Gość: Daniel G. IP: *.cpe.ge-0-2-0-1110.bllnqu1.customer.tele.dk 10.12.09, 16:19 Powinno się tu wspomnieć o produkcie Sony Reader dostępny na polskim rynku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: p7h Re: eClicto - polski czytnik e-booków już w sprze IP: 87.204.168.* 10.12.09, 16:30 A po co, przecież ten artykuł to ukryta reklama jednego produktu jednej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A1 w Rz dziś to samo... żenada IP: *.chello.pl 10.12.09, 16:35 > A po co, przecież ten artykuł to ukryta reklama jednego produktu jednej firmy. do tego w Rz dziś to samo... żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.zoydberg Re: w Rz dziś to samo... żenada IP: *.centertel.pl 10.12.09, 16:47 to się nazywa artykuł sponsorowany, rozejrzyj się wokół siebie jeden z drugim to przestaniesz się czuć oszukiwany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaxa BeBook też jest polski IP: *.acn.waw.pl 10.12.09, 18:13 Ma polskie menu, polskie wsparcie, występuje w dwóch wersjach rozmiarowych, także używa technologi e-paper i e-ink, czyta większą liczbę formatów i można na nim dodatkowo słuchać muzyki lub audiobooków z mp3. Więcej: www.isource.pl/newsletter_03_grudnia_2009/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: w Rz dziś to samo... żenada IP: *.bas.roche.com 10.12.09, 16:49 haha, sie pokolenie dzieci neostrady odezwalo, dla was kazdy news o jakiejs nowosci na rynku to odrazu ukryta reklama? slabi jestescie...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boss a wiesz co oznacza PR IP: *.ip.netia.com.pl 10.12.09, 20:42 Na tym polega PR i marketing. Widocznie masz matołowaty mózg i nie umiesz odsiewać informacji. Współczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: eClicto - polski czytnik e-booków już w sprze IP: *.ists.pl 10.12.09, 16:33 Sony reader nie jest dostępny na polskim rynku!!! tzn możesz sobie kupić na allegro, ale w sklepie NIE. Nie mówiąc o tym, że jak pytałam sprzedawców sklepów Sony we wszystkich galeriach w mieście kiedy będzie można go dostać w Polsce, nawet nie wiedzieli o czym mówię. Zaznaczam, że "zachaczylam" o większośc punktów sprzedaży w mieście. Pisałam również do nich maila ale nie pofatygowali się odpowiedzieć. Moża kupić SONY na allego,sprowadzany ze Stanów, ale nie obsługuje polsich czcionek, więc trzeba wgrywac lewe oprogramowanie i momentalnie mamy problemy z gwarancją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajp Re: eClicto - polski czytnik e-booków już w sprze IP: 188.33.128.* 10.12.09, 18:14 > Sony reader nie jest dostępny na polskim rynku!!! tzn możesz sobie > kupić na allegro, ale w sklepie NIE. No właśnie, jest to śmieszne. W centrach handlowych co 50 metrów stoiska Sony z młodzieżą w kolorowych kubraczkach przestępującą z nogi na nogę przez cały dzień, a przypadnego produktu Sony kupić nie można. Może Sony uważa Polskę za prymitywny rynek? To może niech sprzedają kiełbasę i wódkę pod swoją marką u nas. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bi-curious Re: eClicto - polski czytnik e-booków już w sprze IP: *.chello.pl 10.12.09, 19:30 a co ma format pdf do polskich czcionek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boss matoły IP: *.ip.netia.com.pl 10.12.09, 20:47 a co ma PDF do ebooków :) dla wyjaśnienia PDF nie jest standardem do ebooków. Format EPub to jest standardem zatwierdzonym do ebooków. A pdfów używają piraci konwertując książki po zeskanowaniu np. abby readerem. Nie podniecajcie się obsługa formatów: z zasady czytnik ma czytać: epub, txt i html i nic więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Bo ty tak powiesz baranie? 10.12.09, 23:03 Chcesz szajs to kupuj ale bez porad z bazaru rodem. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir hahaha, oparty na Linuxie 10.12.09, 16:39 <ironia> Hahaha, oparty na Linuxie. Co za badziew. </ironia> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: hahaha, oparty na Linuxie IP: *.bas.roche.com 10.12.09, 17:54 no, badziew, bo nie wspiera linuksa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itomek matolek-idz pograj na konsoli IP: *.acn.waw.pl 10.12.09, 23:00 odprezysz watly umysl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sknera 899zl, chyba nie beda nadazac z produkcja... IP: 130.206.16.* 10.12.09, 16:50 Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Bez sensu 10.12.09, 16:59 Za niecałą stówe więcej można kupić Bebooka, który obsługuje więcej formatów, większe karty i przede wszystkim nie jest polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A1 Re: Bebooka też Bez sensu IP: *.chello.pl 10.12.09, 17:56 kupuję książkę przeczytam i sprzedaję a w tym wypadku się nie da `zabezpieczona' sobie w d... niech wsadzą zatem... Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Bebooka też Bez sensu 11.12.09, 13:05 Kupiłem wiele ksiązek. Niektóry były co najwyżej zabezpieczone przed drukowaniem. Nie widzę przeszkód, żeby ją odsprzedać. O ile komuś się wogóle chce handlować taką drobnicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Bez sensu IP: *.devs.futuro.pl 10.12.09, 20:46 BeBooka mini z mniejszym ekranem. Z tym samym ekranem reklamowane przez Was urządzenie jest 300 zł droższe. Na dodatek eclicto to księgarnia z nowymi polskimi książkami. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Bez sensu 11.12.09, 13:07 Bebook też udostępnia tysiące darmowych książek więc wasz sklep to żaden argument :-) Możliwości które oferujecie są beznadziejnie małe w porównaniu do ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Taki "polski"m jak polski Fiat. ROTFL. 10.12.09, 17:00 Wejdźcie na stronę netronix inc. Odpowiedz Link Zgłoś
mirrandel eClicto - polski czytnik e-booków już w sprzedaży 10.12.09, 17:03 900 zł? Auć, to zdecydowanie za dużo, zwłaszcza biorąc pod uwagę ograniczoną ofertę wydawniczą i brak dostępu do gazet... Cena musi spaść do ok 400-500 zł zaś ilość ksiażek zdecydowanie się zwiększyć, by była to korzystna oferta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m eClicto - polski czytnik e-booków już w sprzedaży IP: *.b-ras1.pgs.portlaoise.eircom.net 10.12.09, 17:06 eClito może i nie jest doskonały ale jest tani, ma polskie znaki i jest pierwszym polskim czytnikiem ebookow. Trzymam kciuki za powodzenie na rynku. Co do słuchania ebookow- taka inf. pojawia się w artykule to chyba pomyłka. Można posłuchać audiobookow pewnie. Chyba, że eClito ma wbudowanego lektora czytającego ebooki, choć raczej nie ma. Tak czy inaczej w końcu polski reader- brawo;-) malem.fotolog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna sosnowska Re: eClicto - polski czytnik e-booków już w sprze IP: *.agora.pl 10.12.09, 17:11 Słuszna uwaga - oczywiście, że słuchać można audiobooków. Dziękuję za uważną lekturę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herod e... Clito. IP: *.tvk.torun.pl 10.12.09, 18:21 Buahahahaha! Ledwo to pomyślałem, a już ktoś wpadł w pułapkę w nazwie produktu: "eClito" :D Ten produkt będzie wyśmiewany we wszystkich krajach anglojęzycznych :) Odpowiedz Link Zgłoś
ailia Re: e... Clito. 11.12.09, 00:23 No właśnie oczy przetarłam ze zdumienia! Ale nazwa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xc zaszaleli z ceną IP: *.chello.pl 10.12.09, 17:14 to troche tak, jakby royal lux za "podobny" produkt chcial tyle co sony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Expert za pare lat te czytniki beda za darmo IP: 217.145.59.* 10.12.09, 17:22 Ja wam mowie. Za kilka lat te czytniki beda za darmo do pierwszej kupionej ksiazki. Ewentualnie za 1 PLN tak jak dzis telefony. Wiec nie ma co sie zabijac za 1000 PLN tylko spokojnie poczekac az oferta sie zagesci. Tymczasem mozna sobie kupic papierowa ksiazke, winko i spokojnie bez nerwow poczekac :) Zaporowa cena na czytniki do ebookow spowoduje ze beda je kupowali najwieksi gadzeciarze... nawet w podrozy nie potrzebujemy miec 10 ksiazek ze soba wiec mozna zabrac papierowa wersje a nie gadzet dla sweterkow w okularach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: za pare lat te czytniki beda za darmo IP: *.b-ras1.pgs.portlaoise.eircom.net 10.12.09, 17:46 chyba nie masz racji. przymierzam sie do kupna ebook readera wlasnie ze wzgledu na mozliwosc podrozowania z biblioteka w kieszeni. niektore podroze sa dluzsze niz trwa przeczytanie jednej ksiazki;-)Odnosnie ceny za zlotowke moga byc readery ale pod warunkiem, ze podpiszesz umowe na zakup pewnej ilosci ksiazek. Analogicznie zreszta do telefonow- kup telefon za zlotowke bez abonamentu. malem.fotolog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkl Re: za pare lat te czytniki beda za darmo IP: *.ghnet.pl 10.12.09, 18:52 Generalnie masz racje, zwykla ksiazka czy dwie wystarcza zwykle na dluzsza podroz, ale znam osoby ktore czytaja 200 stronicowa ksiazke w godzine. Wiec taki czytnik e-bookow bylby dla nich swietnym rozwiazaniem, z drugiej strony 900 zl to smiech na sali, moglbym wydac max 300 zl i pod warunkiem ze moglbym sluchac mp3, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: za pare lat te czytniki beda za darmo IP: 188.33.128.* 10.12.09, 19:11 > znam osoby ktore czytaja 200 stronicowa ksiazke w godzine. Czytają jak Woody Allen "Wojnę i pokój". :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pless Moj navigator 4,5 cala za 200 zl potrafi wiecej. IP: *.ekspres.net.pl 10.12.09, 17:30 pdf,txt,divix,mp3 i mnogo wiecej.7 calowe 400 zl Cena zabojcza -100 zl to granica nieprzekraczalna. Zejdzcie na ziemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Jeśli można czytać z Navigatora leżąc na plaży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 18:14 to masz racje, jeśli nie to nie masz pojęcia czym e-papier różni się od lcd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borubar Perejro Pogięło ich? 899 zł?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 17:49 DROGO zdecydowanie za drogo. Dam nie więcej niż 350 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A1 Re: Pogięło ich? 899 zł?! IP: *.chello.pl 10.12.09, 17:56 > DROGO zdecydowanie za drogo. Dam nie więcej niż 350 zł. o trafił się jeleń, dla mnie to to jest warte -1000 (minus 1000 zł); Odpowiedz Link Zgłoś
djkrzywepalce Za 900 PLN mam więcej książek... 10.12.09, 17:51 niż byłbym w stanie przeczytać do czasu aż to urządzenie się popsuje. A swoja drogą ebooki kosztują niewiele mniej od tradycyjnych książek. Dla mnie miałoby sens takie eClicto gdyby posiadało wbudowany moduł GSM/GPRS i tym samym umożliwiało ściąganie czasopism i gazet ...przy czym musiałyby być tańsze o przynajmniej 30% od wersji papierowej (rozliczane poprzez wcześniej załadowane przelewem konto). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiut-fiut czytnik za 1000 a książek nie można sprzedać IP: *.chello.pl 10.12.09, 17:54 chyba że razem z czytnikiem... oferta dla mało rozgarniętych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grabos eClicto - polski czytnik e-booków już w sprzedaży IP: *.ext.uksouthgw.xerox.com 10.12.09, 18:12 Niezle przebicie... Fakt, ze przystosowanie do j. polskiego kosztowalo kilka godzin pracy programisty/ow, ale i tak uwazam, ze przebicie jest niezle... Stronka producenta: rangeinfo.en.made-in-china.com/product/lMFndzWVhxiJ/China-E-book-Reader-Range-5-.html Pozdro, grabos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grabos Re: eClicto - polski czytnik e-booków już w sprze IP: *.ext.uksouthgw.xerox.com 10.12.09, 18:14 rangeinfo.en.made-in-china.com/product/lMFndzWVhxiJ/China-E-book-Reader-Range-5-.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: eClicto - polski czytnik e-booków już w sprze IP: 188.33.128.* 10.12.09, 19:02 To ciekawe, ale przy jakiej ilości sztuk jest taka cena już nie podali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apartament eClicto - polski czytnik e-booków już w sprzedaży IP: *.xdsl.centertel.pl 10.12.09, 18:35 większość książek kosztuje 50% mniej czyli czytnik amortyzuje się po wydaniu 900zł na ebooki (ok 50sztuk) dla mnie to niecałe 2 lata czytania ale część wypożyczam więc mam za darmo na razię dziękuje poczekam może gdyby można było prenumerować gazety i co się stanie jeśli sklep zostanie zamknięty a my stracimy pliki? prawdopodobnie tracimy cały księgozbiór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffff Re: eClicto - polski czytnik e-booków już w sprze IP: *.chello.pl 10.12.09, 20:22 > większość książek kosztuje 50% mniej > czyli czytnik amortyzuje się po wydaniu > 900zł na ebooki (ok 50sztuk) ja kupuję dużo książek używanych, a tutaj książki są sprzedawane jak programy--licencja bez możliwości odsprzedaży... więc de fakto są dużo droższe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 900 zł? To jakiś żart. IP: *.pl 10.12.09, 19:13 Za 250 zł mam wypasionego palmtopa (Palm E lub T|T) umiejącego znacznie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
ptasznik69 ah ile tutaj "znawcuf"... 10.12.09, 19:40 którzy nie wiedzą co to e-paper. Cena urządzenia ma swoje uzasadnienie, gdyż jest to nowość. I jest wykonane w innej technologii niż urządzenia przychodzące wam na myśl, palmtopy, laptopy i inne. Ale nie chce mi się tutaj wykładać na temat zalet e-papieru, odsyłam do google. Co do tego urządzenia, biorąc pod uwagę, że książka kosztuje średnio 50 zł, to ściągając pdf z torrentów czy z rapidshare, koszty zwrócą się po 18 książkach. Czyli nie najgorzej. Jednak ci którzy nie są napaleńcami w czytaniu, niech jednak poczekają, bo to dopiero nowinka, i jest dość niedopracowana. Podobnie jak telefony komórkowe z początku lat 90. Sądzę, że już za 2 lata, podobne urządzenia będą z 2 razy tańsze, będą kolorowe, i będą miały wifi,do czytania sobie stron jak gazetkę. Kto wie, może potem będą nawet odtwarzać filmy. Ciekawe jakby wyglądał film na papierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo hahahahahahaha, ale bzdury lol IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.12.09, 20:59 e-papier - buahahahahahaha!!!!! Świetnie wyświetla kolory hahahahahahahahahaha!!! I nie pisz bzdur bo to ządna nowość ani żaden przełom, ot coś co nie do końca wyszło. Znawca buahahahahah!. Ale się kolego ośmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
cezner Re: hahahahahahaha, ale bzdury lol 11.12.09, 00:55 A po ch...j ci w książce kolory? Używam Sony Readera już ponad dwa lata i uważam te 800 zł wydane w to urządzenie za najlepiej wydane pieniądze w jakiekolwiek urządzenie elektroniczne jakie do tej pory kupiłem. Jeśli ktoś czyta dużo książek to takie urządzenie jest doskonałe. Oczywiście że ma wady. Ma sporo wad ale zalety przeważają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tonySter WiFI! IP: *.aster.pl 10.12.09, 19:51 Czekam na czytnik z WiFi i aplikacją - wsiadasz rano do metra (masz np. prenumeratę) i synchronizujesz sobie Gazetę Wyborczą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tch2001 Re: WiFI! IP: *.novartis.com 10.12.09, 20:17 Za dwa lata będą kolejne nowinki, na które warto poczekać aż stanieją.. Życie przeczekasz...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: WiFI! IP: 90.156.119.* 10.12.09, 23:30 Ale żeś tytuł wybrał... Wyborczą to się stosuje w toalecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kociarz Re: WiFI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.09, 23:48 W toalecie używa się Trybuny. 'Wyborcza' jest do poczytania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom eClicto - polski czytnik e-booków już w sprzedaży IP: *.dip.t-dialin.net 10.12.09, 19:57 6" wyświetlacz.. sony oferuje to już od lat, kindle amazona to 10" czekam na alternatywę dla kindle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: eClicto - polski czytnik e-booków już w sprze IP: *.gemini.net.pl 10.12.09, 20:41 Kindle Amazona to albo 6 albo 10 cali, ale to tych mniejszych sprzedaje się kilka razy więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Odpada 10.12.09, 20:37 1. Za drogi. 2. Obsługuje za mało formatów. Poczekam, aż jakaś firma wypuści czytnik w cenie do 500 PLN, który bez bólu poradzi sobie z różnego rodzaju zabezpieczeniami. Coś jak DVD Manty. Odpowiedz Link Zgłoś
georgeb eClicto - polski czytnik e-booków już w sprzedaży 10.12.09, 20:51 nigdy nie kupię polskiego produktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Re: eClicto - polski czytnik e-booków już w sprze IP: *.chello.pl 10.12.09, 21:42 ok, kupuj od swoich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek eClicto - polski czytnik e-booków już w sprzedaży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 20:53 Po pierwsze to nie polski czytnik bo rebranding najstarszego (rok2007) i najtańszego modelu jaki jest dostępny w chińskich fabrykach, zgadzam sie z przedmówcą, że lepiej mieć ciut droższy ale za to o wiele lepszy czytnik Bebook. Pomimo, że jest już dużo nowych modeli ja od ponad pół roku jestem mega zadowolony z mojego Bebooka, który uważam że jest ciągle liderem rynku. A wiem co mówie bo widziałem kilka czytników na targach książki w Krakowie. Pomijam onyxa bo to juz droższa sprawa:) Odpowiedz Link Zgłoś