Dodaj do ulubionych

Czy muli wam się internet z Petrotelu?

IP: *.111.c95.petrotel.pl 08.02.12, 19:00
Od czwartku zeszłego tygodnia tak się dzieje że muli się wczytywanie stron www.Dodam że od wczęsniej nie bylo takich problemów nigdy.Stało to się z dnia na dzień.Kompa mam czystego,system ok,modem dobry sprawdzałem nawet bo ma drugi w zapasie,nawet na drugim kompie sprawdziełm otwieranie stron www i to samo.Transfer osiągam przy pobieraniu dobry tylko stron się mulą.Co może być??
Obserwuj wątek
    • Gość: BeBo Re: Czy muli wam się internet z Petrotelu? IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.12, 00:13
      Jest to jednak wirus tzw MALWARE, jego czesto nie pokazuja antywirusy ani rozne skany systemu. Polecam sciagnac program Antimalware. Moze tez byc tak, ze pod tzw gniazo, pod ktore jestes podpiety, wpieto jeszcze kogos, i tym sposobem, spadl ci transfer na łączu. Ale do tego się nie przyznają. A jesli korzystasz z Petrotelu na infrastrukturze TP, to TP wlasnie przebudowywuje i modernizuje swoja centrale, i w zwiazku z tym klienci OBCY na ich kablach, sa przepinani na gorsze gniazda, co wiaze sie ze spadkiem predkosci łącza, po to aby klienci WŁASNI, mieli nadal ok... Wiem cos o tym, gdyz znam sprawe od "podszewki".
      • Gość: Adam Re: Czy muli wam się internet z Petrotelu? IP: *.class96.petrotel.pl 09.02.12, 16:25
        Dzięki za odpowiedź.Podejrzewam raczej że tak jak napisałeś może to być związane z jakimiś pracami z ich strony.MALWARE raczej nie mam bo robiłem format dysku system od nowa i skanowałem tym programem.Nic nie było przed formatem i nic po formacie.Czyściutko.
        Zresztą drugi komp na którym sprawdzałem był czysty a objawy były te same.Zobaczymy za kilka dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka