Dodaj do ulubionych

Adobe - poprawki dla programów Acrobat i Reader

IP: 212.180.160.* 14.10.09, 20:23
Adobe Acrobat Reader to straszny bloatware.
Jest kilka darmowych, ciekawszych alternatyw.
Obserwuj wątek
    • lechujarek Ktoś jeszcze używa tego przerośniętego badziewia? 14.10.09, 20:48
      Nie wierzę
      • Gość: mk Re: Ktoś jeszcze używa tego przerośniętego badzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 21:25
        No niestety ja musiałem wiosną to cudo zainstalować bo do wysłania PIT przez
        internet niezbędny był Adobe Reader z włączonym javascriptem.
      • Gość: lekkoatleta zapewne nasz wielki guru IP: *.colc.cable.ntl.com 14.10.09, 21:38
        nawet zielonego pojecia nie ma do czego sluzy Acrobat Pro
      • pocalujta_wujta A pracujesz jako projektant grafiki? Widac nie 15.10.09, 01:00
        Tak sie sklada ze nie jest mowa tylko o zwyklym Readerze ale o
        Acrobacie Pro, ktorego zadne amatorskie i darmowe "badziewie" nie jest
        w stanie na razie zastapic pewnymi funkcjami. poczytaj do czego uzywa
        sie Acrobat Pro to zrozumiesz.

Ja natomiast prowadze strone techniczno-informatyczna profesjonalnego
        studia skladu i grafiki...tylko ze Stanach Zjednoczonych a nie w
        Polsce.
      • Gość: niewiara Re: Ktoś jeszcze używa tego przerośniętego badzie IP: 87.204.10.* 15.10.09, 01:05
        Niewiara nie usprawiedliwia. Wielowymiarowość wszechświata wyraźnie cię
        przerosła. Spróbuj sobie wyobrazić (zamknij oczy i próbuj), że są na świecie
        inni ludzie niż ty. I że oni, w swoim mniemaniu, wiedzą co robią, są zadowoleni
        i mają dobre efekty pracy.

Wiem, wymagam strasznie dużo trudnych rzeczy. Nieużywane obszary mózgu się
        aktywują;. Będzie bolało i świat już nigdy nie będzie taki sam.
    • Gość: fiut-fiut Re: Adobe - poprawki dla programów Acrobat i Read IP: *.chello.pl 14.10.09, 20:53
      > Adobe Acrobat Reader to straszny bloatware.
      > Jest kilka darmowych, ciekawszych alternatyw.

eee przesada, MS Windows to dopiero bloatware...
      • Gość: ja1 Re: Adobe - poprawki dla programów Acrobat i Read IP: *.chello.pl 14.10.09, 21:23
        a fanboje już są... ja używam i co? zabronisz mi? każdy używa co mu pasuje.
    • Gość: Gosc Re: Adobe - poprawki dla programów Acrobat i Read IP: 80.94.16.* 14.10.09, 21:50
      A jakie sa te ciekawsze alternatywy?
      Wszystkie z ktorymi sie zapoznalem nie dorownywaly klasa w najmniejszym stopniu. Zero mozliwosci sprawdzenia kolorow, edycji wektorow, tekstow, bitmap, albo sypaly sie komentarze, brak funkcji wydzielania stron, zastepywania, kadrowania, eksportu do epsa, jpg-a, worda. Po prostu nie znam nic porownywalnego a chetnie poznam :).
    • Gość: Magda Poprawki dla wad - po jakiemu to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 23:38
      Poprawki dla wad - po jakiemu to?
      • Gość: gosc Re: Poprawki dla wad - po jakiemu to? IP: *.wroclaw.mm.pl 15.10.09, 10:30
        teraz wady beda funkcjonowac lepiej ...
    • Gość: Ben Co za bzdury ktoś tu wypisuje? IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.09, 01:02
      Co za bzdury ktoś tu wypisuje i nagania do .ciagnij.pl?
      Problem NIE dotyczy Readera 9.2 !!
      Adobe zaleca aktualizację DO 9.2:
      www.adobe.com/support/security/bulletins/apsb09-15.html
      "Affected software versions: Adobe Reader 9.1.3 and earlier versions"
      Release date: October 13, 2009

Autorowi polecam:
      translate.google.pl/translate?prev=hp&hl=pl&js=y&u=http%3A%2F%2Fwww.adobe.com%2Fsupport%2Fsecurity%2Fbulletins%2Fapsb09-15.html&sl=en&tl=pl&history_state0=

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka