Gość: Galunia1 IP: *.chello.pl 26.02.05, 20:41 Kurde pomórzcie. Czy mogę usunąc maila, którego do kogoś przypadkowo wysłałam. Nie chce by ta osoba to przeczytała. Prawdopodobnie ta osoba nie ogladała jeszcze swojej skrzynki, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.gregor Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne 26.02.05, 20:43 Nie da rady. Jedyne wyjscie to zalogowac sie do poczty danej osoby i wykasowac list. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GALUNIA Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne IP: *.chello.pl 26.02.05, 21:01 Żeby się zalogować do czyjejś poczty trzeba znać hasełko. A ja go nie znam. Trudno czekka mnie ciężka przeprawa.A le dzięki za pomoc. A jeszcze jedno pytanie czy jak wysyłam maila , to widoczny jest IP kompa z którego został wysłany u odbiorcy???? Pozdr. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.02.05, 21:03 Tak, IP jest widoczne. Niekóre webmaile (np. w gmail.com) nie wysyłają adresu IP nadawcy. [Kiedyś był podobny problem, ktoś wysłał wiadomość za pomocą GG i chciał cofnąć, też praktycznie niemożliwe]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galunia1 Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne IP: *.chello.pl 26.02.05, 21:14 W jaki sposób i gdzie można sprawdzić IP? Odpowiedz Link Zgłoś
m.gregor Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne 26.02.05, 21:17 W naglowku wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zICO Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 08:44 WWW.CHECKMYIP.COM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.02.05, 21:17 Trzeba podejrzeć nagłówki. W webmailach jest różnie (z reguły jest opcja "pokaż nagłówki" etc.), w OE wystarczy podświetlić wiadomość wcisnąć Ctrl + F3. Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne 27.02.05, 16:54 IMHO w normalnej poczcie sie nie da, ale w wewnetrznych systemach wymiany poczty (np exchange) da sie. Tak jak na grupach dyskusyjnych dajesz 'cancel', za ta roznica, ze gdy adresat ma juz wiadomosc, to zobaczy nadawce, okno 'wiadomosc zostala usunieta' i list sam zniknie z jego konta. oczywiscie pewnie mozna kasowac cudzie watki korzystajac z tak "cudownego" produktu jak ms exchange Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galunia1 Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne IP: *.chello.pl 27.02.05, 17:09 To ja wiem. W pracy mogę kasować wysłane maile, korzystając z sieci wewnetrznej.Myslałam ,że tu tez tak można ... Będe miała ciepło jak adresat to przeczyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne IP: 62.233.138.* 02.03.05, 09:55 Można złamać chasło do skrzynki pocztowej, ale jak to już nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne 26.02.05, 20:45 no tak niestety bywa, jak się człowiek pospieszy z wysyłaniem ... napisz kolejnego mejla, i sie wytłumacz :) tak go zatytułuj, żeby adresat najpierw przeczytał sprostowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galunia1 Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne IP: *.chello.pl 26.02.05, 21:43 Mam załozone 2 skrzynki na róznych portalach, czy jest możliwe by wysyłając z jednej pokazywał się adres IP a wysyłając z drugiej pokazywał sie inne IP u odbiorcy??? Ale zadaje głupkowate pytania... Może to uchroni mnie kiedyś przed takimi sytuacjami... M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galunia1 Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne IP: *.chello.pl 26.02.05, 21:48 Już wiem do wszystkiego doszłam.... Dzięki chłopaki M.b. Odpowiedz Link Zgłoś
m.gregor Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne 26.02.05, 22:26 IP w naglowku nie zalezy od portalu tylko od nr. IP komputera z ktorego wysylasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galunia1 Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne IP: *.chello.pl 27.02.05, 14:19 To dlaczego nie mogę odczytać czyjegoś IP, jak wysyła mi maila z outlooka? Odpowiedz Link Zgłoś
marcz57 Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne 01.03.05, 17:11 Jeśli byłbyś hakerem, to zapewne usunięcie e-maila byłoby proste, aż się dziwię, ze na tym forum nie ma żadnych hakerów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shwgre Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne IP: *.ch.tiscali.no 01.03.05, 17:32 Ty tez raczej nim nie jestes skoro piszesz takie bzdury. Nie ma hasla, nie ma wlamania, nie ma wykasowania maila. Proste :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaska132 Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne 01.03.05, 17:45 co to znaczy IP komputera? czy jak ktos dostanie maila od nieznanej osoby z prywatnego komputera to moze sobie sprawdzic od kogo? w jaki sposob? dobrze to rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ricardo do Kaski ;-) IP: 63.118.18.* 01.03.05, 19:23 Adres IP (np: 180.18.25.223) jest konieczny zeby komputer mogl komunikowac sie przez internet. Jest go trudno podrobic bo routery sprawdzaja IP przed przeslaniem informaji w sieci. Ten adres najczesciej dostajesz od swojego providera, i jest umieszczany automatycznie w naglowku wiadomosci, ktora wysylasz. Jezeli komunikujesz sie z dana osoba z dwoch roznych kont to w obydwu naglowkach bedzie ten sam adres. Jezli chcesz sprawdzic taki adres uzywasz funkcji whois w europie: www.ripe.net/ w ameryce: www.arin.net/ w azji: www.apnic.net Administratorzy maja na serwerach log'i i tam moga czesto sprawdzic kto wyslal wiadomosc. Sprytny urzytkownik moze tez poszperac i czasem uda mu sie odszukac 'sprawce' ... ;-) good luck, _ ricardo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mich Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 19:32 Na początek proponuję zapoznać się ze słownikiem ortograficznym a dopiero później miale pisać. a co do cofania wiadomości, to zależy. W poczcie korporacyjnej, w microsoft outlook jest taka możliwość po wejściu na daną wysłaną wiadomość, akcje i tam jest coś o cofnij przed przeczytaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt michu chichu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 21:31 ja nie miale pisać ani czytać michu chichu Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne 02.03.05, 06:13 ja proponuję się zapoznać z netykietą i nie zwracać nikomu więcej uwagi, że zrobił jakiś błąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juju Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 09:01 Mich, zwracasz uwagę, a sam walisz 5 błędów ort. i interpunkcyjnych. O nieudolności wypowiedzi nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shadow Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 22:02 cofnąć się nie da, to niemożliwe. Ale można na chama włamać się do skrzynki. Co raczej trudno nie jest, wystarczy mieć odpowiedni program, a najlepiej pomoc jakiegoś hakera, których nie brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolman Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 00:27 wyslij jeszcze raz maila do tej osoby z tekstem ze w poprzednim mailu(tym ktory chcesz cofnac) jest wirus i zeby skasowal zalacznik czy nie otwieral go..Chyba ze chodzi ci o sama tresc maila...wtedy bryndza.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: human Everything is possible IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.03.05, 07:04 taa...dowiedz sie gdzie jest serwer odbiorcy i wyslij email do Busha,zeby zbombardowal miejscowosc asap Odpowiedz Link Zgłoś
szum Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne 02.03.05, 07:20 niestety, słowa i pierdnięcia nie cofniesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.05, 09:48 Galunia1 zanim sie cos napisze i powie to trzeba sie zastanowic bo slow puszczonych w obieg juz nie cofniesz.One wroca do ciebie w takiej własnie formie, ze teraz prosisz o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korek Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne IP: *.icontech.com 12.03.05, 20:52 Ana! Twój sposób reakcji aczolwiek jest używany przez mniej "ułożonych" ludzi i jest w Polsce (głównie) mocno nadużywany, to jednak ze względów logicznych, etycznych, a także kulturowych jest absolutnie niepoprawny nawet w średnich klasach społcznych. Zamiast wysilania się na wydawanie niepożądanych i szkodliwych opinii proponawałbym uzupełnienie edukacji i zachowań. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bytomianin Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne IP: *.opa / *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 12:34 Cofnąć sie nie da. Ale żeby w przyszłości uniknąć podobnej sytuacji radzę zawsze wpisywać adresata dopiero po napisaniu i sprawdzeniu treści - wtedy nie da się przypadkowo wysłać wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galunia1 Re: Jak cofnąć wysłanego maila??Pomocy Pilne IP: *.chello.pl 14.03.05, 13:29 Teraz to ja będe mądrzejsza. Ale srańsko miałam okrutne, szkoda gadać.... A tak przy okazji to moglibyście powiedzieć jakie są sposoby czytania cudzej poczty... Galunia1 Odpowiedz Link Zgłoś