geo.log 20.06.09, 17:52 Planuje wyjazd ok 10-14 dniowy z namiotem w rumuńskie góry i jaskinie ( trasa do uzgodnienia ). Zapraszam 1-2 chetne osoby na włóczęge. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roadtosomewhere Re: Rumunia - góry w lipcu lub sierpniu 20.06.09, 20:56 Cześć. Też marzy mi się wyjazd w rumuńskie góry odkąd miałam okazję z pociągu trochę je pooglądać. Mam wolny lipiec i sierpień, kondycję dość dobrą i preferuję taką właśnie niezorganizowaną, kameralną turystykę. 27 lat, kobieta, Katowice, roadtosomewhere@gazeta.pl. Odpowiedz Link
geo.log Re: Rumunia - góry w lipcu lub sierpniu 24.06.09, 21:36 Wysłałem maila. Co do sprawy organizacyjnej przemieszczamy sie komunikacja miejscową. Posiadam sporo przewozników i map rumuńskich, oraz planuje sie jeszcze poduczyc rumuńskiego - uczyłem się kiedyś. Odpowiedz Link
haalszka Re: Rumunia - góry w lipcu lub sierpniu 25.06.09, 15:38 Witam, Czy juz skompletowales grupe na wyjazd? Ja powiem szczerze nigdy nie bylam na takiej wyprawie ale bardzo chetnie bym dolaczyla... Czy jest jakies minimum wymagan ktore trzeba spelnic tak aby nie byc uciazliwa osoba dla reszty towarzystwa? no i wazny jest dla mnie termin? Pozdrawiam Odpowiedz Link
geo.log Re: Rumunia - góry w lipcu lub sierpniu 25.06.09, 23:18 Generalnie wstępnie na razie są 3 osoby: Maciek, Darek i Agata. Przed wyjazdem pewnie się spotkamy i ustalimy szczegóły. Poniżej zamieszczam mapę -Gór Bihor ( są one w płn-zach części Rumuni - czyli tej najblizszej z Polski ) Dojazd pociągiem lub autokarem do Budapesztu ( tu tez troce czasu na zwiedzanie ), potem busem lub pociagiem do Oradei i juz lokalnym autobusem na miejsce. Wyjazd ma być trekingowy, w miarę tani - chcemy jak najwiecej zobaczyć w tej krainie Drakuli ( m.in. góry te słyną z jaskiń - są nawet lodowe - wiekszość dostępna dla nas, pieknych kenionów wapiennych z rzekami itp ). Bedziemy się przemieszczać oczywiście na nogach ale odcinki nie będą zbyt uciążliwe, noclegi pod namiotem ( 1-2 ). Mam świetny i gruby przewodnik - Transynwalia po tej krainie. Co do terminu to akurat chcemy się dostosowac do Darka który ma wolne 13-27 lipca ale pewnie można tu coś zmienic. Co do warunków - nie ma jakichś szczególnych - ważne by fajnie spędzic czas, zobaczyc sporo, porobić zdjęcia. Nie tak dawno byłem na innym podobnym,wyjeździe na Sardynie - i było super. Odpowiedz Link
geo.log Re: Rumunia - góry w lipcu lub sierpniu 30.06.09, 21:55 Jak - tam - czy jestes zainteresowana tym wyjazdem do Rumuni bo kompletuje ekipe - na razie są 3-4 osoby: ja, Darek, Tomek i Agata. Daj znac bo trzeba bedzie juz poczynic pewne ustalenia. Maciek mapak@wp.pl Odpowiedz Link
aatomekzz Re: Rumunia - góry w lipcu lub sierpniu 26.06.09, 14:41 Jest już komplet? Chętnie bym się przyłączył. Odpowiedz Link
geo.log Re: Rumunia - góry w lipcu lub sierpniu 26.06.09, 15:56 Jeszcze 1-2 osoby mogą dołączyć - bo często przed samym wyjazdem ktoś się wykrusza i lepiej nawet jechac w 1-2 osoby wiecej niż mniej. Na razie sa 3-4 osoby. Szczegóły ustalimy mailowo lub tel. Mój mail mapak@wp.pl tel 505224031 Maciek Odpowiedz Link
geo.log Re: Rumunia - góry w lipcu lub sierpniu 29.06.09, 23:48 Jeszcze trochę zdjęć z miejsc gdzie planuję być: wfs.freehost.pl/Rumun06/Bihor/Bihor.html wfs.freehost.pl/Rumuna06/CheiGalb/CheiGalb.php wfs.freehost.pl/Rumuna06/SomeCald/SomeCald.php wfs.freehost.pl/Rumuna06/CetaPono/CetaPono.php wfs.freehost.pl/Rumuna06/LumePier/LumePier.php Odpowiedz Link
geo.log Re: Rumunia - góry w lipcu lub sierpniu 08.07.09, 00:03 ... dodam tylko, że jedziemy w te Góry Bihor 18 lipca, a wracamy 26 lipca. Odpowiedz Link
pijo3 Re: Rumunia - góry w lipcu lub sierpniu 08.07.09, 22:26 Witam, Chciałem się zapytać czy już zebrałeś ekipę na wyjazd do Rumunii oraz jaki transport oraz koszta przewidujesz? Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link
geo.log Re: Rumunia - góry w lipcu lub sierpniu 10.07.09, 15:31 Jadą 3-4 osoby. 18 - 26 lipca Koszt: przejazdy ok 250 zł, wyzywienie: część z kraju, część na miejscu - łącznie ok 300 zł Inne koszty - ok 50 zł Razem ok 600 zł Odpowiedz Link
klud Re: Rumunia - góry w lipcu lub sierpniu 11.07.09, 01:03 Poszukaj jeszcze towarzystwa w podróż na www.OLNEO.pl Odpowiedz Link