vou_blh 12.11.12, 16:01 Hej, jest ktoś z Wrocławia i okolic? Oferuję się na wspólne wypicie herbatki A po za tym czy wie ktoś gdzie można kupić yufkę? Sklep z tureckimi specjałami niestety likwidują Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stalagmitee Re: "Turczynki" we Wrocławiu 12.11.12, 20:25 Hmm a ja właśnie tydzień temu wrociłam do TR właśnie z Wrocławia. Gdybyś dała znać wcześniej to przez 1,5mca wypiłybyśmy nie jedną herbatkę. Ten Bazar turecki na Piłsudskiego likwidują? Odpowiedz Link
rodzyneksultanski Re: "Turczynki" we Wrocławiu 13.11.12, 13:03 Właściciel Tureckiego Bazaru na Piłsudskiego, o którym pisałam na blogu, ma zamknąć "normalny" sklep i przejść do sprzedaży hurtowej. Ale podobno nadal mają obsługiwać "stałych" indywidualnych klientów. Ale ponoć jest jeszcze jeden na Kościuszki (nie wiem, czy można tam kupić yufkę). Ja we Wrocławiu bywam, teraz akurat prawie do końca roku będę w Turcji, ale później piszę się na herbatkę Odpowiedz Link
migda33 Re: "Turczynki" we Wrocławiu 13.11.12, 15:57 też jestem z Wrocławia ,,, mieszkam obecnie w Turcji ,,, bywam w Polsce średnio raz w roku na około 2 miesiące ,,, jak będę dam znać ,,, a co do tureckiej yufki to wiem, że Turek sprzedaje turecką żywność na bazarze w niedziele na psim polu koło młyna sułkowice przy trasie wylotowej na Warszawę (to jest bazar przeniesiony z niskich łąk) ,,, pozdrawiam Odpowiedz Link
vou_blh Re: "Turczynki" we Wrocławiu 01.01.13, 16:31 Hm to na Kościuszki to bodajże ten bar/restauracja turecko-polska do tej pory nie odważyłam się odwiedzić Ja po długich bojach znalazłam yufkę, a właściwie ciasto filo, niby to samo, zdjęcie baklawy na opakowaniu, ale... 14,5 zł / 450 gram, 12-14 płatów, są baaaardzo cienkie, może dla kogoś zaleta, ale cigara boregi wyszło jak czipsy (+ robi się przezroczyste po usmażeniu). Może na baklawę będzie lepsze, ale to nie moja działka. A znaleźć można w epi, jeśli jest ktoś zainteresowany kupnem Odpowiedz Link
tisz Re: "Turczynki" we Wrocławiu 02.01.13, 11:32 Czasem mozna na allegro.pl zamowic, jak komus zalezy to moze sobie zamowic albo: * www.tureckisklep.pl/tureckie-dania-gotowe/35-yufka-tureckie-ciasto.html * www.arabskie.pl/pl/searchquery/yufka/1/full/5?url=yufka Odpowiedz Link
cano83 Re: "Turczynki" we Wrocławiu 30.09.13, 10:51 Cześć dziewczyny Dopiero się zapisałam na forum. Mieszkam we Wrocławiu, w Turcji bywam często ale póki co tam nie mieszkam. Jakbyście miały ochotę się spotkać i pogadać, opowiedzieć mi też jak Wam się tam mieszka to proszę dajcie znać Odpowiedz Link
inanc Re: "Turczynki" we Wrocławiu 30.09.13, 16:04 Hej Jestem z Wrocławia i bardzo chętnie się spotkam Odpowiedz Link
cano83 Re: "Turczynki" we Wrocławiu 01.10.13, 09:57 No to super Cieszę się że się odezwałaś Rozumiem że też nie mieszkasz w Turcji, a planujesz? Często bywasz? Może ktoś jeszcze chętny na spotkanko we Wrocławiu? Odpowiedz Link
vou_blh Re: "Turczynki" we Wrocławiu 01.10.13, 23:12 SUPER! To ja też, jako prowodyrka tematu, oczywiście jestem chętna na spotkanie Odpowiedz Link
cano83 Re: "Turczynki" we Wrocławiu 02.10.13, 09:26 No to super Jest nas już trzy ! No to dziewczynki, kiedy i gdzie? Odpowiedz Link
vou_blh Re: "Turczynki" we Wrocławiu 05.10.13, 01:44 Proponuję przyszły weekend 12.10 lub 13.10, będzie czas, żeby każdy kto potrzebuje, zauważył propozycję spotkania Odpowiedz Link
cano83 Re: "Turczynki" we Wrocławiu 07.10.13, 09:25 A możemy to przełożyć na trochę później? Bo właśnie 12.10 jadę to Turcji )) Miałam lecieć później ale wszystko się poprzesuwało. Wracam 26.10. Mogłybyśmy spotkać się po tym terminie? Pls Odpowiedz Link