Dodaj do ulubionych

AVG 9 - szybszy, bezpieczniejszy, łatwiejszy (w...

13.10.09, 03:02
Darmowego AVG 9 jeszcze nie ma. Jest darmowy trial na 30 dni.
Obserwuj wątek
    • pbe64 Re: AVG 9 - szybszy, bezpieczniejszy, łatwiejszy 13.10.09, 10:43
      No właśnie też to zauważyłem. Piszecie o produkcie, którego jeszcze nie ma.
      Najnowsza wersja to 8.5. Zachęcanie do instalacji nieistniejącego oprogramowania
      jest co najmniej dziwne.
      • krycha_z_gazowni Re: AVG 9 - szybszy, bezpieczniejszy, łatwiejszy 13.10.09, 10:50

A ja używam AVG od paru lat.
        Darmowy i dobry.
        Polecam.
        • pereiro Żal 13.10.09, 12:40
          Nie sądzę, aby programy Avast/Avira oferowały taki poziom wykrywania
          behawioralnego jak AVG

To zdanie, wypowiedziane przez pracownika AVG, rozwaliło mnie zupełnie. "Nie
          sądzę". Czyli nie ma pewności. Czyli na pewno mają taki poziom, bo inaczej
          powiedziałby wprost, że nie mają.

Kilka dni temu GW opublikowała testy antywirusów w 5 kategoriach. We wszystkich
          AVAST! był w czołowej piątce, a finalnie chyba trzeci. AVG wlokło się w końcu
          stawki, żeby ostatecznie zająć chyba 13 miejsce na 16 produktów.

Ergo: ten tekst jest żenujący i powinno być wyraźnie zaznaczone, że to tekst
          sponsorowany.
          • Gość: ehh hehe caly dzial "technologia" zmienic na reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 13:25
            ;-)
    • Gość: qazeq kolejna reklama za free IP: 89.174.230.* 13.10.09, 10:54
      rzygać się chce jak się czyta takie gó...
      • Gość: freeavg user w calym tekscie nie ma mowy o free avg tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 11:03
        o platnym avg9 ;-)
        w czym avira czy awast jest lepszy? SA ZA DARMO !!!
        to taki wiesniacki tekst sponsorowany !!!
        jak bym chcial/mogl zaplacic kupie NOD'a ;-)

moze lepiej porownac platne pakiety, co? ;-)
        • Gość: pogromca Re: w calym tekscie nie ma mowy o free avg tylko IP: *.ats.pl 13.10.09, 11:16
          Na internecie można bez problemu znaleźć testy, które pokazują który antywirus
          ma największą wykrywalność. I AVG za wysoko to tam nie jest. Avira go zjada na
          śniadanie. A ten tekst to zwykła reklama, ciekawe ile za to zapłacili czerwonej
          gazecie?
      • Gość: rudolf kryptoreklama = antyreklama IP: 217.96.4.* 13.10.09, 13:28
        takie teksty to na kobieta.gazeta.pl, znam z autopsji avg, nie ma porownania do czolowki antywirusow. pisac takie teksciory to zakrawa na parodie. rzetelnosc dziennikarska to widze obowiazuje tylko goscia niedzielnego, co panie koryszewski? tez moge sobie zrobic wywiad z producentem g.. w proszku i puscic bez slowa komentarza.
    • Gość: freeavg user a Pan Mariusz Koryszewski zna sie na wszystkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 11:10
      ;-)
      a to pisze co zciagac z sieci torrent ;-)
      a to kasuje posty nie pasujace do artykulu ;-)
      wiesniacki tekst sponsorowany !!!
      w calym tekscie mowa jest o PLATNYM programie AVG9 a nie free avg ;-)
      moze lepiej porownywac platne programy ???
      avita czy awast DARMOWE
      a avg9? Panie Mariuszu Koryszewski, za darmo wg Pana? to tez zniknie za chwile ?? ;-)
      • Gość: ww Re: a Pan Mariusz Koryszewski zna sie na wszystki IP: *.warszawa.mm.pl 13.10.09, 11:17
        może wg redaktora AVG 9 darmowy jest na stronach z torrentami :)
      • Gość: M. Koryszewski Re: a Pan Mariusz Koryszewski zna sie na wszystki IP: *.stacje.agora.pl 13.10.09, 14:31
        Wyjaśnienie do freeavg user:
        Nie kasuję żadnych postów, bo nie mam do tego uprawnień. Posty kasują tylko moderatorzy.
        Druga sprawa - tekst nie jest sponsorowany - to wywiad, a nie tekst z komentarzem autorskim.
        To, co jest w wywiadzie to opinia naszych rozmówców z AVG.
        Jeżeli chce Pan dowiedzieć się o tym, czy AVG 9 jest faktycznie dobry, to warto przeczytać naszą recenzję tej aplikacji:
        technologie.gazeta.pl/technologie/1,82011,7134593,AVG_9_0_Internet_Security___recenzja.html
        • Gość: qq Re: a Pan Mariusz Koryszewski zna sie na wszystki IP: *.warszawa.mm.pl 13.10.09, 14:39
          tylko ja nie rozumiem dlaczego jeżeli na stronie artykułu jest dosyć obiektywny
          tytuł "AVG 9 - szybszy, bezpieczniejszy, łatwiejszy (wywiad z AVG Technologies)"
          to na głównej stronie jest link do tego artykułu pt. "AVG 9 lepszy niż inne
          darmowe antywirusy". Przecież to brzmi jak ewidentne hasło reklamowe. Chociaż
          mogliby wstawić Państwo "?" na końcu tego linka.
    • lemisiaque Re: AVG 9 - szybszy, bezpieczniejszy, łatwiejszy 13.10.09, 11:12
      Skończcie z tymi idiotycznymi ankietami w których nie ma podstawowych odpowiedzi.
    • Gość: gosc Nie ma to jak reklama IP: *.wroclaw.mm.pl 13.10.09, 11:16
      denerwują mnie takie artykuly , niby rzetelna a jednak reklama i nic wiecej
    • patman Nie ma darmowych antywirusów 13.10.09, 11:37
      Wszystkie wcinają pamięć operacyjną i czas procesora. Dobry
      antywirus to taki, który nie jest zainstalowany. Dlatego od 10 lat
      nie mam tego paskudztwa na swoich komputerach, a system stawiam raz
      na 4 lata.
      • skynews Re: Jak działa komputer bez antywirusa 13.10.09, 12:06

Test
        • Gość: lukass Re: Jak działa komputer bez antywirusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 15:50
          Jak więc wyjaśnić to, że mam kompa już rok bez antywirusa i wirusów nie mam, choć otwieram różne strony, otwieram maile i w ogóle otwieram co się da?

Fakt, że mam zainstalowanego na dysku ClamAV (darmowy anty-wir), ale jest wyłączony, tzn. sprawdzam nim tylko pendrive, które daje innym osobom, które używają Windowsa, w tle nic nie działa i nie zamula systemu.
    • Gość: PanAdam Patrząc na tytuł IP: 94.254.253.* 13.10.09, 12:04
      myślałem że będzie to jakiś test porównawczy. A tu facet z firmy mówi że jego produkt jest najlepszy.
      Ależ niespodzianka.
      • skynews Re: 13.10.09, 12:25

Dokładnie...producent zachwala swój niekonkurencyjny cenowo produkt.

Oprócz tego:
        "Co ma AVG, czego nie mają inne darmowe antywirusy (np. popularne Avira i
        Avast)?
        "

Antyreklama...w tym przypadku reklama porównawcza z nazwą rzekomo gorszej
        konkurencji jest w UE zakazana.
        Proponuję zmienić tekst - grozi milionowa skarga i to niekoniecznie ze strony
        zainteresowanych, również ze strony KE z urzędu...
    • Gość: inwalida AVG 9 - szybszy, bezpieczniejszy, łatwiejszy (w... IP: *.opera-mini.net 13.10.09, 12:14
      NOD32 WRAZ KASPERSKIM SĄ BARDZO DROGIEI LICESJA ODNOWALNA I PŁATNA PONOWNIE STARSZY PROGRAM NADAJE SIĘ DOP SMIECI. BARDZO DOBRY JEST AWG-9 LUB DOKTOR BEZPŁATNIE BEZ NIEKTÓRYCH DODATKACH
    • tg28 najzwyklejsza reklama 13.10.09, 12:18
      Logo AVG na stronie tytułowej gazety pewnie za free
      Ben Kaplan: Nie sądzę, aby programy Avast/Avira oferowały taki
      poziom wykrywania behawioralnego jak AVG.

Test
      antywirów
    • Gość: Tomi - 3C AVG - badziewie jakich mało IP: *.acn.waw.pl 13.10.09, 13:12
      Do wersji 7.5 AVG było moim ulubionym antywirusem (używałem głównie
      tego modułu - chociaż miałem też do czynienia z pełnym Internet
      Security). Od wersji 8.0 zrobiło się z tego g...o jakich mało -
      działa tragicznie wolno, skanowanie otwieranych katalogów trwa tyle
      czasu, że przy otwieraniu katalogu np. z instalkami (kilkaset MB w
      katalogu) mogłem sobie iść zrobić herbatę. A to co wyczynia wersja
      8.5 - to już woła o pomstę do nieba. Dość powiedzieć, że po
      zainstalowaniu odcieło mi zupełnie Internet. Dziękuję za
      takiego antywira, którego najpierw trzeba mozolnie skonfigurować po
      zainstalowaniu. Owszem - może i profesjonaliści będą sobie chwalić
      taki poziom blokowania - ale ja jestem tylko zwykłym użytkownikiem,
      który chce, żeby po zainstalowaniu oprogramowanie po prostu
      działało
      . Używam aktualnie Avasta - instalacja totalnie
      bezproblemowa, a utrudnień po zainstalowaniu (jak opisane wyżej
      odnośnie AVG 8.x) żadnych. Może i AVG ma dokładniejsze metody
      skanowania - nie jestem w stanie tego określić, ale póki co (od
      ponad pół roku) nie miałem problemów z żadnym wirusem, Avast
      kilkakrotnie ostrzegł mnie o zagrożeniu, które jednocześnie
      zneutralizował - więc nie mam powodów do narzekań, bo Avast robi
      dokładnie to, czego oczekuję od antywira.

I żeby było jasne - nie reklamuję Avasta, bo wcześniej przez kilka
      lat używałem AVG, wychwalałem go jak tylko potrafiłem, polecałem
      wszystkim znajomym - więc naprawdę trudno było mi przerzucić się na
      coś innego (musiałem przecież jakoś to wytłumaczyć wszystkim tym,
      których wcześniej usilnie namawiałem na AVG). Ale niestety z AVG nie
      da się normalnie pracować na kompie - chyba że ktoś jest baaaardzo
      cierpliwy i ma baaaardzo dużo czasu.
    • Gość: WelcomeToHell żaden free AV nie dorasta do pięt COMODO IP: *.era.pl 13.10.09, 14:10
      www.comodo.com/home/internet-security/free-internet-security.php
    • Gość: meg AVG płatny lepszy od darmowych, ale gorszy od IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 13.10.09, 15:53
      innych płatnych pakietów, np. Kaspersky IS 2010 czy Nortona IS 2010. AVG ma
      gorsza wykrywalność i przeciętny firewall. Najlepszy firewall ma Kaspersky ze
      wszystkich płatnych pakietów (matousec.com). Z bezpłatnych darmowy Comodo IS.
      O czym wy w ogóle tu mówicie? Kolejny artykuł sponsorowany???
    • Gość: ciekawski czy mozna sam av, bez firewalla ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 15:54
      mam obecna wersje AVG, a wiec chyba osemke.

chetnie zrobie upgrade do AVG 9, ale nie chce ich firewalla, bo mam
      juz inny

czy da sie zainstalowac tylko AV, a nie cale 'internet security' ?

• Gość: mario98 Re: czy mozna sam av, bez firewalla ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 20:18
        można bez FireWall... jeśli masz darmowego AVG w wresji 8.5 zainstaluj AVG
        internet security 9 (nie usuwaj starej wersji), potem daj deinstalacje 9'tki i
        mozna zaimportować DZIEWIĄTKE do wersji FREE bez firewalla.
    • kgsz Dobre, dobre! 13.10.09, 16:19
      Wczoraj czyściłem komputer, do którego AVG uprzejmie wpuścił któregoś z
      Trj.downloader.

Nigdy więcej avasta :>
      • Gość: peb Re: Dobre, dobre! IP: *.toya.net.pl 13.10.09, 18:46
        Ale wiesz, że AVG != Avast?
        • kgsz Wiem, przetypka. 13.10.09, 22:00
          .
    • Gość: keri AVG 9 - szybszy, bezpieczniejszy, łatwiejszy (w... IP: 86.46.34.* 13.10.09, 17:49
      bardzo lubie Wasz portal,ale jak bedziecie pisac takie bzdury ze to jest
      darmowy program a nie trial to uwazam ze szkoda czasu na czytanie tego co piszecie
    • starchaser COMODO :) i tyle w tym temacie... 13.10.09, 22:07
      • Gość: Leszek COMODO - odradzam IP: 213.155.183.* 13.10.09, 22:54
        Twórcy od LAT ignorują potężną wadę programu, mianowicie "100% CPU usage"
        (użyjcie google). Program pewnego pięknego dnia zablokuje Wam komputer i tylko
        deinstalacja w trybie awaryjnym pomoże. Babol w programie powoduje, że program
        traktuje jako wrogie swoje własne bazy, które ściągnie z błędem. Zawiesza się
        wówczas - w zasadzie blokuje wszelkie procesy komputera i nawet średnio
        zaawansowany użytkownik jest w kropce.
    • Gość: Leszek Kłamstwo i manipulacja - nie ma AVG 9 free edition IP: 213.155.183.* 13.10.09, 22:48
      Jest 8.5 free, jest 9 trial, ale 9 free (o czym nawet piszą w TEMACIE) NIE MA.
      Kłamliwy artykuł sponsorowany.
      • Gość: ubuntu user zieeew ... IP: 80.48.2.* 13.10.09, 23:52
    • Gość: AvastUser Nierozumiem czego sie czepiacie - "wywiad z AVG T. IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.09, 00:33
      przecierz pisze:

"AVG 9 - szybszy, bezpieczniejszy, łatwiejszy
      (wywiad z AVG Technologies)"

Gdzie: (wywiad z AVG Technologies) = REKLAMA

Powaznie - zna ktos firme ktora publicznie mowi: "nasz produkt jest fajny ale
      konkurencja bije go na glowe" ??
      Zastanowcie sie prosze zanim zaczniecie zycac miesem.
    • Gość: Virus Nie ma AVG 9 FREE jest tylko AVG 8.5 IP: *.cable.mindspring.com 14.10.09, 00:59
      Oszustwo za pieniadze, wstyd, ale przecierz to koszerna, co ja o
      wstydzie piernicze.
    • Gość: maruda ha ha wyglada na sponsorskie bzdety IP: *.chello.pl 14.10.09, 06:37
      Nie lubię takich artykułów, produkt gdzieś u producenta, warunki testów porównawczych nieznane, pachnie sponsoringiem.
    • Gość: freeavg user jasne jasne ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 09:51
      ;-)
      niby darmowy i super ... tyle ze platny ;-)
      chyba ze dla autora bedzie taniej niz 180,95 zł (brutto)
    • Gość: Fogg Re: AVG 9 - szybszy, bezpieczniejszy, łatwiejszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 19:28
      Ten AVG strasznie muli, wolę Avasta.
    • estiej Re: AVG 9 - szybszy, bezpieczniejszy, łatwiejszy 18.10.09, 16:16
      teraz już jest - tu:
      free.avg.com/ww-en/download-avg-anti-virus-free-edition
      albo tu:
      download.cnet.com/3001-2239_4-10320142.html?spi=e2b3127b01138e2e8f9a89b9eb9fc49d&part=dl-10044820
    • Gość: Wojciech AVG 9 - szybszy, bezpieczniejszy, łatwiejszy (w... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.01.10, 12:35
      Witam! Korzystam z AVG i jestem zadowolony z jednym wyjątkiem.Mam internet mobilny i co za tym idzie ograniczoną ilość danych do pobrania. Po wyłączeniu automatycznej aktualizacji program codziennie sam pobiera ponad 50MB(!) uaktualnienia pomimo że funkcja ta jest wyłączona. Jak łatwo policzyć jest to 1,5GB miesięcznie.Jak się zauważy moment kiedy się to uruchamia, można to wyłączyć w menedżerze zadań Windows ale chyba nie oto chodzi.Pozdrawiam - Wojciech

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka