Gość: Juzuś Re: Ile kosztują media Tadeusza Rydzyka IP: 193.19.146.* 16.10.04, 13:23 Słyszałem tę wypowiedź na antenie Radia Maryja i cytowany fragment jest wyrywkowy a analiza jest przeprowadzona bardzo skrótowo i tendencyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorak Re: Ile kosztują media Tadeusza Rydzyka 17.10.04, 09:55 Gość portalu: Juzuś napisał(a): > Słyszałem tę wypowiedź na antenie Radia Maryja i cytowany fragment jest > wyrywkowy a analiza jest przeprowadzona bardzo skrótowo i tendencyjnie. Tak się składa, że można komunikat Rydzyka samemu posłuchać i wyciągnąć wnioski: www.radiomaryja.pl/zw.m3u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funio Re: Ile kosztują media Tadeusza Rydzyka IP: *.artnet.com.pl 16.10.04, 13:28 Ten kto to napisał nigdy nie robił sprawozdania do Urzedu Skarbowego, albo robił uczciwe i już splajtował! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Ile kosztują media Tadeusza Rydzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 14:57 jeżeli to do mnie to pudło - mam sie nieżle - co gorsza i jestem do tego uczciwy - a to juz sa rzeczy u nas wręcz szkolujace. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szopen Re: Ile kosztują media Tadeusza Rydzyka IP: *.net.autocom.pl 16.10.04, 13:30 Szanowny ksieze dyrektorze wez ze sie schowaj...szczodre wplaty i modlitwe:| nie ma pytan, to ma byc ksiadz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja, Polak ILE KOSZTUJE "Ojcze nasz"? IP: *.73.156.15.ip.tele2adsl.dk 16.10.04, 13:34 Zastanówmy sie po co my, katolicy placimy tak duzo na Kosciól? Do czego to wlasciwie sie sprowadza? Przeciez najlepsza sprawa jaka mozemy zrobic to pójsc w jedno miejsce i razem odmówic "Ojcze Nasz", uczestniczyc we wspomnieniu "ostatniej wieczerzy" (Msza Sw.). Czyli placimy, za bardzo mala "usluge", która praktycznie "sami wykonujemu". Nie ma dyskusji, ze jest to swietny biznes ... ale nie dla nas. Poza tym, czy chodzi tu o biznes? A moze o zbawienie (w mysl religii) duszy? Czy zabawic sie mozna tylko wyznajac jedna religie? Kazda z religii tak uwaza, ze wyznajac "ich" religie, i tylko "ta" religje, mozna sie zbawic. Zapytamy sie Muzelmanina, czy jako katolik moge sie zbawic - to uslyszymy, ze pójdziemy "niewierni" do "wszystkich diablów" i w piekle bedziemy sie smazyc (to za co JA PLACE!!!???). Zapytalem niedawno jednego Ksiedza - a co z Zydami? Odpowiedzial, ze maja sie nawrócic (O!!! bez dyskusji?!). Wiec poszedlem do synagogi i zapytalem Rabina o to, czy uwaza, ze powinien sie nawrócic? Powiedzial, aby poszedl lepiej na piwo - bo "oni" nie maja "dzialalnosci misyjnej" i sa do tego typu pytan zle przygotowani. Zastanawiajace - jak duzo jest antysemityzmu a z drugiej strony duchowni zydowscy "olewaja potencjalnych klientów". Natomiast mój probelm pozostal nierozwiazany. Za cholere nie uzyskalem odpowiedzi - od nikogo (!), czy moja "inwestycja sie zwróci", bo szczerze mówiac "laduje duzo kasy na tace"... i tak naprawde nie wiem co z tego JA bede mial? ... a jak sie okaze, ze to "nie ta branza", to co? Co powiem "temu na gorze", ze co, ze nie wiedzialem? ... cos jednak jest wspólnego dla wszystkich religii: aby sie zbawic trzeba byc uczciwym, dobrym, kochajacym czlowiekiem.... hmmm - moze jeszcze my wszyscy mamy jakies szanse - tylko po cholere jescze za to komus placic? Ja sie tylko pytam... kto pyta nie bladzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Z WARSZAWKI Re: ILE KOSZTUJE "Ojcze nasz"? IP: *.chello.pl 16.10.04, 13:43 "Zastanówmy sie po co my, katolicy placimy tak duzo na Kosciól?" A DLACZEGO ATEIŚCI, BUDDYŚCI, CHARE KRISHNA, ŚWIADKOWIE JECHOWY, ŻYDZI, WYZNAWCY ISLAMU, PROTESTANCI, PRAWOSŁAWNI I INNI ŻYJĄCY W POLSCE PŁACĄ NA KOŚCIÓŁ KATOLICKI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: ILE KOSZTUJE "Ojcze nasz"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 14:59 koga władza tego szmal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliviunia Re: Ile kosztują media Tadeusza Rydzyka IP: *.adsl.xs4all.nl 16.10.04, 13:39 Moim zdaniem TR dokladnie wie co robi.To swietne zagranie taktyczne.Ma swietna glowe do biznesu i dar przekonywania...Prawdziwy Polski duszpasterz,ktory wyciagnie z emerytki ostatni grosz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleik kiełbasa niestrawności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 13:42 duchowny Rydzyk prawdopodobnie jest utwierdzony w przekonaniu że pokazał swą dobrą wole i zdobył sie na wspaniały gest - gest olbrzymiej szczerości a mnie wydaje sie, że była to tylko patologicznie pojmowana kiełbasa, co gorsze - wyborcza, by zakneblować usta osobą z głową krytykującym poczynania Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oldtimer Re: Ile kosztują media Tadeusza Rydzyka IP: *.krak.tke.pl 16.10.04, 13:45 Czy Anna Dworak z radia co ma ryja to krewna pezeska TVP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kerim Re: Ile kosztują media Tadeusza Rydzyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 14:21 Na pohybel wszystkim jeleniom co opłacają tego palanta!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKONOMISTA koszta mediow Rydzyka vs. kosztow Michnika IP: *.proxy.aol.com 16.10.04, 14:36 A jakie bylyby koszta mediow Michnika gdyby wliczyc koszta utrzymania antykatolickich agentow z tzw. "FORUMS"????? Opetani nienawiscia antyKatolicy nie "pracuja" przeciez za darmo. Jako dowod na dzialanie takich agentow przytaczam fakt ze niejednokrotnie "goscie" ze stronnictwa Michnika wiedzieli kto ze stronnictwa Katolikow wystepuje na forum pod kilkoma pseudonimami. Taka wiedze mozna miec tylko gdy ma sie dostep do admin account. Chodza sluchy ze te koszta sa pokrywane z fundacji pana Jurka (tego urodzonego na Wegrzech) i pana R z Londynu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: koszta mediow Rydzyka vs. kosztow Michnika IP: *.proxy.aol.com 16.10.04, 15:45 jak widzisz do biznesu trzeba miec leb. zydzi rozpracowali nawet pseudonimy. jak tu zyc w takim kraju. ale ty tez masz leb. rozpracowales fundacje przykrywajace niecna gazete. ty chyba niekrajowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: hm.. ciekawm ile kosztuje ojciec Rydzyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 15:04 to byłaby juz prawdziwa rewolucja - jak to osoba świeta ma sie spowiadac Państwu - oni maja poczucie misji ponad światem, ponad prawem, ponad wszystkim - my robazczki i owieczki mamy za nimi tylko iśc i beczec w chórze - dlaczego powstaly rozłamy w Kościołach - jakie motywy kierowały ludzmi ktoregosc dnia pakowa,li manatlki i jechali do Ameryki, jakie motywy kierowałe Husem - czy ktosc w tym przedsiebiorstwie wyciągnąl wnioski - nie - ozlocił ornaty i Kościoioły - to juz umiam każdy faraon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyferos Niech jakiś katol napisze wreszcie.. IP: 213.25.22.* 16.10.04, 17:52 co ten palant zrobił z forsą z "cegiełek' na ratowanie stoczni gdańskiej!Niech jakiś radiomaryjny jeleń przyzna wreszcie, że ta czarna parówa podpierdoliła kasę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOLNY LONDYN Re: Ile kosztują media Tadeusza Rydzyka IP: *.in-addr.btopenworld.com 16.10.04, 15:08 NIECH PADNIE TEN TWOR TEGO KARJEROWICZA. LUDZIE POBOZNI MOGA SIE MODLIC W KOSCIELE LUB W ZACISZU DOMOWYM. TAKIE ANTYKSIEZA JAK RYDZYK, JANKOWSKI NIE SA POTRZEBNI ANI KOSCIOLOWI ANI POLSCE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Ile kosztują media Tadeusza Rydzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 15:53 w pełni popieram, nie ma żadnego argumentu aby było inaczej - a dlaczego tak jest - to jest własnie pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yanusz Re: Ile kosztują media Tadeusza Rydzyka IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 16.10.04, 16:42 Cos okczulek bredzi niech przedstawi urzedowi skarbowemu dokladne rozliczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to tylko ja Re: Ile kosztują media Tadeusza Rydzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 16:43 ..szczodre wpłaty..no nieżle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wreszcie Re: Ile kosztują media Tadeusza Rydzyka IP: *.ambient.pl 16.10.04, 18:53 heche, to może obowiązkowy abonament, gdyż jak twierdzi konstutycja w Polsce jest wolność religijna, nie wiem tylko dlaczego ja ze swoich podatków (czyt. podarków) utrzymuję naukę religi w szkołach! Więc abonament i immunitety dla księży! Dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyferos I żaden katol-rydzykowiec nie podjął tematu... IP: 213.25.22.* 16.10.04, 19:44 ..niestety.frajerzy, którzy łożą na rydzyjko nie uaktywnili się.Co za szkoda, że potrafią pierdolić tylko głupoty o żydach, masonach, piątej kolumnie a jak przyjdzie co do czego...cisza! Może choć jeden amator rydzyka zrozumie, jak czarna pijawa ich dyma. Chociaż..nie wierzę w to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Ile kosztują media Tadeusza Rydzyka IP: *.ds.univ.gda.pl 16.10.04, 20:27 Gość portalu: wreszcie napisał(a): > heche, to może obowiązkowy abonament, gdyż jak twierdzi konstutycja w Polsce > jest wolność religijna, nie wiem tylko dlaczego ja ze swoich podatków (czyt. > podarków) utrzymuję naukę religi w szkołach! Więc abonament i immunitety dla > księży! Dlaczego nie? A ja ze swoich podarkow utrzymuje 460 skurwieli z rodzinami, partie, gornikow i wiele innych bardzo zajebistych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Ile kosztuja TVP za obowiązkowy abonament? IP: *.it-net.pl 16.10.04, 19:42 Nie jestem wielbicielką o.Rydzyka i Jego mediow.Ale nie rozumiem mściwego i za podpuszczeniem GW rozliczania bądź co bądź prywatne stacji.Dlaczego tak odważnie i napastliwie nie domagają się Panstwo jawnego rozliczenia NASZYCH pieniedży OBOWIĄZKOWO płaconych za abonament (tajne wynagrodzenia dla psudo- gwiazd nawet miernot za nierzadko gnioty kosztowne i prymitywne)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Ile kosztuja TVP za obowiązkowy abonament? IP: *.ds.univ.gda.pl 16.10.04, 20:29 Gość portalu: an napisał(a): > Nie jestem wielbicielką o.Rydzyka i Jego mediow.Ale nie rozumiem mściwego i za > podpuszczeniem GW rozliczania bądź co bądź prywatne stacji.Dlaczego tak > odważnie i napastliwie nie domagają się Panstwo jawnego rozliczenia NASZYCH > pieniedży OBOWIĄZKOWO płaconych za abonament (tajne wynagrodzenia dla psudo- > gwiazd nawet miernot za nierzadko gnioty kosztowne i prymitywne)? Dokladnie tak! Ojca Erektora nie slucham i nie place. A Cugowskich, czy innego Dowbora tez nie slucham/ogladam i place... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Ile kosztuja TVP za obowiązkowy abonament? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 20:55 a dlaczego tak twoi idole bronia sie przed jawnym rozliczeniem -= ja tez mam prywatna firme - i rozliczą mnie co do grosza - że jestem robaczkiem - ale też jestem obywatelem - mam świete prawo donagac sie gdzie ida moje pieniadze - nie jestem katolokiem - powiedz mi dlaczego mam łozyc na was i twoich wyznawców - bo ty uważasz sie za więkjszość , bo historia, morale itd - nieporawda wzadnej ustawie tego nie ma - a więc opanujcie się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sw Re: Ile kosztuja TVP za obowiązkowy abonament? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 23:12 An, rozlicza sie wiele instutycji na forum publiki z ich działalności. O rydzyjko jest tyle wrzawy gdyż ta instytucja od lat unika płacenia podatku naginając Polskie prawo (nadajniki zza granicy -zagłuszjace fale wojskowe sąsiadów itp). Ta działalność może i byłaby zabawna gdyby nie pole na jakim jest rozgrywana - religia, ludzkie uczucia - pomieszane z polityką. Przykre i niebezpieczne; O tym trzeba pisać, nie możemy dać sie zastraszyć wiejskim ksieżom i Lidze wygolonych młokosów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O.Grzybek Proletariusze laczcie sie!!!!!!! IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 16.10.04, 20:36 A w szczegolnosci emerytki i rencistki wspomozcie waszego wypasionego OJCA DARMOZJADA. Ament Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Proletariusze laczcie sie!!!!!!! IP: *.ds.univ.gda.pl 16.10.04, 20:52 No wlasnie tak jest, ze emerytki wspieraja tego dziada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek Re: Ile kosztują media Tadeusza Rydzyka IP: *.vslesy.cz 16.10.04, 20:55 O zlodzieji w Polsce nietrudno, ale jakby nie jesli maja takie wzory w poslatci zlodzie¨ja "ojca" Rydzyka, i zlodieja "pralata" jankowskiego ale czemu nie : bo przeciez po zwolaniu "Hej dewoty, stare cioty walcie hojnie na ofiare niechaj swoja tlusta dupe zwioze nowym jaguarem" polacy tlumem wala na tace ( glupie bydelko ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Ile kosztują media Tadeusza Rydzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 21:01 jeżeli takiego rozliczenia nie ma to jest jawne łamanie wszystkiego od Konstytucji zaczynając - nie ma i nie będzie na to zgody - jak sami tego nie zrozumią - to im przypomnimy - Kościół ktory zwykle zachopwywał sie rozsądnie - tu po prostu robi sobie bubu - widocznie nie może tego ujawnic bo wszystkie dewoty chyba by padly na apoplexie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sw Re: Ile kosztują media Tadeusza Rydzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 23:16 Tak sie składa że nie wszyscy duchowni popierają rydzykowe- zacofanie. Niestety wieksza cześć sie boi i siedzą cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga666 Re: Ile kosztują media Tadeusza Rydzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 22:04 a ty michnik zydzie jeden ilw wydajjesz na swoje media ze opluwasz wielkiego ojca dyrektora tadey\usza buraka rydzyka kurde?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panwojtek. Re: Ile kosztują media Tadeusza Rydzyka IP: *.netcologne.de 17.10.04, 00:13 W NIemczech by juz dawno poszedl do pudla i zabrali by mu koncesje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juras Re: przypadkowo mieszkam w Niemczech... IP: *.dip.t-dialin.net 17.10.04, 13:45 od 23 lat i jako praktykujacy katolik zdazylem zorietowac sie, ze na media ks. Rydzyka w Niemczech NIKT NIE ZWROCILBY UWAGI, co z kolei oznaczalowy ich rychly koniec, bo ksiadz Dyrektor funkcjonuje glownie jako OFIARA krytyki i nagonek, bez ktorych trudno byloby mu zmobilizowac ofiarodawcow... Pozdrowienia Juras Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyferos Re: przypadkowo mieszkam w Niemczech... IP: 213.25.22.* 17.10.04, 14:17 No, tak Twoja opinia wydaje mi się wiarygodna. Ale w polsce jest więcej takich mediów..choćby Nie urbana..też wyrosło na fali krytyki i nagonek w początku lat 90-tych... Ale cóż, polska kiedyś się może zmieni..na razie to wciąż piekiełko! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk DO KOLEGI KOMUNISTY Z POPRZEDNIEGO WPISU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 02:13 Dlaczego przedsięwzięcie niekomercyjne (bez wpływu z reklam) utrzymujące się z dobrowolnych datków ma składac jakieś sprawozdania do URZĘDU. Takie myślenie, że WSZYSTKO MUSI BYĆ KONTROLOWANE PRZEZ PAŃSTWO (urzędników) jest typowe dla komunisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: // Re: DO KOLEGI BECWAŁA Z POPRZEDNIEGO WPISU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 17:00 Dlatego że istnieje coś takiego jak podatek od darowizn,a rydzyk nie ma prawa zakładać własnego państwa w państwie: www.mofnet.gov.pl/szukaj.php?PHPSESSID=8fcdded872a4d1694257bcb11844a2c4&Text=od+darowizn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roko Re: Ile kosztują media Tadeusza Rydzyka IP: *.jdover01.nj.comcast.net 17.10.04, 11:06 A ile kosztuje Narod Polski dzialanosc AGORY na terenie POLSKI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy Polak Re: Ile kosztują media Tadeusza Rydzyka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.10.04, 11:09 Żydzi, masoni, pederaści i komuniści! Odczepcie się wreszcie raz na zawsze od ojca Rydzyka! Odpowiedz Link Zgłoś