Dodaj do ulubionych

pomoc przy pagemaker

IP: *.reverse.qsc.de 25.03.04, 11:35
chcialbym zlozyc gazetke 6-8 stron w pagemaker , gdzie znajde jakies
tutoriale do tego, moze jakies szablony,
prosze o pomoc.
dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: JanG Re: pomoc przy pagemaker IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.03.04, 12:20
      > chcialbym zlozyc gazetke 6-8 stron w pagemaker , gdzie znajde jakies
      > tutoriale do tego, moze jakies szablony,

A musisz to robić w PageMakerze? Nie wystarczyłby ci Word albo inny dobry edytor?
      • Gość: kevin Re: pomoc przy pagemaker IP: *.dip.t-dialin.net 25.03.04, 17:41
        no tak, ale pozniej jakos trzeba to oddac do drukarni... poza tym w wordzie nie
        bedzie profesjonalnie
        • lolyta Ekhm.... 26.03.04, 04:49
          radzilabym najpierw w drukarni spytac, jakiego softu uzywaja (i czy na pc czy na
          macach). Bo inaczej caly profesjonalizm w leb wezmie. No chyba ze im masz klisze
          dostarczyc, to sobie w domku mozesz postscripty wypuscic spod czego chcesz.
        • Gość: JanG Re: pomoc przy pagemaker IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.03.04, 23:06
          > no tak, ale pozniej jakos trzeba to oddac do drukarni...

Do drukarni trzeba dać folie, kalki, postscripty, PDF-y, czy czego tam chcą.

> poza tym w wordzie
          > nie bedzie profesjonalnie

Profesjonalizm się poznaje po jakości, nie po narzędziach.
          • Gość: macu Re: pomoc przy pagemaker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.04, 14:39
            nie wiem czy Pan JanG kiedykolwiek próbował złożyć gazetkę w Wordzie. Dając
            takie porady jak dla przedszkolaka. Przecież w Wordzie wszzsto sie szpi
            • Gość: macu Re: pomoc przy pagemaker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.04, 14:43
              Wszystko sie sypie i to konkretnie.Ja skladalem juy kilkakrotnie gazetke
              studencka to malo nie popelnilem samoboja.
              Najlepiej idz do jakiejs lokalnej gayety i popros tam o pomoc. Szczegolnie
              jesli chdzi o zrobienie makiety.
              Poydrawiam
              • Gość: redaktor Re: pomoc przy pagemaker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.04, 14:55
                Dziwne, mnie się jakoś nic nie sypie. A gazetki robiłem w wordzie, corelu,
                photoshopie, publiszerze i innych.
            • Gość: JanG Re: pomoc przy pagemaker IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.04.04, 20:29
              > nie wiem czy Pan JanG kiedykolwiek próbował złożyć gazetkę w Wordzie. Dając
              > takie porady jak dla przedszkolaka. Przecież w Wordzie wszzsto sie szpi

Jak widać z powyższego cytatu, sztuka nie polega na tym, żeby mieć narzędzie, tylko żeby umieć go używać.
              Otóż nie próbowałem robić gazetki w Wordzie, ale jestem absolutnie pewny, że można to zrobić, i to pierwszorzędnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka