Dodaj do ulubionych

iPad - pierwsze recenzje

03.04.10, 11:53
Moj iPad bedzie kupiony za 6 godzin jak tylko Apple otworzy slep w NYC :)
Obserwuj wątek
    • andromed Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 12:00
      No cóż, myślę że rynek szybko zweryfikuje te amerykańskie zachwyty. Już nie raz rzeczywistość pokazała, że ich achy i echy na nas europejczyków nie działają.
    • andromed Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 12:04
      A i jeszcze jedno. Choćby to był najlepszy produkt na świecie to nie kupiłbym ze względu na ich politykę korporacyjną. Zaznajomieni wiedzą o czym mówię. Wymieniać nie ma co gdyż lista jest naprawdę długa. Zresztą podobne podejście mam też do innych firm, które uważają, że klienci i zewnętrzni developerzy to tylko krowy, które trzeba doić jak najwięcej( nie tylko o pieniądze chodzi ).
    • andromed Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 12:05
      No cóż, myślę że rynek szybko zweryfikuje te amerykańskie zachwyty. Już nie raz rzeczywistość pokazała, że ich achy i echy na nas europejczyków nie działają
    • bezy2008 Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 12:14
      "odkryłem, że nie traktuję go jako "narzędzia"; doświadczenie porównywalne jest raczej z relacją z innym człowiekiem lub ze zwierzęciem" - widać, że magazyn Time serwuje swoim pracownikom niezły towar. Po wypaleniu kilku skrętów, powstają świetne artykuły.
    • akirat Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 12:17
      Pięknie...

Z opinii osób, które widziały iPad'a, wynika że to kolejne rewolucyjne urządzenie, jak spora cześć produktów Apple.

Standardowo wyśmiewane przez fanatycznych przeciwników firmy Jobs'a a potem przedstawiane jako wzór do naśladowania przez konkurencje.

Gdzie te prognozy, że nikt tego nie kupi, że to wielka porażka?

Na razie zapowiada się, że to były kolejne bezpodstawne ataki osób które z jakiegoś nieracjonalnego powodu mają awersję do firmy z Cupertino.

Taka karma Apple.

Pozdrawiam
    • bezy2008 Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 12:20
      "No cóż, myślę że rynek szybko zweryfikuje te amerykańskie zachwyty. Już nie raz rzeczywistość pokazała, że ich achy i echy na nas europejczyków nie działają." - rzeczywistość to pokaże, że Twoje teorie są z d... wzięte
    • rolexzbankoku Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 12:25
      Uwazam ze to piekne urzadzenie jest...Dokladnie nikomu do niczego nie potrzebne.
      Ale trzeba mlodym wyprac mozg i wmowic, ze bez tego nie sa cool, i pare milionow tego zlomu sie sprzeda.
      • akirat Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 17:24
        rolexzbankoku 90% rzeczy, które posiadamy w dzisiejszych czasach,
        jak wchodziły do powszechnego użytku było ocenianych jako "Dokladnie
        nikomu do niczego nie potrzebne"
        Dziś bez nich życia sobie nie wyobrażasz.
        Nie będę tutaj przytaczać przykładów takich jak elektryczność,
        silnik parowy, samochody czy też radio, telewizja a na końcu
        komputer.

Wystarczy spojrzeć jedynie na historie telefonu komórkowego, to był
        zbędny gadżet nikomu do niczego niepotrzebny a teraz...

Widać, że każde pokolenie myśli podobnie... to co nowe i innowacyjne
        jest bee... A ja sądziłem, że w dzisiejszych czasach mamy lepiej
        rozwiniętą wyobraźnię i elastyczność na nowości.

Pozdrawiam
    • mira.bella Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 12:35
      ep... jak to nie obsluguje flasha? do tego ponoc nie ma mozliwosci otwierania kilku aplikacji w jednym czasie. to mnie calkiem przekonalo, zeby nie kupowac.
      @bezy2008 - trafna uwaga :D
    • dr_after Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 12:37
      Problem w tym, że recenzje iPada wydają magazyny, które na jego wprowadzeniu skorzystają, zatem muszą cmokać nad nim z zachwytu, bo jest szansą na to, że taki np. Wired zwiększy swój zasięg i zyski. To trochę tak, jakby kat zachwalał skuteczność, piękno i estetyczność kary śmierci ;)
    • tpepe Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 12:40
      Kiedyś Jobs się skarżył, że Apple ma lepszy system operacyjny a Windows się lepiej sprzedaje. Gates mu odpowiedział, że nic nie rozumie i że ważniejsze jest stworzenie wrażenia, że ma produkt to właśnie to czego klient oczekuje. No i Jobs okazał się uczalny. Stał się mistrzem w sprzedaży wrażenia.
    • byathread Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 12:50
      A pooglądam na nim teledyski na youtube albo posłucham muzyki z myspace? :)
    • lmpk Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 12:54
      Wszystkie te recenzje mówią o iPadzie raczej w kontekście przyszłości. Dalekiej przyszłości. Kiedy takie urządzenia będą kosztowały jakieś 300 zł, wówczas faktycznie istnieje szansa, że się przyjmą. Sam się łapię na tym, że czasami chciałbym odczepić monitor laptopa od położyć go na kolanach, ot tak, dla wygody. Ale płacić >2000 za czytnik e-booków i odtwarzacz filmów, na którym nawet youtuba się nie obejrzy...
    • w126.11 Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 12:57
      Akurat bardzo obiektywne są recenzje w gazetach i czasopismach, które liczą na zarobienie kasy od subskrybentów używających tego urządzenia.
    • lmpk Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 12:59
      @akirat
      Nie zauważyłem, żeby ktoś miał "nieracjonalną awersję" do Apple. Zauważyłem za to, że niektórzy są ich fanatycznymi fanami, którzy kupią wszystkie ich produkty, tylko dlatego, że są gadżeciarskie.

iPad może i jest fajnym urządzeniem, ale nie za swoją cenę. Może i stworzy nowy trend w informatyce, ale zajmie mu to co najmniej kilkadziesiąt lat.
    • bezy2008 Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 13:27
      @lmpk - a na jakiej podstawie twierdzisz, że youtuba sobie nie obejrzysz? na ajfonie działa a na ajpadzie niby ma nie działać? :o
    • akirat Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 14:32
      @lmpk
      "iPad może i jest fajnym urządzeniem, ale nie za swoją cenę. Może i stworzy nowy trend w informatyce, ale zajmie mu to co najmniej kilkadziesiąt lat."

Zgadzam się z Tobą, myślę jednak, że to nie kwestia lat tylko miesięcy. Takie same zarzuty były pod tytułem iPhone a teraz producenci starają się stworzyć iPhoneKillera.

iPad to nowy trend i z mojej strony, z tego co widzę to szybko się przyjmie.

Co do porównań do czytników, notebooków itp.

ipody porównywano do mp3 potem mp4
      MacBooki do laptopów
      iPhone do smartphone

Wszystkim wróżono kiepską przyszłość a stały się pewnego rodzaju niedoścignionym wzorem dla konkurencji. Dodatkowo rzeczywiści użytkownicy, tych produktów, bardzo sobie swój sprzęt chwalą (w przeciwieństwie do konkurencji).

Pozdrawiam
    • swan_ganz Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 14:41
      @ Akirat

to dobre jest... :-)

"nieracjonalnego powodu mają awersję do firmy z Cupertino."

uważasz, że ludzie (szczególnie w Polsce) maja nieuzasdaniona polityką awersję do Appla? Ty tak na poważnie czy jajca sobie robisz?
    • akirat Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 15:07
      @swan_ganz

"uważasz, że ludzie (szczególnie w Polsce) maja nieuzasdaniona polityką awersję do Appla? Ty tak na poważnie czy jajca sobie robisz?"

Poważnie. Każda firma ma swój pomysł na biznes, jednym się udaje, innym nie. Apple w kuriozalny ale skuteczny sposób osiąga swój cel. Jednym może się to podobać a innym nie. Każdy ma do tego prawo natomiast moja wypowiedź, co do awersji, była związana z atakowaniem użyteczności produktów Apple a nie samej korporacyjnej polityki Jobs'a.

:)
    • wintermute44 Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 16:22
      nie wnikając w zalety idpada, twierdzene iż może on sie nadawać do czytania lepiej niz rasowy ebook reader może wydwać osobo która poprostu zbyt wiele ksiażek nie czyta :)
    • 4g63 Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 17:05
      te komentarze w tym artykule są pisane jakby przez mocno naćpanych ludzi widzących tylko kolorki po narkotykach bez żadnych ciemnych barw, tylko głupiec kupi ten badziew, nawet brak multitasku to jakieś mocne zacofanie, oczywiście nikt tego nie zauważył i oczywiście ipad może konkurować z laptopem, nie wiem czy śmiać się czy płakać, no ale mnie i moich komentarzy jeszcze nikt nie opłacił, pewnie stąd te czarne myśli ...
    • xp17 Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 17:24
      "stały się pewnego rodzaju niedoścignionym wzorem dla konkurencji"

Ze niby czym sie staly?

Mam VAIO TZ. Spelnia w 100% swoja role. Jest maly, lekki i chodzi na pelnowartosciowym systemie operacyjnym. Nikt mi nie mowi co moge na niego sciagnac i zainstalowac a co nie. Moge wymienic baterie, kiedy nie ma w poblizu zadnego zrodla zasilania. Moge nawet sam ja wymienic, gdy padnie ze starosci. ;)
      Ma super wygodna klawiature. Poco mi przerosniety ipod?

Mam tez nokie 97 - te same uwagi co powyzej + darmowa nawigacja ;)

• bibibibi1 Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 17:45
      idealny rozmiar żeby włożyć go sobie między pośladki
    • scyzor75 Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 18:13
      Jak Apple kradnie z projektow Open Source hardware:

www.pocketgamer.co.uk/r/iPhone/iControlpad/news.asp?c=19637

games.slashdot.org/story/10/04/02/2110233/DavidGoliath-Story-Brewing-Between-Apple-and-iControlPad-Makers
    • scyzor75 Re: iPad - pierwsze recenzje 03.04.10, 18:19
      Wow. gdzie wcielo moj post o tym jak Apple kradnie z projektow Open Source??? Moderka pod dytkando Apple'a? Oj nie ladnie, nie ladnie. Przeciez mamy demokrajce :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka