estiej 13.10.09, 03:02 Darmowego AVG 9 jeszcze nie ma. Jest darmowy trial na 30 dni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pbe64 Re: AVG 9 - szybszy, bezpieczniejszy, łatwiejszy 13.10.09, 10:43 No właśnie też to zauważyłem. Piszecie o produkcie, którego jeszcze nie ma. Najnowsza wersja to 8.5. Zachęcanie do instalacji nieistniejącego oprogramowania jest co najmniej dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: AVG 9 - szybszy, bezpieczniejszy, łatwiejszy 13.10.09, 10:50 A ja używam AVG od paru lat. Darmowy i dobry. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Żal 13.10.09, 12:40 Nie sądzę, aby programy Avast/Avira oferowały taki poziom wykrywania behawioralnego jak AVG To zdanie, wypowiedziane przez pracownika AVG, rozwaliło mnie zupełnie. "Nie sądzę". Czyli nie ma pewności. Czyli na pewno mają taki poziom, bo inaczej powiedziałby wprost, że nie mają. Kilka dni temu GW opublikowała testy antywirusów w 5 kategoriach. We wszystkich AVAST! był w czołowej piątce, a finalnie chyba trzeci. AVG wlokło się w końcu stawki, żeby ostatecznie zająć chyba 13 miejsce na 16 produktów. Ergo: ten tekst jest żenujący i powinno być wyraźnie zaznaczone, że to tekst sponsorowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh hehe caly dzial "technologia" zmienic na reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 13:25 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qazeq kolejna reklama za free IP: 89.174.230.* 13.10.09, 10:54 rzygać się chce jak się czyta takie gó... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeavg user w calym tekscie nie ma mowy o free avg tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 11:03 o platnym avg9 ;-) w czym avira czy awast jest lepszy? SA ZA DARMO !!! to taki wiesniacki tekst sponsorowany !!! jak bym chcial/mogl zaplacic kupie NOD'a ;-) moze lepiej porownac platne pakiety, co? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromca Re: w calym tekscie nie ma mowy o free avg tylko IP: *.ats.pl 13.10.09, 11:16 Na internecie można bez problemu znaleźć testy, które pokazują który antywirus ma największą wykrywalność. I AVG za wysoko to tam nie jest. Avira go zjada na śniadanie. A ten tekst to zwykła reklama, ciekawe ile za to zapłacili czerwonej gazecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudolf kryptoreklama = antyreklama IP: 217.96.4.* 13.10.09, 13:28 takie teksty to na kobieta.gazeta.pl, znam z autopsji avg, nie ma porownania do czolowki antywirusow. pisac takie teksciory to zakrawa na parodie. rzetelnosc dziennikarska to widze obowiazuje tylko goscia niedzielnego, co panie koryszewski? tez moge sobie zrobic wywiad z producentem g.. w proszku i puscic bez slowa komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeavg user a Pan Mariusz Koryszewski zna sie na wszystkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 11:10 ;-) a to pisze co zciagac z sieci torrent ;-) a to kasuje posty nie pasujace do artykulu ;-) wiesniacki tekst sponsorowany !!! w calym tekscie mowa jest o PLATNYM programie AVG9 a nie free avg ;-) moze lepiej porownywac platne programy ??? avita czy awast DARMOWE a avg9? Panie Mariuszu Koryszewski, za darmo wg Pana? to tez zniknie za chwile ?? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: a Pan Mariusz Koryszewski zna sie na wszystki IP: *.warszawa.mm.pl 13.10.09, 11:17 może wg redaktora AVG 9 darmowy jest na stronach z torrentami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Koryszewski Re: a Pan Mariusz Koryszewski zna sie na wszystki IP: *.stacje.agora.pl 13.10.09, 14:31 Wyjaśnienie do freeavg user: Nie kasuję żadnych postów, bo nie mam do tego uprawnień. Posty kasują tylko moderatorzy. Druga sprawa - tekst nie jest sponsorowany - to wywiad, a nie tekst z komentarzem autorskim. To, co jest w wywiadzie to opinia naszych rozmówców z AVG. Jeżeli chce Pan dowiedzieć się o tym, czy AVG 9 jest faktycznie dobry, to warto przeczytać naszą recenzję tej aplikacji: technologie.gazeta.pl/technologie/1,82011,7134593,AVG_9_0_Internet_Security___recenzja.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: a Pan Mariusz Koryszewski zna sie na wszystki IP: *.warszawa.mm.pl 13.10.09, 14:39 tylko ja nie rozumiem dlaczego jeżeli na stronie artykułu jest dosyć obiektywny tytuł "AVG 9 - szybszy, bezpieczniejszy, łatwiejszy (wywiad z AVG Technologies)" to na głównej stronie jest link do tego artykułu pt. "AVG 9 lepszy niż inne darmowe antywirusy". Przecież to brzmi jak ewidentne hasło reklamowe. Chociaż mogliby wstawić Państwo "?" na końcu tego linka. Odpowiedz Link Zgłoś
lemisiaque Re: AVG 9 - szybszy, bezpieczniejszy, łatwiejszy 13.10.09, 11:12 Skończcie z tymi idiotycznymi ankietami w których nie ma podstawowych odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Nie ma to jak reklama IP: *.wroclaw.mm.pl 13.10.09, 11:16 denerwują mnie takie artykuly , niby rzetelna a jednak reklama i nic wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
patman Nie ma darmowych antywirusów 13.10.09, 11:37 Wszystkie wcinają pamięć operacyjną i czas procesora. Dobry antywirus to taki, który nie jest zainstalowany. Dlatego od 10 lat nie mam tego paskudztwa na swoich komputerach, a system stawiam raz na 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukass Re: Jak działa komputer bez antywirusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 15:50 Jak więc wyjaśnić to, że mam kompa już rok bez antywirusa i wirusów nie mam, choć otwieram różne strony, otwieram maile i w ogóle otwieram co się da? Fakt, że mam zainstalowanego na dysku ClamAV (darmowy anty-wir), ale jest wyłączony, tzn. sprawdzam nim tylko pendrive, które daje innym osobom, które używają Windowsa, w tle nic nie działa i nie zamula systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanAdam Patrząc na tytuł IP: 94.254.253.* 13.10.09, 12:04 myślałem że będzie to jakiś test porównawczy. A tu facet z firmy mówi że jego produkt jest najlepszy. Ależ niespodzianka. Odpowiedz Link Zgłoś
skynews Re: 13.10.09, 12:25 Dokładnie...producent zachwala swój niekonkurencyjny cenowo produkt. Oprócz tego: "Co ma AVG, czego nie mają inne darmowe antywirusy (np. popularne Avira i Avast)?" Antyreklama...w tym przypadku reklama porównawcza z nazwą rzekomo gorszej konkurencji jest w UE zakazana. Proponuję zmienić tekst - grozi milionowa skarga i to niekoniecznie ze strony zainteresowanych, również ze strony KE z urzędu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwalida AVG 9 - szybszy, bezpieczniejszy, łatwiejszy (w... IP: *.opera-mini.net 13.10.09, 12:14 NOD32 WRAZ KASPERSKIM SĄ BARDZO DROGIEI LICESJA ODNOWALNA I PŁATNA PONOWNIE STARSZY PROGRAM NADAJE SIĘ DOP SMIECI. BARDZO DOBRY JEST AWG-9 LUB DOKTOR BEZPŁATNIE BEZ NIEKTÓRYCH DODATKACH Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 najzwyklejsza reklama 13.10.09, 12:18 Logo AVG na stronie tytułowej gazety pewnie za free Ben Kaplan: Nie sądzę, aby programy Avast/Avira oferowały taki poziom wykrywania behawioralnego jak AVG. Test antywirów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi - 3C AVG - badziewie jakich mało IP: *.acn.waw.pl 13.10.09, 13:12 Do wersji 7.5 AVG było moim ulubionym antywirusem (używałem głównie tego modułu - chociaż miałem też do czynienia z pełnym Internet Security). Od wersji 8.0 zrobiło się z tego g...o jakich mało - działa tragicznie wolno, skanowanie otwieranych katalogów trwa tyle czasu, że przy otwieraniu katalogu np. z instalkami (kilkaset MB w katalogu) mogłem sobie iść zrobić herbatę. A to co wyczynia wersja 8.5 - to już woła o pomstę do nieba. Dość powiedzieć, że po zainstalowaniu odcieło mi zupełnie Internet. Dziękuję za takiego antywira, którego najpierw trzeba mozolnie skonfigurować po zainstalowaniu. Owszem - może i profesjonaliści będą sobie chwalić taki poziom blokowania - ale ja jestem tylko zwykłym użytkownikiem, który chce, żeby po zainstalowaniu oprogramowanie po prostu działało. Używam aktualnie Avasta - instalacja totalnie bezproblemowa, a utrudnień po zainstalowaniu (jak opisane wyżej odnośnie AVG 8.x) żadnych. Może i AVG ma dokładniejsze metody skanowania - nie jestem w stanie tego określić, ale póki co (od ponad pół roku) nie miałem problemów z żadnym wirusem, Avast kilkakrotnie ostrzegł mnie o zagrożeniu, które jednocześnie zneutralizował - więc nie mam powodów do narzekań, bo Avast robi dokładnie to, czego oczekuję od antywira. I żeby było jasne - nie reklamuję Avasta, bo wcześniej przez kilka lat używałem AVG, wychwalałem go jak tylko potrafiłem, polecałem wszystkim znajomym - więc naprawdę trudno było mi przerzucić się na coś innego (musiałem przecież jakoś to wytłumaczyć wszystkim tym, których wcześniej usilnie namawiałem na AVG). Ale niestety z AVG nie da się normalnie pracować na kompie - chyba że ktoś jest baaaardzo cierpliwy i ma baaaardzo dużo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WelcomeToHell żaden free AV nie dorasta do pięt COMODO IP: *.era.pl 13.10.09, 14:10 www.comodo.com/home/internet-security/free-internet-security.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg AVG płatny lepszy od darmowych, ale gorszy od IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 13.10.09, 15:53 innych płatnych pakietów, np. Kaspersky IS 2010 czy Nortona IS 2010. AVG ma gorsza wykrywalność i przeciętny firewall. Najlepszy firewall ma Kaspersky ze wszystkich płatnych pakietów (matousec.com). Z bezpłatnych darmowy Comodo IS. O czym wy w ogóle tu mówicie? Kolejny artykuł sponsorowany??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski czy mozna sam av, bez firewalla ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 15:54 mam obecna wersje AVG, a wiec chyba osemke. chetnie zrobie upgrade do AVG 9, ale nie chce ich firewalla, bo mam juz inny czy da sie zainstalowac tylko AV, a nie cale 'internet security' ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario98 Re: czy mozna sam av, bez firewalla ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 20:18 można bez FireWall... jeśli masz darmowego AVG w wresji 8.5 zainstaluj AVG internet security 9 (nie usuwaj starej wersji), potem daj deinstalacje 9'tki i mozna zaimportować DZIEWIĄTKE do wersji FREE bez firewalla. Odpowiedz Link Zgłoś
kgsz Dobre, dobre! 13.10.09, 16:19 Wczoraj czyściłem komputer, do którego AVG uprzejmie wpuścił któregoś z Trj.downloader. Nigdy więcej avasta :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peb Re: Dobre, dobre! IP: *.toya.net.pl 13.10.09, 18:46 Ale wiesz, że AVG != Avast? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keri AVG 9 - szybszy, bezpieczniejszy, łatwiejszy (w... IP: 86.46.34.* 13.10.09, 17:49 bardzo lubie Wasz portal,ale jak bedziecie pisac takie bzdury ze to jest darmowy program a nie trial to uwazam ze szkoda czasu na czytanie tego co piszecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek COMODO - odradzam IP: 213.155.183.* 13.10.09, 22:54 Twórcy od LAT ignorują potężną wadę programu, mianowicie "100% CPU usage" (użyjcie google). Program pewnego pięknego dnia zablokuje Wam komputer i tylko deinstalacja w trybie awaryjnym pomoże. Babol w programie powoduje, że program traktuje jako wrogie swoje własne bazy, które ściągnie z błędem. Zawiesza się wówczas - w zasadzie blokuje wszelkie procesy komputera i nawet średnio zaawansowany użytkownik jest w kropce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Kłamstwo i manipulacja - nie ma AVG 9 free edition IP: 213.155.183.* 13.10.09, 22:48 Jest 8.5 free, jest 9 trial, ale 9 free (o czym nawet piszą w TEMACIE) NIE MA. Kłamliwy artykuł sponsorowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AvastUser Nierozumiem czego sie czepiacie - "wywiad z AVG T. IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.09, 00:33 przecierz pisze: "AVG 9 - szybszy, bezpieczniejszy, łatwiejszy (wywiad z AVG Technologies)" Gdzie: (wywiad z AVG Technologies) = REKLAMA Powaznie - zna ktos firme ktora publicznie mowi: "nasz produkt jest fajny ale konkurencja bije go na glowe" ?? Zastanowcie sie prosze zanim zaczniecie zycac miesem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Virus Nie ma AVG 9 FREE jest tylko AVG 8.5 IP: *.cable.mindspring.com 14.10.09, 00:59 Oszustwo za pieniadze, wstyd, ale przecierz to koszerna, co ja o wstydzie piernicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda ha ha wyglada na sponsorskie bzdety IP: *.chello.pl 14.10.09, 06:37 Nie lubię takich artykułów, produkt gdzieś u producenta, warunki testów porównawczych nieznane, pachnie sponsoringiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeavg user jasne jasne ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 09:51 ;-) niby darmowy i super ... tyle ze platny ;-) chyba ze dla autora bedzie taniej niz 180,95 zł (brutto) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fogg Re: AVG 9 - szybszy, bezpieczniejszy, łatwiejszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 19:28 Ten AVG strasznie muli, wolę Avasta. Odpowiedz Link Zgłoś
estiej Re: AVG 9 - szybszy, bezpieczniejszy, łatwiejszy 18.10.09, 16:16 teraz już jest - tu: free.avg.com/ww-en/download-avg-anti-virus-free-edition albo tu: download.cnet.com/3001-2239_4-10320142.html?spi=e2b3127b01138e2e8f9a89b9eb9fc49d&part=dl-10044820 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech AVG 9 - szybszy, bezpieczniejszy, łatwiejszy (w... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.01.10, 12:35 Witam! Korzystam z AVG i jestem zadowolony z jednym wyjątkiem.Mam internet mobilny i co za tym idzie ograniczoną ilość danych do pobrania. Po wyłączeniu automatycznej aktualizacji program codziennie sam pobiera ponad 50MB(!) uaktualnienia pomimo że funkcja ta jest wyłączona. Jak łatwo policzyć jest to 1,5GB miesięcznie.Jak się zauważy moment kiedy się to uruchamia, można to wyłączyć w menedżerze zadań Windows ale chyba nie oto chodzi.Pozdrawiam - Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś