Dodaj do ulubionych

iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia

IP: 195.182.51.* 10.09.09, 13:14
Mój iPod działa dobrze ale wgrywanie do niego muzyki to koszmar. Co
innego jak kupujesz ja w sklepie (łatwiej) a co innego jak chcesz coś z
płyt wrzucić albo masz już swoją kolekcję mp3 (koszmar kilka ruchów). iTunes to strasznie pokręcona aplikacja. Żona ma mp3 Creativa.
Wgrywanie do niego to prostota i szybkość. Chyba drugiego iPoda już nie
kupię.
Obserwuj wątek
    • Gość: kobe Re: iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia IP: *.me.entel.pl 10.09.09, 13:22
      jaja sobie robisz... wrzucenie muzy przez itunes do ipoda lub iphona
      zajmuje mi naprawde chwile i jak babcie kocham za cholere nie widze w
      tym nic trudnego.
      • moose.live Re: iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia 10.09.09, 18:33
        No robi sobie jaja. Juz chyba prosciej wgrac muzyki nie mozna.
        • Gość: ccc rety Re: iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia IP: *.superkabel.de 10.09.09, 20:53
          Calkiem niezly naprawde fajne cacko juz wyobrazam sobie jego cene
          wikipedia.keep.pl
    • anika1983 iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia 10.09.09, 13:39
      a ile to cudo będzie kosztować?
    • Gość: melekhov iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia IP: 62.69.202.* 10.09.09, 13:52
      Czym wy się jaracie. iPodem? Przesłuchajcie sobie takie cudo, jak Cowon
      D2/Cowon D2+, najlepiej z dobrymi słuchawkami, to zmienicie zdanie. Są jeszcze
      lepsze pod względem muzyki (Rio Karma, iRiver h320 czy wielki hit,
      nieprodukowany od dwóch lat, Cowon iaudio X5). Poza tym bateria trzyma bite 48
      godzin podczas słuchania muzyki!!! Które badziewie z tego, macie, tyle
      wytrzyma? No i moc - 72mW.
      A tu macie opinie użytkowników:
      www.ceneo.pl/400572
      www.ceneo.pl/400576
      www.ceneo.pl/1809118
      • Gość: rt jak się pauzuje radio?!!!!????!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 14:33
        jak się pauzuje radio?!!!!????!!!
        • Gość: nanek Re: jak się pauzuje radio?!!!!????!!! IP: 82.177.11.* 10.09.09, 16:59
          czary mary!
          ipod nano gromadzi na biezaco w pamieci to czego sluchasz. Ograniczenie jest
          15min do tylu. Pewnie w nastepnych generacjach bedzie to coraz dluzszy okres.
      • Gość: ..... Re: iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia IP: *.chello.pl 04.10.09, 00:06
        Nie każdy chce nosić cegłę w kieszeni...
    • Gość: mia Re: iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia IP: *.wroclaw.mm.pl 10.09.09, 14:45
      mi wgranie muzy nie sprawia żadnego problemu. co więcej - itunes jest sam w
      sobie fajnym programem do słuchania muzy oraz zarządzania plikami (np. banalnie
      łatwe wyszukiwanie piosenki)
    • Gość: W. iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 15:37
      Ja ma iPoda nano 4. generacji i też mam w nim krokomierz (namiastkę do zestawu
      Nike+ ;D) więc to chyba nie tak wielka nowość.
    • Gość: q-ku monopolistyczny gadżet - musisz używać ich formatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 16:46
      nigdy więcej nie kupię odtwarzacza tej firmy - to, że nie mogę po prostu
      wkopiować do niego mp3 zgranego choćby z własnej kupionej płyty jest
      monopolistycznym cwaniactwem

Ipod poszedł w kąt, kupiłem piękny odtwarzacz konkurencji i mogę z nim robić
      to co chcę a nie to na co pozwala mi apple

nie dawajcie się nabrać - to uzależnianie ludzi od firmy
      • extrafresh ajpod srajpod podjarka dla pokemonów. 10.09.09, 17:54

• Gość: 5iPodsOwner Re: ajpod srajpod podjarka dla pokemonów. IP: *.globalconnect.pl 10.09.09, 18:31
          Nie wszystkich stać... wiemy...

W USA procent tych Twoich pokemonów w ogólnej populacji korzystającej
          z portable music players wynosi 80%... Nie za duzzio? :>
          • 4v Re: ajpod srajpod podjarka dla pokemonów. 11.09.09, 00:59
            > W USA procent tych

akurat przykład USA jest marny. 80%? tyle samo Amerykanów odżywia się śmieciowym
            jedzeniem, z którego to powodu umrze przedwcześnie, lub przynajmniej
            przedwcześnie się zestarzeje.

po prostu te ~80% Amerykanów to debile i nie zmienisz tego.

oczywiście nie każdy używający iPhone to debil. ale większość to zmanipulowana
            tłuszcza.
      • Gość: von_Braun Re: monopolistyczny gadżet - musisz używać ich fo IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.09, 17:59
        Kolego q-ku - czy ty jesteś normalny??? A może jesteś upośledzony technologicznie???

Co chcesz powiedzieć przez to, że nie możesz wgrać MP3 z własnej płyty do
        iPoda??? Toż to 1 generacja iPodów z 2001 już miała tą "funkcję"

Jedyne co przychodzi na myśl względem tegoż posta to LOL :-))))
      • moose.live Re: monopolistyczny gadżet - musisz używać ich fo 10.09.09, 18:37
        Ty tez sobie robisz jaja. Mozesz wgrac muzyke w wiekszej ilosci formatow niz w
        innym sprzecie. Zgrac ja mozesz gdziekolwiek. Fakt ,za maja swoj format (Apple
        Loseless) ale nie musisz z niego korystac. Zgraj sobie w WAV (w dowolnej
        aplikacji)i prosze. A i MP£ gdybys nie wiedzial tez obsluguje...
      • Gość: jaxa q-ku - kłamca lub głupek IP: *.acn.waw.pl 11.09.09, 00:49
        "nigdy więcej nie kupię odtwarzacza tej firmy - to, że nie mogę po prostu
        wkopiować do niego mp3 zgranego choćby z własnej kupionej płyty jest
        monopolistycznym cwaniactwem"

Są takie możliwości:

1. Jesteś kłamcą i nigdy nie stałeś nawet obok iPoda, nie masz go i nie masz
        pojęcia, o czym bredzisz.
        2. Wiesz, jak iPod działa i kłamiesz za pieniądze, albo z głupoty, bo myślisz,
        że nikt cię nie sprawdzi.
        3. Jesteś wioskowym głuptasem i pleciesz, co ci ślina na język przyniesie.

Obstawiam wersję numer 1, czyli wersja typowo polskiego brandzlarza, który nie
        ma o niczym pojęcia, ale musi coś wybździć publicznie.

Jak dodać muzę do iTunes:
        support.apple.com/kb/HT1473?viewlocale=pl_PL
        Jak zsynchronizować muzę z iTunes do iPoda:
        support.apple.com/kb/HT1351?viewlocale=pl_PL
    • Gość: misiek Re: iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 18:59
      Masz rację, wgrywanie muzyki za pomocą itunes to strata czasu i bezsensowne
      kombinowanie (zwłaszcza jak chcemy to zrobić za pomocą innego komputera niż ten
      na którym trzymamy naszą kolekcję - oh my tunes has been deleted), dlaczego nie
      można ich po prostu skopiować za pomocą exploratora, windows commander itd, tak
      jak mają: nokia, iriver, itd. Poszukaj darmowej alternatywy dla itunes, życie
      wtedy staje się prostsze.
      • Gość: qqqq Re: iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia IP: *.spray.net.pl 10.09.09, 19:28
        Nie zgadniesz dlaczego iTunes... Otoz tak sie sklada ze jest to produkt Apple
        ktory defaultowo dorzuca ten program do swojego systemu. Kolejna sprawa jest
        reklama swoich produktow. Apple w przeciwienstwie do MS daje mozliwosc pelnej
        obslugi swojego produktu pod systemem konkurencji(MS).
      • moose.live Re: iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia 10.09.09, 20:10
        iTunes uzywam tylko to komunikacji sprzetu z komputerem. Muzyke mozna zgrac z
        dowolnego folderu, sposob jest bardzo skomplikowany - przeciagniecie myszka...
        • moose.live Re: iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia 10.09.09, 20:15
          Tzn. mialem na mysli, ze nie musisz uzywac iTunes jako podstawowego programu do
          odtwarzania/gromadzenia muzyki. Bo sam program jest calkiem OK.
          I jeszcze jedno - jakosc dzwieku, niektorym na tym zalezy:)
    • Gość: Dzejkey iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia IP: *.tktelekom.pl 10.09.09, 19:56
      ...też mi sensacja- radio w odtwarzaczu mp3, a ta kamera, skoro ma taką słabą
      rozdzielczość i nie można robić zdjęć to pytam się po co? - zupełny bezsens,
      iPod jest skierowany do szczególnej grupy konsumentów dla których
      wyznacznikiem jakości i funkcjonalności jest właśnie brak funkcji, które są
      dobrze rozwinięte i dostępne u konkurencji, w takim razie płaci się tylko za
      znaczek jabłuszka, mnie to nigdy nie przekona, najlepsze co posiada ten
      odtwarzacz to ta cała sztucznie dorobiona ideologia i marketing, Apple równie
      dobrze mogłoby sprzedawać jogurt czy papier toaletowy, naiwni klienci byliby
      gotowi przepłacić za niego trzy razy i jeszcze byliby z tego dumni...
      • cehaem Re: iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia 10.09.09, 21:26
        iPod od poczatku istnienia wyroznia sie genialnie-nieskomplikowana obsluga.
        Odtwarzacz mozna trzymac w kieszeni, a ma sie dostep do wszystkich funkcji, nie
        odrywajac kcuika od "jog diala" Sama technika jest "tylko" nadprzecietna a jakos
        audio "tylko" przyzwoita.

Mam juz paroletniego mini - jak mi zdechnie, to prawdopodonie przesiade sie na
        aktualna wersje nano. I nie bede musial czytac kolejnych instrukcji obslugi .
    • Gość: pocalujta_wujta Nie "tagowania" tylko etykietowania IP: *.nwrknj.east.verizon.net 10.09.09, 21:24
      Nauczie sie uzywac jezyka polskiego w Polsce. ten termin latwo sie
      daje przetlumaczyc. Ostatnio pracujac w biurze informatycznym na
      Manhattanie (pracuje dla amerykanskich korporacji jako informatyk od
      prawie 15 lat) obserwuje ze leniwi inzynierowie i informatycy polscy
      pozwalaja sobie na zbyt wiele. Owszem kilku terminow nie daje sie
      latwo przetlumaczyc i powstaja dwuznacznosci, ale nie takie jak to z
      angielskiego "tagged" czy "tag".

Poza tym w USA te iPody mamy w rerkach nieco wczesniej niz Wy w
      polsce (dwa lata temu pierwszego iPoda Touch w Polsce mial ktos
      dzieki mnie i byl on w kraju w dniu premiery) poniewaz Apple wysyla
      je tak by dotarly nie pozniej niz w dniu premiery do tych co je
      wczesniejj zamowili. Zaraz po zapowiedzi mozna produkty Apple kupic
      w ich sklepie, ale czasem sa tylko zapowiedzi wiec zamowienie sie
      sklada wczesniej. Nie jest to wiec sensacja ze wpadl Wam w rece, ale
      dobrze przynajmniej ze sie staracie. przydaloby sie by
      przedstawieciel Apple w Polsce dzilal sprawniej... niz klioenci
      polscy Apple za granica.

A zakupow muzyki z itunes mozecie dokonowyc w USA jesli macie kogos
      bliskiego np. wUSA. wystarczy tylko przekierowac konto do sklepu
      zagranicznego (z adresem znajomego lub rodziny w danym kraju) i
      przykladowo uzywac kart iTunes oplaconych z gory. Wyprobowana metoda
      w Polsce, bo przykladowo jakbym mogl kupowac muzyke bedac w Polsce a
      pozostajac stalym rezydentem USA?
      • cehaem Re: Nie "tagowania" tylko etykietowania 10.09.09, 21:32
        > A zakupow muzyki z itunes mozecie dokonowyc w USA jesli macie kogos
        > bliskiego np. wUSA. wystarczy tylko przekierowac konto do sklepu
        > zagranicznego (z adresem znajomego lub rodziny w danym kraju) i
        > przykladowo uzywac kart iTunes oplaconych z gory. Wyprobowana metoda
        > w Polsce, bo przykladowo jakbym mogl kupowac muzyke bedac w Polsce a
        > pozostajac stalym rezydentem USA?

Wyprobowana, ale de facto nielegala. Poza tym, wiekszosc z polskich sprzedawcow
        kart oferuje de facto towar pochodzacy z kradzierzy danych kart kredytowych.
        Wiec jesli kupowac, to tylko przez eBay, lub od tych sprzedawcow, ktorzy
        wysylaja karte, a nie tylko sam kod!
      • Gość: jaxa Kolejny bredzący IP: *.acn.waw.pl 11.09.09, 00:38
        "przydaloby sie by
        przedstawieciel Apple w Polsce dzilal sprawniej... niz klioenci
        polscy Apple za granica. "

Bredzisz. "Przedstawiciel Apple w Polsce" to.... Apple w Polsce, Warszawa,
        Rzymowskiego 53, Apple Poland sp. z o.o.,
        www.zumi.pl/1869832,Apple_Poland_Sp._z_o.o.,Warszawa,firma.html
        reprezentowana przez Petera Lee Oppenheimera,
        www.krs-online.com.pl/apple-poland-spolka-z-ograniczona-krs-254044.html
        który zarobił w ub. roku 5,3 mln USD
        people.forbes.com/profile/peter-oppenheimer/6593 chociaż chyba nie na tym
        reprezentowaniu Apple w Polsce (chociaż kto tam go wie).

A co do reszty Twojego głupkowatego postu, to jesteś zarozumiały i niegrzeczny.
    • Gość: Acroma iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 22:47
      czytamyze zrozumieniem!!

cena sie nie zmienia
    • Gość: jaxa Re: iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia IP: *.acn.waw.pl 11.09.09, 00:28
      > Mój iPod działa dobrze ale wgrywanie do niego muzyki to koszmar. Co
      > innego jak kupujesz ja w sklepie (łatwiej) a co innego jak chcesz coś z
      > płyt wrzucić albo masz już swoją kolekcję mp3 (koszmar kilka ruchów). iTunes to
      > strasznie pokręcona aplikacja. Żona ma mp3 Creativa.

1. Kłamiesz. 2. Namolne lansowanie Creativa na forum nie ma sensu: właśnie się
      wycofali z Polski, bo iPod także tu wygrał.
    • go_bsh iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia 11.09.09, 07:09
      nowosci, nowosci.... Zune ma radio od ZAWSZE wiec kto od kogo zrzyna...?
    • Gość: Klara iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia IP: *.stansat.pl 01.11.09, 14:06
      Mam pewien problem. Zakupiłam ipod nano 5 generację z całkowitą pewnością że ma on wbudowany aparat.Wszystkie strony internetowe, gazety, reklamy, które oglądałam podawały taką informacje.W menu można znaleźć funkcję gromadzenia zdjęć,a jednak nie mogę zmienić nagrywania wideo na aparat. Czy taka możliwość istnieje? A jeśli tak to jak można ją uruchomić ?
      • 2man2man Re: iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia 24.11.09, 16:46
        Niezłe cacko :) Za każdym razem wydaje się, że już nic nie da się ulepszyć, ale
        okazuje się, że jednak można. Nano jest ok, a jak ktoś ceni sobie prostotę i
        wygodę to może zastanowić się nad wersją shuffle. Jest obecnie dostępna za 1zł
        na www.dobij.to Przedmioty na tych aukcjach osiągają ceny paru zł, więc warto
        wziąć udział.
    • Gość: ; )) iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia IP: *.adsl.szeptel.net.pl 07.11.09, 18:46
      Ja dałam 800
      • Gość: asdasd Re: iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 22:16
        no to porządnie przepłaciłaś.
    • Gość: łigot iPod nano 5. generacji - pierwsze wrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 01:23
      a może macie ochotę wygrać iPoda nano ?? to weźcie udział w konkursie
      www.facebook.pl/sejczento. , wystarczy znaleźć to auto

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka