Dodaj do ulubionych

Wyłączanie prądu

09.03.22, 22:53
W ten poniedziałek PGNiG Termika odłączy prąd Polskiej firmie która od wielu lat wydzierżawia gruntu na jej terenie. Nawet Rosjanie nie stosują takich metod. Był COVID a bez pieniędzy z Unii Europejskiej prawie wszystkie firmy mają kłopoty finansowe. Jestem długoletnim pracownikiem PGNiG w pionie zarządzania i nie mogę tolerować takiego postepowania. Był COVID, potem Putin teraz jest Pan Głowacki, Mauer i Sosnowski. Wiem dokładnie, że kłopoty tej firmy zaczęły się w 2018 roku gdy wygrała sprawę przed sądem z siedlecką kancelarią windykacyjną „gryf inkaso” co w rezultacie naraziło kancelarie na duże koszty. Wtedy z-cą prezesa PGNiG był Pan Czapski a Pani Czapska pracowała w tejże siedleckiej kancelarii windykacyjnej. Na dokładkę z Siedlec jest także Pan Głowacki piastujący wtedy stanowisko Prezesa PGNiG. Wtedy po tym wydążeniu przedmiotowa firma dostała natychmiastowe wypowiedzenie umowy dzierżawy bez żadnego powodu, ale ujął się za nią Pan Poseł Kornel Morawiecki. Osobiście czytałam list od Pana Posła do Zarządu PGNiG. Interwencja Pana Posła wystraszyła i odwiodła siedleckich od wypowiedzenia umowy. Niedawno Pan Kornel Morawiecki zmarł i jak widać zemsta znowu wróciła.
Obserwuj wątek
    • dodatni-v2 Re: Wyłączanie prądu 10.03.22, 11:35
      A ten Mauer to nie jest ten kozak co grał go Linda w Psach i odłączał prąd kałachem
    • karpiel11 Re: Wyłączanie prądu 10.03.22, 20:32
      Prześledziłem w mediach tą aferę jak siedlecki gryf inkaso infekował wirusami strony internetowe. O ile wiem to zainfekowali także stronę PGNiG. Nasuwa się pytanie jaki to miało negatywny skutek i jaki udział mają w tym Panowie Głowacki, Czapski i Pani Czapska, prawdopodobnie był tam nawet prokurator ale chyba umorzył. Rolę Pana Mauera i Sosnowskiego należy pozostawić dziennikarzom śledczym. Wygląda na to, że źli ludzie znowu poczuli się dobrze
    • pogla Re: Wyłączanie prądu 13.03.22, 19:25
      Szanowni Państwo. Chciało by się żeby opisani Panowie G M S CZ mieli tyle rozumu i patriotyzmu co ich podwładna. Brawo dla Pani. Od lat jestem kibicem Legii i z przyjemnością ja i moi koledzy chcieli by poznać tych panów w celu nauczenia ich patriotyzmu w obliczu wojny
    • dodatni-v2 Re: Wyłączanie prądu 15.05.22, 19:22
      Teraz na pierwszy plan wysunął się generał major Cezaryj Troć, pseudonim Ryj Trocki. To śpioch zrzucony przez Rosjan z samolotu do Polski z dużej wysokości. Na szczęście ma tak prosta budowę, że bez problemu przeżył upadek. Teraz Ryj na rozkaz z Kremla i Wierchuszki z PGNiG sukcesywnie odcina drogi ewakuacji stawiającemu jeszcze opór oddziałowi „Benevento”. Ta eskalacja siły może przynieść w poniedziałek dużo rannych i ofiar śmiertelnych. Także w poniedziałek przeciwko rosyjskim bolszewikom z PGNiG ma interweniować Polska Policja i odblokować kanały ewakuacyjne.
      Szczęść Boże stawiającemu opór Benevento
    • cezary_troc Re: Wyłączanie prądu 17.05.22, 20:44
      Dzień dobry
      Ja chciałem przysiąść na zdrowie i życie Pana Prezesa Obajtka, i klnuś, że nie jestem ruskim generałem. We wojsku dosłużyłem się stopnia szeregowca i wołali na mnie ty wyliniały kocie a nie generale Ryju. Teraz jak pełnie funkcje w PGNiG to Pan Prezes Głowacki i Pan dyr. Sosnowski mówią do mnie ty przebrzydły sierściuchu bo gdzie tam mi do towarzysza Trockiego. Wcale nie zrzucili mnie Rosjanie z samolotu tylko moja osobista narzeczona z 10 piętra w bloku. Faktem jest, że od tamtej pory trochę boli mnie głowa. Te Benevento to ja tak nienawidzę, jak ja wezmę to w swoje ręce to pożałują jeszcze, to będą mieli gorzej jak w Marjupolu. Ale tak naprawdę to lubię to Benevento to taka trochę kościelna nazwa. No Pan Głowacki i Pan Sosnowski kazali mi inaczej a oni wiedzą najlepiej. Mnie to jak każą to ja wszystko zrobię. Czuwaj!!!
    • kocmark Re: Wyłączanie prądu 22.05.22, 19:38
      Byłem pracownikiem Firmy Benevento. Jak wiele innych firm ciężko przetrwała pandemie a potem wojnę. Teraz zwolniło się wielu pracowników i nie funkcjonuje już Wytwórnia Asfaltobetonu położona przy Chełmżyńskiej na terenie PGNiG. Już pewnie nie będzie pracowała bo PGNiG do końca kwietnia kazało opuścić jej teren. Teraz Wytwórnia częściowo zdemontowana i bez prądu została tylko jedną wielką bombą ekologiczną. Rozszczelniły się podczas demontażu instalacje z mazutem olejem grzewczym i asfaltem których pewnie nie opłacałby się już naprawiać. Szkoda bo mogła by jeszcze pracować i zatrudniać ludzi w tak ogólnie trudnych warunkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka