Dodaj do ulubionych

Snow Leopard sprzedaje się świetnie

IP: *.net.inotel.pl 19.09.09, 15:50
Jeśli rzeczywiście tak jest, to można to odebrać jako kolejny znak że jednak na rynku systemów operacyjnych ewidentnie potrzeba prawdziwego komercyjnego UNIXa, ze wsparciem, aktualizacjami, takiego do którego są wszelkie sterowniki itp. i takim systemem jest właśnie Snow Leopard. Szkoda jedynie że Apple tak kurczowo trzyma się tego by ten system był instalowany tylko na sprzęcie markowanym przez nich :-( na "uwolnieniu" tego systemu zarobiliby krocie... ta ich sztywna polityka wynika prawdopodobnie z tego że firmą generalnie zarządza jeden gość, tzn. Jobs - to do niego należą wszelkie strategiczne decyzje marketingowe i chyba nie ma co liczyć że w najbliższym czasie coś się zmieni i nagle Mac OS zostanie "uwolniony" dla mas...:-/
Obserwuj wątek
    • Gość: Piter Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 11:23
      Uwolnienie systemu wiąże się ze sporym ryzykiem dla Apple - nagle nikt nie
      będzie kupował ich komputerów, gdyż różnica cenowa między hardwarem Apple a
      konkurentów jest zbyt duża by nie robiła różnicy konsumentom, sam system musiał
      by być też cenowo zbliżony do pułapu Windowsa.
      Jeśli go puszczą, to wiązać się to będzie z cięciami cenowymi, a wtedy jedynym
      ratunkiem była by świadomość ludzi że doszło do czegoś takiego i ostry marketing
      by masowo ruszyli do i-Spotów. Mimo to jednak, "jabłka" sprzedają się
      wystarczająco dobrze (zachód), Apple na samych iPodach i iPhonie zarabia
      wystarczająco dużo. Nie wiem też jak by właściciele ich produktów zareagowali
      gdyby ich zabawki straciły "elitarny" status.
      • ffamousffatman Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie 20.09.09, 22:49
        Ich zabawki nie tanie ale straciły elitarny status, więc nie o czym dyskutować.
      • kosmiczny_swir Ludzie, maki nie sa drogie. 21.09.09, 14:51
        Ludzie, maki nie sa drogie. Spojrzcie na ceny komputerow Della serii Precision
        albo Lattitude. To sa dobre komputery dla firm i one kosztuja nawet wiecej niz
        Maki. ThikPady tez sa drozsze niz Maki (nie wiem jak w Polsce).

Jak sie porownuje Maka do Acera albo Asusa (ktory notabene robi Maki dla Apple),
        to wiadomo, ze mak wyjdzie drogo. Jednak jakosc i design kosztuja.

Ja nigdy wiecej nie kupie juz Acera ani Asusa. Przymierzam sie do zakupu laptopa
        Dell Precision, na ktorym bedzie Linux i Windowsy XP i Vista w VirtualBoxie Sun-a.
        • pe1 Re: Ludzie, maki nie sa drogie. 21.09.09, 16:16
          ThinkPad 17": 5kzł, MBPro: 13k zł

faktycznie, żadna różnica
        • Gość: Gość Re: Ludzie, maki nie sa drogie. IP: *.acn.waw.pl 21.09.09, 17:08
          > Ludzie, maki nie sa drogie. Spojrzcie na ceny komputerow Della serii
          > Precision albo Lattitude. To sa dobre komputery dla firm i one
          > kosztuja nawet wiecej niz Maki.

Dobry komputer dla firmy to taki, na którym pracuje się wydajnie i komfortowo a
          nie taki, który ma naklejkę Dell, HP, Lenovo czy jakąkolwiek inną.
          • Gość: zz Re: Ludzie, maki nie sa drogie. IP: 213.134.187.* 22.09.09, 12:19
            poprawka: to taki komputer ktory po pierwsze dziala, a jak juz padnie, to juz do
            drzwi puka gosc z zamiennikiem, i jesli to nie dysk,
            to przelozeniem dysku.
    • ffamousffatman Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie 20.09.09, 22:47
      @kombinator:

"Jeśli rzeczywiście tak jest, to można to odebrać jako kolejny znak że jednak na
      rynku systemów operacyjnych ewidentnie potrzeba prawdziwego komercyjnego UNIXa,
      ze wsparciem, aktualizacjami, takiego do którego są wszelkie sterowniki itp."

Nie ma czegoś takiego jak "wszelkie sterowniki" do MacOS X.
      • Gość: kombinator Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: *.net.inotel.pl 21.09.09, 10:12
        Ha, ha, ha... no nie ma, wcale... tylko za jaki skaner czy drukarkę byś się nie
        złapał to do większości z nich są stery i niezbędny soft. O to mi chodziło jełopie.
        • Gość: hahaha Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: *.irishbroadband.ie 21.09.09, 13:04
          > (...) O to mi chodziło jełopie.

To jest ta słynna makowa uprzejmość... No tak, prawdziwa z was elita.
        • Gość: Aleoco? Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: 81.26.13.* 21.09.09, 14:21
          No to zamiast piep..yć bez sensuu zdecyduj się wreszcie: wszelkie czy do
          większości... jełopie
    • Gość: x Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: *.rcl.gov.pl 21.09.09, 11:36
      nie ma to jak zdrowa konkurencja ;)
      • Gość: adar Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: 81.216.27.* 21.09.09, 13:55
        Konkurencja od pewnego czasu jest absolutnie niezdrowa. Microsoft ma
        coraz wieksze trudnosci z merytorycznym udowonieniem swej przewagi
        nad mackiem czy linuxem, dopuszcza sie wiec coraz czesciej zagran
        ponizej pasa takich jak wysmiewanie laptopow Apple w reklamie
        czy "szkolenie" sprzedawcow o niestniejacych problemach z linuxem.
        (sprawy z ostatnich 2-ch miesiecy)
        • pe1 Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie 21.09.09, 16:16
          Przypomnij mi, kto od 15 lat wyśmiewa pecety w reklamach.
    • furry Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie 21.09.09, 12:23
      Nie, bo zaraz na forach będzie płacz "Nie ma sterowników do mojej drukarki
      Lexmark". I kto będzie winny? Apple.

I po co im to? A tak robią kilka komputerów, do tego niewielka liczba markowych
      pierdułek, wszystko sprawdzone i ma działać.

• tymon99 Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie 21.09.09, 12:59
        a co, przed zakupem drukarki nie można sprawdzić, czy działa z normalnym
        systemem operacyjnym też, a nie tylko z winzgrozą?
        • Gość: Moon Jak sprawdzic? Bo ktorys sprzedawca dolaczy ... IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.09, 14:59
          ... sterowniki pod linuxa/mac'a?
          Sterowniki do windowsa - dolacza sprzedawca.
          Sterowniki do linuxa - ludzie robia sobie sami...
          Sterowniki do mac'a? Jest pewna liczba "zatwierdzonego" sprzetu sprzedawanego
          przez apple+partnerzy dla apple.

Ale prawda jest taka - ze jesli sprzedawcy wypisuja w wymaganiach system
          operacyjny - to zazwyczaj po to zeby ludzie wiedzieli ktorej wersji windowsa
          potrzebuja do dzialania. Jesli chcesz wiedziec czy dziala pod linuxem - pytasz
          ludzi (np. na necie) ktorzy juz ja mieli.

Ps. Strategia apple jest dobra. Sprzedaja wlasny sprzet z wlasnym systemem. To
          bardzo ulatwia dostosowanie jednego i drugiego. Nie musza sie przejmowac ze
          komus niedziala drukarka firmy "firma". A sam zestaw jest przez to bardziej
          stabilny.
          Jak ktos szuka wygoda+prostota+dobry wyglad - to kupuje mac'a i o to chodzi.
          • tymon99 Re: Jak sprawdzic? Bo ktorys sprzedawca dolaczy . 21.09.09, 15:46
            Gość portalu: Moon napisał(a):

> Sterowniki do mac'a? Jest pewna liczba "zatwierdzonego" sprzetu
            > sprzedawanego przez apple+partnerzy dla apple.

że co? że niby po byle drukarkę musiałbym latać do apple?
          • Gość: hahaha Re: Jak sprawdzic? Bo ktorys sprzedawca dolaczy . IP: *.irishbroadband.ie 21.09.09, 17:25
            > Jak ktos szuka wygoda+prostota+dobry wyglad

Zawsze zastanawiało mnie jakim cudem ludziom podoba się design Maków. Dla mnie
            na odległość zalatywały odpustowym blichtrem i snobizmem z lumpeksu.

No ale cóż... ludziom podoba się też Moda na Sukces.
          • roland.zerek Re: Jak sprawdzic? Bo ktorys sprzedawca dolaczy . 21.09.09, 19:19

> Sterowniki do mac'a? Jest pewna liczba "zatwierdzonego" sprzetu sprzedawanego
            > przez apple+partnerzy dla apple.

Przecież to jakaś kompletna bzdura... ograniczanie się. Jaki zatwierdzony
            sprzęt. Sprzęt to sprzęt. W dzisiejszych czasach wszystko jest tak
            ustandaryzowane, że tylko niekompetencja producentów softu stoi na drodze... A
            ta bywa rzeczywiście porażająca.

> Ps. Strategia apple jest dobra. Sprzedaja wlasny sprzet z wlasnym systemem. To
            > bardzo ulatwia dostosowanie jednego i drugiego. Nie musza sie przejmowac ze
            > komus niedziala drukarka firmy "firma". A sam zestaw jest przez to bardziej
            > stabilny.
            > Jak ktos szuka wygoda+prostota+dobry wyglad - to kupuje mac'a i o to chodzi.

I to... jaka to strategia? Są standardy, których trzymanie się dość dobrze
            zapewnia prawidłowe działanie sprzętu - to nie lata 90'.

Ograniczanie listy dostępnego sprzętu to wyłącznie chwyt marketingowy mający na
            celu wyciąganie kasy od baranów, którym, w swojej pysze, wydaje się, że nalezą
            do jakiegoś elitarnego klubu...

BTW: Jak sądzę, każda drukarka powinna zadziałać na makówce poprzez sieć -
            zwłaszcza jeśli wspiera jakiś język (pewnie większość HP, IBM/Lexmark, Epson, itp).

I jeszcze jedno - co to znaczy "jakaś firma"? Czy HP to jakaś firma? Czy raczej
            lider w branży drukarek? A Lexmark? To samo...

O ile, być może, Leopard ma fajnego multitacza, o tyle jego funkcjonalność
            czasami może przyprawić o mdłości... Z prostotą też bym uważał - wszędzie trzeba
            podłączać jakieś durnowate adaptery... A wygląd? Rzecz gustu, ale nie dla mnie.
            Lapy może jeszcze jakoś wyglądają, ale deski to porażka...
            • roland.zerek Re: Jak sprawdzic? Bo ktorys sprzedawca dolaczy . 21.09.09, 19:20
              > O ile, być może, Leopard ma fajnego multitacza, o tyle jego funkcjonalność [...]

Sorki za skrót myślowy. To nie Leo, a MacBook-i mają multitacza...
            • Gość: d. Re: Jak sprawdzic? Bo ktorys sprzedawca dolaczy . IP: *.dip.t-dialin.net 21.09.09, 19:29
              > I to... jaka to strategia? Są standardy, których trzymanie się dość dobrze
              > zapewnia prawidłowe działanie sprzętu - to nie lata 90'.

Toteż znakomita większość urządzeń działa bez żadnego problemu nawet, jeśli nie
              ma na nich informacji, że są kompatybilne z makami. Ostatnio kupowałem kamerkę
              internetową Logitecha. Na pudełku nie było ani słowa o OS X, w środku CD z
              driverami pod windę. Podpiąłem do miniaka i działa. Nie potrzebowałem żadnych
              driverów. Jak coś trzyma standardy to po prostu działa i już.
              • pe11 Re: Jak sprawdzic? Bo ktorys sprzedawca dolaczy . 22.09.09, 11:30
                Miałeś fuksa. Ja musiałem odnieść do sklepu CZTERY kamerki, w tym dwie
                Logitecha, zanim znalazłem taką, która działa prawidłowo ze Skype pod Leopardem.
            • tymon99 Re: Jak sprawdzic? Bo ktorys sprzedawca dolaczy . 22.09.09, 08:50
              przez sieć czy nie, zadziała.
            • Gość: gościu Re: Jak sprawdzic? Bo ktorys sprzedawca dolaczy . IP: *.net.inotel.pl 22.09.09, 10:34
              Największą porażką było to że twój stary cię spłodził... :-/
        • Gość: mac_to_szajs Re: znowu dzieci neo w natarciu IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.09, 00:21
          jakie to fajne czasy byly gdy tej calej dzieciarni nie bylo
      • Gość: maciuś Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: *.poznan.uw.gov.pl 21.09.09, 14:09
        No właśnie, jest problem z tym. Po przejściu na Snow Leoparda, moja
        drukarka HP przestała działać bo w nowym systemie nie ma do niej
        sterowników, HP również ich nie ma.
        • tymon99 Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie 21.09.09, 15:47
          zaktualizuj sobie - w 10.6.1 już są.
      • Gość: user Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 20:52
        Jak by to powiedział Mark Twain: "Lepiej siedzieć cicho i sprawiać
        wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości."

a tu w prezencie link do paczki uaktualnionych sterowników do drukarek
        marki Lexmark:

support.apple.com/kb/DL901?viewlocale=pl_PL&locale=pl_PL
      • Gość: P Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: *.merinet.pl 22.09.09, 11:03
        Nigdy jeszcze nie miałem sytuacji na OSie, że podłączam jakieś peryferia i nie
        ma do nich sterowników. Albo pozostało ci za dużo złych wspomnień z windy albo
        próbowałeś podłączyć toster.
    • tymon99 Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie 21.09.09, 13:00
      cały dowcip polega na tym, że leopard nie zawiera obecnie żadnych zabezpieczeń
      przed piractwem..
      • Gość: takitam Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: *.adsl2.static.versatel.nl 21.09.09, 13:07
        Cały dowcip polega na tym, że NIGDY nie zawierał zabezpieczen! Nie
        taka jest polityka firmy, w sumie kazdy nowy system apple w sklepie
        to upgrade, ale to tez malo kto rozumie, polecam poczytac troszke o
        tym. Na szczescie Apple nie jest takim paranoikiem jak M$, gdzie aby
        swoj legalny Windows uaktualnic musialem 3 razy dzownic do USA, na
        moj koszt... (dobrze ze jest skype!).
        Co do "uwolnienia" - watpie w to - bo jak ktos zauwazyl - Apple
        zarabia na sprzecie nie na sofcie... A co do ceny - jest to dosc
        subiektywna ocena. Ludzie zapominaja co dostaje sie z makiem, oprocz
        systemu i inych takich, i to jak ten system dziala, i jak wplywa na
        twoja wydajnosc, ale jak widac, niektorzy wola liczyc tylko koszt
        tego co w srodku.
        • Gość: df Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.09, 16:44
          Jeśli nie zawiera zabezpieczeń i można go kupić w sklepie, to dlaczego rakowaty ściga takie firmy, jak np. Psystar.
          • Gość: d. Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: *.dip.t-dialin.net 21.09.09, 18:49
            > Jeśli nie zawiera zabezpieczeń i można go kupić w sklepie, to dlaczego rakowaty
            > ściga takie firmy, jak np. Psystar.

Bo Psystar łamie warunki licencji OS X.

Tak jak złamanie zabezpieczeń Windowsa nie czyni Twojego jumanego z torrentów XP
            legalnym, tak samo brak seriali czy innych telefonicznych rejestracji w OS X nie
            zwalnia nikogo z obowiązku przestrzegania warunków licencji.
        • Gość: plusik Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: 83.2.24.* 21.09.09, 19:20
          Skoro jesteś debilem to dzwonisz do USA na swój koszt. Ja za darmo to robię (na koszt MS polska). Ale co ma powiedzieć ktoś co ma pirata i nawet nigdy nie zbliżył do wsparcia MS. Wsparcie do aktywacji jest MS i to dla wszystkich produktów łącznie z OEM .
          • Gość: hahaha Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: 89.100.168.* 21.09.09, 21:51
            > Wsparcie do aktywacji jest MS i to dla wszystkich produktó
            > w łącznie z OEM .

Obawiam się, że całkiem poważnie mijasz się z prawdą.
            http://support.microsoft.com/gp/LifeWinFAQ
            • Gość: plusik Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: 83.2.24.* 22.09.09, 16:32
              jeżeli mi to zarzucasz to znaczy nigdy nie dokonywałeś aktywacji.Tam wszystkie opcje są podane. A komputer to składak więc system OEM nie posiada innego wsparcia. Swego czasu miałem problem z aktywacją i konsultant ze wsparcia poświecił prawie godzinę aby system ruszył. Więc pisanie bzdur o nieuczynności to powielanie czarnego piaru osób mających piraty. Swego czasu stosowano zabezpieczenie ilościowe uruchomień systemu OEM, ale wystarczyło pokazać prawa i ma się numer referencyjny uprawniający do aktywacji.
    • Gość: goodjobs Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.09.09, 18:13
      A ja się cieszę, że opluwaczy nie stać na maka, oni będą walczyć z każdą
      pierdołą podczas gdy ja będę po prostu używał maka do tego do czego akurat go
      potrzebuję. Dobrze wam tak, skrobidupy :>
      • Gość: hahaha Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: *.irishbroadband.ie 21.09.09, 18:58
        Oto przemówiła Makowa elita.
    • Gość: Alf Gwarantuje IP: *.cable.mindspring.com 21.09.09, 19:14
      Dajcie Viste za 30 dolcow i jutro wszyscy beda mieli kompy z Vista!
      • Gość: d. Re: Gwarantuje IP: *.dip.t-dialin.net 21.09.09, 19:26
        30 dolców kosztuje jedynie update z OS X Leopard. Oczywiście z płyty daje się
        zainstalować Snow Leona na każdym intelowym maku, ale bez licencji licencji na
        wcześniejszą wersję ten upgrade za 30$ jest równie legalny jak ściągnięty z
        torrentów.
        • tymon99 Re: Gwarantuje 21.09.09, 22:43
          no to niech dadzą upgrade z visty do seven za $30..
          • Gość: d. Re: Gwarantuje IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.09, 00:17
            No niech dadzą. Jestem za.
    • Gość: MacBuc Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: *.acn.waw.pl 21.09.09, 23:29
      I się nie dziwię, że idzie bo Snow jest super.Pracuję na nim od
      wczoraj.Kop i to prosto w D jakiegokolwiek Win. 64 bity, błyskawiczny
      start i święty spokój.Najlepszy ruch Apple od 10 lat.
    • Gość: kiki Re: Leopard sprzedaje się świetnie czy aby napewno IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.09, 00:17
      i znowu ta sama sytuacja prawie, napewno, swietnie ale brak konkretow te
      wszystkie sondy mozna sobie wlozyc wiadomo gdzie
    • Gość: borkacz Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: *.access.uk.tiscali.com 22.09.09, 02:32
      Final Cut Studio i zalatwiam wszystkich windowsowych uzytkownikow.
    • poszukiwacz.pl Snow Leopard sprzedaje się świetnie 22.09.09, 03:20
      Wlasnie robie projekt w final cut :) ech po prostu cud, niby 3 w nocy
      a tak przyjemnie sie pracuje ze jeszcze moment posiedze :) Macki do
      przede wszystkim niesamowity komfort...sprobujcie naprrawde warto.
      • Gość: ASD Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: *.complex.net.pl 22.09.09, 09:15
        Ale komfort czego? To GUI jest NIEWYGODNE. Wkurzające wodotryski, zwalniajace pracę. Nigdy nie lubiłem MacOS - używam go od wersji 9. I zawsze ten sam styl GUI dla debili + wodotryski... Najwygodniejszy był dla mnie AmigaOS z Dopusem Magellanem, ale to moje zdanie... Jasne - w porównaniu z OS9 jest milion lat świetlnych różnicy. Ale wolę sobie sam skonfigurować linuksa niż bawić się się na innym uniksopodobnym systemie, w którym wszystko jest z góry ustawione tak, jak wymyślił pan Jobs i spółka...
        • Gość: zz Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: 213.134.187.* 22.09.09, 12:42
          to sobie konfiguruj - wolny kraj, to nie sa chiny. Innym odpowiada, ja uzywalem
          na przemian od 98 roku, linuxa (rozne WM'y), potem XP (bo projekty musialby po
          to byc pisane), ubuntu (KDE, potem Gnome), teraz, leopard/snow + XP w wirtualnej
          maszynie (dla projektow), i powiem ze z tego wszystkiego - leopard jest dla mnie
          najlepszy. Mam gdzie konfigurowanie gnome'a przez pol dnia zeby jako tako
          przyjemnie sie pracowalo (mowie o GUI). Wodotryski tez masz w ubuntu
          (compiz/beryl) - jak chce to wlaczasz, w macosx - jak chcesz to wylaczasz...
          jaki to problem. Niektorzy po prostu nie chca tracic czasu na re-wymyslanie kola.
    • Gość: Pewex Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: *.chello.pl 22.09.09, 07:24
      Błędy błędy błędy.

Snow Leopard kosztuje 9,95 USD, dla wszystkich, którzy kupili bodajże 1 lipca nowego Mac'a. 29USD dla wszystkich, którzy kupili prędzej Mac'a z systemem Leopard. A 129USD dla wszystkich, którzy kupili pierwsze intelomaki jeszcze z system Tiger.

Apple nie wypuści SnowLeo dla wszystkich. Póki jest napisany na kilkanaście konfiguracji, zawiera kilka sterowników do określonych kart graficznych, muzycznych, wifi, płyt głównych i to wszystko. Pisanie dla wszystkich może się skończyć tak jak z Windowsem. Póki Apple jest na tyle małe i ma ten swój status (chociaż nie wiem, chyba tylko u nas elitarny, bo gdzieś indziej to ekstrawagncja bardziej), może pozwolić sobie na skoki jak diametralna zmiana systemu z Os na OsX, platformy z Motoroli na PowerPC (IBM i Motorola) a teraz na Intela. System jest szybki bo na starcie nie zamulają go 2 firewalle i 4 antywirusy. Nie musi się trzymać kompatybilności wstecznej, bo użytkownicy i tak zmieniają komputery dość często (inna sprawa że kupując Mac'a z Tygrysem, otrzymuje się równie fajny system jak SnowLeo, a dla wielu fajniejszy, a PowerPC G4 czy G5 ciągle ma ogromny pazur za przyzwoitą cenę). Więc problemów z tego uwolnienia niż korzyści dla samej firmy. Co innego użytkownicy. Sprzęt Apple nie jest drogi, ale za tą cenę mogliby dać coś lepszego. Fakt, gier nie ma, ale w komputerze za 3000 PLN (MacMini) mogliby dać hardware z MacBooków czy iMaców a nie że procesor 2.0GHz w podstawie i 2.26 max.
      • Gość: zz Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: 213.134.187.* 22.09.09, 12:23
        wlasnie! mialem to pisac... zenujacy brak wiadomosci, a wystarczy chwile
        poklikac na apple.com (tam maja sklep on-line, nie to co w polska wersja -
        znajdz sprzedawce i sobie tam pojedz...).

"Podobnie sprawa wygląda w przypadku aktualizacji starego "Leoparda" do
        najnowszej wersji systemu. Użytkownicy tuż po premierze mogli to uczynić już za
        29 USD, a obecnie ceny dochodzą nawet do 10 USD."

tak jak juz kolega wyzej wspomnial, za 10$ to moga kupic osoby ktore kupily
        mac'a pare miesiecy temu, taki deal - nie czekaj na premiere, bedzie mial za 10$
        upgrade. Pewnie i tak o te 10$ to spokojnie w sklepie w US mogl miec cene obnizona.
    • Gość: fakej A samba z ipv6 już w makówkach działa? IP: *.credit-suisse.com 22.09.09, 09:29
      Czy dalej dodają ipv6 żeby można sobie było zapingować?
    • Gość: MacBuc A jak WXP na tym zasuwa IP: *.acn.waw.pl 22.09.09, 11:31
      He,He. Właśnie wystartowałem WinXP przez parallels. Jeszcze takiego
      Windowsa na 2.4 c2d nie widziałem. Nie wiem jak to zrobili, ale na
      Snow w Parallels chodzi szybciej niż natywnie na podobnie wyposażonym
      PC ;-).Też uważam że Apple zrobiłoby dobry ruch puszczając system np
      na martkowe PC gdzie jest wiadoma konfiguracja sprzętu. Zresztą
      eksperymenty x86.org dowodzą, że można.
      • Gość: misiek Re: A jak WXP na tym zasuwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 11:40
        Ble, ble, ble. Więcej szczegółów proszę. Spróbuj uruchomić jakąś wymagającą
        aplikację, np. wiedźmina, wtedy się przekonasz czy rzeczywiście jest tak szybko
        jak to przedstawiasz.
        • Gość: Pewex Re: A jak WXP na tym zasuwa IP: *.chello.pl 22.09.09, 12:06
          Nie odpalisz wiedźmina. I chodzi o pracę systemu nie o pracę gier. Zresztą jeżeli ktoś nie lubi konsol a lubi gry to Mac jest nie dla niego. Są pewne zastosowania gdzie Mac się sprawdza idealnie są i takie gdzie Mac to nieporozumienie.
          • Gość: zet Re: A jak WXP na tym zasuwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 13:22
            Gość portalu: Pewex napisał(a):

> Nie odpalisz wiedźmina. I chodzi o pracę systemu nie o pracę gier.
            Zresztą jeże
            > li ktoś nie lubi konsol a lubi gry to Mac jest nie dla niego. Są
            pewne zastosow
            > ania gdzie Mac się sprawdza idealnie są i takie gdzie Mac to
            nieporozumienie.

no i od tego trzeba zaczac
            mac jest dla waskiej grupy ludzi, ktorzy pracuja na tym plus grupa
            szpanerow przegladajacych stronki na lapciach za kilka tys.

• Gość: maker Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.09.09, 15:48
      MacBook Pro - 6tys, post na forum - 3 min, najepszy os na ziemi - gratis.

Piana na ustach bida-pececiarzy - bezcenne :D
      • Gość: zet Re: Snow Leopard sprzedaje się świetnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 17:01
        Gość portalu: maker napisał(a):

> MacBook Pro - 6tys, post na forum - 3 min, najepszy os na ziemi -
        gratis.
        >
        > Piana na ustach bida-pececiarzy - bezcenne :D

idealny przyklad ;)
        komp do pisania postow za 6tys.
        brawo dla pana!!! :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka