socer-schlesier 07.04.06, 22:16 Dlaczego słowo "złodziej i kombinator" kojarzy się z Polakiem?Jakie są skojarzenia np. z Węgrem,Czechem,Rosjaninem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloneczko1 Re: Złodzieje. 07.04.06, 22:27 no właśnie,a tela Polokow jest porzondnych i robotnych, i to im ujma przinosi Odpowiedz Link
ballest Re: Złodzieje. 07.04.06, 23:13 Jest naprawde wpierony Polokow, co porzondne som, ale te pora tysiecy co som zlodziejami i wichlyrzami te se za granica udali i Polsce opinia wyrobiajom. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Zbrodniarze. 08.04.06, 09:40 stix napisał: > Z jaką nacją kojarzy się to słowo? Punkt widzynia zalezy sam uod punktu siedzynia! Pszikuadowo Putin sie oburzo jak kery nazywo zbrodnie stalinowske mianym zbrodni pszeciwko ludzkosci. Uoon padou ze to byuo ino zwykue zabijanie! Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Zbrodniarze. 08.04.06, 09:43 stix napisał: > Z jaką nacją kojarzy się to słowo? Punkt widzynia zalezy sam uod punktu siedzynia! Pszikuadowo Putin sie oburzo jak kery nazywo zbrodnie stalinowske mianym zbrodni pszeciwko ludzkosci. Uoon padou ze to byuo ino zwykue zabijanie! I dopowiedziou ze Rusy i Poloki to je jedna rodzina! Odpowiedz Link
jaborygyn Kradniouki. 08.04.06, 10:18 Fto Ty žeś je? Šlônzouk šworny. Jaki šild Twôj? Űoreű čorny. A kaj Kraj Twôj? Pod zaborym. Fto w ńym řôńdźi? Zűodźyj z worym. A co ukrod? Bezma wšysko. I co zrobiš? Ćulna w pysk go! PS Morzno bez to, tak soom mjanowane? :-) Odpowiedz Link
annak12 Re: Złodzieje. 08.04.06, 16:50 socer-schlesier napisał: > Dlaczego słowo "złodziej i kombinator" kojarzy się z Polakiem? Coraz rzadziej z takimi typkami są kojarzeni:)Napewno znajdują się i złodzieje i kombinatorzy,ale wśród której nacji ,takich nie ma. O, a tu same superlatywy:)) "Polacy, którzy przybyli do Irlandii, przynoszą wielką chlubę swojej ojczyźnie: są doskonale wykształceni, pracowici, ambitni. Niech przyjeżdża ich jak najwięcej - mówi w wywiadzie dla "Rz" prezydent Irlandii Mary McAleese." wiadomosci.onet.pl/1300604,11,item.html Odpowiedz Link
meg_s Re: Złodzieje. 08.04.06, 19:26 a propos złodziei pracuję 30 lat - klientów/inwestorów nie zliczę, przez te wszystkie lata miałam kłopoty ("wymiganie się" od zapłacenia) z kilkoma osobami - znikomy procent wszystkich cztery razy pracowałam dla zleceniodawcy niemieckiego - tylko jeden zapłacił, czwarty jeszcze "ma szansę" - (do tej pory nie zapłacił mimo że budynek wybudowany bez usterek stoi od października ubiegłego roku) - choć powoli tracę nadzieję, nawiasem mówiąc , wpakował mnie tą zwłoką w takie kłopoty finansowe, jakich jeszcze w życiu nie miałam mimo tak ewidentnych doświadczeń, jeszcze nie uważam że wszyscy inwestorzy niemieccy to oszuści (selekcjonujecie ich przed wysłaniem do Polski czy jak ???) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Złodzieje. 08.04.06, 19:27 a bou to na zcicher Niymiec a niy jakis Warszawiok? Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Złodzieje. 08.04.06, 19:37 jak Cie jakis pieron ocygani to sie niysmol ino wszyndzie mu rob ganby, egal jak sie mianuje i po jakymu godo. A swojom drogom u nos ostatnio trocha firmow budowlanych poplajtowauo, tak ze dowej obacht! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Złodzieje. 08.04.06, 19:33 meg_s napisała: > a propos złodziei > > pracuję 30 lat - klientów/inwestorów nie zliczę, przez te wszystkie lata miałam > > kłopoty ("wymiganie się" od zapłacenia) z kilkoma osobami - znikomy procent > wszystkich > cztery razy pracowałam dla zleceniodawcy niemieckiego - tylko jeden zapłacił, > czwarty jeszcze "ma szansę" - (do tej pory nie zapłacił mimo że budynek > wybudowany bez usterek stoi od października ubiegłego roku) - choć powoli tracę > > nadzieję, nawiasem mówiąc , wpakował mnie tą zwłoką w takie kłopoty finansowe, > jakich jeszcze w życiu nie miałam > > mimo tak ewidentnych doświadczeń, jeszcze nie uważam że wszyscy inwestorzy > niemieccy to oszuści (selekcjonujecie ich przed wysłaniem do Polski czy jak ??? > ) a niy możesz ich wcześniyj weryfikować czy som wypłacalni?na jakieś stronie trafiłam na informację,że są takie biura przez które można to zrobić Odpowiedz Link
meg_s Re: Złodzieje. 08.04.06, 19:36 ależ oni są wypłacalni - (no może pan DB nie - ballest wie o kim piszę ) to jest ewidentnie zła wola Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Złodzieje. 08.04.06, 19:37 to niy szkryflej DB ino szkryflej kaj cza couke miano Odpowiedz Link
meg_s Re: Złodzieje. 08.04.06, 19:41 ha - i to mnie będą ścigać za ujawnienie danych osobowych Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Złodzieje. 08.04.06, 19:43 jak złodziyj to czymu mu gańby niy zrobić?tym bardziyj ,że mosz dowody ,że Ci niy zapłacioł za robota Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Złodzieje. 08.04.06, 21:10 meg_s napisała: > ależ oni są wypłacalni - (no może pan DB nie - ballest wie o kim piszę ) > > to jest ewidentnie zła wola Taki Subunternehmer zaraziyu tysz ostatnio naszo firma na 200.000 € Cza miec´ dobry Rechtsschutzversicherung co by z takigo douka wylysc´ noo i byc´ zabranym bo niy kozdego stac´ na to zeby na tako suma rok czasu zaczekac´ az soondy rosczygnoom Odpowiedz Link
ballest Re: Złodzieje. 08.04.06, 22:40 meg_s napisała: > ależ oni są wypłacalni - (no może pan DB nie - ballest wie o kim piszę ) > > to jest ewidentnie zła wola Meg, a czy Ty myslisz, ze nasi ze Slonska sa lepsi, dzisiej juz napewno sie coraz bardziej wyrownuje, bo se Slonzoki dopasuwujom, choc, dali uwazom, ze mafia jest dali polska a nie slaska czy niemiecka. Jesli uo oszustwo chodzi, to uostatnio w Niymcach tysz se coraz gprzi robi. Co Polokom opinia psuje, to som te rabunki z broniom, wlamania do mieszkan, okradanie jubilerow i uokradanie omow na "wnuczka" Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Złodzieje. 08.04.06, 19:31 annak12 napisała: > socer-schlesier napisał: > > > Dlaczego słowo "złodziej i kombinator" kojarzy się z Polakiem? > > Coraz rzadziej z takimi typkami są kojarzeni:)Napewno znajdują się i złodzieje > i > kombinatorzy,ale wśród której nacji ,takich nie ma. > > O, a tu same superlatywy:)) > "Polacy, którzy przybyli do Irlandii, przynoszą wielką chlubę swojej > ojczyźnie: są doskonale wykształceni, pracowici, ambitni. Niech przyjeżdża > ich jak najwięcej - mówi w wywiadzie dla "Rz" prezydent Irlandii Mary > McAleese." > > wiadomosci.onet.pl/1300604,11,item.html to som pierdoły dokładne,poczytejcie sie komyntarze do tego,a pozatym to tam robić umieją a sam niy mogli?bogacom inksze państwa a Polska coroz bardziyj sie pogronżo w biydzie:( Odpowiedz Link
annak12 Re: Złodzieje. 08.04.06, 19:47 sloneczko1 napisała: > to som pierdoły dokładne,poczytejcie sie komyntarze do tego,a pozatym to > tam robić umieją a sam niy mogli?bogacom inksze państwa a Polska coroz bardziy > j > sie pogronżo w biydzie:( Większość z tych osób pojechała za pracą,bo niestety tutaj albo pracowali na czarno ,albo wogóle jej nie mieli.Każdy ma inne doświadczenie ,więc komentarze też są różne;)A czy przez taką emigrację zarobkową ,bardziej Polska pogrąży się w biedzie.Pieniążki tam zarobione są często wydawane(zostawiane) w kraju,chyba ,że już ktoś osiadł tam z całą rodziną.Większość myśli o dorobieniu i powrocie. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Złodzieje. 08.04.06, 19:54 i jak wrocom to my bydymy ta biyda co nic sie niy dorobiyła:( Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Złodzieje. 08.04.06, 19:55 za ta licho emerytura co dostanymy to nawet do altesheimu nos niy weznom Odpowiedz Link
socer-schlesier Re: Złodzieje. 08.04.06, 21:23 A jo na pot kiwanok-to znaczy po Węgiesku "dzień dobry" Wisont ladasz-do widzenia. Węgry kojarzą mi się z bograczem,mniam,mniaiam. Czechy nie ze złodziejstwem a dobrym piwem. Odpowiedz Link