kobiecinka 25.10.04, 09:26 Jak w temacie. Po około 5 minutach dostęp do Internetu zostaje odcięty, pomaga tylko restart. Win XP SP2, internet z kabłowki, ProEmule v0.42 Mod 3.0. Wszystkie inne klienty p2p działają bez problemu. Jakieś sugestie? Baba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szymi Re: EMule odłącza mi Internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 12:11 Tak, idź do sklepu i kup legalną muzykę, a nie kradnij za pomocą osła, bo sama staniesz się oślicą nic tylko kraść i kraść, polacy... Odpowiedz Link Zgłoś
kobiecinka Re: EMule odłącza mi Internet 25.10.04, 12:15 Oooo! Kolejny pojeb zaistniał na forum. Baba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp3 Re: EMule odłącza mi Internet IP: *.pl 25.10.04, 14:16 Idź do sklepu i daj się okraść. Odpowiedz Link Zgłoś
user0001 Re: EMule odłącza mi Internet 25.10.04, 14:54 Emule "rozpędza" się, otwierając coraz to więcej połączeń, administratorzy bardzo tego nie lubią... Otworzenie dużej liczby połączeń to może być próba wykonania DoS (jeden z typów ataku na sieć), być może na bramce jest włączony system wykrywania ataków, a Twoja działalność zostaje zrozumiana jako początek DoS? W takim wypadku, system wykrywania ataków, dodałby regułę do firewall'a odcinającą połączenia z Twojego komputera. Gdy następje restart, pobierane są przez DHCP informacje o sieci (komputer nie ma jeszcze adresu IP, dopiero o niego pyta), wtedy można przydzielić Tobie nie zablokowany adres IP, lub odblokować Twój adres. Sugestie: rozmowa z administratorem sieci. Odpowiedz Link Zgłoś