cattheriine 29.04.10, 18:02 Madryt - Santiago de Compostela - La Coruna - Leon - (Oviedo) - San Sebastian - Pamplona - Zaragoza - Madryt lub inne opcje, w trakcie opracowania Termin, sierpien/wrzesien Albo weekend czerwcowy w Madrycie;) max. 10 dni Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abusik39 Re: Hiszpania płn. Z Katowic 30.04.10, 08:11 Witam-jak pisałem w innych watkach mam wolny weekend czerwcowy-29.05- 06.06 i planuje wyjazd na objazdówkę lub inny ciekawy wyjazd-może napiszesz jak z ta hiszpania na weekend czerwcowy-chetnie dołącze- Adrian z Rybnika-ew.abusik@interia.pl Odpowiedz Link
mania.30 Re: Hiszpania płn. Z Katowic 30.04.10, 10:22 Przez weekend czerwcowy w Madrycie masz na myśli tylko cztery dni 3- 6 czerwca czy np od 27-29 maja do 5 czerwca? z tego co wiem Wizz Air ma loty do Madrytu we wtorki i w soboty. Masz uptrzone jakieś tanie noclegi, jakiś sprawdzony hostel? Napisz coś o sobie proszę. Ja mam 30 lat, nie palę, zależy mi na zwiedzeniu Madrytu i okolic. Objazdówka z biura czy na własną rękę? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
cattheriine Re: Hiszpania płn. Z Katowic 30.04.10, 13:04 Witam ponownie, na wstępie: na własną rękę, bez biura podróży, niskobudżetowo, i spanie w hostelach albo przez hospitality club. moim zdaniem mało czasu zostało do czerwca..więc biletów do Madrytu w przystępnej cenie już się nie dostanie. I wolałabym jechać dopiero na przełomie sierpnia/września lub września/października do Madrytu i zwiedzać więcej, mieć więcej czasu. Jednak nie więcej jak 10 dni. Tydzień byłby o.k. Mam dwie opcje do zwiedzania. Pierwsza to ta trasa która została przeze mnie opisana wyżej - jednak nie wiem jak drogie są tam połączenia pociągami. Podobno busem jest taniej. I podobno jeszcze lepiej lecieć z Madrytu do Santiago... ;) Jest tyle opcji, że trudno się na coś zdecydować. Druga opcja to może Hiszpania południowa, np. trasa: Malaga – GIBLARTAR – KADYKS – PARQUE NACIONAL COTO DE DOÑANA – HUELVA – Sevilla – SIERRA MORENA – Cordoba – Granada – SIERRA NEVADA i LAS ALPUJARRAS – Malaga Weekend czerwcowy tuż tuż...można by coś innego wykombinować. Taka podroż na dwa-trzy dni.. Ale gdzie? Ma ktoś pomysł? Odpowiedz Link
cattheriine Re: Hiszpania płn. Z Katowic 02.05.10, 13:44 Baskonia. Galicja. Kantabria. Asturia. Aragonia. Madryt (samolot) -> Santiago de Compostela (pociąg/bus) - La Coruna - (ewentualnie Leon) - Oviedo - San Sebastian - Pamplona - Zaragoza - Madryt Katowice -> Madryt -> Santiago Comp. (samolotem) Termin: sierpień lub wrzesień Czas: tydzień. Koszty www.koniecswiata.net/europa/hiszpania/encyklopedia/transport-i-poruszanie%20%20-sie-po-kraju/ max. 250 euro Odpowiedz Link
danus.sz Re: Hiszpania płn. Z Katowic 19.05.10, 23:06 w tej opcji to ja jestem chętna :) Odpowiedz Link