Dodaj do ulubionych

Windows XP - czas na SP3

IP: *.icpnet.pl 26.02.10, 15:52
Znaczna część doświadczonych użytkowników wstrzymuje się jakiś czas z instalowaniem packów i łat. Już nie raz po fakcie okazywało się, że powodowały kłopoty. W przypadku SP3 nawet po ponad roku ujawniły się jakieś problemy. ;)
    • furry Re: Windows XP - czas na SP3 26.02.10, 17:58
      Hm, czy opory przed instalowaniem SP3 nie są spowodowane mechanizmem sprawdzana legalności oprogramowania?

A linux ciągle za darmo :-)
    • business3 Re: Windows XP - czas na SP3 26.02.10, 18:10
      XP SP3 działa wciąż całkiem OK. Równolegle na drugim laptopie mam Vistę Home Premium i jakoś mnie nie przekonuje...
    • Gość: 404 Error Re: Windows XP - czas na SP3 IP: *.ghnet.pl 26.02.10, 18:47
      "Microsoft nie wprowadza do XP nowych funkcji (firma skupia się wyłącznie na łataniu błędów)."

I chwała Bogu!!!!
    • ulanzalasem Re: Windows XP - czas na SP3 26.02.10, 19:17
      Vista, Seven i następcy pomogą tylko pomarzyć o tak długiej kadencji jaką ma(iał) XP ;]
    • Gość: olo Re: Windows XP - czas na SP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 20:54
      Mam XP z SP1 i żyję. Nie widzę żadnych problemów. Dobry Firewall i luz.
    • jasko_bartnik Re: Windows XP - czas na SP3 26.02.10, 21:21
      Moi znajomi dzielą się na kilka podstawowych grup (z punktu widzenia Windows Update):
      1. linuxiarze - problem ich nie dotyczy
      2. xp zawsze na czasie - łatki na bieżąco się instalują w komputerze, dzięki czemu wszystko jest aktualne
      3. xp nie jest dla mnie - brak systemu spowodowany albo zbyt wygórowanymi wymaganiami sprzętowymi (nie pójdzie na 486) albo zbyt małą bajeranckością (wtedy "7" lub Vista)
      4. windows virus update - komputera najlepiej jest nie dotykać, każde dotknięcie grozi kataklizmem. A najgorszy jest ten wirus, co - odkąd kupiłem komputer - wyświetla dymek o jakiś aktualizacjach. Boję się, że kliknięcie skasuje mi wszystko na komputerze. A... i od 10 lat mam na pulpicie zieloną łąkę, chmurki, używam IE w wersji 5.0, chociaż mało widać przez zainstalowane 14 toolbarów.

I teraz najlepsze - wszystkich czterech grup nie dotyczy problem zakończenia wsparcia SP2.
    • szczepionkiwszczepiajaraka Re: Windows XP - czas na SP3 27.02.10, 00:18
      xp to najlepszy system jaki znam,windows 7 to wesole miasteczko ale problem ze przy tworzeniu go "pomagalo" amerykanskie NSA a wiec szpiegowskich latek jest w tym bez liku,kusi bo ladne ale mozna to przplacic wiezieniem przeciez wszyscy dzisiaj wskazani przez rzad napewno sa terorystami
    • Gość: Gość Re: Windows XP - czas na SP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 08:52
      Do dziś są ludzie, którzy mają i korzystają z Windowsa XP Home/Professional bez żadnego serivce packa :O
    • Gość: gosc krzesiek info Re: Windows XP - czas na SP3 IP: *.net.pbthawe.eu 27.02.10, 09:53
      xp z serw pack 3 i nakladka seven i jest ok ,nie ma tak wielkiego apetytu na zasoby systemowe jak vista czy 7 ,na drugim mam viste home premium fakt jest bezpieczniejsza ale pozera ram ponizej 1giga nie ma co startowac ,i seven jest plynny ala taz ma apetyt na ram ,na xp da sie zainstalowac wiele gadzetow z seven czy visty obciazy to ram ale nie na tyle co nastepcy.
    • Gość: olo Re: Windows XP - czas na SP3 IP: *.chello.pl 27.02.10, 14:00
      Windows - dziadostwo
    • inkwizytorstarszy Re: Windows XP - czas na SP3 27.02.10, 17:05
      Czytam i nie wierzę! To są jeszcze ludzie pracujący na XP?
      Czy ich komputery mają także tyle lat co ten system?
      I tacy narzekają że im się programy zawieszają ,albo że
      mają wirusy i długo się ściąga.. To jakby polskie "smithsonian museums",i tacy chcą mieć sieć 1Gb/s
      którą już oferuje "Telefonia Dialog". Wyrazy współczucia dla operatorów zabytków...

• Gość: Gość Re: Windows XP - czas na SP3 IP: *.acn.waw.pl 27.02.10, 21:49
        > Czytam i nie wierzę! To są jeszcze ludzie pracujący na XP?

Czytam i nie wierzę, że są tacy idioci jak ty.
      • maruda.r Re: Windows XP - czas na SP3 01.03.10, 01:13
        inkwizytorstarszy napisał:

> Czytam i nie wierzę! To są jeszcze ludzie pracujący na XP?
        > Czy ich komputery mają także tyle lat co ten system?
        > I tacy narzekają że im się programy zawieszają ,albo że
        > mają wirusy i długo się ściąga..

To jaki powinien być system, by ściągało się szybciej?

• Gość: do_akwizytorgorszy Re: Windows XP - czas na SP3 IP: 195.117.141.* 27.02.10, 17:47
      Żeby operować zabytkiem trzeba coś umieć...
      Nietylko klikać i pisać bzdurne komentarze...
    • Gość: swistak Re: Windows XP - czas na SP3 IP: *.cable.smsnet.pl 27.02.10, 21:31
      prawda jest taka że najwiekszą grupą osób narzekających na viste i 7 są ludzie którzy prawie nie mieli z nim do czynienia popracowali trochę i stwierdzili ze to nie dla nich bo inaczej wygląda albo im się tnie no nie dziwne ze tnie jak komputery mają z czasów wojny secesyjnej ja mam win 7 i jestem z niego bardzo zadowolony nie mam z nim żadnych problemów i nic sie nie tnie
    • Gość: Paweł Re: Windows XP - czas na SP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.10, 21:49
      Korzystam z Windows 7 Home Premium od 30.11.2009 roku i powiem krótko - XP to dla mnie już historia, system który był też udanym systemem ale na dzisiejszy świat, IT, rozwój nowoczesnych technologii stał się zbyt stary.
    • Gość: seven szajs Re: Windows XP - czas na SP3 IP: *.multi-play.net.pl 01.03.10, 05:37
      A ja ostrzegam wszystkich przed Windows 7. Szajs jakich mało. Po zahibernowaniu w 50% przypadków system nie wstaje - trzeba resetować. Wiele programów się wiesza lub nie działa.
      PO prostu szajs i paskudztwo.
    • Gość: Katon Re: Windows XP - czas na SP3 IP: *.gb.pl 01.03.10, 11:12
      jak ktoś PRACUJE to nie system dla niego ważny - im prostszy w użyciu i mniej zawodny tym lepiej - ale programy, w których wykonuje pracę. Pracuję w xp od lat i odczuwam potrzeby zmiany.
    • Gość: dd Re: Windows XP - czas na SP3 IP: 80.240.172.* 01.03.10, 11:23
      Jeżeli ktoś lubi ślamazarność i minutowe zastanawianie się systemu nad każdą operacją to vista i 7 sa dla niego.
      Mój XP uruchamia się w 8 sekund, zamyka sie w 4 sekundy, a każda operacja jest natychmiastowa.
      Znam go na wylot.
      A jak to wygląda u właścicieli Visty - onie nie wiedzą co gdzie jest w systemie. Bo wszystko ma inaczej niż w XP. Specjalnie pokręcono by utrudnic ludziom zycie.
      Jakby Microsoft produkował samochody to też by za każdym razem zmieniał kolejnośc pedałów gazu, hamulaca i sprzęgła
    • Gość: Gość Re: Windows XP - czas na SP3 IP: *.olsztyn.net.pl 02.03.10, 12:06
      Zastanawia mnie fakt jak działa Vista czy 7 po dodaniu do domeny active directory?
    • furry Re: Windows XP - czas na SP3 02.03.10, 18:46
      Pamiętam, zanim wywaliłem Vistę z laptopa, ile szczęśliwych i pouczających chwil spędzałem przy moim komputerze próbując znaleźć okno konfiguracji sieci - w XP jest to prawy klik na "Moje miejsca sieciowe".

Nie, nie i nie. Nie konfiguruj sobie sam, użytkowniku, bo na pewno coś zepsujesz. Użyj Kreatora konfiguracji sieci. Tyle że kreator był tylko do sieci bezprzewodowych :-(
    • Gość: Marian z Gdyni Re: Windows XP - czas na SP3 IP: *.chello.pl 06.03.10, 20:18
      Kupiłem w grudniu 2008r wraz z komputerem Windows XP i
      jestem z niego zadowolony. I bedę go uzwał do czasu jak
      to będzie możliwe.Kłaniam się !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka