ballest 02.11.05, 09:28 Wlasnie Fluglotse to jeden z zawodow z przyszloscia, moze mi ktos pomoze, jak sie on po polsku zwie. Dzisiaj choc w Niemczech tyle bezrobotnych , Fluglotse poszukiwani beda. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
broneknotgeld Re: Jakie zawody maja dzisiaj przyszlosc" 02.11.05, 09:32 Zawody miłosne. Odpowiedz Link
ballest Re: Jakie zawody maja dzisiaj przyszlosc" 02.11.05, 09:36 "Verantwortungsvoll, spannend und gut bezahlt - das ist der Job der Fluglotsen. Arbeitslosigkeit ist für die Dirigenten der Flieger ein Fremdwort: Europaweit gibt es zurzeit rund 2000 unbesetzte Stellen." Prosze w europie poszukuja 2000 Fluglozsow i bardzo dobrze platny zawod do tego! BRONEK, a cgopw tysz w zawodach milosnych szukajom? ;) Odpowiedz Link
rita100 Re: Jakie zawody maja dzisiaj przyszlosc" 02.11.05, 09:36 broneknotgeld napisał: > Zawody miłosne. hehehe, Bronek masz piwo u mnie ;))) to najbardziej popularny zawód ;) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Jakie zawody maja dzisiaj przyszlosc" 02.11.05, 16:43 Kto we pszoniu sie zawiedzie W dugi raji - niy na przedzie "Rynek" bydzie bardzi wielki Do roboty chopcy, felki! Odpowiedz Link
rita100 Re: Jakie zawody maja dzisiaj przyszlosc" 02.11.05, 09:35 do tego dodam, że przy takim rozwoju lotów samolotowych, dobrym zawodem będzie stuardessa ;) Odpowiedz Link
ballest Re: Jakie zawody maja dzisiaj przyszlosc" 02.11.05, 09:39 Tak, Rita, naogol ludzie dobrze wyksztalceni w swoim fachu dostana zawsze prace. W tym zawodzie, co ja pracuje, tysz juz od lat szukajom nastepcy dla mnie a nie potrafia nikogo znalezc! Oczywiscie, ze robia blad, bo szukajom albo Inz. z dyplomem albo czlowieka co ma 10 lat stazu w tym zawodzie, a o takiego trudno! Odpowiedz Link
rita100 Re: Jakie zawody maja dzisiaj przyszlosc" 02.11.05, 09:43 Czyli i u Was klopoty z pracą ? Nie ma juz chyba takiego pewnwego zawodu z przyszłością, wszystkie stanowiska są juz obsadzone . Odpowiedz Link
ballest Re: Jakie zawody maja dzisiaj przyszlosc" 02.11.05, 09:50 Jak nie, ludzi dalej szukajom, najwiecej bezrobotnych jest bez zawodu, ale FLUGLOTSE bedzie caly czas poszukiwany. Odpowiedz Link
rita100 Re: Jakie zawody maja dzisiaj przyszlosc" 02.11.05, 10:05 Ale ich tak dużo nie będzie potrzeba jak np hydraulików :) Odpowiedz Link
dede99 Re: Jakie zawody maja dzisiaj przyszlosc" 02.11.05, 13:19 rita100 napisała: > Ale ich tak dużo nie będzie potrzeba jak hydraulikow! abo kopidolow! dede Odpowiedz Link
rita100 Re: Jakie zawody maja dzisiaj przyszlosc" 02.11.05, 13:39 Ale gdyby ten zawód 'Fluglotse' stał sie aż tak popularny to nie wiem jakie kryteria trzeba spełmiać ? Na początku przybiorę przydomek 'sokole oko', a pózniej zaopatrze się w mandaty i takiego delkwenta, przekraczającego szybkość dzwiękową zatrzymam ;)))) Dede, kopidoły wychodzą z mody, wchodzą szklarze z rodziną , część rodziny wybija szyby, a druga część idzie za nimi i płatnie wstawia ;)))) Odpowiedz Link
ballest Re: Jakie zawody maja dzisiaj przyszlosc" 02.11.05, 14:11 Rita, a jak Cie znam , Ty to te szyby wybijasz!??? ;) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Fluglotse- 02.11.05, 16:40 No, jak te nasze "kaczki" zacznom furgać, to trza bydzie łostro kontrolować. Odpowiedz Link
rita100 Re: Fluglotse- 02.11.05, 20:26 Kontrola wszystkim by sie przydała ;) Kazdy będzie kontrolować drugiego - skąd my to znamy, ale nie wiedziałam , ze to zawód przyszlościowy ;)))) Odpowiedz Link
annak12 Psychoterapeuta 02.11.05, 20:51 Psychoterapeuta to z pewnością zawód pszyszłościowy ,coraz więcej osób będzie potrzebowało wsparcia z powodu znacznie szybszego tempa życia i większych stresów. Z pewnością kontrola:)))będzie częstym pacjentem:))) Odpowiedz Link
rita100 Re: Psychoterapeuta 02.11.05, 21:01 ten zawód to faktycznie będzie w przyszlości robił furrorę ;)))) Nawet będzie w duzym stopniu potrzebny internautom , jak tak dalej będzie sie to rozwijać ;) Odpowiedz Link
annak12 Re: Psychoterapeuta 02.11.05, 21:12 Z pewnością internauci będą jedną z liczniejszych grup. "Uzależnienie od Internetu staje się coraz poważniejszym problemem społecznym. 10 proc. użytkowników Internetu na całym świecie jest uzależnionych od tego medium. Według dr Ivana Goldberga z Uniwersytetu Columbia, "patologiczne używanie Internetu jest proponowaną nazwą na sytuacje, gdy ludzie nadużywają Internetu i nadużywanie to wywołuje u nich stres. Nadużywanie to ma znaczący wpływ na ich funkcjonowanie w sferze fizycznej, psychicznej, interpersonalnej, społecznej, rodzinnej i ekonomicznej". Z kolei Kimberly Young, która jest jedną z pierwszych osób prowadzących badania nad uzależnieniem od internetu (IAD - Internet Addiction Disorder) twierdzi, że "ma ono znaczący wpływ na pogorszenie w następujących sferach funkcjonowania człowieka: społecznej, zawodowej i psychologicznej". Długotrwałe spędzanie czasu przed komputerem niszczy układy rodzinne, komplikuje pracę oraz naukę. Osoba uzależniona spędza więcej czasu przed komputerem niż z własną rodziną. Nie wykonuje codziennych obowiązków. Zaniedbuje higienę osobistą. Obniża się efektywność pracy zawodowej." Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Psychoterapeuta 02.11.05, 21:15 to jo to chyba wymelduja - to je dyc gorsze od mojyj swiykry! :))) Odpowiedz Link
rita100 Re: Psychoterapeuta 02.11.05, 21:19 I to jest święta prawda Dlatego ten zawód może być najbardziej potrzebny, ludzie odgradzają się od rzeczywistości. Sam się zastanawiałam jak będzie wyglądać przyszlość. Ale lepiej o tym nie mówić , bo jak się kran z wodą zepsuje to jednak komputer nie naprawi ;) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Psychoterapeuta 03.11.05, 07:19 A rymy ze gowy bydom mi umieli wymazać? Odpowiedz Link
annak12 Re: Psychoterapeuta 03.11.05, 10:24 ballest napisała: > dobrze, ze jou uzalezniony nie jest! :))Tak reagują ludzie,którzy już mają poważne problemy:)) Odpowiedz Link
rita100 Re: Psychoterapeuta 03.11.05, 12:37 Mysle , że leczenie nas na forum nie odniesie pozytywnego skutku ;))) Alkoholizm , narkomania jest najgorszym uzależnieniem w dzisiejszej dobie. Ale Aniu , co tak zaszliśmy na pesymizm, nie lepiej radosnymi oczkami popatrzeć na świat ;)))? Odpowiedz Link
ballest Re: Psychoterapeuta 03.11.05, 13:50 Ja uwazom , ze my jeszcze zawod Pilota nie wymieniyli, nie tylko , Ze se Swiat uopbejrzi, to jeszcze uobslugujom go fajne stewardessy;) Odpowiedz Link
annak12 Re: Psychoterapeuta 03.11.05, 15:07 rita100 napisała: > Mysle , że leczenie nas na forum nie odniesie pozytywnego skutku ;))) > Alkoholizm , narkomania jest najgorszym uzależnieniem w dzisiejszej dobie. ;))to tylko była dobra rada dla wszechwiedzącego;)),ale internet porównują do narkotyku. Przykładów uzależnienia od Internetu jest wiele. Jakiś czas temu głośna była sprawa krakowianki, Aleksandry L. Matka samotnie wychowująca czwórkę dzieci, zaczęła spędzać tak dużo czasu przed Internetem, że zapominała o rodzinie i codziennych czynnościach. Teraz 34-letnia kobieta jest w depresji, a jej dzieci przebywają u rodziny zastępczej. - Matka nie może zapewnić im odpowiednich warunków - mówi Małgorzata Sulikowska z krakowskiej fundacji Pomocy Rodzinie w Wychowaniu "Dom dla Dziecka" Pewien ośmioletni chłopiec z Warszawy nie reagował w szkole ani na swoje imię, ani na nazwisko. Twierdził, że nazywa się Wielki Mandorf, a że nikt mu nie wierzył, skończyło się na powszechnej bójce, którą była w stanie przerwać dopiero czwórka nauczycieli. 24-letni Koreańczyk przez 86 godzin grał na komputerze zapominając o swoich podstawowych fizjologicznym potrzebach. Nie jadł, nie pił, a kiedy wstał od komputera... runął martwy na ziemię. Odpowiedz Link
rita100 Re: Psychoterapeuta 03.11.05, 15:27 Zgadza się Anno, czytałam o tym i jestem w stanie zrozumieć takie uzależnienia, ale w każdej sytuacji trzeba trzeźwo mysleć. Najważniejsze , żeby w nalogu się nie zagubić. Mozna lubić piwo, wino , czy nawet drinki, można siedziec przed komputerem, który wciąga ale nie wolno przekraczać pewnych barier. Tak jak ta opisana matka prawie zapomniała, że obok jest jej dziecko, tak jak ludzie wierzą w siłę internetu i niszczą swoje rodziny. Te przypadki już są dość rozpowszechnione. Ale jak widzisz , my tu jesteśmy towarzystwem do gadania, do szukania wspólnych tematów i cieszenia sie. No i najważniejsze do promowania śląskości. Póki mam czas to wchodze na internet , nie mam to naprawdę znajduję sobie inne prace, bo jak wiesz kobiety praca nigdy się nie kończy :) Nadchodzą inne czasy, dawniej były pod domami ławeczki i sąsiedzi się schodzili na ploty, teraz wieczorem każdy zasiada prze klawiaturką i klika. Odpowiedz Link
pauulek Re: Jakie zawody maja dzisiaj przyszlosc" 03.11.05, 13:56 jako bajtel zo zawsze chcil byc gulitauchrym, ale teraz ta technika ze zdalnie sterowanymi robotami, no ja zawod na wymarciu! Odpowiedz Link
annak12 sales manager 03.11.05, 15:20 z pewnością na czasie i przyszłościowy.Fachman od strategii sprzedaży.Dziś nie liczy się ,że coś jest produkowane.Najważniejsze jest ,by znależć sposób ,jak ten towar czy usługę sprzedać. a "siebie"to dopiero trzeba umieć sprzedać;))) Odpowiedz Link
ballest Re: sales manager 03.11.05, 16:02 a "siebie"to dopiero trzeba umieć sprzedać;)))" Uwazam, ze wlasnie tego nie potrafisz ! Odpowiedz Link
annak12 Re: sales manager 03.11.05, 16:19 ballest napisała: > a "siebie"to dopiero trzeba umieć sprzedać;)))" > > Uwazam, ze wlasnie tego nie potrafisz ! A już "wojenka " ;))o mnie była .To co to znaczyło? Odpowiedz Link