Dodaj do ulubionych

Poszukiwane nazwy dla naszych rondek

21.12.07, 23:51
www.jablonna.pl/index.php?cmd=aktualnosci&opt=pokaz&id=595

Macie jakieś propozycje?
Obserwuj wątek
    • ygloo Re: Poszukiwane nazwy dla naszych rondek 22.12.07, 10:02
      a ja bym te nazwy zostawil tekie jakie som! przyzwyczailem sie do
      nich i mnie sie podobajmo.jak juz gdzies pisalem, S-1 S-2 S-3 niczym
      5th Avenue smile
      A zaraz sie pojawia: JPII-go, Ks. Poniatowskiego i inne, bleeeeeee
      • tniewoli Re: Poszukiwane nazwy dla naszych rondek 22.12.07, 10:54
        Popieram, nazwy S-1, S-2, S-3 chyba przyjęły się już u nas i nie powinno się ich
        ruszać.
        • tniewoli Re: Poszukiwane nazwy dla naszych rondek 22.12.07, 11:16
          Już wysłałem maila na podany adres z propozycją S-1, S-2, S-3. smile
      • naretta Re: Poszukiwane nazwy dla naszych rondek 22.12.07, 13:35
        Ygloo, a co powiesz na to?

S1- RONDO JANA PAWŁA I
        S2- RONDO JANA PAWŁA II
        S3- RONDO JANA PAWŁA III
        • jabol76 Re: Poszukiwane nazwy dla naszych rondek 25.12.07, 14:23
          buhehe a moze ks. rydzyka wink
    • ygloo S-1, S-2, S-3 27.12.07, 09:39
      to moje wysłane propozycję, mam nadzieję, że wiekszość jednak nie
      zgodzi się na nadanie tym rond jakiś głupich nazw ...
      • agnieszkavp Re: S-1, S-2, S-3 27.12.07, 10:24
        a czemu głupich?każdy moze mieć jakies zdanie na dany temat i czemu
        to ma być głupie?nikt twoich wypowiedzi nie ocenia jako głupich ,no
        chyba że za krótko sledze forum.
        • ygloo Re: S-1, S-2, S-3 27.12.07, 10:58
          jeżeli uważasz, ze nawzanie 3 rond odległych od siebie po pare
          kilometrów na długości łacznej może z 10 km i wydawanie na to nie
          małych pieniędzy jakby nie było m.in z moich podatków ma jakikolwiek
          sens i jest posunięciem mądrym, to faktycznie nie mamy o czym
          rozmwawiać. Wyślij swoje propozycje jakie chgcesz, niech będzie i
          JPII i świętego walentego, mnie to rybka.
          Przypominam, że forum jest forma dyskusji otwartej, gdzie KAŻDY może
          wyrazić swój pogląd, nie obrażam Cię więc też się dostosuj do tego,
          Droga Pani Agnieszko. Za cienka jesteś i za krótko tu jesteś, żeby
          mi dogryzać....
          • agnieszkavp Re: S-1, S-2, S-3 27.12.07, 16:51
            to ile czasu tu mieszkam nie oznacza że nie moge nic
            powiedzieć,szkoda ze nie chcesz porównać metrów twojego mieszkanka w
            bloku.A czy jestem cienka-mam nadzieje że bedziesz miał kiedys
            okazje sie przekonać mądralko.drażnia mnie twoje wszystkie
            wypowiedzi jesteś egoista,podszywasz sie pod człowieka
            wszechstronnie uzdolnionego,wszechwiedzącego,wspaniałego.nie wiem
            kim ty jestes na tym osiedlu(całe szczescie nie musze sie
            przekonywać)że ci ludzie pytają sie o twoje zdanie.pamietaj czas nie
            swiadczy o jakości tak jak długośc.................!!!!!!!!ale ty
            chyba tego nie masz,bo od razu atakujesz.
            • ygloo Re: S-1, S-2, S-3 27.12.07, 19:55
              mam nadzieje, ze nie bede musial, smieszna Pani Panienko
              • assessander Re: S-1, S-2, S-3 28.12.07, 08:46
                Kochani, wracając do meritum, to sądzę że nazwanie rond jest wskazane. Ja
                proponuje nazwy kwiatów, na których wielu mieszkańców wsi się dorobiło. Np.
                rondo Tulipan, Rondo Róża, Rondo Frezja. czy coś innego.

heheh sorry że skomentuje na końcu powyższą dyskusję ale poprawiła mi humor na
                cały dzień, jesteście naprawdę GUT w kłótniach.
                Aga fajnie że dołączyłaś do ekipy zawsze można podyskutować z większą ilością
                ludzi.
                • agnieszkavp Re: S-1, S-2, S-3 28.12.07, 10:45
                  wiesz assessander nie trawie ludzi którzy są nauczycielami a pan z
                  którym dyskutowałam przyjmuje taką postawę to mu sie nie
                  podoba ,tamto za długie,to za krótkie nie ta nazwa-drazni mnie to ze
                  on nażuca wszystko.a sam uczy mnie na czym polega forum-mysle że
                  jest wiele rzeczy na swiecie których mogłabym go nauczyć ale nie
                  bede traciła na to czasu.bede pisała co myslę tak więc ja nazwałabym
                  pierwsze rondo pinki łinki(kogoś też bym tak nazwała)po,dipsi.co wy
                  na to?
                  • ygloo Narzuca, droga Pani, narzuca 28.12.07, 11:09
                    agnieszkavp napisała:

> > on nażuca wszystko.a sam uczy mnie na czym polega forum> na to?

może przydałby się jakiś słownik. Widzę, że nie tylko poprawnej
                    polszczyzny ale i otrograficzny.
                    • assessander Re: Narzuca, droga Pani, narzuca 28.12.07, 11:42
                      pomysł z Teletubisiami jest ok.
                      druga idea moja jest taka coby sprzedać prawa do nazwy ronda firmom a przychód
                      zwiększyłby budżet wioski.
                      Np. S1- ORLEN
                      S2- LOTTO
                      S3 - ELEKTROBUDOWA.

Jak nie nazwy to sprzedać trawniki niech na nich powstaną kwoatowe reklamy. Przy
                      okazji syf będzie uprzątniety a i dla oka ładniej.
                      Widziałem take cuda w toronto i w sumie dobrze wygląda.
                      • agnieszkavp Re: Narzuca, droga Pani, narzuca 28.12.07, 13:49
                        no widzicie jedno słowo specjalnie żle napisane a mój nauczyciel ma
                        co robić.odzwierciedla inteligencik swoje uzdolnienia.brawo nie
                        wpadłabym na to!!!!!!!jak znajde ogłoszenie że poszukują polonisty
                        to chyba dam im znać że w gminie jabłonna jest idealny kandydat
                        co do nazwy ronda może nosić jakiekolwiek nazwy tylko prosze nie s1-
                        s2-s3 chyba ze osoba która to nazwała kryje pod tymi liczbami i
                        cyframi np:spaiderman1,2,3 dla mnie też mogą nastawiać
                        reklam,szyldów może w wiochy zrobią miasteczko.
                        • assessander Re: Narzuca, droga Pani, narzuca 28.12.07, 14:40
                          ach wszystko Aga upraszczasz, nie chodziło mi o billboardy ale o kompozycje
                          kwiatowe w kształcie logo firm które za to zapłacą.
                          Poza tym ta wiocha jest ok.
                          pozdrawiam
                          KL
                          • ygloo Wsi anielska Wsi wesoła ... 28.12.07, 14:54
                            zastanawiam się, po co ludzie wyprowadzają się z tych pięknych miast
                            i miasteczek na TAKIE WIOCHY a potem na TE WIOCHY tak pomstują???
                            aha, zapomniałem, bo na tych wiochach stac je na te paredziesiat
                            metrow kwadratowych domku. nie wazne ze to wiocha, wazne ze mam
                            domek. i tak to tylko sypialnia a jak w towarzystwie ladnie brzmi.
                            Zenada, obłuda, drobnomieszczaństwo!
                            • assessander Re: Wsi anielska Wsi wesoła ... 28.12.07, 14:59
                              nawołuje do powrotu do meritum sprawy, jak nazwać rondka na turbo obwodnicy.
                              • ygloo ronda 28.12.07, 15:02
                                powtarzam sie, ale mam prawo: S-1, S-2 i S-3 smile
                                • assessander Re: ronda 28.12.07, 15:40
                                  ygloo napisał:

> powtarzam sie, ale mam prawo: S-1, S-2 i S-3 smile

heheh jak ruskie rakiety międzykontynentalne SS-20
                                  • ygloo Re: ronda 28.12.07, 15:43
                                    ok, ide na ustepstwo: S-I, S-II i S-III big_grin
                                    • assessander Re: ronda 28.12.07, 15:44
                                      ygloo napisał:

> ok, ide na ustepstwo: S-I, S-II i S-III big_grin

Azaliż nie musi się Waćpan, aż tak poświęcać dla ogółu :0
                                      • ygloo Re: ronda 28.12.07, 15:51
                                        a sam sobie zaliż ..... wink
                                        pewnie że nie musze, to sa moje propozycje, kazdy sklłąda jakie
                                        chce, nieprawdaż assess? wskazuję tylko, aby Ci się moje propozycję
                                        nie kojarzyły z jakimś tam ryuskim żelastwem SS cos tam, niech nawza
                                        ich brzmi, przyjamniej w pisowni, bardziej dostojnie ;-P
                                        • assessander Re: ronda 28.12.07, 15:57
                                          No tak ale .............
                                          • agnieszkavp Re: ronda 28.12.07, 16:57
                                            ale mam ubaw!!!trafiłam w idealne towrzystwo panie spaiderman!!!!!!
                                            właśnie dlatego ze pracowałam całe życie teraz bede mówiła o to moja
                                            sypialnia a tam..moje morgi!a ja sprowadziłam sie tam i dołożę
                                            wszelkich starań aby z wiochy zrobić miasteczko.
                                            • naretta Re: ronda 29.12.07, 00:23
                                              To fajnie, Aga, liczymy na Ciebie!!!Im nas więcej, tym lepiejwink)))
                                            • ygloo Re: ronda 29.12.07, 00:50
                                              No to powodzenia Pani A!
                                              • vreel Re: ronda 29.12.07, 19:21
                                                Słuchajcie, chcialam wtrącić swoje 3 grosze. Rondka powinny mieć wg mnie zgrabne
                                                i krótkie nazwy, które po prostu sie przyjmą i będą przyjemne. Mnie osobiście
                                                niezbyt podoba sie nazywanie rondek nazwami przedsiębiorstw, chociaż rozumiem
                                                stronę ekonomiczno-estetyczną tego pomysłu.
                                                Chciałam sie jeszcze wypowiedzieć w kwestii idei forum i ogólnie jego
                                                uzytkowników. Forum to miejsce zupełnie fantastyczne bo najbardziej prawdziwe i
                                                szczere. Natomiast należy zachować szacunek wobec każdego użytkownika, ponieważ
                                                każdy na to zasługuje. Odnośmy sie do siebie z szacunkiem. Piszę o tym, ponieważ
                                                niektóre wypowiedzi sa az przesączone niepotrzebną kąśliwością. Zostawmy to.
                                                • assessander Re: ronda 30.12.07, 18:49
                                                  vreel napisała:

> Słuchajcie, chcialam wtrącić swoje 3 grosze. Rondka powinny mieć wg mnie zgrabn
                                                  > e
                                                  > i krótkie nazwy, które po prostu sie przyjmą i będą przyjemne. Mnie osobiście
                                                  > niezbyt podoba sie nazywanie rondek nazwami przedsiębiorstw, chociaż rozumiem
                                                  > stronę ekonomiczno-estetyczną tego pomysłu.
                                                  > Chciałam sie jeszcze wypowiedzieć w kwestii idei forum i ogólnie jego
                                                  > uzytkowników. Forum to miejsce zupełnie fantastyczne bo najbardziej prawdziwe i
                                                  > szczere. Natomiast należy zachować szacunek wobec każdego użytkownika, ponieważ
                                                  > każdy na to zasługuje. Odnośmy sie do siebie z szacunkiem. Piszę o tym, poniewa
                                                  > ż
                                                  > niektóre wypowiedzi sa az przesączone niepotrzebną kąśliwością. Zostawmy to.

nieee no mój pomysł to fikcja nie możliwa do zrealizowania, nie mniej
                                                  powierzchnie na reklamy bym sprzedał.
                                                  z resztą się zgadzam .
                                                  Co do pomysłu miasta Jabłonna to
                                                  • to.ja.kas Re: ronda 01.01.08, 20:16
                                                    Jeśli chodzi o nazwy rondek to mam zdanie jak Ygloo...ja tam nie
                                                    widze sensu wydawania kasy na glupie nazwy gdy narazie wieś cierpi
                                                    na wiele nierozwiazanych problemów.

Co do kłotni - Aga mam prawo uwazac nazwanie rond głupim pomyslem,
                                                    tak jak Ty swietnym.
                                                    Co do Ygloo to moja Droga .... daj sobie na luz. Po pierwsze Twoje
                                                    usilne starania by go znielubic spala na panewce bo on jest akurat
                                                    bardzo fajnym facetem, po drugie trzymaj poziom prosze. Jesli nie
                                                    wiesz dlaczego Ygloo jest pytany w pewnych kwestiach to powiem Ci,
                                                    ze wlasnie dlatego, ze poza peplaniem na forum chce mu sie cos robic
                                                    niekoniecznie dla siebie....wierz mi, ze to rzadkosc.
                                                    Zawsze mozesz mu probowac dorownac i np społecznie zaangazowac sie w
                                                    rozwiazanie jakiegos wsiowego problemu.

Pozdrawiam
                                                  • agnieszkavp Re: ronda 02.01.08, 10:57
                                                    dla ciebie może być bardzo fajnym facetem dla mnie nie musi.po za
                                                    tym miła pani to ja nie twierdze ze on jest głupi albo.......!!!
                                                    wiadome jest że jak jesteście znajomymi to bedziesz broniła jego
                                                    osoby-smie mysleć ze nawet jak jakiś pomysł jego by ci nie
                                                    odpowiadał to i tak powiesz że jest super.
                                                    pzdr
                                                  • ygloo A ja bardzo proszę 02.01.08, 11:30
                                                    z nowym rokiem zejść już mojej osoby. Nie życzę sobie tego ani od
                                                    Pani A ani od nikogo innego - zaczyna mnie to meczyć i irytować.
                                                    Są lepsze tematy niż moja czy też Pani A osoba.
                                                    Dziękuje i admina proszę o zamknięcie tematu (przynajmniej w tej
                                                    kwestii).
                                                    Pozostrałych proszę o skupienie się na temacie głownym tj nazwach
                                                    rond.
                                                    Ja swoje zdanie w tej kwestii wskazałem, jeżeli ktoś uwaza ze jest
                                                    bezmyslne to jego sprawa, moze to napisac bez obrazania kogokolwiek.
                                                    Tak samo jak ja moge stwierdzic ze nazwanie rond innymi nazwami jest
                                                    beznadziejne jak rowniez to, ze nie chce z wsi Jablonna robic ani
                                                    miastecvzka ani miasta - nie po to z miasta wyjezdzalem.
                                                    Dziekuje i wrocmy do tematu.
                                                    A Pani A juz tez dziekujemy za jej filozoficzne rozwazania na temat
                                                    mojej osoby.
                                                  • agnieszkavp Re: A ja bardzo proszę 03.01.08, 09:51
                                                    jak to pan sam wcześniej napisał najlepiej zmienic tamat.Choc
                                                    podzielam pana zdanie-też mi sie nie chce dyskutowac na temat pana
                                                    osoby.
                        • sibeliuss Re: Narzuca, droga Pani, narzuca 02.01.08, 13:21
                          agnieszkavp napisała:

> odzwierciedla inteligencik

Pohamuj swoje zapędy, bo przekraczasz granice nie tylko dobrego
                          smaku, ale i podstaw wychowania społecznego. To jest pierwsze i
                          ostatnie ostrzeżenie.
                          • agnieszkavp Re: Narzuca, droga Pani, narzuca 03.01.08, 09:52
                            ostrzezenie do czego???
    • antysz1313 Re: Poszukiwane nazwy dla naszych rondek 05.01.08, 12:39
      Rondo

- Układu
      - Przekrętu
      - Muni
      - Antypoślizgu
      - Flaszki
    • kabmot Re: Poszukiwane nazwy dla naszych rondek 05.01.08, 20:56
      S I, czy jak niektórzy chcą S - 1 - rondo Maślany - wink
      S II, czy jak niektórzy chcą S - 2 - rondo Konieczki - wink
      S III, czy jak niektórzy chcą S - 3 - rondo Czesia - wink

- wreszcie byłoby weselej i normalnie, acha...i mniej pompatycznie,

ale można też i tak:

S I, czy jak niektórzy chcą S - 1 - rondo ks. J.TWARDOWSKIEGO;
      S II, czy jak niektórzy chcą S - 2 - rondo ks. J.POPIEŁUSZKI;
      S III, czy jak niektórzy chcą S - 3 - rondo ks. PRYMASA TYSIĄCLECIA

wg mnie żadne z tych rond nie może być nazwane im. Jana Pawła II, bowiem tak powinna się nazywać nienazwana jeszcze obwodnica.
      • naretta Re: Poszukiwane nazwy dla naszych rondek 05.01.08, 23:46
        Obwodnica im. Włatcy Móch i wtedy nazwy rondek będą KOMPATYBILNE!
        • kabmot Re: Poszukiwane nazwy dla naszych rondek 06.01.08, 11:00
          Wspaniale, osiągnęliśmy porozumienie.
          Naretto, dzięki Ci za twórcze wsparcie.

Zgłaszam jutro do gminy maszą propozycję smile

Pozdrawiam cieplutko
    • assessander Re: Poszukiwane nazwy dla naszych rondek 04.02.08, 15:52
      odświeżam wątek bo znalazłem fajną inicjatywę na Grono.net
      Jeśli chcesz by rondo na obwodnicy Jabłonny (przy OBI) nazwane bylo
      im.Kazimierza Deyny wyślij maila na adres promocja@jablonna.pl w treści wpisując
      rondo S3-im Kazimierza Deyny.

Daj znać wszystkim swoim znajomym czy przez sms-a czy podając adres tej strony ,
      jeśli się postaramy rondo będzie miało tak piękną nazwe.

rondo.deyny.prv.pl/
      • archiolo Re: Poszukiwane nazwy dla naszych rondek 10.02.08, 03:06
        A ja proponuje imienia OBI albo PKB co je zbudowałosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka