Dodaj do ulubionych

eBay.pl już działa

• Gość: Zenon jeśli działa to raczej słabo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 10:57
      Strona polskiego eBaya ładuje się jakby nie chciała, o wyszukiwaniu zapomnij.
    • Gość: SuperGosc Re: eBay.pl już działa IP: *.wip.pl 22.04.05, 10:57
      Szkoda, ze tak wolno sie otwiera. Czyzby cala Polska ruszyla na zakupy?
      No coz... zegnaj Allegro.
      • Gość: tomas Re: eBay.pl już działa IP: *.acn.waw.pl 22.04.05, 11:02
        Ruszyla nie ruszyla ale chyba drzwi sa za ciasne. Ebay dal dupy juz na poczatku
        he he - do bani z takim serwisem
      • mielonkaturystyczna Re: eBay.pl już działa 22.04.05, 11:11
        Mi sie udało wejść.
        Ale tam straszny bałagan.
        Telefony np sa wrzucone wszystkie do jednej kategorri "telefony"
        W dodatku obok nokii i sony znalazła się koszulka polo :)
    • Gość: wwwdevelopment Re: eBay.pl już działa IP: 195.94.213.* 22.04.05, 11:07
      Totalna amatorka ....
      Skad oni sciagneli webmasterow ?

Nie rozumiem jak mozna TAKA witryne pokazac w takim stanie...
      Same bledy / wolne skrypty
      nie moglem sie nawet zarejestrowac bo wszystkie nazwy uzytkownikow
      nawet te losowe byly "zajete".

Panowie !
      A gdzie faza testow ? Tak sie nie robi
    • gelbo Re: eBay.pl już działa 22.04.05, 11:08
      Osobiscie poczekam na wojne cenowa. Poki co pomalutku handluje sobie na allegro
      i swistaku - tez za darmo.
      • Gość: re-fleksje Re: eBay.pl już działa IP: 213.199.218.* 22.04.05, 11:26
        Zobaczcie sobie na:

www.ebay.pl/viItem?ItemId=5575373330
        :]
        • Gość: Świsnąć Im Pomysł Re: eBay.pl już działa IP: *.chello.pl 22.04.05, 16:22
          HaHaHa! Bardzo Dobre!
    • Gość: slawekm Re: eBay.pl już działa IP: *.ruh / 212.138.113.* 22.04.05, 11:26
      KPINA Z INTERNAUTOW!!! Kto napisał, że działa? Strony otwierają się kilka razy
      wolniej niż inne. Rejestracja w serwisie nie możliwa - email zwrotny nie
      przyszedł. Wysłać do nich email z zapytaniem - chyba niemożliwe. Próbuję już od
      15 minut i g... wychodzi.
      • Gość: re-fleksje Re: eBay.pl już działa IP: 213.199.218.* 22.04.05, 11:28
        Schapani jesteście i tyle. Poczekajcie do poniedziałku chociaż. Tak dużego
        serwisu nie można uruchomić bez wpadek. Inna sprawa, że deadline narzucili sobie
        zbyt wcześnie.
        • vox.mortis WIELKA KUPA nie serwis ... 22.04.05, 11:36
          ... ale bez żartów proszę Państwa. Ja rozumiem, że nieoficjalnie serwis działa
          ale to jest Jawna Kpina z ludzi. Albo nie udostępnia się strony, albo robi się
          to w spsób choćby trącący profesjonalizmem, a nie taki Howno - zarówno pod
          względem dostępności jak i "jakości"strony ... :(
    • Gość: EMKA EBAY JEST NIEBEZPIECZNĄ KONKURENCJĄ IP: *.toya.net.pl 22.04.05, 11:34
      NIE MAM OCHOTY BAWIĆ SIĘ W EBAYA. NA ALLEGRO JESTEM SS-sem Z PONAD 500 ZAKONCZONYMI AUKCJAMI. PO CO ZACZYNAC OD POCZATKU???
      CHOCIAZ BOJE SIE TROCHE TEGO ZE TERAZ ZACZNIE SIE KUPOWANIE TANIOCHY Z ZAGRANICY I INTERES PODUPADNIE...
      • Gość: Allegro rulez A MI TWÓJ OSOBISTY INTERES WISI IP: *.block.alestra.net.mx 22.04.05, 11:41
        wole kupowac taniej, ot co.
      • Gość: zupa Re: EBAY JEST NIEBEZPIECZNĄ KONKURENCJĄ IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 22.04.05, 12:44
        taniocha z zagranicy.. LOL i tak 80% wszystkiego sprzedawnego w eropie (akucje internetowe tez w to wliczam) pochodzi z Azji, rotfl :P
        • Gość: d KOMPLETNE FIASKO a szkoda IP: *.blich.krakow.pl 22.04.05, 12:56
          czekalem na ten serwis i po takim starcie, juz tam raczej nie bede zagladal.
          Takie doswiadczenie na takich rynkach a nie potrafia przewidziec gigantycznego
          (zapewne) ruchu na poczatek. Ebay.pl NIE DZIAŁA. Bo tego nie da się nazwać
          działaniem. Nie mówiąć o błędach, które przy dużej doziec cierpliwości (kiedy
          sie otworzy)można tam znalezc.
    • Gość: Cez@r Re: eBay.pl już działa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:41
      Jeżeli uznać, że otwiranie strony głównej i innych po około 5 min. każdą uznać
      za działanie ???? to działa !!!! ale dla mnie to narazie lipa.
    • Gość: el_comandante Re: eBay.pl już działa IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 22.04.05, 11:44
      Abstrahujac od predkosci dzialania serwisu... Martwi mnie brak reklam w sieci,
      brak programu partnerskiego i wszystkich tych rzeczy ktore przyciagaja
      przecietnego zwiedzacza stronek do serwisu. Sprzedajacy od dawna czekali na ebay
      ale kupujacy niekoniecznie musza o nim wiedziec. A to kupujacy reguluja rynek,
      nikt nie bedzie wystawial w serwisie, gdzie nic sie nie sprzedaje.
    • Gość: Welcome to Poland eBay.de wymaga numeru karty kredyt. przy rejestr. IP: *.eranet.pl 22.04.05, 11:50
      W Polszcze oczywiście nie będzie tej procedury stosował bo SZYBKO udział w
      rynku buduje się poprzez:

> złodziei
      > paserów
      > oszustów

Witamy ! :)
      • Gość: stefan Re: eBay.de wymaga numeru karty kredyt. przy reje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 13:13
        A ja zalozylem sobie konto na ebay.com i wystarczyl tylko adres e-mail. A nie jestem ani zlodziejem ani paserem ani nawet oszustem :-(
    • Gość: Mar. A ceny? IP: 156.17.101.* 22.04.05, 11:52
      Nie mogę wejść na tę stronę, ciekawe. Interesują mnie ceny - w jakiej walucie i
      czy z podziałem jak na stronie niemieckiej - np. "nur deutsche" lub
      zróżnicowane - zależy dla kogo, z jakiej części świata.
      Jak dla Polaków - śmieszne biorąc pod uwagę, że jesteśmy w UE.
      Pozdrawiam wszystkich naiwniaków.
    • krzysztofjaroszek Re: eBay.pl już działa 22.04.05, 11:54
      WRESZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo miałem już dość monopolu i arogancji
      ALLEGRO. Nie skasuję konta w Allegro, ale ogranicze aktywność do minimum, cały
      majdan przenoszę do polskiego eBAYA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SUPER
      • Gość: Sąsiad Re: eBay.pl już działa IP: 193.109.244.* 22.04.05, 11:56
        powodzenia
        • Gość: el_comandante Re: eBay.pl już działa IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 22.04.05, 12:02
          Ano. Przyda mu sie.
    • Gość: m. Re: eBay.pl już działa IP: *.man.poznan.pl 22.04.05, 12:18
      Ile Wam zapłacili za te notatkę na pierwszej stronie ?
      m.
    • Gość: WitK Ebay to okno na świat, a nie lokalny serwis IP: *.bg.am.lodz.pl 22.04.05, 12:24
      Witam
      Patrząc na komentarze i deklaracje twardego pozostania przy Allegro i innych
      krajowych serwisach nasuwa mi się jedno. Nie widzicie róznicy skali. Ebay to
      jest ogólnoświatowy serwis aukcyjny, allegro, aukcje24 czy inne świstaki, to
      tylko nasz krajowy rynek.
      Dla mnie pojawienie się Ebaya w Polsce otwiera możliwość wystawiania przedmiotów
      za granicą i uwiarygadnia mnie jako Polaka w oczach użytkowników ebaya z USA,
      Wielkiej Brytanii czy Japonii. A rzeczy za które tutaj moge dostać góra 50zł tam
      mogę sprzedać za kilkadziesiąt dolarów, zwłaszcza w sekcjach dla kolekcjonerów
      czy hobbistów. I w tym wymiarze nie ma co porównywać e-baya z allegro. A to że
      zrobi się wojna cenowa i jakościowa pomiędzy gigantami na rynku krajowym to
      tylko nam na dobre wyjdzie. Ebaye krajowe w Niemczech czy Francji mają się
      dobrze i sprawnie działają. Dajmy troszkę czasu i polskiemu.
      Na razie bez problemu (pomijając czas oczekiwania - duży minus) zalogowałem się
      na swoje stare dane z Ebaya, mam wszystkie feedbacki które tam miałem. I o to
      chodzi. Jeszcze tylko do pełni szczęścia brakuje PayPala i przestaniemy być na
      świecie traktowani jak jakiś bantustan.
      • zszywaczem Re: Ebay to okno na świat, a nie lokalny serwis 22.04.05, 12:29
        jest tylko pewniem problem
        np. w dziale numizmatyka polska (a taki się głównie zajmuję) na ebayu mam w
        cały obszar podzielony na 2 albo 3 kategorie tematyczne a na allegro
        kilkanaście.
        stosunek wystawianych przedmiotó to kilkanaście do kilkudziesięciu tysięcy...
        owszem, dla kogoś kto handluje międzynarodowo to może i nowa jakość ale ja tam
        wolę kupić u sprzedawcy z polski - mniej użerania się z wysyłką, płatnosciami
        itp.
        powiem tak - jak do kupowania to na pewno lepsze allego (taniej, prościej i
        większa oferta) - jak do sprzedawania to ebay (wiecej klientów i wyższe ceny)
    • srebro_silver falstart ebaya.pl 22.04.05, 12:36
      Jak na takiego niby giganta, to fatalny start.
      Strony sie mulą, strona nie jest wyśrodkowana, brak strony o mnie, brak ilości
      wyświetleń, brak e-maila po zakupie, i wiele innych udoskonalen. Kompromitacja
      servisu na całego. srebro-silver.pl
    • Gość: kogut Re: eBay.pl już działa IP: *.cmkp.edu.pl 22.04.05, 12:51
      Tylko jakos nie całkiem. Strona jest, ale sie nie ładuje w całości i nic sie nie
      da zrobic.
    • Gość: IrMa Re: eBay.pl już działa IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 22.04.05, 12:51
      Uda się, nawet się nie spodziewsz jak szybko.
    • szybki_wytrysk Re: eBay.pl już działa 22.04.05, 12:56
      Kaszana straszna. Ebay pracuje tak jak strona prywatna Kazia Pytlakowskiego z
      Brękocic górnych , umieszczona na kompie w pomieszczeniu przy oborze.
    • Gość: Ania Re: eBay.pl już działa IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.04.05, 13:03
      Przemo! Jestesmy z Toba! :) Sukcesu wrozyc nie trzeba - bo bedzie na pewno!
      Pozdrawiam Ania
    • Gość: Barbara Re: eBay.pl już działa - NIEPRAWDA IP: 213.25.190.* 22.04.05, 13:12
      Podwójna próba rejestracji i oprócz zablokowania nicka - zero efektów.
      Email potwierdzający nie dochodzi.Próba kontaktu - 0,5h oczekiwania na otwarcie
      strony i zero efektu, kompletny zwis.
      Nieprzygotowali się do dużego zainteresowania,a to jest ignorowaniem
      potencjalnych klientów.
      Wielki ebay = wielka kicha.

więc nie są lepsi od Allegro.
      • Gość: Mariusz M Ernst Re: eBay.pl już działa - NIEPRAWDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 14:21
        Mam problem z włączeniem strony ebay.pl, u mnie nie działa.
    • Gość: Kacper JAK ZWYKLE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 13:17
      Ebay.pl nie dziala, na amerykanskiej stronie e-baya są wymienione wszystkie
      kraje ktore mają e-bay oprocz polski....dokladnie tak samo wygladają
      amerykańskie encyklopedie o polsce ....w niektorych to pewnie jeszcze znajdziemy
      granice od morza do morza....a zdjecia kopalni wygladaja jak jaskinie lub nory
      .... patrz. Encarta ... wku..a mnie caly zasrany, zapuszkowany amerykanski
      narod....mam nadzieje ze wiekszosc tych debili niedlugo zdechnie z
      przezarcia...oprocz czarnych ...czarni są spoko ...:-) szczególnie Michael
      Jordan :-))
      • Gość: ZAWIEDZIONY Re: JAK ZWYKLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 16:48
        kochany, Ebay w polsce prowadzi firma zarejestrowana w Szwajcarii, nie w USA.
        Też nie zbyt dobrze świadczy to o szwajcarskich zegarkach. Nota bene,
        zapomnijcie o wystawianiu podróbek szwajcarskich zegarków. Będzie na pewno
        ściganie prorokiem.
    • Gość: koniec_swistakow Re: eBay.pl już działa IP: *.telprojekt.pl 22.04.05, 13:50
      jak ktoś wyżej podał
      już można kupić świstaka na ebay.pl:

www.ebay.pl/viItem?ItemId=5575373330
    • Gość: Zaleta Ebay ma swoje zalety! IP: *.altec.pl / *.altec.pl 22.04.05, 14:12
      Pierwsza zaleta to taka, że wystawione przedmioty mogą być widoczne na aukcjach
      w innych krajach.
      Druga zaleta - skarbówka ma ograniczone działanie. Dane osobowe są przechowywane
      w Stanach Zjednoczonych (w regulaminie pisze). Podczas rejestracji nie są
      sprawdzane dane osobowe więc skarbówka nie ma dowodu.
      Trzecia zaleta - wystawianie aukcji jest za free (może kiedyś będzie płatne, ale
      pewnie nie będzie takiego złodziejstwa jak jest na allegro).
      Fakt, że wolno chodzi (na razie) i kategorie są jeszcze niedopracowane ale mi
      się podoba.
      • Gość: hasan Re: Ebay - ale kaszana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 14:36
        eeee gucio prawda!! nic nie działa! nie można się połączyć :D
        brawo dla ebay'a! z taką konkurencją to allegro może spać spokojnie
        pierwszy dzień i już nie można się połączyć - winszuję
      • maruda.r Re: Ebay ma swoje wady 22.04.05, 14:41
        Gość portalu: Zaleta napisał(a):

> Druga zaleta - skarbówka ma ograniczone działanie. Dane osobowe są przechowywan
        > e
        > w Stanach Zjednoczonych (w regulaminie pisze). Podczas rejestracji nie są
        > sprawdzane dane osobowe więc skarbówka nie ma dowodu.

Jak więc masz zamiar ścigać nieuczciwych sprzedawców?

Łamanie przepisów skarbowych raczej trudno pochwalać. Można dysktować co do
        wysokości podatków, ale nie co do zasady, ze firma regularnie sprzedająca przez
        aukcje podatki płacić powinna.

• jk proszę zmienić tytuł tego artykułu! 22.04.05, 15:07
      ebay.pl _nie_ działa
      o ile rano możana było się nawet zalogować, to teraz widać tylko pierwszą stronę :)
      a maile nawet z usa poprzychodziły, że już jest, że już można, że zapraszają...
      i co? :)))

może warto napisać gdzieś o problemach ze startem ebaya? :)
    • teodot I po Allegro... 22.04.05, 15:11
      Allegro nie ma w tym starciu żadnych szans, nie tylko dlatego, że jest to
      starcie ze światowym gigantem ale i dlatego, że na Allegro od dawna dzieje się
      już bardzo źle. To "źle" odczuwają przede wszystkim klienci. Na Allegro nie ma
      okazji. Na Allegro sprzedający ma zawsze przewagę. Choć istnieje opcja ceny
      minimalnej czyli najniższej, za jaką sprzedawca godzi się sprzedać wystawiany
      przedmiot, to sprzedawcy żadko z niej korzystają. Bo wiąże się to z dodatkową
      opłatą. Zamiast tego sprzedawany przedmuiot, jeśli zanosi się, że licytacja
      zakończy się niska stawką ulega w ostatniej chwili zepsuciu, a bywa nawet, że
      sprzedający pisze wprost, że powodem jej zakończenia jest "śmieszna cena"
      (autentyczne). Takie przypadki odbierają sens licytacji. Małoó komu się chce
      interwiniować, choć przyznaję, że raz z tej drogi skorzystałem, gdy uznałem, że
      miarka się przebrała. I paru moich znajomych też. Odpowiedzią były uprzejme
      listy, iż sprawą się zajęto i być może tak było ale liczba tego przypadków nie
      zaczęła spadać. Tego u nowej na polskim rynku konkurencji nie ma i już ta jedna
      przewaga może zadecydować o zwycięstwie giganta.
    • Gość: a Re: eBay.pl już działa IP: *.acn.waw.pl 22.04.05, 15:15
      Totalny falstart...
      • rok1978 Re: eBay.pl już działa 22.04.05, 15:25
        Tak psioczylismy na allegro, ale dzis chodzi jak przecinak!
        Moze to dlatego, ze w nocy byla przerwa konserwacyjna? :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka