Gość: kevin IP: *.reverse.qsc.de 25.03.04, 11:35 chcialbym zlozyc gazetke 6-8 stron w pagemaker , gdzie znajde jakies tutoriale do tego, moze jakies szablony, prosze o pomoc. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JanG Re: pomoc przy pagemaker IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.03.04, 12:20 > chcialbym zlozyc gazetke 6-8 stron w pagemaker , gdzie znajde jakies > tutoriale do tego, moze jakies szablony, A musisz to robić w PageMakerze? Nie wystarczyłby ci Word albo inny dobry edytor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kevin Re: pomoc przy pagemaker IP: *.dip.t-dialin.net 25.03.04, 17:41 no tak, ale pozniej jakos trzeba to oddac do drukarni... poza tym w wordzie nie bedzie profesjonalnie Odpowiedz Link Zgłoś
lolyta Ekhm.... 26.03.04, 04:49 radzilabym najpierw w drukarni spytac, jakiego softu uzywaja (i czy na pc czy na macach). Bo inaczej caly profesjonalizm w leb wezmie. No chyba ze im masz klisze dostarczyc, to sobie w domku mozesz postscripty wypuscic spod czego chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanG Re: pomoc przy pagemaker IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.03.04, 23:06 > no tak, ale pozniej jakos trzeba to oddac do drukarni... Do drukarni trzeba dać folie, kalki, postscripty, PDF-y, czy czego tam chcą. > poza tym w wordzie > nie bedzie profesjonalnie Profesjonalizm się poznaje po jakości, nie po narzędziach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macu Re: pomoc przy pagemaker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.04, 14:39 nie wiem czy Pan JanG kiedykolwiek próbował złożyć gazetkę w Wordzie. Dając takie porady jak dla przedszkolaka. Przecież w Wordzie wszzsto sie szpi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macu Re: pomoc przy pagemaker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.04, 14:43 Wszystko sie sypie i to konkretnie.Ja skladalem juy kilkakrotnie gazetke studencka to malo nie popelnilem samoboja. Najlepiej idz do jakiejs lokalnej gayety i popros tam o pomoc. Szczegolnie jesli chdzi o zrobienie makiety. Poydrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redaktor Re: pomoc przy pagemaker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.04, 14:55 Dziwne, mnie się jakoś nic nie sypie. A gazetki robiłem w wordzie, corelu, photoshopie, publiszerze i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanG Re: pomoc przy pagemaker IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.04.04, 20:29 > nie wiem czy Pan JanG kiedykolwiek próbował złożyć gazetkę w Wordzie. Dając > takie porady jak dla przedszkolaka. Przecież w Wordzie wszzsto sie szpi Jak widać z powyższego cytatu, sztuka nie polega na tym, żeby mieć narzędzie, tylko żeby umieć go używać. Otóż nie próbowałem robić gazetki w Wordzie, ale jestem absolutnie pewny, że można to zrobić, i to pierwszorzędnie. Odpowiedz Link Zgłoś