Dodaj do ulubionych

Nasza Klasa

18.06.08, 00:17
Nasza Klas... znajome pytają, czemu nie masz konta, ani fotek ? ano nie mam...
nie zamierzam mieć zdjęcia z egzotycznych wczasów, moim Tygryskiem nie
zamierzam się dzielić, ani chwalić uroczym potomstwem... dziwna jesteś...
obrzuciły mnie zimnym spojrzeniem i w kącie szeptały na mój temat, kiwając
równo głowami...
ale podniecenie dotyczące "naszej klasy" zupełnie mi się nie udziela...
a Wam ?

------------------------------------------------------------
Obserwuj wątek
    • onion68 Re: Nasza Klasa 18.06.08, 06:51
      Mnie też. Utrzymuję kontakty z ludźmi, którymi łączy mnie coś poza faktem, że
      kiedyś usadzono nas w jednej sali. Jeżeli z kimś kontakt przetrwał, to nie był
      to tego potrzebny serwis n-k.
      A z tego co słyszę, jest on (serwis) doskonałą ilustracją przaśno-diskopolowej
      natury części naszego społeczeństwa ;-)
      • teborsuk Dr Jeckyll and Mr/Mrs Hyde 19.06.08, 11:06
        onion68 napisała:
        ... z tego co słyszę, jest on (serwis) doskonałą ilustracją przaśno-
        diskopolowej natury części naszego społeczeństwa
        -
        ... Zdjęcia przy palmach są może zabawnym zjawiskiem, ale
        wyśmiewanie tych ludzi - jeszcze bardziej wątpliwą IMO postawą ....
        =========
        każdy może mieć słabszą formę, czy odmienny gust, aby tylko nie
        przekraczać granic dobrego smaku i w sposób zamierzony czy wręcz
        odwrotnie nie obrażać innych; dobrze też przyznać się do błędu
        choćby w tak zakamuflowany sposób jak ww.
        -
        a ja jestem zadowolony z odnowionych poprzez n-k znajomości i
        przyjaźni, rozmów wirtualnych i spotkań w realu; teraz okazuje się
        jak w bardzo różny sposób odbieraliśmy świat, różne zdarzenia i
        siebie nawzajem; jest co wspominać, na co ponarzekać i pośmiac się;
        wiele tajemnic wyjaśniło się między różnymi osobami; mimo, że wtedy
        nie wszyscy przepadaliśmy za sobą, to teraz wielu z nas chętnie i
        regularnie organizuje spotkania klasowe przy muzyce (i nie tylko) z
        lat szkoły średniej;
        i co to komu przeszkadza? tym bardziej, że jednocześnie niektórzy
        namawiają się na spotkania raptem 3-4 osób z grona gazetowych gaduł
        wzajemnej adoracji - ale mnie tu nic do tego;
        • onion68 Re: Dr Jeckyll and Mr/Mrs Hyde 19.06.08, 12:37
          Masz mnie ;-)
          Rozumiem, że są ludzie, którym n-k pomaga odnowić znajomości, zwłaszcza jeżeli
          klasy były zgrane.
          Jeżeli o mnie chodzi, nie miałam tego szczęścia, ogólnie też klimat n-k mnie nie
          ujmuje.
          Ale staram się nie komentować konkretnych przypadków ;-)
    • guayazyl1 Re: Nasza Klasa 18.06.08, 16:33
      w.iwo napisała:
      moim Tygryskiem nie zamierzam się dzielić, ani chwalić uroczym
      potomstwem...
      --------------------
      u lala...
      mialas klasową rywalkę?
      :)
    • asyrius Re: Nasza Klasa 18.06.08, 20:10
      mam konto na NK i czasami zaglądam :)
    • aniela.legionowo Re: Nasza Klasa 18.06.08, 22:06
      Ja też mam konto na n-k. Znalazłam tam koleżanki z Warszawy z
      którymi jeździłam na kolonie ;))
      • w.iwo Re: Nasza Klasa 19.06.08, 00:46
        lala była w klasie żeńskiej... koszmar hehe
        stąd moje uwielbienie dla płci męskiej...
        po prostu jest niezdrowo... same baby... ani jednego rodzynka...

a tak serio... śmiać mi się chce, jak ludzie wyciągają fotki spod palm,
        ustawiają się nad basenami, pozują przy jachcie w porcie i wynajętej "wczasowej"
        willi... jakoś tak dziwnie, nie sądzicie ?
        nie twierdzę, że wszyscy tak robią... bynajmniej, widzę sympatyczne fotki i
        normalne teksty...
        ale jak ostatnio zaglądnęłam to mnie te dziwne pozy po prostu rozwaliły ;o) -
        dwadzieścia zdjęć panienki, większość z piwem; chłopak leżący u brzegu basenu;
        babeczka co podpisuje zdjęcia 1- Włochy 2-Meksyk 3-... itp do siódmego opisu z
        kolejnych Wczasów)

zachwyty i piski... brrr...

z drugiej strony... mój znajomy, podszedł do tego z jeszcze większym humorem...
        zrobił sobie fotkę jak gra w piłkę i napisał że jest piłkarzem, ma trzecią albo
        czwartą żonę i jest bardzo szczęśliwy...

------------------------------------------------------------------
        • onion68 Re: Nasza Klasa 19.06.08, 06:07
          Chodziłam kiedyś do klasy całkowicie żeńskiej (w prawie zupełnie sfeminizowanej
          szkole) i panowała bardzo przyjazna i zdrowa atmosfera, miło wspominam ten okres
          w moim życiu.
          Wszystko zależy konkretnych od ludzi, jeden przypadek (albo nawet kilka) nie
          tworzy reguły :-)
          Inaczej całkowicie zmaskulinizowane środowiska (odziały więzienne, wojsko)
          byłyby rajem. O ile mi wiadomo, zachodzą tam o wiele bardziej ponure zjawiska
          niż kobiecy "magiel".
          Zdjęcia przy palmach są może zabawnym zjawiskiem, ale wyśmiewanie tych ludzi -
          jeszcze bardziej wątpliwą IMO postawą. Dwie strony tego samego medalu, dwa
          zjawiska, które stanowią o tym, że wszystkie ponure procesy z prawdziwych klas
          szkolnych zostały przeniesione do wirtualnego świata klas.
          • ralphie Re: Nasza Klasa 19.06.08, 08:46
            Konto na NK posiadam. Zaglądam tam kilka razy dziennie i nie czuję się
            uzależniony :) Odświeżyłem znajomości, które z różnych przyczyn, drastycznie lub
            mniej zostały zerwane ;)
            Są również elementy NK, które mnie irytują, np. pseudo konta o nazwach "fanklub
            Boruca", "lubiący dobrze zjeść", itp. Wg mnie to ukryta forma zbierania
            kontaktów dla wysyłaczy reklam ;) Irytują, więc ignoruję.
            Zdjęcia pod palmami. Jeśli ktoś czuje potrzebę obnażania się przed określoną
            grupą ludzi... jego wola.. wolna wola, a moja wola to oglądać lub nie ;)
            Generalnie luzik :)
            • w.iwo Re: Nasza Klasa 19.06.08, 16:01
              luzik, luzik i bez rzucania oszczepów ;o)

Onionku (ktoś mnie kiedyś zapytał czemu Onionku, a ja nie wiem jak to odmieniać
              ;o)) w żadnym razie, daleka jestem od wyśmiewania się z ludzi... to czysto
              higieniczny chichot spowodowany zaglądnięciem na stronkę...
              nie odbieraj moich wypowiedzi tak globalnie ;o), piszę jedynie o swoich
              doświadczeniach, myślach i zapewniam Cię że nie mają one tak ciężkiej wymowy...
              i dodaję buźki żeby podkreślić żartobliwy ton wypowiedzi... jeśli piszę dobrze o
              facetach to nie znaczy że wszyscy są boscy a ja mdleję na widok męskich
              bicepsów, a jeśli piszę mało atrakcyjnie o kobietach to przeważnie w formie 1
              os.lp. i bez wtrąceń światopoglądowych... ot tak bełkocę czy zagajam przyjemnie
              i cynicznie ;o)

Nasza Klasa - powodowało mną to co innych, ciekawość, co się dzieje z ludźmi z
              przeszłości... nie miałam tego szczęścia, moja klasa nie była specjalnie
              zżyta... a nie ma tam jeszcze tych z którymi chciałabym kontakty odnowić...
              może rzeczywiście jestem wredna i ten chichot ze zdjęć i opisów, oraz podejście
              niektórych ludzi do tego portalu, jest niepoprawny... ale szczery... bycie
              słodką męczy nawet blondynkę ;o)))

powinnam być wrażliwsza, chyba zaczynam być gruboskórna... ale kojarzy mi się
              film i scena z "Samych Swoich", kiedy do zdjęcia wyciągany jest traktor i
              telewizor ;o))
              czy to Cię nie śmieszyło ?

-------------------------------------------------------------------
              • guayazyl1 Re: Nasza Klasa 19.06.08, 16:11
                w.iwo umiesciła pomiędzy wierszami:
                ...bycie słodką męczy nawet blondynkę ;o)))
                -------------------
                juz ja tam...panie...wolę slodką blondynę niz trajkoczacą bez
                umiaru, nawiedzoną furiatkę (nazwisko znane redakcji)
              • onion68 Re: Nasza Klasa 19.06.08, 19:13
                > film i scena z "Samych Swoich", kiedy do zdjęcia wyciągany jest traktor i
                > telewizor ;o))

Śmieszyło, śmieszyło :-)
                Ale na Pawlaka i Kargula wszyscy reagujemy śmiechem dobrodusznym, a na tych
                rzeczywistych bliźnich - niejednokrotnie jadowitym.
                Ponadto jestem na to w pewnym sensie uczulona, bo ktoś mi pokazał na n-k właśnie
                zdjęcie z wakacji mojej koleżanki z młodości, z którą dotąd utrzymuję przyjazne
                kontakty, z odpowiednio niemiłym komentarzem.
                • w.iwo Re: Nasza Klasa 19.06.08, 23:31
                  www.youtube.com/watch?v=AB8WLn0gAFQ
                  muszę poćwiczyć ten jadowity śmiech, wiele osób zarzuca mi zbytnią dobroduszność ;o)
                  pozdrawiam Onionku...

a Ciebie Syropie paskudny przytulam do piersi nr 3, robię groźną minę i pytam co
                  z tą obiecaną kilka latek temu kawą... jak minie jeszcze kilka, to nogi będą mi
                  się trzęsły przy naszym spotkaniu ze starości, a o trójce to można będzie
                  pomarzyć ;o)))

-------------------------------------------------------
                  • guayazyl1 Re: Nasza Klasa 20.06.08, 16:55
                    w.iwo napisała:
                    a Ciebie Syropie paskudny przytulam do piersi nr 3...
                    ----------------------
                    kobieta trójpierśna?..
                    • psychomaszyna Re: Nasza Klasa 20.06.08, 16:57
                      Tia, chyba z Gwiezdnych Wojen z baru dla najemników (część VI).
                      • w.iwo Re: Nasza Klasa 21.06.08, 00:20
                        ot złośliwcy, nikomu nie popuszczą...
                        zapewniam że moje dwie w zupełności spełniają swoje role... gdzież ja bym biedna
                        stanik taki dostała... a zresztą pewnie pokazywali by mnie w cyrku albo
                        doświadczenia na mnie robili, przestałabym pisać na forum i ... niektórzy by się
                        ucieszyli...
                        • psychomaszyna Re: Nasza Klasa 21.06.08, 10:57
                          Dlatego chwalimy klasyczny kobiecy wdzięk i elegancję.
                          • w.iwo Re: Nasza Klasa 21.06.08, 22:45
                            znaczy dwie piersi ;o) to klasyka ?
                            a pokażcie chociaż do jakiego stwora mnie przyrównaliście...

-------------------------------------------------------------
                            • w.iwo Re: Nasza Klasa 21.06.08, 23:06
                              w tym filmie widzę jedynie dwie psychomaszyny, jedna wysoka i błyszcząca, a
                              druga okrągła za światełkami ;o)
                      • ralphie Re: Nasza Klasa 24.06.08, 07:39
                        A nie było to w barze na Marsie w filmie "pamięć absolutna" ? Swoją drogą widać,
                        że motyw przewija się w filmach z serii fantasy, czyżby to jakieś ukryte
                        pragnienia? :)))
                        • guayazyl1 Re: Nasza Klasa 24.06.08, 17:10
                          ralphie napisał:
                          A nie było to w barze na Marsie w filmie "pamięć absolutna" ?
                          -----------------
                          było.
                          • w.iwo Re: a fotka gdzie ? 26.06.08, 23:12
                            "ciekawam" jest jak takie cudo wygląda ;o)
                            a jakieś męskiej wersji mutacji nie ma w tych filmach fantastycznych ?
                            świadczyło by to o wyższości kobiet na pożądliwością męską ;o)))
                            • ralphie a fotka gdzie ? - tutaj ;) 27.06.08, 13:07
                              Tutaj
                              • guayazyl1 Re: a fotka gdzie ? - tutaj ;) 27.06.08, 16:20
                                to jest klasyczna stuprocentowa kobieta:
                                url.ceplus.pl/99
                                a ta ma piecdziesiat procent wiecej:
                                url.ceplus.pl/81

ja jestem tradycjonalista i wybieram wariant pierwszy:
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35259&w=71240174&v=2&s=0
                                • w.iwo Re: ;o) 28.06.08, 21:25
                                  natura zwykle wyrównuje braki, więc sądzę że i u mężczyzn coś niecoś by się
                                  zmieniło, żeby jakaś równowaga była ;o)
                                • foamclene Re: a fotka gdzie ? - tutaj ;) 28.06.08, 21:49
                                  s12.photobucket.com/albums/a224/detektyw/?action=view¤t=iveta-1.jpg

na cyckach sie nie znam,
                                  ale buty ma okropne ;)
                                  • guayazyl1 Re: a fotka gdzie ? - tutaj ;) 29.06.08, 04:55
                                    nawet nie zauwazylem, ze ma buty :)

peesik: a konkluzja jest taka, ze o czym by nie zaczal rozmowy to
                                    konczy sie albo na anatomii albo na...nooo...taki trudny wyraz :)
                                    • guayazyl1 i jeszcze peesik... 29.06.08, 17:26
                                      ciekawe, ze na ogoł kobieta da rade dostrzec w kazdej innej kobiecie
                                      cos koszmarnego. podczas gdy mezczyzna nie zauwaza, ze drugiemu
                                      facetowi spodnie opadły.

ale moze mi sie tylko tak wydaje?..
                                      • w.iwo Re: ... 29.06.08, 17:39
                                        fakt, buty jakieś takie mało seksowne... ale czy ja się znam...
                                        opadające spodnie męskie pewnie bym zauważyła... no chyba że byłyby to spodnie
                                        "kloszardaniemytego" ;o)
                                        • ralphie Re: ... 30.06.08, 08:29
                                          buty, jak buty ale jaka bluzka kolorowa!
                                          w kwestii nie mytego, niedawno byłem świadkiem takiej oto sytuacji:
                                          Miejsce: Gminne punkty odbioru nieczystości.
                                          Czas: Weekendowe popołudnie.
                                          Zwykle w tym miejscu dyżuruje jeden z "edwardów". Kiedy podjechałem, stało już
                                          jakieś auto i pani umieszczała w kontenerze to co zxazwyczaj się tam umieszcza
                                          plus jakieś stare ciuchy. Edward, wyciąga co jeden ciuch i przykładając do swego
                                          okrągłego brzucha na oko sprawdza, czy jest w jego guście... Po którymś razie
                                          rzuca w kierunku miłej pani:
                                          Cytuję dosłownie, słowo w słowo: "A ma pani spodnie męskie na metr
                                          siedemdziesiąt, 98 w pasie?" ;)

No ale zeszliśmy trochę z "temata". Zatem, kawa nasza-klasa i do pracy ;)
                                      • foamclene Re: i jeszcze peesik... 29.06.08, 22:25
                                        ale, o wyzszosci swojego auta nad starym dieselem kolegi moze
                                        rozprawiac godzinami ;)
                                        • w.iwo Re: i jeszcze peesik... 30.06.08, 00:36
                                          kto ? ja ?... skądże... no chyba, że nie ma innego tematu, a kolega przystojny
                                          niezmiernie ;o)

--------------------------------------------------------
                                          • foamclene Re: i jeszcze peesik... 30.06.08, 10:51
                                            e nie no ;) sie wpisalam pod postem syropa
                                            do niego, bo tu na kobiety wypisuje, ze dziury w calym szukaja
                                            • w.iwo Re: i jeszcze peesik... 30.06.08, 15:17
                                              uwielbiam "schodzić z temata" :o)
                                              nie zabronione ;o) a miłe...
                                              ------------------------------------------------------------------
                                            • guayazyl1 Re: i jeszcze peesik... 30.06.08, 16:11
                                              foamclene napisała:
                                              bo tu... (syrop)...na kobiety wypisuje, ze dziury w calym szukaja
                                              -----------------
                                              sie mnie natychmiast przypomniał dowcip jeden.
                                              w skrocie było tak, ze w cyrku wysoko pod kopuła na rozciagnietej
                                              linie jechał rowerzysta i grał jednoczesnie na skrzypcach. na to
                                              jeden gosc z widowni do drugiego goscia: ale Paganini to on nie
                                              jest...

o cyckach sie rozmawiało. nie o butach. to i powod miałem.
                                              • foamclene Re: i jeszcze peesik... 30.06.08, 16:56
                                                moze to i prawda, ze
                                                cycki nie brylanty
                                                oprawy specjalnej nie potrzebuja :)
                                                w postaci butow pieknych
                                                • guayazyl1 Re: i jeszcze peesik... 30.06.08, 18:25
                                                  no chiba, ze anorektyczka i po liposukcji jeszcze.
                                                  • onion68 Re: i jeszcze peesik... 30.06.08, 18:47
                                                    Jak to po liposukcji? Zdaje się, że na anorektyczce ta dziedzina chirurgii
                                                    plastycznej nie ma za wielkiego pola do popisu.
                                                  • guayazyl1 Re: i jeszcze peesik... 30.06.08, 21:10
                                                    onion68 napisała:
                                                    Jak to po liposukcji? Zdaje się, że na anorektyczce ta dziedzina
                                                    chirurgii plastycznej nie ma za wielkiego pola do popisu.
                                                    -----------------------
                                                    w rzeczy samej - Onionku. tak samo jak pani Mariola z zakładu
                                                    fryzjerskiego "Niezabudka" na łysej glacy Kondolizy Rajs.
                                                    url.ceplus.pl/5bb

to było tak dla wzmocnienia mojej mysli. ale ja chłop ubogi. nie
                                                    szkolony. to pewno mnie nikt nie rozumi.
                                                  • joanna-z-buw A wracając do tematu... 01.07.08, 12:59
                                                    Konto jest, ale "the thrill is gone".
                                                    Głównie dlatego, że nie można już sobie bezkarnie powzdychać do
                                                    zdjęć kolegi z klasy, bo wprowadzili inwigilacje odwiedzin ;))
                                                  • w.iwo Re: A wracając do tematu... 01.07.08, 13:16
                                                    i dobrze... bo jeszcze jakaś blondi będzie podpatrywać i naśmiewać się z
                                                    porządnych ludzi ;o)
                                                    jak dla mnie portal mocno kontrowersyjny... nie wszyscy korzystają z niego jak
                                                    należy, ograniczenia na pewno będą z korzyścią... wielu ludziom to miejsce
                                                    kojarzy się głównie ze zdobywaniem informacji o jakiejś osobie ...
                                                  • joanna-z-buw Re: A wracając do tematu... 01.07.08, 13:40
                                                    Dokładnie tak i troszkę z niezdrową ciekawością. Choć z drugiej
                                                    strony ktoś kto umieszcza w internecie informacje o sobie musi się
                                                    liczyć z tym, że staje się kims w rodzaju "osoby publicznej". Był
                                                    taki moment, kiedy wprowadzono możliwość zablokowania zdjęć dla
                                                    ludzi spoza listy znajomych. Efekt jest taki, że dostaje się
                                                    wiadomości jak ta ponizszej treści:

"Witam serdecznie . jestem kolegą [tej i tej osoby] ,poznaliśmy się
                                                    kiedyś ale to było dawno i może nie pamiętasz ja sam z ledwością cię
                                                    poznałem" itd.

Wiadomosć oczywiście spreparowana, znajomy tego człowieka nie zna,
                                                    tymbardziej ja.

Wydaje mi się, że uzyskanie kontaktu ze starymi znajomymi to dla
                                                    większości osób korzystających z klasy powinien juz być koniec
                                                    przygody z tym portalem. W rzeczywistości ludzie przekrzykują się za
                                                    pomocą zdjęć - kto ma ciekawsze życie, u kogo się więcej dzieje albo
                                                    kto ma więcej znajomych. Osobiście nie mam nic przeciw zdjęciom np.
                                                    dzieci, bo w przypadku dzieciaków jest się czym chwalić, ale
                                                    piętnaste ujęcie twarzy albo zdjęcia przy każdej zmianie fryzury lub
                                                    z okazji każdej nowej imprezy to dla mnie - jak to fajnie ktoś
                                                    ostatnio określił - publiczna masturbacja.
                                                  • ralphie Re: A wracając do tematu... 01.07.08, 15:32
                                                    Może to tylko chwilowe, w związku z modą na NK... jak emocję osiądą może będzie
                                                    normalniej... niestety tak jest jak pisze JZB, sporo osób korzysta z NK
                                                    niezgodnie z przeznaczeniem ale tak już jest, gdy próbuje się przekroić bułkę
                                                    łyżką (chociaż da się! :) )...
                                                    I tak samo jest na NK... szukają zaginionych.. (hmmmm, ogłoszenie o zaginionej
                                                    kotce przeszło by?)... najpiękniejszych, długonogich, wielbicieli ojca ryżyka,
                                                    itp... o! jest taka opcja wrzucenia listy kontaktów z komunikatora i odszukania
                                                    znajomych przez ta własnie listę... w znanym skypie jest niejakie konto
                                                    przeznaczone do testowania zwane echo123... w NK "echów" pokazuje chyba ze 20 i
                                                    żaden nijak realny raczej nie jest ;)
                                                    w każdym razie, w NK jest opcja "czarna lista" :]
                                                  • w.iwo Re: A wracając do tematu... 22.03.09, 15:50
                                                    minęło kilka miesięcy i się złamałam ;o)
                                                    co to jest nasza klasa ? przeczytasz na :
                                                    nonsensopedia.wikia.com/wiki/Nasza-klasa.pl ;o)
                                                  • teborsuk Re: A wracając do tematu... 24.03.09, 08:44
                                                    łomatko, że też komuś chce się zajmować wymyślaniem bzdur; ani to
                                                    śmieszne ani prawdziwe - ni pies ni wydra coś na kształt świdra;

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka