rela09 18.09.10, 13:35 Mam ipada I absolute sie zgadzam I autorem artykulu. Najlepiej wydane pieniadze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enouqh Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 14:00 Super sprzęt, ale ma 2 duże wady... cena urządzenia i cena fajnych appsów. Studnia bez dna, ale warto :) Odpowiedz Link Zgłoś
master4k Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 14:05 iPad może nie ale tablet w ogóle jakieś szanse ma. Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 14:06 Rela jak bardzo urosly ci juz miesnie od trzymania tego kilogramowego kloca? A moze masz juz jakis gustowny stojaczek? Odpowiedz Link Zgłoś
cezner Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 14:25 Coś w tym jest. Chciałem sobie kupić netbooka, ale poczekam na iPada. Tak, wiem iPad jest bardzo zły i niedobry ale konkurencji jakoś nie widać na horyzoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
3miastowy Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 14:32 informacja podana w artykule jest juz nieaktualna: "Best Buy (BBY) CEO Brian Dunn late Friday issued a statement backing away from a comment attributed to him in the Wall Street Journal which suggested that sales of the Apple (AAPL) iPad had put a big dent in sales of notebook PCs. In the widely quoted original comment, the WSJ had written that ?Mr. Dunn also said internal estimates showed that the iPad had cannibalized sales from laptop PCs, especially netbooks, by as much as 50%.?" Krotko mowiac, BestBuy nie potrwiedza tych slow - co wiecej autor powinien nauczyc sie rozrozniac netbooki od laptopow blogs.barrons.com/techtraderdaily/2010/09/18/best-buy-backs-off-comment-on-ipad-hit-to-notebook-sales/?mod=yahoobarrons Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 15:14 ipad nie obsługuje flash czyli nie obejrzysz na nim poowy stron internetowych, a reszta bedzie zubożona o intra, menu, slideshowy itp. zanim html5 sie upowszechni, powstaną do niego tak profesjionalne narzedzia, jakie robi adobe do flasha - minie baaaarzo dużo czasu (ok 4-5 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
enouqh Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 15:56 @holyboy_666 połowy stron... hehe dobre sobie. Jakoś nigdy nie odczułem braku flasha w iPadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sonda Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 16:37 flash to przede wszystkim reklamy banery Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 16:45 enouqh Odwiedz moze kiedys jakas inna strone poza apple.com? ;) Ja tez czasem blokuje flasha, ale TO JA o tym decyduje. Kumasz roznice? Odpowiedz Link Zgłoś
dyspaszer Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 16:46 Trzeba przyznać Steveowi że pięknie potrafi wykorzystywać ludzkie słabości. Żerowanie na frajerach którzy nie mogą żyć bez fejsbuka czy tłitera oraz gadżetów z logiem nadgryzionego jabłka. Heh. Jakbym miał zbędne 3 kafle (do wydania na pierdoły) też bym pewnie kupił, ale że nie mam to podczas zakupów muszę się niestety kierować rozsądkiem więc byłem i pewnie jeszcze przez jakiś czas będę nabywcą netbooków ;) Aj waj! Odpowiedz Link Zgłoś
xp17 Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 17:21 @sonda "flash to przede wszystkim reklamy banery" Niestety to nie jest prawda. @dyspaszer Ale ja mam kase i nie o to chodzi. Po prostu w moim przypadku jest to bezuzyteczne urzadzenie. Bez latwo dostepnego gniazda SD, ciezkie i ohydnie palcujace sie. QWszystkim polecam VAIO X. To jest ideal. Wiem, ze drogi, ale przeciez klienci appla nigdy na to nie narzekaja? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
owczar Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 17:37 A ja powiem że Kindle to piękna sprawa jest. Ostatnio właśnie mi czasu na czytanie brakowało a teraz wielki powrót. Bo czasem masz ochotę na konkretna ksiązke a jej nie ma pod reką. Teraz jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
cinek1024 Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 18:04 A jak ma się sprawa na naszym lokalnym rynku (Polska, Europa)? Dane z USA wydają się mało miarodajne w tym względzie. Autor artykułu jest w stanie zrobić jakiś własny research, czy tylko pisać artykuły [via The ....]? Odpowiedz Link Zgłoś
katoprzyglup Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 18:32 nie no, ale jak przeciez ipad srajpad to takie gowno jest, jak zreszta wszystko od Apple, prawda polaczki szczekaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
steve6666 Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 18:32 prezio best buy chcial blysnąć ;) bzdura na resorach, poza tym wkrótce będzie masa padów na androidzie o wiele bardziej otwartym, nie piszę tego jako hater Apple bo sam uzywam ich komputera IMAC, ale ipad to zabawka.. i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
cezner Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 18:34 Nasz lokalny rynek nie istnieje w kontekście sprzedaży iPada. Apple jeszcze oficjalnie nie sprzedaje iPada w Polsce a to co się sprzedaje w niektórych sklepach jest w chorych cenach. Co innego Europa. Ale myśle, że to jeszcze za wcześnie na takie badania. Odpowiedz Link Zgłoś
cinek1024 Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 18:58 @cezner Dzięki. Właśnie takich rzeczy chciałem się dowiedzieć z polskiego portalu technologicznego piszącego o sprzedaży iPad'a. Z drugiej strony, to forum też jest częścią portalu ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 19:17 ipad jest dla ludzi inteligentnych, w polsce nie moze dobrze sie sprzedaac, co innego klonice i denaturat Odpowiedz Link Zgłoś
cinek1024 Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 20:07 @wybitniemadry > ipad jest dla ludzi inteligentnych, [...] Proszę, rozwiń swoją myśl. Żarty sobie robisz, czy - na co liczę - stoi za twoim stwierdzeniem jakaś w miarę spójna argumentacja? Pytanie dodatkowe - powyżej jakiej wartości IQ zaliczasz ludzi do inteligentnych (ok, może masz jakąś inną miarę - np. inteligentny to ten, który kupuje iPad'a)? Odpowiedz Link Zgłoś
crinos_pl Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 20:15 Też dokonałem ostatnio właśnie takiego wyboru. iPad zamiast netbooka. Odpowiedz Link Zgłoś
arme Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 20:16 Autor nie bardzo potrafi zbierać informacje jak ktoś już zauważył i ma spore braki w rozumieniu tekstu. iPad ma tylko jedną zaletę - jest modny w USA (bo u nas to obciach). Odpowiedz Link Zgłoś
sthoss Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 20:20 No coz, nie mam ipada i miec nie zamierzam, znaczy nie jestem inteligenty. Ale, jak to mawiają, być debilem w oczach idioty to rozkosz dla smakosza. Wlasnie odbieram nalezna mi odrobine przyjemnosci... PS.Jezeli ludzie kupuja komputery tylko po to zeby ogladac facebooka twittera i youtuba to im wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
anemusek Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 20:22 @wybitniemadry dla wybitnie mądrych to są urządzenia, które można kreatywnie wykorzystać, a nie zabawki prawie nadające się do do namiastki tępej rozrywki (z naciskiem na prawie). Odpowiedz Link Zgłoś
crinos_pl Re: iPad zamiast notebooka? 18.09.10, 20:45 @sthoss: tak, brawo, najlepiej układaj ludziom miesięczny plan obowiązkowych czynności do wykonywania z komputerem... Jak ktoś kupuje samochód tylko po to, w weekend pojechać na ryby to też mu współczujesz? Odpowiedz Link Zgłoś