Gość: cyk IP: *.chello.pl 16.02.10, 23:43 to wcale nie jest wysyp. oraz jakies te targi slabe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kelderek Wysyp komórek w Barcelonie: 5 najciekawszych mo... 17.02.10, 00:28 SE z tą seria mini może zawojować rynek jeśli doda do tego mini cenki :) fajny fon, fajny system, fajna nakładka ui. Zgaduje że większości nie stać na duże i drogie multikombajny, że wola telefony do ręki - i to może być hit :) Odpowiedz Link Zgłoś
porshe Re: Wysyp komórek w Barcelonie: 5 najciekawszych 17.02.10, 01:01 se się ceni. chcesz tanie to leć po LG albo samsunga. Wątpię, aby e modele były na starcie tańsze niż 1800 pln. Dopiero za jakiś kwartał pojawią się w niższych abonamentach za 50 czy 100 zł. Wątpię, aby mini-pro była od 1 zł. X-mini ma na to szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Ile wam zapłacili googlisci? IP: *.acn.waw.pl 17.02.10, 00:53 android to googlistyczny badziew Prawdziwe smartphony mają system Windows Mobile! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Expat Re: Ile wam zapłacili googlisci? IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.10, 07:43 Latem przyjdzie nowy iPhone i czy to się komuś podoba czy nie - znów pozamiata na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Ile wam zapłacili googlisci? 17.02.10, 09:25 > Latem przyjdzie nowy iPhone i czy to się komuś podoba czy nie - znów pozamiata > na rynku A na ile szacujesz opóźnienie technologiczne "nowego" ajfona? Bo ja na jakieś dwa lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paichivo Re: Ile wam zapłacili googlisci? IP: 85.232.232.* 17.02.10, 11:10 Technologicznie Iphone jest w tej chwili najbardziej zaawansowany. Odpowiedz Link Zgłoś
topoll Re: Ile wam zapłacili googlisci? 17.02.10, 21:01 Chyba sobie kpisz? Gość portalu: paichivo napisał(a): > Technologicznie Iphone jest w tej chwili najbardziej zaawansowany. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Ile wam zapłacili googlisci? 18.02.10, 09:03 > Technologicznie Iphone jest w tej chwili najbardziej zaawansowany. ROTFL... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Expat Re: Ile wam zapłacili googlisci? IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.10, 11:41 Jakież to opóźnienia technologiczne ma ajfon ? Brak multitaskingu i obsługi zewn kart pamięci ? .Tego Apple nie zmieni pewnie i w 10 generacji tego smartfona . Nowy iPhone musiałby być jakąś totalną kichą ( a nie zapowiada się na to :) ) żeby znów nie sprzedał się w jakichś chorych ilościach . Powyżej przedstawione modele będą biły się o resztkę tortu w tym segmencie Odpowiedz Link Zgłoś
topoll Re: Ile wam zapłacili googlisci? 17.02.10, 21:03 Przewagę (?) multitouch Iphone już stracił Gość portalu: Expat napisał(a): > Jakież to opóźnienia technologiczne ma ajfon ? Brak multitaskingu i obsługi zew > n > kart pamięci ? .Tego Apple nie zmieni pewnie i w 10 generacji tego smartfona . > Nowy iPhone musiałby być jakąś totalną kichą ( a nie zapowiada się na to :) ) > żeby znów nie sprzedał się w jakichś chorych ilościach . Powyżej przedstawione > modele będą biły się o resztkę tortu w tym segmencie > Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Ile wam zapłacili googlisci? 17.02.10, 08:10 hehe a prawdziwa przegladarka to IE6 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uszatek Re: Ile wam zapłacili googlisci? IP: 83.238.166.* 17.02.10, 08:28 Ale tak naprawdę, to co ciekawego jest w tych nowych telefonach? Oprócz wbudowanego projektora to tak naprawdę nic nowego nie pokazują. Tzw. postęp techniczny polega głównie na tym, że producenci pakują do tych telefonów coraz więcej mega- (pikseli, herców, bajtów), po to żeby producenci systemów na te telefony i oprogramowania mieli co marnotrawić. Gdyby ktoś zaprezentował pełnowymiarową klawiaturę składaną do rozmiaru paczki zapałek wbudowaną w telefon, to by było coś nowego, ciekawego. Większy ekran? Małe rozmiary telefonu? Osobiście wolę dwa oddzielne urządzenia - niewielki telefon oraz palmtopa z dużym 3,7 calowym ekranem. Jak mi potrzeba zabieram palmtopa, jak nie potrzebuję, to mam tylko mieszczący się w kieszeni telefon. No i nie potrzeba wydawać niebotycznych sum na to, żeby mieć nowy gadżet, który i tak niczego nowego nie wnosi. Zgodzę się z tym, że współczesne telefony mają wszystkie te funkcje, które posiadamy również w laptopach czy stacjonarnych komputerach. Ale żeby z tego naprawdę wygodnie korzystać, to potrzeba prawdziwej rewolucji na polu interakcji użytkownika i telefonu, a tego niestety nie widać na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetrarcha Re: Ile wam zapłacili googlisci? IP: *.rkt.am.lodz.pl 17.02.10, 08:41 > Prawdziwe smartphony mają system Windows Mobile! Z Windows Mobile telefon to nazywa się dullphone lub retardedphone. Są powolne,denerwujące niewygodne - powodzenia w pisaniu smsa jedną ręką, lub nawet obiema np. w trzęsącym się tramwaju. Jedyny plus jaki posiadają to możliwość wgrania automapy. Nie ruszę już tego badziewia nawet kijem i szczerze współczuję gościowi któremu opchnąłem pół rocznego grata mimo że spuściłem trochę z ceny. No chyba że WM7 coś ciekawego pokaże i szybko zostanie wydana automapa na niego :P Odpowiedz Link Zgłoś
prozaic Re: Ile wam zapłacili googlisci? 17.02.10, 12:10 Mam HTC HD2 z Windows Mobile. Śmiga aż milo. PROZAiC ---------------------------------------- Jeśli nie potrafisz olśnić innych swoją inteligencją, oszołom ich swoją głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: Ile wam zapłacili googlisci? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.10, 15:14 Jak go sobie nie umiałeś dobrze ustawić to i sprzedać go mogłeś za pół ceny. używam WM od roku. Nareszcie system w którym mogę z telefonem zrobić co chcę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sleeper Re: Ile wam zapłacili googlisci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 11:26 Ile zapłacił Ci Microsoft? Windows Mobile jest gorszy od Androida. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pandzik Wysyp komórek w Barcelonie: 5 najciekawszych mo... IP: *.chello.pl 17.02.10, 08:58 Przerost formy nad trescia z tym projektorem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mejlmi Re: Wysyp komórek w Barcelonie: 5 najciekawszych IP: 188.161.145.* 17.02.10, 10:26 Słyszeliście może o czymś nowym i fajnym na dwie karty SIM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: Wysyp komórek w Barcelonie: 5 najciekawszych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.10, 11:35 W "Biedronce" coś tam takiego na dwie karty było niedawno w promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry iphone, iphone, iphone, iphone, iphone 17.02.10, 13:21 reszta to deformacja i pretendenci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek I Phone to gadzet IP: 194.98.63.* 17.02.10, 18:15 Dla mnie I Phone to gadzet dla ludzi, ktorzy lubia jak im sie cos swieci i moga paluchem dotykac ekran i to ich podnieca. Przyznaje interfejs jest bez zarzutu i kilka fajnych aplikacji takze. Kazdy jednak lubi cos innego i ma inne preferencje. Od smartphonu biznesowego oczekuje (poza telefonowaniem oczywiscie) przede wszystkim organizatora, synchro z PC, emaila, internetu, multi polaczen, WiFi szybkosci w dzialaniu - i szybkiego wprowadzania tekstu w kilku jezykach - dla tego potrzebuje sprzetu z 'twarda' klawiatura, bo zadne wirtualne klawiatury ekranowe czy slowniki T9 nie sa dla mnie. A jak ktos potrzebuje telefonem robic zdjecia czy krecic filmy to i na tym polu znajda sie lepsi konkurenci od I Phona. Milego dotykania zycze Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: I Phone to gadzet 17.02.10, 18:29 IPhone przez długi czas nie nagrywał sekwencji video. Trzeba było zaopatrywać się w nieoficjalne oprogramowanie. Dopiero niedawno Apple wydał oficjalną aplikacje i to płatną (kosztuje 0,99$) Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: iphone, iphone, iphone, iphone, iphone 17.02.10, 18:23 Ta, chyba tylko pod względem estetyki. Jeśli telefon ma służyć tylko do dzwonienia to nie wiem po co wydawać na niego 2k. Jeśli ma być multimedialną zabawką to Iphone jest daleko w tyle za tą "resztą". Odpowiedz Link Zgłoś
topoll Re: iphone, iphone, iphone, iphone, iphone 17.02.10, 20:57 Iphone to triumf marketingu nad zdrowym rozsądkiem. Jego wzornictwo jest wciąż nie do pobicia, ale użytkowo to jest przeciętniak. wybitniemadry napisała: > reszta to deformacja i pretendenci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dqqqqqq iPhone 'przeciętniak'? Żarty jakieś?! IP: *.globalconnect.pl 17.02.10, 21:44 A ktoś z was miał iPhone'a w ręku? Przeciętniak?! Ile telefonów zsychronizuje się tak gładko z programem do odtwarzania multimediów (iTunes)? Jaki telefon jest wyposażony w niezbędną dla mnie funkcję przyspieszania słowotoku w podkastach? Jaki ma Skype'a? Na jakim pogram w Civillization? Który telefon bezprzewodowo on-the-go zsynchronizuje wszystkie zmiany w kontaktach w książce adresowej, zakładki w przeglądarce, zmiany w kalendarzu na wszystkich moich komputerach? Który ma tak zabójczo elegancki wyświetlacz? Jak wiele telefonów ma aplikację dla Twittera, Blipa, Facebooka, Flickra? Na którym dzięki akcelerometrowi tak fajnie pogram w gry? Ile telefonów nie ma już tego syfciarskiego patentu skrzynek odbiorczych na esemesy? Dla którego telefonu tak dużo można dokupić akcesoriów? Ile tel ma 32 gb pamięci? Który ma tak perfekcyjnie skrojny multitouch? A teksty typu dup*y aparat albo wideo śmieszą mnie. Do zdjęć mam lustrzankę, do wideo kamerę, jeżeli chcę mieć lepszą jakość. Fotki i wideo oraz ich jakość, jaką oferuje mi iPhone całkowicie mi wystarczają do celów, dla których zostały pomyślane - czyli cyk w sklepie jakiegoś produktu itepe. A to moja sprawa, czy wydam na to, czy na to - stać mnie. A porównywałem i HTC i pomysły Samsunga, LG oraz Nokii - cienko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rav Re: iPhone 'przeciętniak'? Żarty jakieś?! IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.10, 23:12 od roku uzywam BlackBerry i to on jest nr 1 jako fon i organizer Odpowiedz Link Zgłoś
topoll Re: iPhone 'przeciętniak'? Żarty jakieś?! 17.02.10, 23:32 Część z tych funkcji "(Facebook, akcelerometr, Twitter itp) miał już choćby HTC Touch HD.. a wyświetlacz ładnieszy (a i większy) też, bo minimalna ramka, reszta praktycznie caływyświetlacz... no i nie kiwał się na stole jak łódź w czasie szormu przy używaniu go na stole. Generalnie ładny jest, to fakt. Technlogicznie jednak żadna rewelacja. No i to, że nie dość, że legalnie nie mogę zainstalować dowolnej aplikacji tylko kupioną od Apple to jeszcze mogą ingerować zdalnie w o co mam w telefonie... A HTC HD2 odpowiada mi jeszcze bardziej. Ale to mój wybór i dla mnie jak dotąd najlepszy. Ty wolisz Apple i to Twój wybór. Śmieszą mnie jednak teksty w stylu Iphne (czy HTC czy inna cholera)) to ósmy cud świata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja_N Re: iphone, iphone, iphone, iphone, iphone IP: 194.181.133.* 17.02.10, 21:41 oczywiście żartujesz... jeśli potrzebujesz fonu biznesowego NIC, powtarzam NIC na rynku nie dorównuje HTC HD2, tak więc żart ci się udał... A może nie żartujesz??? Może poważnie uważasz ishit za dobry aparat??? No to idź się dziecko pobaw, a później spać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: iphone, iphone, iphone, iphone, iphone IP: 188.33.41.* 20.02.10, 09:52 Papa smerf może mi naskoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada SAGEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.10, 13:29 Wbrew pozorom ta firma ma bardzo fajne komórki - tylko, że są one na naszym rynku niedostępne :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik Wysyp komórek w Barcelonie: 5 najciekawszych mo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 03:34 a widzieliście tego htc hd2 ?? mi chyba najbardziej przypadł do gustu, luknąłem pare filmików z nim www.youtube.com/watch?v=N63otP9Gu-4 i myślę, że wart jest zakupu :) ciekawe kiedy będzie dostępny , jak myślicie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
topoll Re: Wysyp komórek w Barcelonie: 5 najciekawszych 24.02.10, 06:13 Jest dostępny w Polsce od 23 listopada 2009. Choćby Euro czy Komputronik. I rzeczywiście jest świetny. Odpowiedz Link Zgłoś