Dodaj do ulubionych

Hiszpania - Blanes

IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.02, 13:30
W czerwcu wyjeżdżam do Hiszpanii - autokarem z firmy Rainbow Tours, z
wycieczkami fakultatywnymi. Może ktoś tam był i mi podpowie:

- jakie są tam plaże (piaszczyste, zatłoczone, itd.)
- jakie wycieczki fakulatywne warto wykpuić

agro@post.pl
Obserwuj wątek
    • eela Re: Hiszpania - Blanes 13.03.02, 17:51
      A jakie proponuja? Na pewno do Barcelony warto jechać. Napisz cos więcej, bo
      nie wiem, co polecic ewentualnie
    • gogo26 Re: Hiszpania - Blanes 16.03.02, 16:02

Byłam w Blanes 2 lata temu - całkiem przyjemne miasteczko. Plaże tam sa bardzo
      ładne chyb jedne z najładniejszych na Costa Brawa i nie tak zatłoczone jak w
      pobliskim Lotett de Mar . Warto przejsć sie do ogrodu botanicznego Mar i
      Mutra,z wycieczek polecam Barcelonę i Figueres.
    • Gość: Ewa Re: Hiszpania - Blanes IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 10:26
      Mam w planie wycieczki do Monserrat, "Nautiliusem" i do Andorry. Czy warto? A
      może nie opłaca się wykupowć wycieczek od razu po przyjeździe a po prostu
      wykupić je w lokalnych biurach?

Co wogóle warto kupić w Hiszpanii co jest tańsze niż w Polsce.
      • Gość: Maciek Re: Hiszpania - Blanes IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 18:03
        Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Mam w planie wycieczki do Monserrat, "Nautiliusem" i do Andorry. Czy warto? A
        > może nie opłaca się wykupowć wycieczek od razu po przyjeździe a po prostu
        > wykupić je w lokalnych biurach?
        >
        > Co wogóle warto kupić w Hiszpanii co jest tańsze niż w Polsce.

Czesc Ewo
        Juz Ci zazdroszcze na mysl o tej wycieczce. ja bylem w Katalonii kilka razy, w te
        wakacje pewnie tez tam pojade. A wiec ...
        Blanes to male miasteczko z czysta piaszczysta plaza. bardzo przyjenme, jezdzi
        tam duzo polakow, polskie biura czesto tam organizuja wypoczynek. nie ma tam
        takiego tloku jak w innych miasteczkach, przez co jest bardzo milo.
        co do wycieczek to polecam Barcelone, najlepiej wybiez sie tam niezaleznie od
        wycieczki z grupa. w jeden dzien nic nie zobaczysz, lepiej Barcelone rozlozyc na
        2 dni. przypuszczam ze wyjdzie Cie to tez tanirej. z Blanes jezdza do Barcelony
        autobusy. po Barcelonie najlepiej poruszac sie metrem, kupic bilet na 10
        przejazdoe. metro jest zoorganizowane bardzo dobrze, mozna dojechac do
        wszystkich zabytkow. polecam zobaczenie Placa Catalunia, las Ramblas, nowy port z
        pomnikiem Kopernika, port olimpijski, stadion FC Barcelony -Camp Nou, miasteczko
        Olimpijskie, grajace fonntanny (uwazaj bo strasznie tam kradną), kosciol Sagrada
        Familia, park Gaudiueo i kilka jego budowli. da sie to zobaczyc w 2 dni, a
        bedziesz miala zaliczone wiekszosc najpiekniejszych zabytkow.
        warto tez pojechac na Monserrat, piekne miejsce, sliczne widoki. i tu lepiej
        bedzie z wycieczka bo ciezko tam dojechac. my bylismy samochodem, ale trzeba duzo
        krazyc i na gorze jest drogi parking, wiec szybciej i taniej powinno byc
        autokarem. Sprobuj tez pojechac do Girony, to jest stoloica tej prowincji, bardzo
        sympatyczne miasto. mozna je zwiedzic w pol dnia i jest bradzo pieknie.
        I jeszcze to miasteczko wodne. Pytanie kto co lubi, ale mysle ze to atrakcja
        bardziej dla mlodszych osob.
        Warto tez pojechac do Andorry, fajna droga, piekne widoki. same miasto tez ma cos
        w sobie. mozna je zobaczyc w pare godzin. jest tam strefa wolnoclowa, wiec sporo
        osob tam jezdzi. tanie ubrania, alkohol ,kosmetyki i sprzet elektroniczny. jesli
        chcesz kupic sobie cos wiekszego to napewno warto tam jechac. niektore rzeczy sa
        o 60% tansze niz w Polsce.
        W samej Hiszpanii tez nie jest drogo, wiele rzeczy jest tanszych niz w Polsce.
        Wprowadzenie Euro nic nie zmnienilo. wakacje tam sa bardzo mile i przyjemne. i co
        wazne moga wyjsc taniej niz w Poslce. pozdrawiam i rzycze milej podrozy. jesli
        masz jakies pytania sluze pomoca
        maciejpp@poczta.onet.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka