szmiejka 21.09.07, 19:14 pl.youtube.com/watch?v=OCZhO-Ez6dY&mode=related&search= www.aniolki.daj.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szmiejka Re: Anioły i aniołki 21.09.07, 19:21 ERNEST BRYLL Czemu zamykasz drzwi za sobą... Czemu zamykasz drzwi za sobą Tak szybko żeby nikt nie zdążył Wejść do mieszkania razem z tobą Za oknem przecież Anioł krąży Słuchaj naprawdę to Twój Anioł Więc po co ma na deszczu czekać On z nieba na to jest posłany By czuwał wiernie przy człowieku Takie jest nad nim prawo boże Że żyć bez ciebie nie może W szyby puka skrzydłami Puść go — niech żyje z nami Czego za sobą drzwi zamykasz Czy boisz się przeciągu? Niech wiatr zahuczy jak muzyka I w niebo nas pociągnie Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 21.09.07, 19:26 Anioł Są takie chwile kiedy się odchodzi od Aniołów Stróżów nawet Cherubinów od tych co wysoko od tych co w pobliżu - do Jezusa człowieka niziutko na ziemi Anioł nie zrozumie nie wisiał na krzyżu i miłość zna łatwą skoro nie ma ciała ks Jan Twardowski Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 21.09.07, 19:27 Anioł poważny i niepoważne pytania Czy zostałeś aniołem dopiero po dłuższym namyśle czy zamiast palca serdecznego masz tylko wskazujący czy spowiadasz tylko z grzechów ciężkich bo lekkie trudno udźwignąć czy klaszczesz w dłonie patrząc na konanie jak na sytuację przedbramkową czy nigdy nie płaczesz, żeby się nigdy nie uśmiechać czy umiesz uważnie bez powodu słuchać czy nie przytulasz się żeby odejść czy nie tęsknisz za ciałem za ludzkim uśmiechem za dłońmi złożonymi w kominek za ziębą co we wrześniu opuszcza ogrody za źrebakiem zamykającym powieki za chrząszczem o nogach żółtoczerwonych za każdą sekundę zawsze ostatnią za tym co nietrwałe i dlatego cenne ks Jan Twardowski Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 21.09.07, 19:47 Engel im Alltag Nicht immer haben Engel Flügel, Weißes Gewand und gold\'nen Stern. Sie leben meistens auf der Erde Und sind dem Himmel recht weit fern. Ein Engel, irdisch und ganz menschlich, Der öffnet weit des Herzens Tor, Er will nur einfach für Dich da sein Und leiht Dir willig stets sein Ohr. Ein Engel hat Geduld und Liebe Sagt nie: Ich habe keine Zeit. Er ist, wann immer Du ihn brauchest Für Dich zur Hilfe gern bereit. Ich wünsche Dir heut\' solchen Engel, Damit ein weihnachtlicher Schein Ein ganzes Jahr in Deinem Herzen, Ein ganzes Jahr mag um Dich sein. von Christel Klotz Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Anioły i aniołki 21.09.07, 19:56 Bravo Szmiejka, moje ulubione yngle i yngelki:) ida se tera WYJONTKOWO naloc wina i ze szpasym i we (s)pokoju to pooglondom:) Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 21.09.07, 20:25 pl.youtube.com/watch?v=SESSqK_xdvA&mode=related&search= Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Anioły i aniołki 21.09.07, 20:31 pl.youtube.com/watch?v=qk6OnBhahAE Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 21.09.07, 20:31 pl.youtube.com/watch?v=7Wa-pzL-QPs&mode=related&search= Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 21.09.07, 20:34 pl.youtube.com/watch?v=wftI3loOKwg&mode=related&search= Odpowiedz Link
szwager_z_laband znosz ich? 21.09.07, 20:37 jak niy to polecom! pl.youtube.com/watch?v=znuEeOMSKsA Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 21.09.07, 20:43 Lidia Jasińska — Niedyskrety Nikogo nie obchodzą sińce upadłych aniołów. Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 21.09.07, 20:44 Georg Christoph Lichtenberg — Aforyzmy Lichtenberg Gdy tylko zaczynamy widzieć wszystko we wszystkim, wyrażamy to zwykle w sposób niejasny. Zaczynamy mówić językiem aniołów. Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 21.09.07, 20:48 Aniele, Stróżu mój, Ty zawsze przy mnie stój; Rano, w wieczór, we dnie, w nocy, Bądź mi zawsze ku pomocy. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Anioły i aniołki 21.09.07, 20:49 to we Laband kedys kozdy bajtlik na dobranoc godou:) Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 21.09.07, 20:52 img150.imageshack.us/img150/8100/jmc0032lovesembraceposters4wi.jpg Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 21.09.07, 20:57 www.kbwn.de/assets/images/Grun-Engel-bxx.gif Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 21.09.07, 20:59 static.twoday.net/pimel/images/engel02.jpg Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 21.09.07, 21:29 Koniec już tej pogaduszki przytul głowę do poduszki. Twój aniołek juz tam stoi smutne myśli wnet ukoi. Magia nocy dla pomocy ześle Tobie piękne sny. Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 21.09.07, 21:30 Śpij - zamknij oczka - śnij, a ja będę Twym aniołem, Twą radością, smutkiem, żalem, Będę gwiazdką na Twym niebie, Będę zawsze blisko Ciebie. Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 21.09.07, 21:31 Aniele mój schowaj mnie w duszy, a w skrzydłach otul snem. Ty przy mnie zawsze bądź, w niebiosach ukołysz, otul słodkim niebem i zaśnijmy obok siebie� Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 22.09.07, 13:15 "Spadające gwiazdy podpalają świat, Upadłe Anioły wypełzają z nas, Upadłe Demony, które nie chcą żyć W głębi mego serca ból zadają mi." Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 22.09.07, 13:18 Aniele Boży Aniele Boży Stróżu mój Ty właśnie nie stój przy mnie jak malowana lala ale ruszaj w te pędy niczym zając po zachodzie słońca skoro wygania nas dziesięć po dziesiątej ostatni autobus jamnik skaczący na smycz smutek jak akwarium z jedną złotą rybką hałas cisza trumna jak pałacyk ładne rzeczy gdybyśmy stanęli jak dwa świstaki i zapomnieli że trzeba stąd odejść Jan Twardowski Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 22.09.07, 13:18 Bezdzietny Anioł Właśnie wtedy kiedyś pomyślałem że papugi żyją dłużej że jesteś okrutnie mały niepotrzebny jak kominek na niby w stołowym pokoju jak bezdzietny anioł lekki jak 20 groszy reszty drugorzędne genialny kiedy obłożyłeś się książkami jak człowiek chory nie wierząc w to że z niewiary powstaje nowa wiara że ci co odeszli jeszcze raz cię porzucą święty i pełen pomyłek właśnie wtedy wybrał ciebie ktoś większy niż ty sam który stworzył świat tak dobry że niedoskonały i ciebie tak niedoskonałego że dobrego Jan Twardowski Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 22.09.07, 13:19 Aniołki - Maluszki Gdy dziecko usypia, na brzegu poduszki siadają srebrzyste Aniołki - Maluszki. Siadają cichutko wśród sennych falbanek, wyciągają ręce pełne kołysanek. I sny rozwijają z kłębuszków świetlistych. Patrzcie! Już się kładą na brzegu kołyski! A potem śpią sobie na białych falbankach w błyszczących koszulkach, w błyszczących piżamkach. Dorota Gellner Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 22.09.07, 13:20 Makatka z aniołem Na twarzy twej rumieńce Jakbyś był uduchowiony Przez gruźlicę płuc A dobroć twą nieziemską Zamykasz na niebieski klucz Najczęściej można spotkać cię Nad przepaścią lukrowaną Gdy przez dziurawą kładkę Przeprowadzasz dwoje dzieci Nocą może chciałbyś Oderwać się od ściany Ale jedno skrzydło Gwóźdź ci przedziurawił Więc zostajesz z nami Na wieki wieków amen Adam Ziemianin Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 22.09.07, 13:22 NIESFORNY ANIOŁ Anioły z nieba zleciały Z łopotem skrzydeł pierzastych Na krakowskim Rynku stanęły Za pięć minut dwunasta Trębacz w trąbkę zadmuchał W cztery strony świata Lecz Anioł nie słuchał Z gołębiami latał Nad Rynkiem kołował Wokół wież mariackich Wypił szybko kawę Na ulicy Brackiej Potem na Floriańskiej Bawił się do rana Aż wreszcie zmęczony Zasnął u Szczepana Maja Marc Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 22.09.07, 13:33 Dwa Anioły Dwa podróżujące anioły zatrzymały się na noc w domu bogatej rodziny. Rodzina była niegrzeczna i odmówiła aniołom nocowania w pokoju dla gości, który znajdował się w ich rezydencji. W zamian za to anioły dostały miejsce w małej, zimnej piwnicy. Po przygotowaniu sobie miejsca do spania na twardej podłodze, starszy anioł zobaczył dziurę w ścianie i naprawił ją. Kiedy młodszy anioł zapytał dlaczego to zrobił, starszy odpowiedział: "Rzeczy nie zawsze są takie na jakie wyglądają." Następnej nocy anioły przybyły do biednego, ale bardzo gościnnego domu farmera i jego żony, by tam odpocząć. Po tym jak farmer podzielił się, resztą jedzenia jaką miał, pozwolił spać aniołom w ich własnym łóżku, gdzie mogły sobie odpocząć. Kiedy następnego dnia wstało słońce, anioły znalazły farmera i jego żonę zapłakanych. Ich jedyna krowa, której mleko było ich jedynym dochodem, leżała martwa na polu. Młodszy anioł, był w szoku i zapytał starszego anioła: "Jak mogłeś do tego dopuścić?". "Pierwsza rodzina miała wszystko i pomogłeś im" -oskarżył. "Druga rodzina miała niewiele i dzieliła się tym co miała, a ty pozwoliłeś, żeby ich jedyna krowa zdechła". "Rzeczy nie zawsze są takie na jakie wyglądają" - opowiedział starszy anioł. "Kiedy spędziliśmy noc w piwnicy tej rezydencji, zauważyłem że w tej dziurze w ścianie było schowane złoto. Od czasu kiedy właściciel się dorobił i stał się takim chciwcem niechętnym do tego by dzielić się swoją fortuną, w związku z czym zakleiłem tą dziurę w ścianie, by nie mógł znaleźć złota znajdującego się tam. W noc, która spędziliśmy w domu biednego farmera,Anioł Śmierci przyszedł po jego żonę. W zamian za nią dałem mu ich krowę. Rzeczy nie zawsze są takie na jakie wyglądają." Niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu i szybko odchodzą... Niektórzy ludzie stają się naszymi przyjaciółmi i zostają na chwilę... zostawiając piękne ślady w naszych sercach... i nigdy nie będziemy dokładnie tacy sami bo zawarliśmy nowe przyjaźnie!!! Wczoraj jest historią. Jutro jest tajemnicą. Dziś jest darem. Odpowiedz Link
alladyn15 Re: Anioły i aniołki 22.09.07, 14:13 Zdumiewajace! Atrakcyne! Do sfilmowania! Nie po to siedze 20 lat w kiciu,aby szanse spotkania z Toba zaprzepascic. Pisz do mnie dziecko.Kiedys sie spotkamy! Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 22.09.07, 19:47 JOANNA KULMOWA Wieczór zanim zapadnie Wieczór zanim zapadnie ku anielstwu się skłania przez podobieństwo ciszy i nagle otwartej dali. Milczenie przejrzyste będzie wiatr się w chybocie ustali na chwilę nieczasu ptak zastygnie w pół przefruwania myśl zastygnie w pół domyślenia i połowy drugiej nie doścignie jeszcze. Tak uczyni się szpara w materialnych przestrzeniach żeby wieczór żeby anioł przeszedł. Odpowiedz Link
szmiejka Re: Anioły i aniołki 23.09.07, 00:04 ewelinarotko.blox.pl/resource/psotne_aniolki.jpg Odpowiedz Link