Dodaj do ulubionych

Coś dla piwoszy

15.06.06, 23:12
Ciekawostka
Miło mi poinformować wszystkich piwoszy, że na rynku ukazało się nowe
piwo "Śląskie Mocne" 7%. Na zółtym tle jest duży czarny napis ŚLĄSKIE .
Widziałam cały taki transporter piw, nic tylko ŚLĄSKIE. Czy jest ono dobre ?
I z jakiego jest browaru ?
I jeszcze jedno - czy nie macie zstrzeżenia co do barw puszki piwa ŚLĄSKIE ?
Chyba na zółtym tle powinien być niebieski napis Śląskie.
Zauważyliście ;)))
Obserwuj wątek
    • ballest Re: Coś dla piwoszy 15.06.06, 23:41
      rita100 napisała:

> Ciekawostka
      > Miło mi poinformować wszystkich piwoszy, że na rynku ukazało się nowe
      > piwo "Śląskie Mocne" 7%. Na zółtym tle jest duży czarny napis ŚLĄSKIE .
      > Widziałam cały taki transporter piw, nic tylko ŚLĄSKIE. Czy jest ono dobre ?
      > I z jakiego jest browaru ?
      > I jeszcze jedno - czy nie macie zstrzeżenia co do barw puszki piwa ŚLĄSKIE ?
      > Chyba na zółtym tle powinien być niebieski napis Śląskie.
      > Zauważyliście ;)))

Rita na zoltym tle zawsze czorny napis !
      ;)
      • rita100 Re: Coś dla piwoszy 15.06.06, 23:55
        Dobrze to wygląda tylko myli się puszka z Tatra Mocną czy Tatrą Pils. Też mają
        takie napisy.
        • ballest Re: Coś dla piwoszy 16.06.06, 01:19
          Rita slonski uorzou je czorny na zoltym tle !
          • szwager_z_laband Re: Coś dla piwoszy 16.06.06, 19:43
            no to musza se to zapamiyntac i ciekawych je co to za browar leje:)
            • rita100 Re: Coś dla piwoszy 16.06.06, 20:07
              zamówię to piwo ŚLĄSKIE , to sie dowiem i smak opiszę. Chyba , że ktoś
              wcześniej się dorwie do tego piwa ;)))
              • szwager_z_laband Re: Coś dla piwoszy 16.06.06, 20:42
                Rita a jak bys opisaua smak "Tyskiego"?

:)
                • rita100 Re: Coś dla piwoszy 16.06.06, 22:17
                  opisać smak piwa- bardzo ciekawe - chodzi Ci o smak piwa schłodzonego czy
                  ciepłego tyskiego ? :)
                  Ale ta puszka ŚLĄSKIEGO to się udała, bardzo wyraźna nazwa i rzucająca sie w
                  oczy - nie sposób go nie zauwazyć wśród wielu piw.
                  Faktycznie czarny napis ba żóltym tle rzuca sie w oczy.
                  • szwager_z_laband Re: Coś dla piwoszy 16.06.06, 22:21
                    jo pamiyntom jeszcze piwo co sie mianowauo "Gornoslaskie"

"Tyskie" je moje ulubione i zawsze kojazy mi sie one ze piyknymi zielonymi
                    okolicami Tychow:)

Smak od tego piwa je leki i przijymby, i zawsze godom ze to je tak choby mie
                    fajno frelka po moich piwnych miynsniach guaskaua, abo chobych prawie sie
                    przikrou dekom i przespou po szichcie:))
                    • rico-chorzow Szwager,te -gornoślonske- 16.06.06, 22:29
                      szwager_z_laband napisał:

> jo pamiyntom jeszcze piwo co sie mianowauo "Gornoslaskie"
                      >
                      > "Tyskie" je moje ulubione i zawsze kojazy mi sie one ze piyknymi zielonymi
                      > okolicami Tychow:)
                      >
                      > Smak od tego piwa je leki i przijymby, i zawsze godom ze to je tak choby mie
                      > fajno frelka po moich piwnych miynsniach guaskaua, abo chobych prawie sie
                      > przikrou dekom i przespou po szichcie:))

jo yno cytou uo przewauach managerow we Zobrzu,to bouo richtich dobre piwo,je
                      jyszcze?,jo'jech niy widziou,nooooo o niy piou:)))))
                      • szwager_z_laband Re: Szwager,te -gornoślonske- 16.06.06, 22:32
                        niywia na zicher, ale wydowo mi sie ze niydowno jeszcze sam kajs ktos szkryflou
                        ze je
                        • rico-chorzow Re: Szwager,te -gornoślonske- 16.06.06, 22:37

> niywia na zicher, ale wydowo mi sie ze niydowno jeszcze sam kajs ktos szkryflou
                          > ze je
                          • rico-chorzow Re: Szwager,te -gornoślonske- 16.06.06, 22:42

• ballest Re: Coś dla piwoszy 16.06.06, 22:21
                    ten czorny napis na zoltym tle to Niemcy wymasleli, Riciuniu ;)
                    • rico-chorzow Re: Coś dla piwoszy 16.06.06, 22:25
                      ballest napisał:

> ten czorny napis na zoltym tle to Niemcy wymasleli, Riciuniu ;)

Tyn corny adler na rzoutym je uod ostriwcow,ale te tys byli we rzyszy,Baluniu:)
                      • rita100 Re: Coś dla piwoszy 16.06.06, 22:45
                        A to ciekawe, ze Sloonzacy nie znaja piwa ŚLĄSKIE, to znaczy , ze ja pierwsza
                        widziałam całe auto tych puszek. To ci miałam szczęście.
                        Szkoda , że nie zrobiłam bilda.
                        Tyskie Gronie jest bardzo dobre i nie zjem kiełbasy z grilla jak nie bedzie
                        stało piwo. Ta goryczka tego piwa to pieści podniebienie. Tylko , że musi byś
                        bardzo schłodzone co w tym wypadku raczej do kobiety nie można porównywać ;))))
                        Jednak zimne i z lodu hehe

Ale dziś mecz jest nieciekawy
                        • szwager_z_laband Re: Coś dla piwoszy 16.06.06, 22:53
                          Rita tak jak "wyndzone piwo" ze kole Bambergu kilo podniybiynie tak zodno
                          frelka niy poradzi kusikow dowac:)
                        • rico-chorzow Re: Coś dla piwoszy 16.06.06, 22:59
                          rita100 napisała:

> A to ciekawe, ze Sloonzacy nie znaja piwa ŚLĄSKIE,

Znają,znają,dość wiele nie jest już produkowanych,nawet jednak -tyskie- od nie
                          specjalnie dawna nazywa się -książencym-,tradycje ? 14-wieku,oficjalnie piszą
                          16???:),
                          to znaczy , ze ja pierwsza

też chciałbym być pierwszym:)
                          > widziałam całe auto tych puszek.

z puszek idzie auto zrobić

To ci miałam szczęście.

Tak:)))
                          > Szkoda , że nie zrobiłam bilda.

Szkoda:))
                          > Tyskie Gronie jest bardzo dobre i nie zjem kiełbasy z grilla jak nie bedzie
                          > stało piwo.

Ja wypiję,a nie zjem:)))

Ta goryczka tego piwa to pieści podniebienie.

Pieszczenia nie będę komentował:)))

Tylko , że musi byś
                          > bardzo schłodzone co w tym wypadku raczej do kobiety nie można porównywać ;))))
                          > Jednak zimne i z lodu hehe

Z tym chłodnym i gorącym,no.........:)))))
                          >
                          > Ale dziś mecz jest nieciekawy

Który?:))
                          • rita100 Re: Coś dla piwoszy 16.06.06, 23:21
                            Piwo się wyndzi Laband ?
                            Wiem, że niemickie piwa są najlepsze, bo mjają wielką tradycję i tereny pruskie
                            ta tradycję tak pieściły, miały swoje receptury, sięgajace głeboko w
                            przeszłość :)
                            Piwo to wdzieczny temat, bo i gościom rozwiązuje język i czlowiek czuje się
                            błogo - sami zobaczcie jak się czujecie kiedy nalewacie jakie zimne z pianką do
                            kufli piwo , jaki uśmiech na twarzy i jaki humorek dopisuje i ślinak leci.
                            Mowie prawdę i o tym wiecie.

Rico, nie myl Tyskiego ze ŚLĄSKIM , to chyba inny browar, a książęce jet tyskie.
                            No więc czyje jest to ŚLĄSKIE ?
                            Rico , wegetarianinem jesteś ?
                            Chodzilo o mecz Angola -Meksyk 0:0
                            • rico-chorzow Re: Coś dla piwoszy 17.06.06, 00:06
                              rita100 napisała:

> Piwo się wyndzi Laband ?
                              > Wiem, że niemickie piwa są najlepsze, bo mjają wielką tradycję i tereny pruskie

Nie przejmuj się,jeden z browarów niemieckich po dziś kupuje wodę ze Tychow eli
                              Zywca(Sląsk?:)),dojdę prawdy
                              >
                              > ta tradycję tak pieściły, miały swoje receptury, sięgajace głeboko w
                              > przeszłość :)

wolę gdzieś indziej głęboko śięgnąć,w kieszeń:)))

> Piwo to wdzieczny temat, bo i gościom rozwiązuje język i czlowiek czuje się
                              > błogo - sami zobaczcie jak się czujecie kiedy nalewacie jakie zimne z pianką do

Masz rację,widzisz po mnie:)))
                              >
                              > kufli piwo , jaki uśmiech na twarzy i jaki humorek dopisuje i ślinak leci.
                              > Mowie prawdę i o tym wiecie.

Znowu powiedziałaś prawdę,
                              >
                              > Rico, nie myl Tyskiego ze ŚLĄSKIM , to chyba inny browar, a książęce jet tyskie

Książence zawsze było najdroższe:)))
                              > .
                              > No więc czyje jest to ŚLĄSKIE ?
                              > Rico , wegetarianinem jesteś ?

Nie:))))),zżeram kobiety lubiące dobre piwo:)))))))

> Chodzilo o mecz Angola -Meksyk 0:0

Można porozmawiać:)
                              • szwager_z_laband Re: Coś dla piwoszy 17.06.06, 15:09
                                okolice Bambergu suynom ze tzw wyndzonego piwa:9

bnouech tam kedys we jednym browarze zwiedfzac i pokozywali mi tyn specjau - zro
                                zech kista wzion mit:))
                                • rico-chorzow Re: Coś dla piwoszy 17.06.06, 15:14

> okolice Bambergu suynom ze tzw wyndzonego piwa:9
                                  >
                                  > bnouech tam kedys we jednym browarze zwiedfzac i pokozywali mi tyn specjau - zr
                                  > o
                                  > zech kista wzion mit:))

Niy znom,je ciymne?,abo jak je warzom?
                                  • szwager_z_laband Re: Coś dla piwoszy 17.06.06, 15:15
                                    na koniec dobijajom dymu ze drzewa - rzinajmiyj do flaszkowanego:)
                                    • rico-chorzow Re: Coś dla piwoszy 17.06.06, 15:20
                                      Jo znom,kaj kamynie,hm?:),wyndzom:),i wcipojom do tygo zudu,te piwo je corne,doś
                                      suodke,a nojlepi by bouo kejbych wiydziou jak siy nazywo,chyba kajś wele Salzgitter.
                                      • szwager_z_laband Re: Coś dla piwoszy 17.06.06, 15:27
                                        normalnie to te piwo sie robi ze sie malc wyndzi - tak samo jak przi produkcji
                                        Whisky
                                        • rita100 Re: Coś dla piwoszy 17.06.06, 21:12
                                          Czyli mowicie o porterze lub ciemnym piwie jak Karmi.

hehe, a znacie legendę o św. Arnoldzie ? - chyba patrona piwoszy ( to właśnie
                                          wyczytałam w 'Fałszerzach sieci'
                                          Legenda głosi, ze oczyścił zła wodę zanurzając w niej dębową pałkę. Odtąd woda
                                          używana do produkcji piwa była lepsza i rozsławiała ów nektar wśród
                                          spragnionych. Do dziś belgijcy piwiarze zamawiają mszę za jego duszę no i
                                          oczywiście odbywają się słynne pielgrzymki piwoszy.
                                          • szwager_z_laband Re: Coś dla piwoszy 18.06.06, 15:15
                                            niy to je cos inkszego jak te cos wymiynioua - ciynszko to sam opisac, ale to je
                                            normalne piwo ze lekim podsmakym:)
                                • rita100 Re: Coś dla piwoszy 17.06.06, 21:30
                                  Czy zwiedzając browar to mozna pić tyle piwa ile się da ?
                                  Rozdawoali tam skrzynki piwa :)
                                  Jak zwiedzałam fabrykę czekolady , moglismy tyle zjeść ile wlezie.
                                  • rico-chorzow Re: Coś dla piwoszy 17.06.06, 21:45
                                    rita100 napisała:

> Czy zwiedzając browar to mozna pić tyle piwa ile się da ?
                                    > Rozdawoali tam skrzynki piwa :)
                                    > Jak zwiedzałam fabrykę czekolady , moglismy tyle zjeść ile wlezie.

Ile ważysz?:))
                                    • rita100 Re: Coś dla piwoszy 17.06.06, 21:52
                                      Tyle piwa można wziąść ?
                                      Wagę przelicza się na litry ;))))
                                      • rico-chorzow Re: Coś dla piwoszy 17.06.06, 21:56
                                        rita100 napisała:

> Tyle piwa można wziąść ?
                                        > Wagę przelicza się na litry ;))))

To jeszcze gorzej:))),ale była mowa o czekoladzie,.......ta też w litrach?:))))
                                        • rita100 Re: Coś dla piwoszy 17.06.06, 21:58
                                          czekolady się nie da dużo zjeść, a piwa można popić ;)))nawt więcej niż się waży
                                          • szwager_z_laband Re: Coś dla piwoszy 18.06.06, 15:17
                                            W Tuborgu szuo pic wiela sie chce, i wiym ze we inkszych wiynkszych browarach
                                            czynsto tysz tak je. We mauych to nojwyzyj dostoniecie skosztowac flaszka abo
                                            dwie a reszta to se idzie kupic(nojwyzyj toniyj:)
                              • rita100 Re: Coś dla piwoszy 17.06.06, 21:28
                                > Chodzilo o mecz Angola -Meksyk 0:0

Można porozmawiać:)

hehe , przy piwie ?
                                • rita100 Re: Coś dla piwoszy 17.06.06, 21:32
                                  no tak , to są już tajemnice piwiarskie - taki wyrób, jednak smaki są rózne.
                                • rico-chorzow Re: Coś dla piwoszy 17.06.06, 21:44
                                  rita100 napisała:

> > Chodzilo o mecz Angola -Meksyk 0:0
                                  >
                                  > Można porozmawiać:)
                                  >
                                  > hehe , przy piwie ?

Też:)
                                  • rita100 Re: Coś dla piwoszy 17.06.06, 21:50
                                    Ale dramatyczny mecz USA-Wlochy, teraz dopiero widzę, przy piwie ;))
                                    Jutro kupię sobie piwko w Gliwicach - wybieram się Rico
                                    • william_blake Re: Coś dla piwoszy 18.06.06, 15:17
                                      Sprzedany to byl mecz
                                    • szwager_z_laband Re: Coś dla piwoszy 18.06.06, 15:18
                                      no i jak tam bouo we Glywicach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka