prciez 25.03.07, 21:47 Powiedzcie mi ile mam liczy wódki na wesel. Będzie około 120 osób, co proponujecie bo ja jak myśle że wszyscy mogą pic tyle co ja to boje się że będę musiał liczyc 1 litr na osobę :) Pomożcie ????????????????? Dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: @ Re: ile wódki na wesel IP: *.c244.petrotel.pl 25.03.07, 22:47 U nas liczyliśmy średnio 0,5 l na osobę. Kupowane było na ok 200 osób, a na weselu było 180. Po weselu i poprawinach zostało jeszcze 6 kartonów, także chrzciny też zaliczyliśmy wódką weselną. Na weselu są nie tylko faceci mogący wypić, ale równiż kobiety i jakieś osoby starsze, które nie dadzą rady litra pokonać. Zresztą Ty (domyślam się że przyszły pan młody) raczej będziesz się oszczędzał i też literka nie obalisz :-) Pozdrawiam i udanej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
absoolvent Re: ile wódki na wesel 26.03.07, 10:19 My mieliśmy wesele we wrześniu zeszłego roku, wódki kupiliśmy licząc na 0,6 na głowę i zostało prawie 5 kartonów i wyszło 0,4 na główkę. Powiem że Ci co chcieli to wypili ile mogli i wódki nie brakowało na stołach. Bardzo dużo rozdaliśmy w konkursach etc. Podsumowując, sądzę że 0,5 na gościa wystarczy i tak jak pisał przedmówca rozejdzie się to między osoby niepijące, starsze, kobiety i dzieci. więc dla wymagajacego będzie 1l a dla "oszczędnego" 0,025l - kielisek:) Pozdrawiam i życzę powodzenia I dobra rada: nie przejmujcie się weselem - ono jest dla WAS nie dla gości!!! Jak mówi stare powiedzenie: "Jeszcze się taki nie urodził coby wszyskim dogodził":) Odpowiedz Link Zgłoś