Dodaj do ulubionych

eClicto - polski czytnik e-booków już w sprzedaży

IP: *.cpe.ge-0-2-0-1110.bllnqu1.customer.tele.dk 10.12.09, 16:19
Powinno się tu wspomnieć o produkcie Sony Reader dostępny na polskim rynku.
Obserwuj wątek
    • Gość: p7h Re: eClicto - polski czytnik e-booków już w sprze IP: 87.204.168.* 10.12.09, 16:30
      A po co, przecież ten artykuł to ukryta reklama jednego produktu jednej firmy.
      • Gość: A1 w Rz dziś to samo... żenada IP: *.chello.pl 10.12.09, 16:35

> A po co, przecież ten artykuł to ukryta reklama jednego produktu jednej firmy.

do tego w Rz dziś to samo... żenada
        • Gość: dr.zoydberg Re: w Rz dziś to samo... żenada IP: *.centertel.pl 10.12.09, 16:47
          to się nazywa artykuł sponsorowany, rozejrzyj się wokół siebie jeden z drugim to
          przestaniesz się czuć oszukiwany.
          • Gość: jaxa BeBook też jest polski IP: *.acn.waw.pl 10.12.09, 18:13
            Ma polskie menu, polskie wsparcie, występuje w dwóch wersjach
            rozmiarowych, także używa technologi e-paper i e-ink, czyta większą
            liczbę formatów i można na nim dodatkowo słuchać muzyki lub
            audiobooków z mp3. Więcej:
            www.isource.pl/newsletter_03_grudnia_2009/
        • Gość: karol Re: w Rz dziś to samo... żenada IP: *.bas.roche.com 10.12.09, 16:49
          haha, sie pokolenie dzieci neostrady odezwalo, dla was kazdy news o jakiejs
          nowosci na rynku to odrazu ukryta reklama? slabi jestescie...:-)
        • Gość: Boss a wiesz co oznacza PR IP: *.ip.netia.com.pl 10.12.09, 20:42
          Na tym polega PR i marketing. Widocznie masz matołowaty mózg i nie umiesz
          odsiewać informacji. Współczuje.
    • Gość: gość Re: eClicto - polski czytnik e-booków już w sprze IP: *.ists.pl 10.12.09, 16:33
      Sony reader nie jest dostępny na polskim rynku!!! tzn możesz sobie
      kupić na allegro, ale w sklepie NIE. Nie mówiąc o tym, że jak
      pytałam sprzedawców sklepów Sony we wszystkich galeriach w mieście
      kiedy będzie można go dostać w Polsce, nawet nie wiedzieli o czym
      mówię. Zaznaczam, że "zachaczylam" o większośc punktów sprzedaży w
      mieście. Pisałam również do nich maila ale nie pofatygowali się
      odpowiedzieć. Moża kupić SONY na allego,sprowadzany ze Stanów, ale
      nie obsługuje polsich czcionek, więc trzeba wgrywac lewe
      oprogramowanie i momentalnie mamy problemy z gwarancją...
      • Gość: ajp Re: eClicto - polski czytnik e-booków już w sprze IP: 188.33.128.* 10.12.09, 18:14
        > Sony reader nie jest dostępny na polskim rynku!!! tzn możesz sobie
        > kupić na allegro, ale w sklepie NIE.

No właśnie, jest to śmieszne. W centrach handlowych co 50 metrów stoiska Sony z
        młodzieżą w kolorowych kubraczkach przestępującą z nogi na nogę przez cały
        dzień, a przypadnego produktu Sony kupić nie można. Może Sony uważa Polskę za
        prymitywny rynek? To może niech sprzedają kiełbasę i wódkę pod swoją marką u nas. ;)
      • Gość: bi-curious Re: eClicto - polski czytnik e-booków już w sprze IP: *.chello.pl 10.12.09, 19:30
        a co ma format pdf do polskich czcionek?
        • Gość: Boss matoły IP: *.ip.netia.com.pl 10.12.09, 20:47
          a co ma PDF do ebooków :) dla wyjaśnienia PDF nie jest standardem do ebooków.
          Format EPub to jest standardem zatwierdzonym do ebooków. A pdfów używają piraci
          konwertując książki po zeskanowaniu np. abby readerem. Nie podniecajcie się
          obsługa formatów: z zasady czytnik ma czytać: epub, txt i html i nic więcej!
          • wiedmak Bo ty tak powiesz baranie? 10.12.09, 23:03
            Chcesz szajs to kupuj ale bez porad z bazaru rodem.
    • kosmiczny_swir hahaha, oparty na Linuxie 10.12.09, 16:39
      <ironia>
      Hahaha, oparty na Linuxie. Co za badziew.
      </ironia>
      • Gość: karol Re: hahaha, oparty na Linuxie IP: *.bas.roche.com 10.12.09, 17:54
        no, badziew, bo nie wspiera linuksa :)
      • Gość: itomek matolek-idz pograj na konsoli IP: *.acn.waw.pl 10.12.09, 23:00
        odprezysz watly umysl.
    • Gość: sknera 899zl, chyba nie beda nadazac z produkcja... IP: 130.206.16.* 10.12.09, 16:50
    • Gość: czytelnik 900 pln MEGA LOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 16:51
    • three-gun-max Bez sensu 10.12.09, 16:59
      Za niecałą stówe więcej można kupić Bebooka, który obsługuje więcej formatów, większe karty i przede wszystkim nie jest polski.
      • Gość: A1 Re: Bebooka też Bez sensu IP: *.chello.pl 10.12.09, 17:56
        kupuję książkę przeczytam i sprzedaję
        a w tym wypadku się nie da `zabezpieczona'

sobie w d... niech wsadzą zatem...
        • three-gun-max Re: Bebooka też Bez sensu 11.12.09, 13:05
          Kupiłem wiele ksiązek. Niektóry były co najwyżej zabezpieczone przed drukowaniem. Nie widzę przeszkód, żeby ją odsprzedać. O ile komuś się wogóle chce handlować taką drobnicą.
      • Gość: aaa Re: Bez sensu IP: *.devs.futuro.pl 10.12.09, 20:46
        BeBooka mini z mniejszym ekranem. Z tym samym ekranem reklamowane przez Was
        urządzenie jest 300 zł droższe. Na dodatek eclicto to księgarnia z nowymi
        polskimi książkami.
        • three-gun-max Re: Bez sensu 11.12.09, 13:07
          Bebook też udostępnia tysiące darmowych książek więc wasz sklep to żaden argument :-)
          Możliwości które oferujecie są beznadziejnie małe w porównaniu do ceny.
    • bogucjusz Taki "polski"m jak polski Fiat. ROTFL. 10.12.09, 17:00
      Wejdźcie na stronę netronix inc.
    • mirrandel eClicto - polski czytnik e-booków już w sprzedaży 10.12.09, 17:03
      900 zł? Auć, to zdecydowanie za dużo, zwłaszcza biorąc pod uwagę ograniczoną ofertę wydawniczą i brak dostępu do gazet...
      Cena musi spaść do ok 400-500 zł zaś ilość ksiażek zdecydowanie się zwiększyć, by była to korzystna oferta...
    • Gość: m eClicto - polski czytnik e-booków już w sprzedaży IP: *.b-ras1.pgs.portlaoise.eircom.net 10.12.09, 17:06
      eClito może i nie jest doskonały ale jest tani, ma polskie znaki i jest
      pierwszym polskim czytnikiem ebookow. Trzymam kciuki za powodzenie na rynku.
      Co do słuchania ebookow- taka inf. pojawia się w artykule to chyba pomyłka.
      Można posłuchać audiobookow pewnie. Chyba, że eClito ma wbudowanego lektora
      czytającego ebooki, choć raczej nie ma. Tak czy inaczej w końcu polski reader-
      brawo;-)

malem.fotolog.pl/
      • Gość: joanna sosnowska Re: eClicto - polski czytnik e-booków już w sprze IP: *.agora.pl 10.12.09, 17:11
        Słuszna uwaga - oczywiście, że słuchać można audiobooków. Dziękuję za uważną
        lekturę :)
      • Gość: Herod e... Clito. IP: *.tvk.torun.pl 10.12.09, 18:21
        Buahahahaha! Ledwo to pomyślałem, a już ktoś wpadł w pułapkę w nazwie produktu: "eClito" :D
        Ten produkt będzie wyśmiewany we wszystkich krajach anglojęzycznych :)
        • ailia Re: e... Clito. 11.12.09, 00:23
          No właśnie oczy przetarłam ze zdumienia! Ale nazwa !
    • Gość: xc zaszaleli z ceną IP: *.chello.pl 10.12.09, 17:14
      to troche tak, jakby royal lux za "podobny" produkt chcial tyle co sony.
    • Gość: Expert za pare lat te czytniki beda za darmo IP: 217.145.59.* 10.12.09, 17:22
      Ja wam mowie. Za kilka lat te czytniki beda za darmo do pierwszej
      kupionej ksiazki. Ewentualnie za 1 PLN tak jak dzis telefony. Wiec
      nie ma co sie zabijac za 1000 PLN tylko spokojnie poczekac az oferta
      sie zagesci. Tymczasem mozna sobie kupic papierowa ksiazke, winko i
      spokojnie bez nerwow poczekac :)
      Zaporowa cena na czytniki do ebookow spowoduje ze beda je kupowali
      najwieksi gadzeciarze... nawet w podrozy nie potrzebujemy miec 10
      ksiazek ze soba wiec mozna zabrac papierowa wersje a nie gadzet dla
      sweterkow w okularach...
      • Gość: m Re: za pare lat te czytniki beda za darmo IP: *.b-ras1.pgs.portlaoise.eircom.net 10.12.09, 17:46
        chyba nie masz racji. przymierzam sie do kupna ebook readera wlasnie ze wzgledu
        na mozliwosc podrozowania z biblioteka w kieszeni. niektore podroze sa dluzsze
        niz trwa przeczytanie jednej ksiazki;-)Odnosnie ceny za zlotowke moga byc
        readery ale pod warunkiem, ze podpiszesz umowe na zakup pewnej ilosci ksiazek.
        Analogicznie zreszta do telefonow- kup telefon za zlotowke bez abonamentu.

malem.fotolog.pl/
      • Gość: jkl Re: za pare lat te czytniki beda za darmo IP: *.ghnet.pl 10.12.09, 18:52
        Generalnie masz racje, zwykla ksiazka czy dwie wystarcza zwykle na dluzsza
        podroz, ale znam osoby ktore czytaja 200 stronicowa ksiazke w godzine. Wiec taki
        czytnik e-bookow bylby dla nich swietnym rozwiazaniem, z drugiej strony 900 zl
        to smiech na sali, moglbym wydac max 300 zl i pod warunkiem ze moglbym sluchac mp3,
        • Gość: zz Re: za pare lat te czytniki beda za darmo IP: 188.33.128.* 10.12.09, 19:11
          > znam osoby ktore czytaja 200 stronicowa ksiazke w godzine.

Czytają jak Woody Allen "Wojnę i pokój". :)
    • Gość: Pless Moj navigator 4,5 cala za 200 zl potrafi wiecej. IP: *.ekspres.net.pl 10.12.09, 17:30
      pdf,txt,divix,mp3 i mnogo wiecej.7 calowe 400 zl
      Cena zabojcza -100 zl to granica nieprzekraczalna.
      Zejdzcie na ziemie.
      • Gość: abc Jeśli można czytać z Navigatora leżąc na plaży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 18:14
        to masz racje, jeśli nie to nie masz pojęcia czym e-papier różni się od lcd.
    • Gość: Borubar Perejro Pogięło ich? 899 zł?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 17:49
      DROGO zdecydowanie za drogo. Dam nie więcej niż 350 zł.
      • Gość: A1 Re: Pogięło ich? 899 zł?! IP: *.chello.pl 10.12.09, 17:56
        > DROGO zdecydowanie za drogo. Dam nie więcej niż 350 zł.

o trafił się jeleń, dla mnie to to jest warte -1000
        (minus 1000 zł);
    • djkrzywepalce Za 900 PLN mam więcej książek... 10.12.09, 17:51
      niż byłbym w stanie przeczytać do czasu aż to urządzenie się popsuje. A swoja
      drogą ebooki kosztują niewiele mniej od tradycyjnych książek. Dla mnie miałoby
      sens takie eClicto gdyby posiadało wbudowany moduł GSM/GPRS i tym samym
      umożliwiało ściąganie czasopism i gazet ...przy czym musiałyby być tańsze o
      przynajmniej 30% od wersji papierowej (rozliczane poprzez wcześniej załadowane
      przelewem konto).
    • Gość: fiut-fiut czytnik za 1000 a książek nie można sprzedać IP: *.chello.pl 10.12.09, 17:54
      chyba że razem z czytnikiem...

oferta dla mało rozgarniętych...
    • Gość: grabos eClicto - polski czytnik e-booków już w sprzedaży IP: *.ext.uksouthgw.xerox.com 10.12.09, 18:12
      Niezle przebicie...
      Fakt, ze przystosowanie do j. polskiego kosztowalo kilka godzin pracy
      programisty/ow, ale i tak uwazam, ze przebicie jest niezle...

Stronka producenta:

rangeinfo.en.made-in-china.com/product/lMFndzWVhxiJ/China-E-book-Reader-Range-5-.html

Pozdro,
      grabos
      • Gość: grabos Re: eClicto - polski czytnik e-booków już w sprze IP: *.ext.uksouthgw.xerox.com 10.12.09, 18:14
        rangeinfo.en.made-in-china.com/product/lMFndzWVhxiJ/China-E-book-Reader-Range-5-.html
        • Gość: zz Re: eClicto - polski czytnik e-booków już w sprze IP: 188.33.128.* 10.12.09, 19:02
          To ciekawe, ale przy jakiej ilości sztuk jest taka cena już nie podali.
    • Gość: apartament eClicto - polski czytnik e-booków już w sprzedaży IP: *.xdsl.centertel.pl 10.12.09, 18:35
      większość książek kosztuje 50% mniej
      czyli czytnik amortyzuje się po wydaniu
      900zł na ebooki (ok 50sztuk)
      dla mnie to niecałe 2 lata czytania
      ale część wypożyczam więc mam za darmo
      na razię dziękuje poczekam

może gdyby można było prenumerować gazety

i co się stanie jeśli sklep zostanie zamknięty a my stracimy pliki?
      prawdopodobnie tracimy cały księgozbiór.
      • Gość: ffff Re: eClicto - polski czytnik e-booków już w sprze IP: *.chello.pl 10.12.09, 20:22
        > większość książek kosztuje 50% mniej
        > czyli czytnik amortyzuje się po wydaniu
        > 900zł na ebooki (ok 50sztuk)

ja kupuję dużo książek używanych, a tutaj
        książki są sprzedawane jak programy--licencja
        bez możliwości odsprzedaży... więc de fakto
        są dużo droższe...
    • Gość: 900 zł? To jakiś żart. IP: *.pl 10.12.09, 19:13
      Za 250 zł mam wypasionego palmtopa (Palm E lub T|T) umiejącego znacznie więcej.
    • ptasznik69 ah ile tutaj "znawcuf"... 10.12.09, 19:40
      którzy nie wiedzą co to e-paper. Cena urządzenia ma swoje uzasadnienie, gdyż
      jest to nowość. I jest wykonane w innej technologii niż urządzenia
      przychodzące wam na myśl, palmtopy, laptopy i inne.
      Ale nie chce mi się tutaj wykładać na temat zalet e-papieru, odsyłam do google.
      Co do tego urządzenia, biorąc pod uwagę, że książka kosztuje średnio 50 zł, to
      ściągając pdf z torrentów czy z rapidshare, koszty zwrócą się po 18 książkach.
      Czyli nie najgorzej. Jednak ci którzy nie są napaleńcami w czytaniu, niech
      jednak poczekają, bo to dopiero nowinka, i jest dość niedopracowana. Podobnie
      jak telefony komórkowe z początku lat 90.
      Sądzę, że już za 2 lata, podobne urządzenia będą z 2 razy tańsze, będą
      kolorowe, i będą miały wifi,do czytania sobie stron jak gazetkę. Kto wie, może
      potem będą nawet odtwarzać filmy. Ciekawe jakby wyglądał film na papierze.
      • Gość: kolo hahahahahahaha, ale bzdury lol IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.12.09, 20:59
        e-papier - buahahahahahaha!!!!!

Świetnie wyświetla kolory hahahahahahahahahaha!!!
        I nie pisz bzdur bo to ządna nowość ani żaden przełom, ot coś co nie
        do końca wyszło.
        Znawca buahahahahah!. Ale się kolego ośmieszasz.
        • cezner Re: hahahahahahaha, ale bzdury lol 11.12.09, 00:55
          A po ch...j ci w książce kolory?
          Używam Sony Readera już ponad dwa lata i uważam te 800 zł wydane w to
          urządzenie za najlepiej wydane pieniądze w jakiekolwiek urządzenie
          elektroniczne jakie do tej pory kupiłem.
          Jeśli ktoś czyta dużo książek to takie urządzenie jest doskonałe.
          Oczywiście że ma wady. Ma sporo wad ale zalety przeważają.
    • Gość: tonySter WiFI! IP: *.aster.pl 10.12.09, 19:51
      Czekam na czytnik z WiFi i aplikacją - wsiadasz rano do metra (masz np.
      prenumeratę) i synchronizujesz sobie Gazetę Wyborczą!
      • Gość: tch2001 Re: WiFI! IP: *.novartis.com 10.12.09, 20:17
        Za dwa lata będą kolejne nowinki, na które warto poczekać aż
        stanieją..
        Życie przeczekasz...;-)
      • Gość: joj Re: WiFI! IP: 90.156.119.* 10.12.09, 23:30
        Ale żeś tytuł wybrał... Wyborczą to się stosuje w toalecie...
        • Gość: kociarz Re: WiFI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.09, 23:48
          W toalecie używa się Trybuny. 'Wyborcza' jest do poczytania:)
    • Gość: tom eClicto - polski czytnik e-booków już w sprzedaży IP: *.dip.t-dialin.net 10.12.09, 19:57
      6" wyświetlacz.. sony oferuje to już od lat, kindle amazona to 10" czekam na
      alternatywę dla kindle!
      • Gość: Stefan Re: eClicto - polski czytnik e-booków już w sprze IP: *.gemini.net.pl 10.12.09, 20:41
        Kindle Amazona to albo 6 albo 10 cali, ale to tych mniejszych sprzedaje
        się kilka razy więcej...
    • wielki_czarownik Odpada 10.12.09, 20:37
      1. Za drogi.
      2. Obsługuje za mało formatów.

Poczekam, aż jakaś firma wypuści czytnik w cenie do 500 PLN, który bez bólu poradzi sobie z różnego rodzaju zabezpieczeniami. Coś jak DVD Manty.
    • georgeb eClicto - polski czytnik e-booków już w sprzedaży 10.12.09, 20:51
      nigdy nie kupię polskiego produktu.
      • Gość: PL Re: eClicto - polski czytnik e-booków już w sprze IP: *.chello.pl 10.12.09, 21:42
        ok, kupuj od swoich
        • Gość: rydzik patriota z RM sie odezwal IP: *.acn.waw.pl 10.12.09, 23:03
    • Gość: Przemek eClicto - polski czytnik e-booków już w sprzedaży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 20:53
      Po pierwsze to nie polski czytnik bo rebranding najstarszego (rok2007) i
      najtańszego modelu jaki jest dostępny w chińskich fabrykach, zgadzam sie z
      przedmówcą, że lepiej mieć ciut droższy ale za to o wiele lepszy czytnik
      Bebook. Pomimo, że jest już dużo nowych modeli ja od ponad pół roku jestem
      mega zadowolony z mojego Bebooka, który uważam że jest ciągle liderem rynku. A
      wiem co mówie bo widziałem kilka czytników na targach książki w Krakowie.
      Pomijam onyxa bo to juz droższa sprawa:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka