omim 10.03.05, 09:39 Witam Sąsiadów! Może ktoś wie, kogo należy wpisać jako odbiorcę do kont bankowych wywieszonych na klatkach schodowych? Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mokd Re: konta bankowe 10.03.05, 09:41 czesc! no wlasnie to dobre pytanie - otoz bank sie nie zmienil, tylko numery mamy inne (pytalam w Uni Domie). :o) Odpowiedz Link Zgłoś
marta_ef Re: konta bankowe 10.03.05, 09:45 No wlasnie mialam pisac w tej sprawie. Wlasnie dzwonilam do Terenixu i tam stwierdzili, ze odbiorca jest Uni-Dom. Zadzwonilam wiec do Uni-Domu zeby sie upewnic i...niespodzianka. Odbiorca jest: Wspólnota Mieszkaniowa Odkryta 55D i 55C (adres: Grzymalitów 1D/29, Warszawa)! Bardzo bylabym wdzieczna gdyby ktos mi wytlumaczyl o co w tym wszystkim chodzi. Troche sie pogubilam. Pozdrawiam Marta d14 Odpowiedz Link Zgłoś
doozers Re: konta bankowe 10.03.05, 10:33 Rozmawiałem dziś z p Darkiem Łabusiem. Właścicielem kont jest faktycznie Wspólnota Mieszkaniowa Odkryta 55D i 55C (adres: Grzymalitów 1D/29, Warszawa) Ten stan prawny jest od 1 marca tego roku. Adres jest taki, dlatego, że jakiś musi być, w naszym bloku chyba nie ma żadnego pomieszczenia "socjalnego" że się tak wyrażę, gdzie można by ulokować tą wspólnotę. Padło więc na lokal w którym dyżuruje Uni-Dom. Pozdrawiam, Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
marta_ef Re: konta bankowe 10.03.05, 10:46 Dzieki wielkie! Wszystko jest jasne! Pozdrawiam, Marta 55D/14 Odpowiedz Link Zgłoś
omim Re: konta bankowe 10.03.05, 10:59 Wielkie dzięki za informację. Jeszcze jedno mi się nasunęło, mianowicie czy rzeczywiście tak się nazywa nasza wspólnota? Najpierw 55d a potem 55c? To bardzo dziwne... moze być powodem wielu odrzuceń w bankach. M. Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: konta bankowe 10.03.05, 11:01 dla mnie to takie jasne nie jest. a od kiedy jestesmy "wspolnota" w sensie innym niz wspolne zamieszkiwanie osiedla? mamy jakis status prawny?! jakies wladze, czy chocby pieczatki? no i czy ktos przypadkiem nie powinien nas o tym poinformowac?! czy ze wszystkim to my mamy dzwonic do nich?! jestesmy wspolnota ale nic o tym nie wiemy, nie podejmujemy zadnych decyzji, bo to robi Terenix (ktory nami zarzadza do konca tego roku) nie pytajac nas o nic... super... Odpowiedz Link Zgłoś
omim Re: konta bankowe 10.03.05, 11:04 Może te kwestie zostaną wyjaśnione na najbliższym spotkaniu - 31 marca? dzisiaj otrzymaliśmy "zaproszenie" :-), ale szczegółów jeszcze nie znam. M. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_ef Re: konta bankowe 10.03.05, 11:11 No tak! Podejrzewm ze w nazwie jest "...55C i 55D"! Pewnie sie pomylilam! Przepraszam za zamieszanie. p.s. Dla mnie to tez nowosc, ze mamy Wspolnote:) Chyba cos przeoczylam:) Pozdrawiam, Marta D14 Odpowiedz Link Zgłoś
omim Re: konta bankowe 10.03.05, 11:20 a pieczątki to chyba wspólnota juz posiada, bo jakieś tam widnieją na klatkach schodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
omim Re: konta bankowe 10.03.05, 11:20 a pieczątki to chyba wspólnota juz posiada, bo jakieś tam widnieją na klatkach schodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
doozers Re: konta bankowe 10.03.05, 12:04 mokd napisała: > dla mnie to takie jasne nie jest. a od kiedy jestesmy "wspolnota" w sensie > innym niz wspolne zamieszkiwanie osiedla? mamy jakis status prawny?! jakies > wladze, czy chocby pieczatki? > no i czy ktos przypadkiem nie powinien nas o tym poinformowac?! Zgadzam się z Tobą Gosiu, że sposób informowania nas o tym wszystkim jest beznadziejny, informacje sa niepełne i wszystkiego się trzeba dowiadywać. Zwróciłem uwagę p. Darkowi, że informacje mogłyby być obszerniejsze (jak choćby o tych kontach) i w odpowiedniej kolejności podane. O tej wspólnocie od początku marca, mamy być poinformowani właśnie na spotkaniu, o którym jak czytam, właśnie nas zawiadamiają :) Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: konta bankowe 10.03.05, 12:14 to milo, ze na spotkaniu powiadomia nas o czyms co nastapilo 30 dni wczesniej... brawo! a co do pieczatek - to ma je byc moze Uni Dom ale jakim cudem ma je wspolnota, ktorej nie ma?! no chyba, ze jest - ale kiedy sie formalnie zawiazala? moze znowu o czyms nie wiemy? Odpowiedz Link Zgłoś
martin55 Re: konta bankowe 11.03.05, 09:43 Cześć, Rozmawiałem w tej sprawie z Panią Administrator. Mamy dostać do skrzynek oficjalne pismo informujące nas o zmianie kont. Jak na razie czekamy... Z drugiej strony wywieszenie numerów kont w taki sposób może i musi budzić nasze wątpliwości - oszustów przecież w tym kraju nie brakuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: konta bankowe 11.03.05, 09:57 no tak tylko czy to my naprawde powinnismy im zwracac uwage na wszystko? nawet na najbardziej oczywiste sprawy? jak to swiadczy o profesjonalizmie administracji? tu nie mozna dostrzec nawet dobrej woli - to przykre! wychodzi na to, ze zachowuja sie w ten sposob, bo jestesmy na nich skazani do konca roku. nie zalezy im na pracy? na tym bysmy ich wybrali na kolejne lata? trudno mi to zrozumiec... przeciez uwagi do ich pracy zglaszamy od dawna. na ostatnim zebraniu uslyszeli je wprost - i nic. szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
dzimaj Re: konta bankowe 14.03.05, 16:57 apropo profesjonalizmu naszej administracji, płacę naprawdę kupę kasy za czynsz, a oni nawet nie mają telefonu stacjonarnego, dobrze że mam darmowe minuty na komórce , bo jakbym miał ze swojego stacjonarnego dzwonić to by mi na ten czynsz nie starczyło. Co to wogóle za administracja czynna dla nas tylko raz dziennie, to jest jawna kpina, może jestem za bardzo nowoczesny , ale komputer na biurku administracji byłby w dobrym tonie, a u nich tylko komórka na biurku i paczja fajek. W administracji mojego byłego osiedla na Strumykowej , a był to Słoneczny Dom mieli to wszystko o czym mówię, a czynsze z roku na rok malały , a z pewnością nie rosły. Mam wrażenie, że cofną się w rozwoju jeśli chodzi o tą administrację... Dzimaj 55D Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: konta bankowe 15.03.05, 08:02 to znowu ja - licze na Ciebie na najblizszym zebraniu. jak mogles przeczytac ja takze mam uwagi do ich pracy, ktore juz zglaszalam na poprzednim zebraniu ale to niewiele dalo. spowodowalo jedynie krytyke "osoby zadowolonej" na tym forum... a nigdy nie "przyczepilam sie" do braku komputera :o) G. Odpowiedz Link Zgłoś
zuemu Re: konta bankowe 15.03.05, 22:19 Cześć, Mnie bardzo zdziwił sposob poinformowania nas o zmianie kont. Szkoda, że nikomu nie chciało się zrobić xero tego pisma i wrzucic go do skrzynek. Każy miał by numery bankowe w domu i nie musiał by biegać z noesikiem i ich przepisywać... hmm, jakieś przedpotopowe metody... Pozdrawiam Wszystkich, zuza Odpowiedz Link Zgłoś
nkustra Re: konta bankowe 16.03.05, 09:28 Witam, ja sie nie dostosowalem, o takich rzeczach powinno sie powiadamiac albo poleconym - jak to czynia banki, w przypadku zmian kont, albo - jesli polecony jest jakąś trudnością - listem adresowanym imiennie do mnie, z pieczatka etc. Moze w nastepnym tygodniu sam wydrukuje kilka podobnie wygladajacych kartek i podreperuje wlasny fundusz domowy, a akurat potrzebuje na nowa pompe CO2 do akwarium :-D Pozdrawiam Norbert, 55D Odpowiedz Link Zgłoś