Dodaj do ulubionych

Friedrich Merz

31.10.18, 11:58

Mysla ze tyn watek bydzie rozwojowy.

Ostatnimi szasy Fokus niy bol najlepszy, tym razem jednak udalo mu sie opublikowac
niezly artykul. Mysla ze wypowiecie swoje uwagi na temat:
Friedrich Merz neuer Deutscher Kanzler ( ??? )

www.focus.de/politik/experten/machtwechsel-in-der-cdu-merz-als-kanzler-was-das-konkret-fuer-deutschland-bedeutet_id_9827043.html
Obserwuj wątek
    • hans-jurgen Re: Friedrich Merz 31.10.18, 16:10

Tu ponizej konferencja prasowa Friedricha Merza.

www.youtube.com/embed/tw41ytYogsg?wmode=transparent&autoplay=0
      • ballest Re: Friedrich Merz 31.10.18, 17:59
        Dlo mnie F.Merz - to taki drugi Gerhard Stoltenberg, napewno duzo potrafi, ale mierdzi mnie ze je u Blackrocka,
        Dziwilo mnie bardzo , ze sie wtedy poddol Pani z domu Kazmierczak, a jescze bardzi mnie dziwi, ze kandyduje , to jest jego wielki Fehler.
        • hans-jurgen Re: Friedrich Merz 31.10.18, 19:14

Grundsätzlich hast du recht, ale pokoz mi lepszego kandydata.
        • hans-jurgen Re: Friedrich Merz 01.12.18, 16:22
          ballest napisał:

> Dlo mnie F.Merz - to taki drugi Gerhard Stoltenberg, napewno duzo potrafi, ale
          > mierdzi mnie ze je u Blackrocka,
          ----------------------------------------------------------

" Tagesdosis 1.12.2018 – BlackRock und die EZB – Hand in Hand für die Finanzelite "

" Dass es sich bei dem Hedgefonds BlackRock um den größten Vermögensverwalter der Welt und einen der mächtigsten Lobbyisten im Interesse der internationalen Finanzelite handelt, ist weiten Teilen der Öffentlichkeit spätestens seit der Bewerbung von Friedrich Merz um den CDU-Vorsitz bekannt.

Dass die Europäische Zentralbank die Eurozone seit mehreren Jahren mittels Geldschöpfung und Zinssenkungen zugunsten der Finanzelite am Leben erhält und ihre Politik – zum Beispiel als Teil der Troika – notfalls auch unter Missachtung aller demokratischen Grundrechte durchsetzen lässt, dürfte den meisten ebenfalls nicht entgangen sein. "

" Weniger bekannt dagegen ist, dass beide Institutionen auch zusammenarbeiten und einander gegenseitig die Bälle zuspielen. "

kenfm.de/tagesdosis-1-12-2018-blackrock-und-die-ezb-hand-in-hand-fuer-die-finanzelite/
          • berncik Re: Friedrich Merz 01.12.18, 21:48
            Chłopcy ! Wasze instytutionen co wy sam wciśnięcie, hin Oder her . Jo patrza na moja kabza. Fritz jest mój faworit . Co by było klar.INO DER ARSCH 🐷🤗 Nie powiedział ani słowa o moim znikajoncym koncie. A my starzi ,my mamy te książeczki .
            A jak tyn cep nie rozumie seler schuld
            • hans-jurgen Re: Friedrich Merz 01.12.18, 22:19

Ist mir egal kto z tych trzech przydzie na Merklowej stolek ( w partii ),
              a to dlatego, ze niy wierza co za mojego zycia sie CDU tak zmieni abych mog na nich
              oddac moj glos.
              • berncik Re: Friedrich Merz 01.12.18, 22:53
                Merklowo w ciągu 12 lat zmieniła kurs. Żeby to powrotem zrobić starczy jedna kadencja ale to musi być chop z jajami
                HEJ My oba żyjemy do 100wy tego ci zycza. Tak nawiasem kedy mosz Geburtstag?
                • berncik Re: Friedrich Merz 01.12.18, 23:07
                  Idę patrzeć na RBB Leci stary western tak gefilt 100 razy widziany
                • hans-jurgen Re: Friedrich Merz 02.12.18, 09:37
                  berncik napisał:

Tak nawiasem kedy mosz Geburtstag?
                  -------------------------------------------------
                  Kozdego roku am 22.06
                  • socer-schlesier Re: Friedrich Merz 02.12.18, 10:06
                    hans-jurgen 02.12.18, 09:37
                    berncik napisał:

Tak nawiasem kedy mosz Geburtstag?
                    -------------------------------------------------
                    Kozdego roku am 22.06

==

HJ to mosz Geburtstag razym z "mojom".Fajny czas na impreza.
                    • hans-jurgen Re: Friedrich Merz 04.12.18, 21:03

Fajnego " ojca chrzestnego " mo tyn Merz. :))

https://kopp-report.de/wp-content/uploads/2018/09/107513283_lay.jpg

" Wolfgang Schäuble hat sich im Kampf um den CDU-Vorsitz auf die Seite von Friedrich Merz gestellt. Die politischen Ränder würden wieder schwächer, wenn Merz eine Mehrheit erhielte, sagt der Bundestagspräsident im F.A.Z.-Interview. "

www.faz.net/aktuell/politik/inland/schaeuble-wirbt-fuer-merz-im-kampf-um-den-cdu-vorsitz-15924488.html
                      • hans-jurgen Re: Friedrich Merz 07.12.18, 17:09

No to sie wymerzowalo :))

Woda na mlyn dlo AfD !!!

Annegret Kramp-Karrenbauer zostala nowa przewodniczaca CDU.

• ballest Re: Friedrich Merz 07.12.18, 18:31
                          Dlo AfD nie moze byc nic lepszego , hi hi ;)
                          • hans-jurgen Re: Friedrich Merz 07.12.18, 19:11

Dokladnie Ballest, tez sie ciesze z tego wyboru.
    • berncik Re: Friedrich Merz 07.12.18, 20:25
      Szkoda
      • cirano Re: Friedrich Merz 08.12.18, 08:39
        Wszyske "politykerki" CDU welowały ta AKK, no bo chcom juzaś baby nad sobom.
        Bestoch jes przeciwny babom w polityce. One kierujom sie inlszymi kryteriami jak chopy, myślom po babsku, niystety niy zawsze logicznie i w interesie kraju
        • cirano Re: Friedrich Merz 08.12.18, 11:08
          F. Merz nie jest zbyt ładny i młody. Byłoby inaczej, miałby u partyjnych bab więcej szans być wybranym. To głupie, ale tak wiele z nich tak właśnie myśli
    • moingeal Re: Friedrich Merz 22.01.26, 22:41
      Friedrich Merz to skorumpowana bestyja z Mercosur na siłę bo tak chce.
      • chocolate_dog123 Re: Friedrich Merz 22.01.26, 23:11
        Jaka tu dzisiaj cisza w temacie głosowania polskich europosłów przeciwko dymisji tego szatana:

dorzeczy.pl/opinie/835514/ko-lewica-polska-2050-psl-przeciw-dymisji-von-der-leyen.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka