Dodaj do ulubionych

Jak z Google Chrom do Microsoft Edge?

07.10.21, 14:35
No właśnie chodzi mi o takie przełączenie. Takie wersje różnych stron. To znaczy że te strony które są w Chrom również będą w Microsoft Edge? Po prosu wystarczy kliknąć! W Chrom ukazują się a w Edge nie wiem jak to uwzględnić. W Chrom one po prostu są, w przeglądarce są.
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Jak z Google Chrom do Microsoft Edge? 08.10.21, 20:32
      45wiki napisał(a):

> To znaczy że te strony które są w Chrom również będą w Microsoft Edge?

Oczywiście, że będą. Strona zawiera pewien opis w języku html, który każda z przeglądarek
      powinna wyświetlić zgodnie ze standardami tego języka. Obie przeglądarki (Chrome i Edge)
      bazują na tym samym silniku Blink, więc strony powinny wyglądać identycznie z dokładnością
      do personalizacji (indywidualne dopasowanie treści strony do użytkownika, np. reklamy)
      i blokowania niepożądanych elementów strony (np. ciasteczek firm trzecich, nachalnych reklam...).
      Przeglądarki mogą również wprowadzać pewne własne elementy np. wygląd strony domyślnej.

> Po prosu wystarczy kliknąć! W Chrom ukazują się a w Edge nie wiem jak to uwzględnić.

W każdym przypadku podajemy adres strony, którą przeglądarka ma wyświetlić.
      Jeśli dobrze zrozumiałem, chodzi ci o to, że Chrome jest u ciebie ustawiona jako
      przeglądarka domyślna i po kliknięciu linku do strony otwiera się ona w Chrome.
      Jeśli chcesz korzystać z Edge, to ustaw ją sobie jako przeglądarkę domyślną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka