Re: ok, jutro to zrobie 25.08.04, 13:40 Na razie bez sukcesów, ale nadal nad tym przesiaduję. Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Co Wy wszyscy wyrabiacie? n/t 18.08.04, 14:53 Gość portalu: Paweł napisał(a): > No to witam w klubie neostradowiczów :-). Też witam :) Zastanawiamy się jednak czy nie zrezygnować, 150 zł. to dużo, a aż tak bardzo nie korzystamy z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
egon17 Re: Co Wy wszyscy wyrabiacie? n/t 18.08.04, 15:04 Ja wybrałem tańszą opcję, 128 kb/s za niecałe 60 zł/miesiąc. Na tyle to mnie jeszcze stać, a większa szybkość transmisji nie jest mi potrzebna. Chociaż patrząc na cenniki w innych krajach, u nas ta usługa ciągle jest droga (np w Niemczech za te same pieniądze otrzymuje się 640 kb/s, bez ograniczeń w ciągnięciu gigabajtów). Neostrada ma też wadę - nie mogę odciągnąć żony od komputera. Ale podłączyłem się laptopem przez huba ethernetowego do peceta z modemem i jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Co Wy wszyscy wyrabiacie? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 15:34 > Ja wybrałem tańszą opcję, 128 kb/s za niecałe 60 zł/miesiąc. Na tyle to mnie > jeszcze stać, a większa szybkość transmisji nie jest mi potrzebna. Chociaż > patrząc na cenniki w innych krajach, u nas ta usługa ciągle jest droga (np w > Niemczech za te same pieniądze otrzymuje się 640 kb/s, bez ograniczeń w > ciągnięciu gigabajtów). To jeszcze nic, w Japonii za 150 zł (cena obecnej Neostrady 640 kb/s) dostaje się przepustowość 100 Mb/s bez żadnych limitów GB... Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Co Wy wszyscy wyrabiacie? n/t 19.08.04, 11:38 egon17 napisał: > Ja wybrałem tańszą opcję, 128 kb/s za niecałe 60 zł/miesiąc. Na tyle to mnie > jeszcze stać, a większa szybkość transmisji nie jest mi potrzebna. Chociaż Szybsza przydaje się :) Np. przy aktualizacjach oprogramowania, albo wizytach w banku - o ZUS-ie nie wspominając. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Co Wy wszyscy wyrabiacie? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 15:33 > Też witam :) > Zastanawiamy się jednak czy nie zrezygnować, 150 zł. to dużo, a aż tak bardzo > nie korzystamy z internetu. Przypominam, że obecnie Neostrada w najtańszej wersji kosztuje 60 zł brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew_wood Re: Co Wy wszyscy wyrabiacie? n/t 30.08.04, 21:38 Grafomania ! Nozeztymoj1 Odpowiedz Link Zgłoś
andrew_wood Re: Co Wy wszyscy wyrabiacie? n/t 30.08.04, 21:41 Grafomania ! Bozeztymoj! Ta przecietnosc ! Exhibicjonizm! Nic Wstydu ! Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Dużo osób opuściło Forum :((( 16.08.04, 16:53 no ja na moje usprawiedliwienie dodam ze ostatnio mam mało czasu ... w miare mozliwosci staram sie pisać.. powód małej obecnoscci na forum to zapewne sezon urlopowy, no i pogoda kóra nie zacheca do siedzenia przed kompem. postaram sie coś przy niej pokombinować. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 JA WAM DAM!... 17.08.04, 13:20 co to za poddawaństwo? Zyta? Bastruk? Salo? Kaner? Aaaa? Wakacje Was rozleniwiły? Proszę mi się tu nie poddawać i grzecznie forumować. Bo lanie spuszczę! Albo skrzynki pocztowe zapełnię! Co Wy sobie myślicie. Co ja będę czytać jak sobie stąd pójdziecie? No co? :o( Odpowiedz Link Zgłoś
kaligar Re: JA WAM DAM!... 17.08.04, 13:26 Miłych wakacji życze! I wiem ze nikt na zawsze nie odejdzie. Odpocznijcie i wracajcie. POZDRAWIAM!!! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Dużo osób opuściło Forum :((( IP: *.crowley.pl 19.08.04, 10:38 Moja diagnoza jest prosta, zresztą pisałem już o tym wcześniej. Wystarczy przeczytać posta w temacie "Ile Dziuba wzioł łapówki" (pisownia oryginalna) i odpowiedź na pytanie dlaczego ludzie opuszczają to forum jest oczywista. Dopóki forum będzie areną do bezkarnego (?) anonimowego opluwania osób publicznych, dopóty będzie zniechęcało normalnych forumowiczów do pojawiania się tutaj i zabierania głosu w dyskusji takiej czy innej. I nie piszcie mi o wolności słowa, bo oprócz wolności jest też coś takiego jak odpowiedzialność za słowa. Tylko jak tu taką odpowiedzialność wyegzekwować, skoro "opluwaczom" brak grama odwagi, żeby sie podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Dużo osób opuściło Forum :((( 19.08.04, 10:45 To mnie źle "wydiagnozowałeś":-) Takie opluwanie dodaje smaczku na forum, a szybka reakcja może i naprowadzi delikwenta na drogę MYŚLENIA. A my będziemy mieli dobry uczynek:) P.S. Powód dla którego ostatnio mało mnie podałem w wątku 'Rowerki' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuv Re: Dużo osób opuściło Forum :((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 10:49 Czegos sie przyczepil tego posta... fakt moze ton wypowiedzi nie jest zbyt kulturalny lecz czlowiek oszukany obietnicami wyborczymi ma prawo wyrazic swoja opinie na temat urzedujacego prezydenta... To ze budowanemu supermarketowi brakuje kilku metrow do tego by byc uznanym hipermarketem (w imie przepisow) to wcale nie znaczy ze nie mozna zablokowac jego budowy... i byla taka mozliwosc... ale nie po co niech ludzie maja kolejny sklep i to pod osiedlem... a Leader Price co? byl wybudowany nielegalnie i co stoi i dziala dalej... to sie nazywa panstwo prawa i prospolecznego dzialania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Dużo osób opuściło Forum :((( IP: *.crowley.pl 19.08.04, 11:08 Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię - to fakt. Ale jeśli używa się nazwisk, to samemu też wypada się podpisać. Nie mam nic przeciwko wyrażaniu opinii, ale anonimowe oskarżanie kogoś o przestępstwo (bo przecież przyjęcie łapówki jest przestępstwem), to już nie jest wyrażanie opinii. I nie chodzi tu tylko o "niezbyt kulturalny ton wypowiedzi", ale o odpowiedzialność za słowo właśnie. Jakbyście się czuli, będąc np. prezydentem miasta, gdyby jakiś anonim napisał na tym forum, że jesteście sprawcą gwałtu na pięciolatce? Powinno się dopuszczać takie "wyrażanie opinii"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuv Re: Dużo osób opuściło Forum :((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 11:15 > Jakbyście się czuli, będąc np. prezydentem miasta, gdyby jakiś anonim napisał > na tym forum, że jesteście sprawcą gwałtu na pięciolatce? Powinno się > dopuszczać takie "wyrażanie opinii"? takich opini nie... ale przepraszam bardzo opinia wyrazona w tamtym poscie dotyczy obowiazkow prezydenta miasta. jesli chodzi o przyjecie lapowki czy tez nie przyjecie to niezaleznie od tego faktu powinien sie prezydent szanownie nam urzedujacy ostro tlumaczyc z decyzji dot. wspomnianego supermarketu (tudziez prawie hipermarketu) zarowno prezydent jak i inni pozal sie boze radni... Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Dużo osób opuściło Forum :((( 25.08.04, 16:09 zgadzam się. Jezeli ktoś oskarża kogoś o coś - tutaj o łapówkarstwao co nie jest byle jakim oskarzeniem do tego używajac danych osobowych prezydenta to oskarżyciel sam tez mógłby sie ujawnić.. honor trzeba miec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Obserwuje nadchodzące dosć duze burze.. IP: 80.51.254.* 30.08.04, 17:58 zaduzo nie chce pisać bo sytuacja meteo jest dosć niestabilna. wtej chwili burza przechodzi nad Ostrawą, dosć duza. Jeżeli nie zmieni kierunku i nie osłabnie a to moze sie stac bo u nas dosć mocno wieje a to ogranicza, hamuje konwekcje to będzie juz za ok 1h u nas. Ale to nie jest to na co czekam. to na co czekam jest jeszcze dosć daleko-jest to cła strefe od Sudetów po Wiedeń burz- narazie zniej jest średnio na 15 minut ok 1100 wyładowan i opady dochodzace do 50 mm/h lub jak kto woli 50 litrów/m2 a wiec opady spore. Przesuwa sie na wschód a wiec przez Tychy powinna przejsć ale znów tym razem poijawia sie takie samo "ale" jakie napisałem odnośnie burzy nad Ostrawą. Bede nadal obserwował jak bede miał juz 95% pewnosć to skrobne coś wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kizior Re: Obserwuje nadchodzące dosć duze burze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 21:13 Dajesz koles czadu- właśnie wróciłem z Włoch jadąc przez Wiedeń, Bratysławe i kawałek Czech i za cholere nie ma po drodze burzy nawet wyładowań.Skąd Ty to bierzesz taki kit, ile razy czytam te twoje prognozy to mnie szlag trafia bo akurat coś z tym jest nie tak.Tak właściwie to ja to forum olewam bo jest nudne i głupie ale moja żona ciągle tu siedzi, jednak pomyśl nad tym co wypisujesz bo jakoś ci się to nie sprawdza. A tak wogóle to około 16.00 akurat w Wiedniu byłą zajebista pogoda i ciepełko do 26 stopni.Coś tu dajesz czadu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew_wood Re: Obserwuje nadchodzące dosć duze burze.. 30.08.04, 21:44 Wrocil z Italii,nie z WLOCH ! Wlochy sa na jajach! Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Obserwuje nadchodzące dosć duze burze.. 30.08.04, 21:13 No tak, przez to ludziska z forum pouciekały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Obserwuje nadchodzące dosć duze burze.. IP: 62.233.231.* 30.08.04, 22:02 radexior napisał: > No tak, przez to ludziska z forum pouciekały. Hmmm... chodzi ci o prognozy Basturka czy pana Vel_Vel???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: Obserwuje nadchodzące dosć duze burze.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 22:25 vel vela dopiero teraz zauważyłem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Basturk, czemu wsadziłeś to do tego wątku? :-) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 22:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Samo przywiało:) n/t IP: 80.51.254.* 30.08.04, 23:02 chyba piorunów dzisiejszej nocy nie bedzie ale solidny deszcz powinien być. teraz leje ok 30 km na zachód od nas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoooo Re: Obserwuje nadchodzące dosć duze burze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 14:52 Czego sie czepia? Odpowiedz Link Zgłoś
man_x wracam - przepraszam tych wszystkich... 06.09.04, 21:39 ..ktorzy naprawde silnie wierzyli, ze odchode z FT :-D Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: wracam - przepraszam tych wszystkich... 06.09.04, 22:53 Ty nie masz w domu neta? Chamie jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk dobra caby dzis nadrobić zaległości.. 18.09.04, 12:06 pokombinje cosik przy pogodzie coby wszyscy wócili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bywalec Re: dobra caby dzis nadrobić zaległości.. IP: *.chello.pl 18.09.04, 12:09 A jaka pogoda w Tychach? Bo w Wawie jest blue sky i dużo słońca dlatego chyba wybiorę do Łazienek. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: dobra caby dzis nadrobić zaległości.. 18.09.04, 13:04 No pogoda taka sama tyle ze niezbyt ciepło, ba w cieniu nawet bardzo chłodno. Nad ranem ok 4.00 były przymrozki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Dużo osób opuściło Forum :((( IP: 62.233.231.* 23.09.04, 14:28 No proszę, czyżby założycielka wątku poszła w ich ślady?? Odpowiedz Link Zgłoś
zyta_1 Re: Dużo osób opuściło Forum :((( 04.07.05, 10:21 ale przybyło też wiele nowych istot, nic nie jest stałe, forum też się zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
j.oker Re: Dużo osób opuściło Forum :((( 04.07.05, 16:48 Witam wiec jako Tyszanin dopisuej sie do grona forumowiczow......od dnia dzisiejszego przynajmniej jeden wpis dziennie obiecuje....... Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: Dużo osób opuściło Forum :((( 04.07.05, 19:24 j.oker napisał: > Witam wiec jako Tyszanin dopisuej sie do grona forumowiczow......od dnia > dzisiejszego przynajmniej jeden wpis dziennie obiecuje....... Oj, zdaje się, że już taką akcję kiedyś tu mieliśmy:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
j.oker Re: Dużo osób opuściło Forum :((( 04.07.05, 20:15 Jaka akcje .....ja tu pierwszy raz jedyna akcja w jakiej brałem udział to w czasie gry w piłke .......no:) Odpowiedz Link Zgłoś
zyta_1 Re: Dużo osób opuściło Forum :((( 03.08.05, 13:41 czy wszyscy starzy wyjadacze są na urlopach ? a może pogoda odrzuca od kompa? Odpowiedz Link Zgłoś
fockx Re: Dużo osób opuściło Forum :((( 03.08.05, 21:14 Jestem jestem tylko nieco zajęty. Sorki, ale obowiązki praca nie pozwalają mi na gadulstwo, ale staram się czytać !!! zyta_1 napisała: > czy wszyscy starzy wyjadacze są na urlopach ? a może pogoda odrzuca od kompa? Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: Dużo osób opuściło Forum :((( 08.08.05, 09:37 Dziś wróciłam z urlopu. Do pracy, na forum i do Tychów, gdzie mam wrażenie zawitał listopad :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: Dużo osób opuściło Forum :((( 08.08.05, 09:42 W listopadzie ludzie nie będą biegać tak po świeżym powietrzu to i większy ruch będzie :D. A poza tym, wyjrzyj za oknem, czyż to nie listopad? ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: Dużo osób opuściło Forum :((( 12.08.05, 09:32 Nawet mnie nie dołuj z tą pogodą. Sierpień w mieście, zaplanowane wypady nad wodę w weekendy, a tu tak zimno... Odpowiedz Link Zgłoś
zbynio32 Re: Dużo osób opuściło Forum :((( 11.08.05, 19:49 WCZEŚNIEJ WPISYWAŁEM SIE JAKO ,,ZBYNIO,, TERAZ PO LOGOWANIU TO JEST MÓJ NICK JESTEM MAŁO OBECNY NA FORUM BO CIERPIĘ OSTANIO NA STRASZNY BRAK CZASU (PRACA) ALE JUŻ NIEDŁUGO DO WAS WRACAM JAK ZWYKLE ZAPRASZAM WAS GORĄCO DO ŚWINOUJŚCIA MIMO ZŁEJ POGODY - ALE NA NUDE NIE BĘDZIECIE NAEKAĆ POZDRAWIAM NARRA :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Dużo osób opuściło Forum :((( 12.08.05, 09:19 Za 2 tyg. zaczynam urlop. Mogę przyjechac? :) Odpowiedz Link Zgłoś