Dodaj do ulubionych

Lotnisko - Modlin

27.10.06, 08:22
jak to ówią, ZIELONE światło już jest:
miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3706252.html
Czy to zielone światło dla nas /naszej gminy/ to "+" czy "-"???????
Obserwuj wątek
    • assessander Re: Lotnisko - Modlin 27.10.06, 09:16
      myślę że to będzie + bo pas jest na linii wschód zachód, z drugiej strony to i
      tak będzie obwodnica, zatem hałas i tak będzie duży/
      • chotomow72 Re: Lotnisko - Modlin 27.10.06, 12:11
        witam,

Modlin nie będzie nam hałasował jeszcze długo - struktura własności spółki,
        która została zawiązana między Gminą, PPL i AMW jest taka, że na wszystko musi
        dać zgodę spółka Polskie Porty Lotnicze a te nie są zainteresowane, póki co,
        rozbudową Modlina. Modlin, w chwili obecnej, nie tylko nie ma urządzeń
        niezbędnych do uznania go za lotnisko, ale nawet nie ma stałej obsługi
        kontrolerskiej. Swoją drogą, to ciekawe, że jedyne duże lotnisko w okolicy w-wy
        nie jest podtrzymywane choćby dla bezpieczeństwa rucho lutniczego - gdyby np.
        Benka próbować posadzić awaryjnie na Babicach (Bemowo) to mamy do wyboru - albo
        lądowanie zakończy sie w śmietnisku Radiowo (duuuża góra) albo w multipleksie
        Bemowo (duuuży kawałek betonu z piętrowym parkingiem).

Więc myślę, że jedyny samolot, który będzie nam hałasował w okolicy to
        pilot-kretyn awionetki, który lata nad ul. Polną 30 metrów nad dachami (szanowny
        kretyn mieszka tam). Pomijam kwestie bezpieczeństwa ruchu, temu facetowi brakuje
        po prostu oleju, na razie w głowie. Jestem fanem lotnictwa, ta awionetka podoba
        mi się nad głową, ale nie 30 metrów nad ziemią.

pozdrawiam,

Marcin
        • lejla44 Re: Lotnisko - Modlin 27.10.06, 20:52
          O ile dobrze pamiętam to było takie zapytanie o korytarze powietrzne na stronie
          Gminy. Bo już dziś - bez lotniska - samoloty potrafią "przeczesać grzywkę". W
          odpowiedzi poinformowano, że latają tylko śmigłowce sanitarne i policyjne. I tu
          się zgodzę z Marcinem, że Gmina nie widzi narastającego problemu prywatnych
          samolotów, których właściciele czują się bezkarni w przestworzach atmosfery.
    • ygloo Re: Lotnisko - Modlin 06.11.06, 08:17
      no i lody zostały przełamane:
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3720642.html
      oby to było dla nas z pożytkiem - siłą rzeczy drogi będa musili zrobić
      dojazdowe ...
      • chotomow72 Re: Lotnisko - Modlin 06.11.06, 11:05
        witam,

czarno to widze, raczej drogi zostana takie, jakie są, tylko wpuszczony w to
        zostanie ruch "okołolotniskowy". Jestem zdecydowanym pesymistą, jesli chodzi o
        swidomosc urzednikow co do lokalnych warunkow drogowych.

pozdrawiam,

Marcin
    • ygloo Re: Lotnisko - Modlin 09.11.06, 08:12
      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3726452.html
      ho ho ho, w 2008 juz mają londować pierwsze samoloty!!! ho ho ho!
      no ciekawy jestem tego bardzo!
      a najbardziej, co to przyniesie nam? noiwe drogi dojazdowe? poszerzenie po
      całości modlińskiej? wyrównanie szans gminy ze Stolyca??? ho ho ho! pozyjemy -
      zobaczymy ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka