Dodaj do ulubionych

Ten sam wątek dla tematycznego forum

17.11.05, 16:08
Tu nie ma konkurencji. Dyskutujmy o żywotnych sprawach
polskiego network marketingu.
Jak sądzicie, czy aktualny układ polityczny (czyt. rząd i prezydent elekt)
będą sprzyjać naszej branży czy raczej ją rugować na pogranicze szarej strefy?
Ciekawią mnie Wasze opinie. To w sumie nasza sprawa.
Obserwuj wątek
    • emelemek Re: Ten sam wątek dla tematycznego forum 17.11.05, 16:19
      Kto wie? Nie wyglada to rozowo ale trzeba miec nadzieje. Podoba mi sie, ze sa
      ludzie ktorzy sie o takie rzeczy martwia.
      • vitalia Re:Ktoś musi.. 17.11.05, 21:11

• romek744 Re:Ktoś musi.. 17.11.05, 22:05
          Słuchajcie, wydaje mi się, że obecny układ rządzacy ma to głęboko między
          nogami. Widać to choćby po tematach - problemach naszego kraju, którymi się
          właśnie zajmują. Zresztą ci wszyscy ludzie byli już u władzy i co? Dziwię się
          tylko takim specom od gospodarki i biznesu jak BCC czy Lewiatan, którzy dają
          się nabierać na to słodkie pierdzenie. Chyba, że również mają w tym wszystkim
          swój cel? Mówie Wam kochani: według mnie w Polsce i tak jest dobrze (biorąc pod
          uwagę te wszystkie 7 czy 8 rozbiorów, lata zaborów, komunę itd.). Tak naprawdę
          to żyjemy dopiero od 1989 roku. Tak, że jesteśmy bardzo młodziutkim krajem. Ale
          najsmutniejsze jest to, że mogłoby byś niestety lepiej o wiele, gdyby nie te
          wszystkie barany koryciarze pierdzące w stołki urzędnicy i politycy. W Polsce
          polityk nie rozumie właściwie po co on jest i co należy do jego zadań, no
          chyba, że oprócz kwiczenia przy korycie - to wiedzą. Mówię Wam, w Polsce nie
          będzie lepiej, dopóki nie wymrą Ci wszyscy, którzy teraz są u władzy i nie
          zastapią ich młodzi. Może to brutalne, ale prawdziwe.
          romek
        • gxpert Re:Ktoś musi.. 17.11.05, 22:50
          Powiedzcie wprost, czy wywołany temat jest ważny? Dla mnie tak, bo w naszym
          kraju bardzo trudno jest rozwinąć skrzydła działając od początku do końca w
          pełni legalnie. Dlaczego? Bo prawo jest sprzeczne, dowolnie interpretowalne,
          nieścisłe, tendencyjne lub po prostu nieżyciowe.
          Ilu z nas mogłoby zrobić wielokroć więcej gdyby prawo było bardziej
          proobywatelskie?
          W naszym kraju częściej prawo służy władzy i przestępcy niż naszemu legalnemu
          działaniu.
          • romek744 Re:Ktoś musi.. 18.11.05, 00:11
            Temat jest bardzo ważny. I wszystko co napisałeś jest tak jak mówisz... w
            naszych realiach to temat na dobrą książkę. Mnie boli jeszcze jeden bardzo
            ważny problem: nie ma jakiejkolwiek organizacji, działającej na rzecz
            marketingu sieciowego i sprzedaży bezpośredniej. Każda dziedzina ma swoje
            stowarzyszenie nawet pszczelarze i lalkarze, które pilnuje interesów danej
            grupy przedsiębiorców, promuje i lobbuje branżę . Network nie ma.
            romek
            • gxpert Re:Ktoś musi.. 18.11.05, 00:53
              Romek, i to jest właśnie to! Musimy zrobić "organizację" - jakieś stowarzyszenie
              czy Krajową Izbę Gospodarczą. I na takich ludzi czekam :)
              • vitalia Re:Ktoś musi.. 18.11.05, 09:46
                No to bierzcie się za organizację , very good idea..Tyko żeby nie skończyło się
                na gadaniu..Wiecie jak to ułatwio by pracę>?
                • virago535 Re:Ktoś musi.. 18.11.05, 21:44
                  Nie sądzę :/
                  • romek744 Re:Ktoś musi.. 19.11.05, 00:32
                    gxpert - masz mnie. Jak ja się za coś biorę to wszystko się zmienia. Jak ma
                    działać to będzie działać. "Polska Izba Gospodarcza Marketingu Sieciowego".
                    Jak brzmi?
                    romek
                    • gxpert Dobrze brzmi <ok> 19.11.05, 05:26
                      Wiesz Romek, PSSB grupuje tylko "jednynie słuszne" organizacje w NM.
                      Ale w Polsce tak naprawdę brakuje porządnej, ogólnodostępnej Izby Gospodarczej.
                      Myślę serio o jej powołaniu. Nie chwaląc się... udało mi się swego czasu
                      zarejestrować w Sądzie pewne Stowarzyszenie, i wiesz... żeby było śmieszniej to
                      Pani mecenas która prowadziła teoretycznie sprawę, po zatwierdzeniu wniosku
                      przyszła do mnie pogratulować mi skuteczności przed sądem :)
                      • romek744 Re: Dobrze brzmi <ok> 19.11.05, 15:15
                        no widzisz!
                        A o PSSB nie wspominaj - Klub Wzajemnej Adoracji.
                        romek
    • gxpert Re: Ten sam wątek dla tematycznego forum 15.12.05, 08:05
      Prawie nie ma odzewu w sprawie powołania Ogólnopolskiej Izby Gospodarczej Branży
      Networkowej lub Stowarzyszenia Współpracowników Firm Network Marketingowych.
      Chyba niewielu z nas zależy na lobbowaniu na rzecz branży czy budowaniu wizerunku?
      • jkw2 Re: Ten sam wątek dla tematycznego forum 15.12.05, 08:26
        Jest to bardzo dobry pomysl. Tylko nalezaloby sie zastanowic na poczatek nad
        celami takiej organizacji. Moze jak zaczniemy taka dyskusje wzbudzi ona wieksze
        zainteresowanie. Swoja droga juz widzialem probe stworzenia czegos podobnego.
        Nie pamietam szczegolow, nie bralem w tym udzialu, ale umarlo to jakos smiercia
        naturalna.
        • gxpert Re: Ten sam wątek dla tematycznego forum 15.12.05, 08:49
          No dobrze, usystematyzujmy więc pomysły. To, że tego typu inicjatywy często
          umierają śmiercią naturalną to zrozumiałe, tacy jesteśmy... my ludzie. Ale mam
          zamiar temat pociągnąć.
          • gxpert Re: Ten sam wątek dla tematycznego forum 01.05.06, 13:27
            O, rany! To stanęło w połowie grudnia i dalej ani be ani me? Zaraz będzie połowa
            roku 2006 :(
            Czy znowu mam się czuć jak schizofrenik i mam pisać sam ze sobą? No, chyba, że
            skomentuję wszystkie wypowiedzi emelemka :( Ale to nadal jest niezła jazda.
            Ludzie, gdzie jesteście? No, wiem, że na naszym wspaniałym forum "Network
            Marketing, MLM" coś się dzieje bo sam tam zaglądam i czasem skrobnę. Ale tu
            jakby chcielibyśmy oddzielić samą branżę od działań inicjatywnych dla branży!
            Czy naprawdę będę musiał to zbudować sam z redaktorem?
    • gxpert Re: Ten sam wątek dla tematycznego forum 07.05.06, 20:49
      A co tam w Triologu? ;-)
      • gxpert Re: Ten sam wątek dla tematycznego forum 07.06.06, 19:53

G2::
        Odpowiem sobie sam:
        Z tego co wiem chyba nie ma już Triolog'u jako takiego? Za to panoszy się
        Creative Direct tylko i tu nie widzę jakoś tak naprawdę zaangażowanych. Dzwoniło
        do mnie kilka osób w sprawie CD ale żeby coś konkretnie to nie bardzo :-)
        Natomiast na kilku innych forach poświęconych MLM czytałem wiele ciekawych
        wypowiedzi i anonsów. Zresztą... takiego shit'u jaki uprawia się na jednym z
        nich - chodzi o anonse - to jak żyję nie widziałem. No i niestety musiałem
        zostawić tam swój wpis.
        Cóż takie jest życie - C'est la Vie.
        ::G2
    • unicity-polska Re: Ten sam wątek dla tematycznego forum 07.06.06, 19:48
      Jak beda wprowadzac takie ustawy podatkowe jak zaproponowana wczoraj to niedlugo
      wszyscy bedziemy spiewac niczym J. Kaczynski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka