Gość: max IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 12:40 Witam, poszukuje sposobu uzyskania adresu IP nadawcy maila z Wirtualnej Polski...Jest taka mozliwość ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nicola21 Re: Adres IP nadawcy maila 28.03.05, 13:18 tak, czasami jest mozliwosc rozwiniecia pelnego naglowka maila w ktorym czesto(jesli nie zawsze) jest zapisany adres ip kompa z ktorego laczyla sie osoba wysylajaca maila. np w poczcie na wp mozesz rozwinac naglowek takeigo maila. jesli bardzo Ci na tym zalezy, a nie masz mozliwosci aby to sprawdzic popros o pomoc admina portalu na ktorym masz konto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Adres IP nadawcy maila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 13:20 Dzięki za posta...Jak rowinąć taki nagłówek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Adres IP nadawcy maila IP: *.block.alestra.net.mx 28.03.05, 14:08 tak mał strzałka czarna z prawej strony na wyskoości adresu nadawcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Adres IP nadawcy maila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 15:52 Niestety, nic takiego nie ma...Próbowałem podejrzeć "właściwości", ale tam nie ma nic takiego. Maila dostałem z WP na skrzynkę w "gazecie" Odpowiedz Link Zgłoś
nicola21 Re: Adres IP nadawcy maila 28.03.05, 16:17 na gazecie nazywa sie to "rozwin naglowek" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Adres IP nadawcy maila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 18:09 Gdzie tego szukać ? Dostaję maile z WP na skrzynkę w "gazecie", nic tam takiego nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
nicola21 Re: Adres IP nadawcy maila 28.03.05, 18:33 Kiedy otwierasz list widzisz naglowek listu: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ <dodaj adres do książki| dodaj adres do reguł> Od: Data: Do: Temat: <rozwiń nagłówek> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ponizej jest tresc maila. poza tym mozesz wyszukac na stronie slowa "nagłówek" lub ""rozwiń". czy moze mówisz o poczcie na innej "gazecie" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: royal Re: Adres IP nadawcy maila IP: 213.25.91.* 30.03.05, 13:08 A czy potrafiłbyś rozszyfrować poszczególne zapisy w rozwinięciu tego nagłówka? Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Adres IP nadawcy maila 30.03.05, 17:51 Mogę się przyłączyć do zabawy? Nie cierpię spamu i chętnie pogrzebię w nagłówkach :-))) Odpowiedz Link Zgłoś