pgnigdy
09.03.22, 22:53
W ten poniedziałek PGNiG Termika odłączy prąd Polskiej firmie która od wielu lat wydzierżawia gruntu na jej terenie. Nawet Rosjanie nie stosują takich metod. Był COVID a bez pieniędzy z Unii Europejskiej prawie wszystkie firmy mają kłopoty finansowe. Jestem długoletnim pracownikiem PGNiG w pionie zarządzania i nie mogę tolerować takiego postepowania. Był COVID, potem Putin teraz jest Pan Głowacki, Mauer i Sosnowski. Wiem dokładnie, że kłopoty tej firmy zaczęły się w 2018 roku gdy wygrała sprawę przed sądem z siedlecką kancelarią windykacyjną „gryf inkaso” co w rezultacie naraziło kancelarie na duże koszty. Wtedy z-cą prezesa PGNiG był Pan Czapski a Pani Czapska pracowała w tejże siedleckiej kancelarii windykacyjnej. Na dokładkę z Siedlec jest także Pan Głowacki piastujący wtedy stanowisko Prezesa PGNiG. Wtedy po tym wydążeniu przedmiotowa firma dostała natychmiastowe wypowiedzenie umowy dzierżawy bez żadnego powodu, ale ujął się za nią Pan Poseł Kornel Morawiecki. Osobiście czytałam list od Pana Posła do Zarządu PGNiG. Interwencja Pana Posła wystraszyła i odwiodła siedleckich od wypowiedzenia umowy. Niedawno Pan Kornel Morawiecki zmarł i jak widać zemsta znowu wróciła.